Gebeliğe Hazırlık Kocasına folik asit kullandıran kullanan var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

RESEN

Umma ki üzülmeyesin.
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2020
558
753
103
28
İzmir
Kızlar merhaba eşimde sorun yok ama gebelik planlaniyorsa baba adayların da folik asit kullanması gerektiğini öğrendim sperm DNA sını koruyormuş , kaliteyi arttiriyormus ve sayı hız problemlerine de faydalıymış. Ben zaten vitamin destegi folik asit alıyorum . Eşime de folik asit hapı kullandirmali miyim ?

Mesela:Folbiol

Fotoğraf yükleyemedim ama araştırın bakin kızlar nette yazıyor ve yumurta geliştirici ilacımin prospektüsün de de gördüm menopur kullandım aşılama için orda okuduğumda da prostat kanseri ve testis tümöründe tedavi amaclı kullanılıyormuş. Folik asiti bayanlar kadar erkeklerinde alması gerekiyormus .

Benim esim kullaniyor doktor tavsiyesi. Bi kimyasal bir bos gebelik gecirince doktor esiminde mutlaka kullanmasi gerektigini soyledi.

Ozaman mutlaka kullansin esinde
Sorun yok eşimde genetik testi sayısı hızı falan gayet iyi ama 10 tane kalmıştı folbiol kullansın bakalım yanında keçiboynuzu pekmezi de icirmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı olsun hepimiz için

Bende 11 ay önce kürtaj oldum
Bunu bende bi ara düşünmüştüm kızlar eşinize bemiks b verebilirsiniz
Hem B12 hemde günlük folik asit miktarı içeriyor folikde zaten b vitaminleri grubundan
Eşimin b12'si 150 altıydı referansın altında değildi ama normali 300 falan olmalıymış diyolar ben 1 kutu daha almıştım eşim için ama epeydir unuttuğumdan veremedim
Ben vermesem zaten eşimin alıpda içtiği yok
Bu arada spermin yapı taşı d vitaminiymiş o da çok önemli aksatmamak lazım

Allah yardımcın olsun canım inşallah tez vakitte sağlıklı bebek haberi alırsın

Kafanıza göre vitamin, ilaç kullanmayın aman diyeyim. Doktor tavsiyesi olmadan olmaz bu işler. Biz 2yıl çift tedavisi gördük (hem eşimde hem bende birçok sıkıntı vardı) doktorun dediğinden 1 damla fazla bir şey kullanmadık. Sonunda kavuştuk meleğimize.

Hele ki gebelik istiyorken ve testlerde sorun yokken kafadan yaparsanız Allah korusun bir şey yapmaya çalışırken başka bir yeri bozarsınız... Sayı hız sıkıntınız yokmuş zaten, Allah korusun onlar bozulursa yükseltmek çok çok çok zor. Kafanızı rahatlatmaya, düşünmemeye çalışın. Sağlıklı beslenin, kuruyemişi filan da ihmal etmeyin dozunda. Gebe kalmanın esas düşmanı stres çünkü. İnşallah en kısa zamanda siz de kavuşursunuz

Aminn inşallah evet haklisiniz ben en iyisi doktoruma danışarak haraket edeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…