Dr kilo alınca küçük dil şişiyor dedi. Kilo ver dedi ama veremedi esim. Uyku apnesinden de endişe ediyoruz
İlişkinizi yıpratacagını sanmıyorum hatta bir uzman ayrı yatmanın ilişki dinamitini desteklediğini söylemiştiKızlar Merhaba,
Yaklasik 2 yıllık evliyim. Birbirimizi cok seviyoruz. İlk yılımızda eşimin horlama sorunu yüzünden çok gerginlik yaşadık. Ben oldum olası horlamaya gürültüye takıntılıyım ama eşiminki öyle böyle değil, apartmanı sallar o derece.. bir de uykuda cok hareketlidir, doner durur. geceleri defalarca uyandırır. Sabah uykumu alamamış şekilde kalkıp işe gitmekten usandim. Bir de eşim işi geregi çoğu zaman öğlen gider, bana göre daha rahat mesaisi. Aramızda hep gerginlik stres tartışma oluyordu ilk yil. Esim normalde cok sessiz,sakin,efendi bir insandir ama gece ben yastigini filan duzelttim mi yada azcik kendisini kipirdattim mi hemen uyanip sinir kupune donusuyor. Gece gece kavga ediyoruz uyku kalmiyor. Ne yapacagimi sasiriyorum. Arasira kanepede yatiyordu kiyamiyordum. Kulaklikla filan idare ediyordum. Affiniza siginarak cinsel hayatımız da ilk yıl gayet kötüydü seyrekti. Horlama icin doktora gittik, eşimin kilo vermesi gerektiğini söyledi ama veremiyor asla. Misafir odasina bir yatak aldık ve eşim tamamen oraya geçti. Ondan sonra aramizdaki tum gerginlik bitti. Seker gibi insanlar olduk. Birbirimize iyice duskunlestik ayrilmaz olduk. Yani su icmeye bile beraber gidiyoruz o derece. Yatagimizda sarilip film izliyoruz muzik dinliyoruz sohbet ediyoruz uyku vakti gelince opup iyi geceler diyip herkes kendi yatagina. Cinsel hayatimiz da eskiye gore cok cok iyi. Yoluna koyduk cok sukur. H.sonları birlikte uyuyorduk bu ay onu da saldik. Bir yandan çok rahatladım deliksiz uyuyorum huzurluyum, eşimin de kafasi rahat. Ama birlikte uyumayan bir çiftten, ne kadar sağlıklı bir evlilik olur, içim içimi yiyor. Kimseye anlatamadim, eminim herkesin garibine gider. Bu durumu yaşayan var mı? Sizce ne yapmalıyız? Esimi çok seviyorum, o da beni çok seviyor kuşkum yok. Her konuda anlaşıyoruz, birbirimiz için her konuda destekçiyiz. Bu ayrı yatma konusu evliliğimizi yıpratır mı? Ne dersiniz?
Arada sırada mi yoksa daimi olarak ayrı yatmak için mi söylemiş bunu acaba? İyice alışıp, ilerde hiç beraber uyuyamamak kötü olur çünküİlişkinizi yıpratacagını sanmıyorum hatta bir uzman ayrı yatmanın ilişki dinamitini desteklediğini söylemişti
Yoo daimi bi ayrı yatıştan bahsetmişti siz gibi problemi olan biri sormustu.Arada sırada mi yoksa daimi olarak ayrı yatmak için mi söylemiş bunu acaba? İyice alışıp, ilerde hiç beraber uyuyamamak kötü olur çünkü
İnanırım uzmanlar bu konuda rahatlar. Biz toplum olarak herseyi bir kaliba oturtmaya çalışıyoruz bir de elalem ne der saplantımiz var malesef. Biz de eşimle bir dönem psikiyatriste gittik, eşim hiç birliktelik talebinde bulunmuyordu. Çok rahatsızdım. Psikiyatrist senin eşin çok efendi kibar biri senden bekliyordur dedi. Hep ben mi başlatıcam dedim evet hep sen başlat nolmus dedi. kocan yok demiyorsa problem yok dedi. İşte hep böyle geri kalmış toplumlarda erkekler sapıktır erkeklerin tek düşüncesi sekstir diye empoze ediyorlar, batıda böyle dertler yok kimin başlattığını kimse umursamaz dedi. Gerekirse hep sen başlat bunu kendine dert etme dedi. Ben de dediği gibi yaptım akışına bıraktım, eşim de cekingenligini attı hiç eskisi gibi değil. Sanırım uzmanlar hakliYoo daimi bi ayrı yatıştan bahsetmişti siz gibi problemi olan biri sormustu.
Kesinlikle öyle. Bize öğretilen kalıplara sığmaya calışıyoruz olmayınca ya kendimizde sorun arıyoruz ya karşımızdakinde. Oysa hepimiz ayrı yaradılışta ayrı karakterdeyiz bir kalıba sığamayız sonra toplumda yaftalanırız ayıplanırız eleştiririz ama hiçbiri bizim mutluluğumuzdan önemli değil. Bırakın yadırgasınlar ayıplasınlar siz mutluysanız ki öyleymişsiniz hiç kendinize evham yapmayın.İnanırım uzmanlar bu konuda rahatlar. Biz toplum olarak herseyi bir kaliba oturtmaya çalışıyoruz bir de elalem ne der saplantımiz var malesef. Biz de eşimle bir dönem psikiyatriste gittik, eşim hiç birliktelik talebinde bulunmuyordu. Çok rahatsızdım. Psikiyatrist senin eşin çok efendi kibar biri senden bekliyordur dedi. Hep ben mi başlatıcam dedim evet hep sen başlat nolmus dedi. kocan yok demiyorsa problem yok dedi. İşte hep böyle geri kalmış toplumlarda erkekler sapıktır erkeklerin tek düşüncesi sekstir diye empoze ediyorlar, batıda böyle dertler yok kimin başlattığını kimse umursamaz dedi. Gerekirse hep sen başlat bunu kendine dert etme dedi. Ben de dediği gibi yaptım akışına bıraktım, eşim de cekingenligini attı hiç eskisi gibi değil. Sanırım uzmanlar hakli
Katılıyorum. Sorun olarak gördüklerimiz aslında bir sorun olmayabiliyor. Eğer birliktelikleri 2 kişinin kendini mutlu ve huzurlu hissedeceği şekilde inşa edebilirsek, huzur olan yerde kafalar rahat oluyor. Kafa rahat olunca anlayış var saygı var. Ben de tabiki istiyorum eşimle sarılarak uyuyayım. Ama sanirim herşeyi 4-4 luk kurmak kolay değil. Evlilik hep bir çaba, hep bir emek..Kesinlikle öyle. Bize öğretilen kalıplara sığmaya calışıyoruz olmayınca ya kendimizde sorun arıyoruz ya karşımızdakinde. Oysa hepimiz ayrı yaradılışta ayrı karakterdeyiz bir kalıba sığamayız sonra toplumda yaftalanırız ayıplanırız eleştiririz ama hiçbiri bizim mutluluğumuzdan önemli değil. Bırakın yadırgasınlar ayıplasınlar siz mutluysanız ki öyleymişsiniz hiç kendinize evham yapmayın.
Aynen öyle. Ben de mesela sarılarak uyuyamam uyurken dokunulmaktan hoşlanmıyorum rahat edemiyorum. Bunu duyan benim sevgisiz olduğumu düşünebilir lakin alakası yok vs vs. Huzur varsa gerisi gelir. Boşa zorlamayalım kendimizi uyumu yakalamaya bakalım ne güzel çözmüşsünüz siz. Hayal ettiğimiz gibi ya da toplumun belirlediği kalıplara uymak her anlamda mümkün değil biz elimizdekilerle en iyiyi yaşayalım yeter.Katılıyorum. Sorun olarak gördüklerimiz aslında bir sorun olmayabiliyor. Eğer birliktelikleri 2 kişinin kendini mutlu ve huzurlu hissedeceği şekilde inşa edebilirsek, huzur olan yerde kafalar rahat oluyor. Kafa rahat olunca anlayış var saygı var. Ben de tabiki istiyorum eşimle sarılarak uyuyayım. Ama sanirim herşeyi 4-4 luk kurmak kolay değil. Evlilik hep bir çaba, hep bir emek..
Sarılmadan uyuyamamak esas bence bir sorun olabilir. Uykuda neden birine ihtiyacımız olsun ki dimi? Gün içinde yada şöyle söyleyeyim gündelik hayatta yeterince yanınızda oluyorsa esiniz, gece de koluna bacağına sarılmak gereksiz hatta boğar karşı tarafı. Ama tabi sık gorusulemiyordur, özlem vardır, kalabalık ortamda başbasa kalmaya hasretlerdır o çiftleri anlarım. Tek başına hiçbir şey yapamayan, market için bile kocasını bekleyen kadınlar tanıyorum. Bu kadınların kocalarından bağımsız uyumasını beklemiyorum elbetteAynen öyle. Ben de mesela sarılarak uyuyamam uyurken dokunulmaktan hoşlanmıyorum rahat edemiyorum. Bunu duyan benim sevgisiz olduğumu düşünebilir lakin alakası yok vs vs. Huzur varsa gerisi gelir. Boşa zorlamayalım kendimizi uyumu yakalamaya bakalım ne güzel çözmüşsünüz siz. Hayal ettiğimiz gibi ya da toplumun belirlediği kalıplara uymak her anlamda mümkün değil biz elimizdekilerle en iyiyi yaşayalım yeter.
Allah kolaylık versin didismeler evliliğin tadı tuzumonotonluktan iyidir. Şöyle kocaman bahçeli tripleksiniz olur inş bir kat sizin bir kat eşinizin ohhhhh
Geçmiş olsun ben de şimdi düşündüm benim yattığım oda çok sıcak eşimin ki nispeten daha az sıcak :) ama bizde onun tiroit sorunu var, kışın bile eşim kısa kollu tişörtün üzerine mont giyip çıkar sıcağa hiç gelemez. Haklısınız sıcaklık da çok önemli. Aşırı sıcak bölgelerde yazın erkeklerin balkonda uyuduğunu duymuştumbiz de evliliğimizin başlarında başka odalarda uyuyorduk. ben aşırı derece üşüdüğümden dolayı doğalgazın çok yandığı bir odada kat kat battaniyelerle yatardım, eşimse doğalgazın yanmadığı bir odada şort tshirt falan. o asla sıcağa gelemez, ben de soğuğa. hiçbir problemimiz olmadı çok şükür. daha sonrasında tirodlerimle ilgili bir problemden dolayı bu kadar çok üşüdüğüm ortaya çıktı da tedavi oldum, şimdi normal sıcaklıktaki bir odada beraber uyuyoruz. hiçbir fark yok ha ayrı uyumuşuz ha birlikte :)
bence en iyisini yapmissiniz sonucta mutlusunuz ve hicbir sorununuz yok yaniKızlar Merhaba,
Yaklasik 2 yıllık evliyim. Birbirimizi cok seviyoruz. İlk yılımızda eşimin horlama sorunu yüzünden çok gerginlik yaşadık. Ben oldum olası horlamaya gürültüye takıntılıyım ama eşiminki öyle böyle değil, apartmanı sallar o derece.. bir de uykuda cok hareketlidir, doner durur. geceleri defalarca uyandırır. Sabah uykumu alamamış şekilde kalkıp işe gitmekten usandim. Bir de eşim işi geregi çoğu zaman öğlen gider, bana göre daha rahat mesaisi. Aramızda hep gerginlik stres tartışma oluyordu ilk yil. Esim normalde cok sessiz,sakin,efendi bir insandir ama gece ben yastigini filan duzelttim mi yada azcik kendisini kipirdattim mi hemen uyanip sinir kupune donusuyor. Gece gece kavga ediyoruz uyku kalmiyor. Ne yapacagimi sasiriyorum. Arasira kanepede yatiyordu kiyamiyordum. Kulaklikla filan idare ediyordum. Affiniza siginarak cinsel hayatımız da ilk yıl gayet kötüydü seyrekti. Horlama icin doktora gittik, eşimin kilo vermesi gerektiğini söyledi ama veremiyor asla. Misafir odasina bir yatak aldık ve eşim tamamen oraya geçti. Ondan sonra aramizdaki tum gerginlik bitti. Seker gibi insanlar olduk. Birbirimize iyice duskunlestik ayrilmaz olduk. Yani su icmeye bile beraber gidiyoruz o derece. Yatagimizda sarilip film izliyoruz muzik dinliyoruz sohbet ediyoruz uyku vakti gelince opup iyi geceler diyip herkes kendi yatagina. Cinsel hayatimiz da eskiye gore cok cok iyi. Yoluna koyduk cok sukur. H.sonları birlikte uyuyorduk bu ay onu da saldik. Bir yandan çok rahatladım deliksiz uyuyorum huzurluyum, eşimin de kafasi rahat. Ama birlikte uyumayan bir çiftten, ne kadar sağlıklı bir evlilik olur, içim içimi yiyor. Kimseye anlatamadim, eminim herkesin garibine gider. Bu durumu yaşayan var mı? Sizce ne yapmalıyız? Esimi çok seviyorum, o da beni çok seviyor kuşkum yok. Her konuda anlaşıyoruz, birbirimiz için her konuda destekçiyiz. Bu ayrı yatma konusu evliliğimizi yıpratır mı? Ne dersiniz?
Oyy ne kadar tatlıymış, kedişiniz ve kocanızla musmutlu olunBiz de ayri yatiyoruz (şimdilik) ben salonda bibimle (kedim)eşim yatak odasında kızım üşümesin diye kışı koltukda geçiriyorum gelip yatak odasında koynuma girmiyor üşüyor bende onunla salonda yatıyorum
Eşimde çok horlar hatta boyle bir horlama duymamış olabilirsinizama ben rahatsız olmam yaninda yatarken uyuyunca duymuyorum ama uyumadan önce biraz sıkıntı oluyor o kadar
Ben sürekli beybi yan dön hayatım sağa dön sola dön derim hiç kızmaz
Bence ayri yatmak sorun değil eşim der ben uyuyunca dünyadannilişkim kesiliyor yanımda olsanda farketmiyorum zaten diye o yüzden rahatız bu konuda aramızda çok iyi bahar gelsede koynuna koşsam orasi ayrı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?