Kocaya saygi nedir?!!

Tek seferde 3 günlük iş beklerseniz yardımcı kadından sonunda siz de yorulursunuz elbet. 1,5 aylık evlilik için bahar temizliği kıvamında bir temizliğe gerek olduğunu da düşünmüyorum orası ayrı. Eşinizle olan diyalogda da erkekler genel de eve geldiklerinde ay koltuk ıslak, oraya basma durumlarını sevmez. İşten eve gelsem ben de istemem.
Siz eşinize bir bardak çay vermiş olsanız ya da tatlı dille sen alıversen bu seferlik deseniz, siz de eşinizden bişi istediğinizde ters tepki almazsınız.
Saygı karşılıklı olur. Kadına saygı, kocaya saygı, ona buna saygıdan ziyade insana saygı olmalı. Ve de karşılıklı olmalı. Birinden saygı beklemek için önce saygı göstermek gerekli. Ben saygısızca davrandığım birinden saygı bekleme hakkına sahip değilim Yani.

Daha çok yeni evlisiniz zamanla oturur. Ama bi kaç gün sonra yine kirlenecek ev için eşinizle kavga etmeye değmeZ.
 
Ben bu kk da ne zaman temizlikle ilgili bir konu açılsa kendi mi iğrenç pisliğin teki gibi hissediyorum:)
estağfurullah ama hafif bi pis olma durumumuz var galiba.
bahanem cok eşim bu konuda rahat ve ben cok mutlu
 
1,5 aylık evlilikte halı nasıl kirlendi ya çoluksuz çocuksuz
 
1,5 ayık evlilikte o kadar detaylı temizliğe gerek yok. kendinize iş çıkarmışsınız. ekstra yorulunca kocaya patlamışsınız, o da size patlamış.

ayrıca kelimeye neden takıldınız. adam sizin kocanız değil mi? bence kastettiği şey birbirinize saygı duymanızdı. siz yarın bi gün aynı lafı bana saygı duy şeklinde söylediğinizde insanlığınızı değil değil onun eşi olmanız vasfını kastedeceksiniz. bu da üstünlük vs değil sadece aranızdaki ilişki.

ayrıca adama oraya oturma buraya oturma vs demeniz de gereksiz
 
eve yardımcı gelip gidince ben de yoruluyorum çünkü o iş yaparken ben yatamıyorum, hiçbişey yapmasam da alışveriş vs bişeylerle uğaşıyorum dolap içi düzenliyorum falan, yani sen iş yap ben yatıp tv izlicem moduna geçemiyorum. böyle günlerde de eşim ne yemek bekler ne çay, zaten yapacak halim de kalmaz, hayatımda o kadar enerjik bir insan olamadım :)
eşiniz işten gelince sürekli güleryüz, sıcak yemek, düzenli hizmet bekleyecek gibi görünüyor, ama hayat öyle dümdüz değil, zaten bunlar sizin zorunlu görevleriniz de değil, şimdiden algısında hata olduğunu göstermezseniz daha çoook sorun yaşarsınız.
 
kocaniz berbat bir koca
ilk defa duyuyorum boyle birseyi

ayrica temizlikci gittikten sonra neden yoruldugunuz kismini ise hic anlamadim
 
Arkadaşlar konu uzun olup okuyanı sıkmayım diye temizlik detayını yazmadım
Gelen bayan öyle girişti ben yönlendirmedim
Zaten sorunum kocaya saygı meselesi
Evet cay vermemekle hata yapmış olabilirim ama evlilikte böyle bi kavram varmıdır
 
estağfurullah ama hafif bi pis olma durumumuz var galiba.
bahanem cok eşim bu konuda rahat ve ben cok mutlu
Yok canım valla ben öyleyim ne zaman süpürge çalıştırdım hatırlamıyorum bile
Eşim yapar ufak tefek temizliği
O rahat ben rahat
Hayat böyle güzel gerçekten
Bide zaten hayatımız yeterince yorucu ve stresli
Bide temizlik le kendimizi yorup daha da zorlastirmaya gerek yok hayatı
 
erkekler kocaya saygı diyerek saygısızlık edip saygı bekleme çalışıyorlar gördüğüm.saygı değer karakterli koca varsa saygıyı da kazanır.istisna çiftler olsa da durum bu.
 
Siz neden yoruldunuz, istediğini neden vermediniz diyenlere şaşkınlıkla bakıyorum.

Kocaya saygı duy diye bir şey yok. Bana saygı duymayana hiç saygı yok. Bunlar hep evin reisi erkektir kavramıyla büyümekten. Temel reisler!
 
Kocaya saygı komikmis yahu :)
Kendisini bir Atatürk bir kanuni sultan Süleyman ne bileyim bir Seyit onbaşı falan sanıyor heralde ben erkeğim ben kocayim havasına bak

Hani öyle ülkeye dünyaya gündeme hukmetse bir onur gurur sebebiyle sen otur ben çayını getiririm yorulmussundur denir de .
Bana çay koy derken ayağını sallaya sallaya oturan adama bende açık içerim demek gerek yani :)
 
Kocaya saygı kelimesine takıldıysanız eğer kocaya saygı kalıbı olmayabilir eşe saygı. Ama ne farkeder eşiniz de kocalık sıfatına saygı duy dememiştir sanırım. Yani siz ona neler dediniz belli değil. Yükseldim yazmışsınız. Ne kadar yükseldiniz de bunu dedi. Eşler birbirine saygı duymazsa sevgi eninde sonunda biter
 
kocaniz berbat bir koca
ilk defa duyuyorum boyle birseyi

ayrica temizlikci gittikten sonra neden yoruldugunuz kismini ise hic anlamadim

Ben de yoruluyorum Milana, pelin- in dediği gibi, oturayım ben keyfime bakayım deyip içeri geçemiyorum; yapılan işleri takip eder yönlendiririm; buzdolabını ve çekmece dolapları kendim ayarlarım onlar da aradan çıksın diye. Ekstradan yardımcılar sabahtan geliyorsa kahvaltı hazırlar, akşamı bulduracaklarsa ve öğle yemeğine katılmak istemedilerse ikindin için yorgunluk çayı-ikramlar hazırlarım. Düşündüm de, yardımcıları da misafir gibi ağırlıyorum, ondan yoruluyorum.
Ve ardından tertip-toparlama işlerini de yapıyorum.
 
Sizi anlıyorum benim annemde yıllarca temizliğe gitti geldiğinde derdi kadın benden yoruldu diye mesela kadın bi yeri silerdi annem bi yeri silerdi.
Kocanız çok saygısız önce kendisi saygı göstersin sonra sizden saygı görsün
Benim kocamda öyle kendi yan gelir yatar bana sürekli çakmak ver kültablası ver kola Kat meyve soy diye emir yağdırır nefret ederim hepte kavga ederiz
 
Koltuklar yeni değil:) ben istemedim kadıncağız girişti öyle titizliğim yoktur
Anladım peki
Ben sadece şunu söyleyeyim
Eşiniz suçsuz değil ama
İnanın ki kendinizde eşinizde temizlik ten daha kıymetli
Tabi çay istedi diye her defasında biz yapacak değiliz o konu da haksız
Kendi alıp bide sana doldurabilirdı
Guzel bir Jest olurdu size de
 
sen hamile halinle yapma zaten boşver kaynanan gelsin yapsın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…