Kocamin şiddet sorunu

bakın ben bunu şöyle izah edeyim size isimler gerçek değil isim vererek izah edeyim ikiside arkadaşımda severek evlendiler ayşe de alide mutluydu en başta kv faktörü araya girdi hzurları kalmadı ali ayşeyi uçan erkekten bile kıskanırdı bu durumu kvde çok kullanırdı oğlunu resmen paranoyak hale getirdi olaylar uzun ama kısa anlatayım çocuk falan oldu artık kıskançlık durumunun kötüye gitmesi başladı dövmeler vs çoğaldı sonra ayşe benimde desteğimle boşanma kararı aldı ve yaptı alinin tek suçu gereğinden çok kıskanmasıydı ayşeninse çok sevdiğinden için susması en başta susmasaydı belki durumlar bu hale gelmeyecekti ve mutlu bir yuvaları olacaktı

Haklısınız, en baştan susmasaydı olaylar belki bu raddeye gelmeyecekti. Benim için kıskançlık da aldatma, şiddet gibi yaşayınca değil en ufak sinyalinde anlaşma bozan bir şey olduğundan çok katıyım. Öyle biriyle evlenmezdim de, çıkmadım da, daima kaçtım.

Ama başkasının lafına prim verip o lafların yuvaya sokulmasına izin veren bir eşle (kadın, erkek farketmez) mutluluk bulunabileceğine inanmıyorum. Ali hala iyi bir insan değilmiş.

Kendinizi yine de kötü hissettirecek bir durum yok. Arkadaşınızın dövülmesine acısına ne kadar katlanacaktınız ki? Siz de insansınız. Ölümünün sebebi siz değilsiniz.

Arkadaşlar başlıkta da belirttigim gibi eşim en ufak bir şey de bana elini kaldırıyor havada kalmıyor o el çoğu zaman vurur çoğunlukla sebepsiz yere nedensiz çok sinirli bi yapısı var ailesine acayip düşkün bi insan beni hic bir zaman kabullenemedi bazen çok değer verdiğini anlıyorum ama bazende öyle tiksiniyorum ki kendinden 3. Yılımiz olacak 19 aylık bir oğlumuz var eşim benden 10 yaş büyük olduğu için ikinci çocuk istiyordu ikna oldum 1 aydır korunmuyoruz ve adetm geçiyor bugun yine tokat attı bana her defasında kabullenio susuyorum ama artk dayanamıyorum bugün babami arayıp onlara gitmek isteyecegimi soylicem kndimi çok çaresiz hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum nolur bana bi yardım edin :KK43:

Canım okudum ve gerçekten çok üzüldüm. Öncelikle sanırım 2.çocuğu belki yeniden bi çocuk olursa düzelir diye kabul etmişsin galiba. Ve aynı durumu benim ablam da yaşadı o yüzden konuyla yakından ilgilenmek istedim öncelikle bence eğer çalışmıyorsan bir iş bul neden dersen ailenin yanına gittiğinde ister istemez huzursuz olursun çünkü tek çıktın 2 kişi gelmek biraz zor olabilir senin açından. Eşine gelince dayan demek insanliga sığmaz boşan desek ne olursa olsun aile kolay kurulmuyor ve bi çocuk var belkide ikinci geliyor.. En iyisi dediğım gibi çalışmıyorsan iş bul ve kendini sağlama al ondan sonra onunla ciddi bir şekilde konuşma yap nereye kadar böyle devam edecek diye ve 1 hafta daha bak değişim varmı belki adetin geciktigini öğrenince düzelir sevinçten. Benim eniştem öyle düzeldi yeni bi çocuk olacağını duyunca. Allah sabır versin yardımcınız olsun dua et canım inşallah hayirlisi olur.

geç bile kalmışsınız babanıza dönmekle. ne bu ya. evlilikkmi cehennem hayatımı. birde bunu bilerek 2ci çocuğu yapmak istemek. nasıl bir ruh halindeyseniz artık

Sizinle ayni durumdayim.esim hemen siddete basvururdu.ailem desteklemedigi icin artik kaderim deyip cektim 7 yil.simdi babaevindeyim iki cocukla.yine siddetle biten tatismanin ardindan.bosanmak istiyorum ama ikicocukla cok zor galiba geri d9necegim o cehenneme...
neden. kendi ayaklarınızın üstünde duramayıyormusunuz. aileniz kabul etmiş sizi.

dua et tabiki ama Allah sana akil vermis fikir vermis. Asil tatli beynini biraz yorda saf saf kocana inanacagina kendini kurtar.

Safin onde gidenisinki onca dayaga ragmen 22 yasinda ikinci cocugu yapiyorsun. Yarin eyvahhhh cocuklarimi dovuyor diye yakinirsin.

Ama nafile

UOTE="Hayat02, post: 40745174, member: 621381"]Tabiki sürekli tevekkül ederim siz o tatlı beyninizi fazla yormayin Rabbim isterse acilmayack kapı yok ne biliyoruz belki bir anda dört dörtlük bi insan olacak sizi leylekler getirmedi ama bi olay zincirinden meydana geldiginizi düşünüyorsanz onu bilemem[/QUOTE]

Tabiki sürekli tevekkül ederim siz o tatlı beyninizi fazla yormayin Rabbim isterse acilmayack kapı yok ne biliyoruz belki bir anda dört dörtlük bi insan olacak sizi leylekler getirmedi ama bi olay zincirinden meydana geldiginizi düşünüyorsanz onu bilemem
ya ben bunu okumamışım. oldu bekleyin siz,belki 4 4 lük. olur. tamam o zaman:KK14:

Bosanirsam bir donem öyle hissedip toparlaniriz belki.ama bu cocuklar babasiz büyüyecek ,o sevgiyi dedesi,dayisi ne kadar verir ya da vermez?
Yoksa ben calisirim ve cocuklarima iyi bakarim Allah'in izniyle ama manevi anlamda kizlarim kendini hep eksik hissedecek.iste burda tikaniyorum...
ya şunu okuduğuma inanamıyorum. o çocuklar siz dayak yerken görünce ne hissedecek peki

insanlar çaresizliklerini yazıyor buraya belki çözüm bulurum ümidiyle bulamazsa içini rahatlatmak adına sizde yangına körükle gitme niye arkadaşlar onların derdi zaten yetiyor onlara siz dertlerine yardımcı olamayacaksanız niye tuz biber ekiyorsunuz ortama zaten onlar yeterince çaresizler lütfen kendimizi onların yerine koyarak yorumlarımızı yapalım da kırıcı olmayalım daha fazla.... el insaf lütfen bugün onların başına gelen yarın bizim başımıza gelmeyeceği ne malum !!!o_Oo_O:KK51:
arkadaşım derde derman olmaya çalışıyoruz zaten. mantıklı cevaplar öneriler yapıyoruz. ama kalkıp bunun tam tersi yorumlar alınca artık pes demek insanlık hali.

Cocuklar cok kucuk biri 4 digeri 10 aylik kiz cocuklari.onlarin babasiz kalmasini istemedigim icin dönmek istemesem de dönůyorum.o adam beni düsmani gb görüyor.
Böyle bir babayla yaşayacaklarına babasız kalsınlar daha iyi. Babalarının sizi dövdüğünü gördükçe nasıl bir psikolojide yetişecekler hiç düşündünüz mü?
Büyük ihtimalle ikisi de şiddet yanlısı bireyler olacaklar.

İnsanlar size akıl verdikçe onlara inşallah senin başına gelmez yada yaşamadan anlamazsın tarzı alttan alttan beddua ve manevi tehtit e döndürdüğümüz üslubunuz beni üzdü . Burda herkes size yardımcı olmaya çalışmış ama siz yanlış anlamışsınız .. Bakın boşanmak istememenizi anlıyorum en başta yaşınız çok küçük , sözlere yeminlere kolay inanan bir yapınız var ve sanırım eşiniz ilk ciddi ilişkinizdi yada belkide gözünüzü ilk onda açtınız ilk kez onu sevdiniz sixin bu duygularınıza saygı duyuyorum şuanki karakter yapınızı ve duygusal durumunuza göre en mantıklı yapılabilecek şey ; sizinde ilk adımını attığınız gibi babanızın yanına gitmek ve babanıza herseyi dürüstçe anlatmak sizi dövdüğünü her seferinde bir daha olmayacağına söz verdiğini ama buna devam ettiğini şuan boşanmak istemediğinizi ama artık şiddete katlanamadığınızı söyleyin .. Belki sizin aileniz devreye girerse ve sizi kaybetme korkusunu ona yaşatırsanız onu firenleyebilirsiniz. Birde ciddi şekilde stresini atacak bir meşkale bulun mesela gitsin bir spor salonuna orda boks yapsın artık bilemiyorum ama adamın içindeki fiziksrl enerjiyi boşaltması lazım .. Bakın ben gerçekten hemen darp raporu alır onu meslekten ihraç etmek ile tehtit eder bir güzel boşardım ama bu benim, siz sizsiniz .. Ben bu yorumu yazar hayatıma geri dönerim , sizde bu yorumu okur hayatınıza geri dönersiniz .. Ama benim içim sizin durumuzu kaldırmadı o ruh hastası eşiniz size bu vicdansızlığı nasıl yapar aklım almıyor o yüzden lütfen en azından babanızı devreye sokun sizin sahipsiz olmadığınızı ona birilerinin hesap sorabileceğini sizi kaybedebileceğini hissettirin . Ama tüm bunlar işe yaramazsa ve tekrar şiddet uygularsa allah rızası için gidin darp raporunu alın

valla yazılacak birşey yok zaten
farkındaysan, daha önce de hep çocuklar için yazdım, senin için değil
diyorsun ki "canım herkes hakettiğimizi düşünüyor, yaşanmışlıkları yok çünkü"
hemen altında da diyorsun ki "seviyorum kocamı"

bu nasıl "haketme-mek"? apaçık haketmek işte...
anladım ben seni!
bende anladım. her koyun kendi bacağından asılır.

ben şuan o arkadaşıma boşa ondan sana hayır gelmez diye söylediğim için şuan bunun pişmanlığını öyle büyük duyuyorum ki belki benim desteğim olmasaydı halen evliydi belkide mutluydu ve en önemlisi halen yaşıyordu en acısıda benim yanımda yaşandı bütün olay işte o yüzden direk boşan daha ne duruyorsun diyemiyorum şuan 4 yaşında oğlu kaldı gözlerine bakamıyorum yavrunun olan bitenden habersiz şuan oğlumla birlikte yatıyorlar kardeş gibi ama birinin annesi yanında birinin annesi melek olup uçup gitti BURDA KİMSEYİ TEŞVİK ETMEDİM ÇABALA OLMUYORSA ZATEN SONUÇ BELLİ DEDİM BOŞA VEYA BOŞANMA DEMEDİM DİYEMEM SADECE ŞÖYLE YAPMAYI DENE BÖYLE YAPMAYI DENE DİYEBİLİRİM VE DİYORUM VE ŞUAN EVLİYİM BENİM BAŞIMA GELSE HEMEN BOŞANMAYI DÜŞÜNEMEM OLUR VAR MI OLMAZ MI DİYE BAKARIM EN SON ÇARE AYRILMAK DERİM EVLİLİKLERİN HİÇ BİRİDE DÖRT DÖRTLÜK DEĞİL BUNU UNUTMAYALIM ayrıca ben gerçekleştirme ihtimallerine bakmam yaparım olursa olur olmazsa olmaz ama en azından denedim der arkamda bırakırım sonradan pişman olmaksa gerçeği görerek yaşamayı tercih ederim
tamam bunu yaşamışsınız. ama bu her zaman olan bir şey değil. o arkadaşınız bir gün evdede öldürüllecekti o adam tarafından.

biz diyoruzki şiddeti yaşayan o evliliğe devam etmesin . hem hayatını hemde çocuklarınınkini zindan etmesin. o katille bunu bir tutmayın. öyle olsa adam dövüyor diye kimse boşanmamalı buna göre. gelir beni vurur diye. yok öyle şey. bir iki kötü örnek için bbu olayı meşrulasştırmayalım

Tabiki sürekli tevekkül ederim siz o tatlı beyninizi fazla yormayin Rabbim isterse acilmayack kapı yok ne biliyoruz belki bir anda dört dörtlük bi insan olacak sizi leylekler getirmedi ama bi olay zincirinden meydana geldiginizi düşünüyorsanz onu bilemem

'Konu: kocam beni sürekli dövüyor. Bana değer vermiyor'. Ile başladı.
Sonra 2. Çocuk yapmaya çalıştığından bahsettiniz.
Boşanırsam ölürüm dediniz.
Sonra da kalkmış o tatlı beyinlerimizi yormamamız gerektiğini, tevekkülle Herşeyin düzeleceğini söylüyorsunuz.
4-4lük insana dönüşecekmiş de bekleyecekmiş de.
Madem kocamızı seviyorsunuz, bebek de yapmaya çalışıyorsunuz. Bazen çok değer verdiğini söylüyorsunuz ama çok zaman dayak yiyorsunuz. Eh, boşanırsanız ölecekmişsiniz de...
Konuyu neden açtınız o zaman?
Aman canım erkek Dediğin döver de söver de dememiz için mi?

Ben aslinda tam bosanmanin kiyisindan döndüm .bir avukata vekaletimi ve dilekcemi vermisken.ve bu adamin ikinci karisiyim.ilk karisi da dayaktan kacmis...ama ben cevrenin iki kizin var babasiz olmaz laflarina kaniyorum

ama bu yaşadığınız mutsuzluğu çevreniz değil siz yaşıyosunuz:KK43: çevre ne der ,o ne der, bu ne der ..kim ne derse desin ,duymamazlıktan gelirsiniz olur biter ki öyle yapmak zorundasınız inanın.İnsanlara bakarsanız; evlenmezsiniz evde kalmış,evlenirsiniz çocuk ne zaman ,,boşanmak istersiniz neden boşanıyosun gibi birsürü sorular ,,yargılamalar,,çirkin muhabbetler, hiç bitmez emin olun!!!

ben söylediklerimle yanlış anlaşıldım mı bilmiyorum ama eğer öyleyse inanın amacım yanlış anlaşılmak değildi burada ben kimseye karşı yanlış anlaşılmak istemem burada yorum yaparken umut vermek için değil fikir olarak yardım edebilmek adına yazıyorum elbette hiç bir kadının acı çekmesini mutsuz olmasını dayak yemesini istemem ama bazen oluyor ki bi hiç uğruna yıkılan yuvalar çıkıyor ortaya buna gerçekten üzülüyorum şuan etrafımda ilk 10 yılı zehir gibi geçmiş ama şuan o tam tersi mutlu olan insanlarda var çabaladılar ve kazandılar
herkes aynı olacak değil ama yaşamadan yapmadan bilemez evlilik zordur zora gelince herkes boşanır önemli olana zora gelen evliliği kurtarabilmektir yuvayı dişi kuş yapar sözü ne denli doğru olduğuna inananlardanım bu yüzden kadın güçlü durmayı bilmeli çabalamalı herkes hata yapabilir ama ilk hatada yada hiç bir şekilde çabalamadan peşi sıra gelen hatalara tamam deyip boşanmak bana doğru gelmiyor yanlış düşünüyorda olabilirim benimkisi sadece bir fikir isteyen doğru bulsun istemeyen yanlış deyip geçsin hepsini saygıyla karşılarım
burda çocukların her iki tarafıda zor bunuda unutmayalım mutlu olmalı anne babayla birlikte ayrıldıktan sonra o çocuklarda 2 parçaya bölünüyor onlara yazık yinede mutlu olamıyolar o çocuklar için mücadele sonuna kadar verilmeli yapıcı olunmalı olmuyorsa son çare boşanma ama şuan ki boşanmalar o kadar kolay ki artık söz etmek istemiyorum bir kadın anneyse ilk önce evladını sonrada ailesini tabi son olarak kendini düşünmeli .....
şiddete hatamı diyorsunuz. ve sürekli olan şiddete. yuvayı dişi kuş yapar peki ama bu davranışlarlada yuvayıı erkek kuş paramparça eder. yuva kalmaz. onun kurtarılmasıda söz konusu olamaz artık

X