- 10 Ekim 2015
- 7.196
- 9.107
Tabii ki. Kadın erkek ayrılmıyor herkes için aynı durum.Tek başına alamıyor ama. Çocuğu olmayıp çalışan bayanlar boşa çalışıyor o halde. Peki kadının ailesi kadın öldüğünde adama hak davası açabiliyor mu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tabii ki. Kadın erkek ayrılmıyor herkes için aynı durum.Tek başına alamıyor ama. Çocuğu olmayıp çalışan bayanlar boşa çalışıyor o halde. Peki kadının ailesi kadın öldüğünde adama hak davası açabiliyor mu?
Miras hukuku almadım ben. Aile Hukuku üzerinden bilgilerimle cevaplandırdım soruları. Hatalı cevap verip yanlış yönlendirmek istemem.Biz bunu biliyorduk. Eşim o yüzden ev benim üstüme olsun diye ısrar etti. Ona birşey olursa mağdur olmayayım. Ben erkeğim evsiz barksız da olurum neticede demişti.
Peki sevgili tantanis bana birşey olursa da aynı durum olacak ya, ben bir protokol ile evin tamamını eşime bırakamaz mıyım?
Bir de edinilmiş mal ya bu ev, eşime birşey olursa da yarısı onun olduğu için ( tapu benim üstüme olsa dahi) onun akrabaları mirasçı olmaz evin yarısı üzerinden ?
Çok teşekkürler..Miras hukuku almadım ben. Aile Hukuku üzerinden bilgilerimle cevaplandırdım soruları. Hatalı cevap verip yanlış yönlendirmek istemem.
Diğer mirasçıların saklı payına dokunmamak şartıyla miras bırakabilirsiniz.
Evin yarısı onun değil. Ev sizin eviniz. Eğer eşiniz size bağışladı ise bağış yolu ile elde edilmiş olduğundan kişisel mal sayılır. Mal rejimi tasviyesine katılmayacağından eşin diğer mirasçıları hak elde edemez. (Haberde olan bu) Ama edinilmiş mal sayılacak olursa mal sizin edinilmiş malınızdır. Eşiniz yarısına sahip değil. Mal rejimi tasviyesinde edinilmiş mallar arasındaki farkın yarısı hesaplanarak katılım alacağı belirlenir. Hesaba evin değeri ve diğer mal varlıkları da katılır. Misal 50 bin lira hesaplandı alacak, eş ister nakit 50 bin verir terekeye katar ister 100 bin değerindeki evin yarısını verir ister bi tarla verir ona kalmış. Makul bir ödeme yapsın yeter. Diğer mirasçılar da bunun üzerinden mirasçı olur evi katmazsa ev üzerinden mirasçı olunmaz.
Bilmiyorum anlatabiliyor muyum ama genel anlamda böyle. Böyle genelde bu tip bilgiler vermemek gerek aslında çekiniyorum yanlış bilgi verip yönlendirmekten. 1 yıl önce bakmıştım bu konulara en son. Hata payı olabilir teorik bilgiler bunlar pratik hakkında fikrim yok.
Özelden cevap veriyorum.Çok teşekkürler..
Ne demek ya, bilgi alacak kaynak bulmuşuz . Ufak tefek pürüzler, hatalar olabilir. Lütfen zan altında hissetme kendini:)
Bu ev kredi çekip tabi benim üstüme, ortak ödediğimiz ev. Edinilmiş oluyor sanırım o zaman. Değil mi? Yani eşimin ailesinden kimse hak iddia edemez . Doğru mu anladım?
o durumda bence şehit ailesi de para almıştırÇocuğu olmayanın hakkı da olmuyorsa geçen ki şehit eşi nasıl alıyor peki. Çok karışık gerçekten