• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Fsrkettiysen okuldan sonra gittim dedim

Yasak değil ama böyle olmus iste.

Genel bakarsak nasıl çözelim
Canım şimdilik kısa birşey yazacağım.
Benim evlilikle ilgili kesin olarak bildigim birşey var: Eğer sen birseyi istiyorsan ve eşin istemiyorsa, bunun için her an her fırsatta tartışmak ise yaramıyor. Tartışmalar ve kavgalar insanı soğukluğa ve sonra ayrılığa götürüyor. Gerçekten işe yarayan şey ise, yavaş ve yumuşak bir geçiş yapmak.
Senin kayinvalidenin tavırlarından ne kadar bunaldigini görebiliyorum. Bir an önce kurtulmak istiyorsun, bunu da anlayabiliyorum. Ama istediğin şey hemen olacakmış gibi görünmüyor, anladığım kadarıyla biraz zaman alacak. Bu süreçte senin nasıl hayatını guzellestirebilecegin, kayimvalidenle nasıl iyi gecinebilecegin ve eşinle nasıl düzenli şekilde mutlu olabileceğine dair bir yazı yazacağım. İlk fırsat bulduğumda yazacağım bunu. Sen de biraz sabırlı davran tatlım olur mu? Eşinle bu konuyu tartışmak seni sinir krizlerine sokuyor. Sen bu ara hiç konusunu bile açmasan daha iyi olur canım.

Canım şimdilik kısa birşey yazacağım.
Benim evlilikle ilgili kesin olarak bildigim birşey var: Eğer sen birseyi istiyorsan ve eşin istemiyorsa, bunun için her an her fırsatta tartışmak ise yaramıyor. Tartışmalar ve kavgalar insanı soğukluğa ve sonra ayrılığa götürüyor. Gerçekten işe yarayan şey ise, yavaş ve yumuşak bir geçiş yapmak.
Senin kayinvalidenin tavırlarından ne kadar bunaldigini görebiliyorum. Bir an önce kurtulmak istiyorsun, bunu da anlayabiliyorum. Ama istediğin şey hemen olacakmış gibi görünmüyor, anladığım kadarıyla biraz zaman alacak. Bu süreçte senin nasıl hayatını guzellestirebilecegin, kayimvalidenle nasıl iyi gecinebilecegin ve eşinle nasıl düzenli şekilde mutlu olabileceğine dair bir yazı yazacağım. İlk fırsat bulduğumda yazacağım bunu. Sen de biraz sabırlı davran tatlım olur mu? Eşinle bu konuyu tartışmak seni sinir krizlerine sokuyor. Sen bu ara hiç konusunu bile açmasan daha iyi olur canım.

Yazını sabırsızlıkla bekliyorum

Açacak halim yok
Yorgun ve mutusuzm
Bana desteklerin için çok sağol..

Bence biraz uyu eğer yapmak istersen sana birşey daha diyeceğim konuşacak kimsen yoksa krndi kendine konuş ya da bir kağıda aklında geçen bütün şeyleri yazmaya çalış yazarken yorulacaksın ve düşünmenin ağırlığını anlayacaksın. Dene bak yazarken çoğu zaman sinir olup bunlar için mi kendimi yıpratıyorum diye yazmayı bırakıp yırtıp atacaksın

Yat uyu canım o zaman. Kitap filan okuyarak uyu. Arama şimdi onu.

Bence biraz uyu eğer yapmak istersen sana birşey daha diyeceğim konuşacak kimsen yoksa krndi kendine konuş ya da bir kağıda aklında geçen bütün şeyleri yazmaya çalış yazarken yorulacaksın ve düşünmenin ağırlığını anlayacaksın. Dene bak yazarken çoğu zaman sinir olup bunlar için mi kendimi yıpratıyorum diye yazmayı bırakıp yırtıp atacaksın

Eve geldi
Ailemle kavga ettim yok ben kendimi balkona kapatmisim.
Yok onlara sürat yapmışım.
Artık her yere onlarla gidiyorsun
Onlara sürat asmiyorsun sabah 10 da ordasın diyor.
Muhabbet sohbet herkes yapcak senle diyor.

Onlar da seni kotuluyor diyor.

Neyse konuştuk biraz.
Onlara söyledin mi boşanmak istediğini dedim
Evet söyledim dedi
Onlarsa ya adam olacak ya adam olacak dedi.
Bir babanbabanla konuşmadım dedi

Boşanmak istiyosan git başvuru dedi.
AnlasAnlasmali bosanbosanmicakmis.

Bende gitmek istemediğimi yemek istemediğimi söyledim

O da hala inat ediyorsun dedi.
Millet benim yanındakiler kamyobla yumurta satıyor ben kariyla grasiyoeum diyor.
Babamla konuştum artık onun yöntemiyle gidicem diyor.

Calismami istemiyor.
Ya onlar gelecek ya sen gideceksin dedi

Bana sevgisi yok
Aramızda saygı yok.

Açıkça söyledi bunları.
Bu evlilikte bir gün mutlu etmedin beni dedi.

Aileme saygı göstermeyen kadını ben ne yapayım dedi.
Ona göre ben gitmek istemediğim için saygı göstermiyormusum.

Çileden çıktı resmen.
Illalah ettirrdin beni dedi.

Getir kağıdı imzalayim sen doldurursun dedi...

Sakinlesip öyle konuşalım dedim.
Ben sakinlesememm dedi.
Oraya git sabah sekizde diyorum yok
Yemeği orda yicez yok diyorsun dedi.
Şimdide çıktı gitti.

Kizarttigim tavuğu yemedi.
Dışarı çıktı tartistiktan sonra ekmek almış.
Sonra ışte sandviç yaptı

Sen yedin mi dedi
Yok dedim
Yapcam yeme de göreyim dedi.
Yiyeyim diye ısrar etti.
Balkona çarşaflar ile kapattı yatak yaptı.
Gel dedi ama ben beni orda yatmak istemiyorum o yüzden odaya geldmgeldm

Kizarttigim tavuğu yemedi.
Dışarı çıktı tartistiktan sonra ekmek almış.
Sonra ışte sandviç yaptı

Sen yedin mi dedi
Yok dedim
Yapcam yeme de göreyim dedi.
Yiyeyim diye ısrar etti.
Balkona çarşaflar ile kapattı yatak yaptı.
Gel dedi ama ben beni orda yatmak istemiyorum o yüzden odaya geldmgeldm
Bu adam çok tuhaf hem kızıyor hem sana yemek hazırlıyor. Arkadaşım sorun ne biliyor musun eşin ailrsinin arasında eziliyor işin çok zor iki kişilik olsa hallederdin ama ne desem bilemedim biraz düşüneyim bakalım ALLAH yardım etsin sana ve senin gibilere

Cnm benim aynı larini yasadim o aileye bağlı olduğu için öyle hissediyorsun çünkü bende öyle hissediyordun çok kavga ettik tartıştık.
Ama sevdiğimiz için ayrilmadik biz.
Hala da ben onun ailesini sevmem mesela ama sevmiyorum da demem neden demem çünkü iş inada biner
Benim eşim böyle inatçı olduğu için sezdi mi benim kızdığım daha fazla yapar.
Kyv kalmak istemediğini anladigi zaman iki gün 3 gün kalıyorduk normalde bı gün kalacaksak eğer inada biniyordu iş
Gel zaman git zaman bana akıl verdiler o soylemeden sen gidelim de
O gidicez dedi mi hemen hazırlan mirin kırın etme dediler ve yaptım
Şuan eşime ne zaman gidelim desem hiç canım istemiyor boşver sonra gideri deyip gecistiriyor.
Her defasında yatılı kaldığımız annesine sen hazırlıklı ol belki kalırız diyo eşyalarımızı alıp çıkıyoruz annesindeyken bana işaret ediyor kalmayalim diye
Tabi bunlar zaman istiyor evliliğimiz in ilk 2-3 yılı böyle geçti
Yaptığım hatalarım olmasına rağmen ipler elimde sayılır tamamı olmasada

1.inat etme
2 sabret eğer seviyorsan ve seviliyorsan...

Cnm benim aynı larini yasadim o aileye bağlı olduğu için öyle hissediyorsun çünkü bende öyle hissediyordun çok kavga ettik tartıştık.
Ama sevdiğimiz için ayrilmadik biz.
Hala da ben onun ailesini sevmem mesela ama sevmiyorum da demem neden demem çünkü iş inada biner
Benim eşim böyle inatçı olduğu için sezdi mi benim kızdığım daha fazla yapar.
Kyv kalmak istemediğini anladigi zaman iki gün 3 gün kalıyorduk normalde bı gün kalacaksak eğer inada biniyordu iş
Gel zaman git zaman bana akıl verdiler o soylemeden sen gidelim de
O gidicez dedi mi hemen hazırlan mirin kırın etme dediler ve yaptım
Şuan eşime ne zaman gidelim desem hiç canım istemiyor boşver sonra gideri deyip gecistiriyor.
Her defasında yatılı kaldığımız annesine sen hazırlıklı ol belki kalırız diyo eşyalarımızı alıp çıkıyoruz annesindeyken bana işaret ediyor kalmayalim diye
Tabi bunlar zaman istiyor evliliğimiz in ilk 2-3 yılı böyle geçti
Yaptığım hatalarım olmasına rağmen ipler elimde sayılır tamamı olmasada

1.inat etme
2 sabret eğer seviyorsan ve seviliyorsan...

Sen okudun mu üç dört sayfadakoisayfadaki sorunları..
Sence seviliyor muyum...
Bunu hissedemiyorum
Sadece köle gibiyim.

Sen okudun mu üç dört sayfadakoisayfadaki sorunları..
Sence seviliyor muyum...
Bunu hissedemiyorum
Sadece köle gibiyim.
Tamamını okumadım
Ben ilk bı yıl kafamı pencereden dahi uzatamiyordum.ailemden 2 saatlik uzaktaydı evim.ailemi ayda bı görüyordum.pazar çarşı yasak eş olmadan.komsu gezmesi arkadaş gezmesi yok.15 günde bı arka sokağında eşimin arkadaşının eşine gidip geliyordum sadece balkondan patates almak için bile uzun ceketini giy derdi eşim acayip kiskancti
.
İki sene her gün kayınvalidem yetenek çoğunluk tatlı kalırdım aynı sokakta oturmamı rağmen

Eşim bazen beni orda bırakır kendi gezmelere giderdi çok ağladım sizladim.

Ben kalmak istemiyorum dedikçe daha fazla kalırdık.ben gitmek istemedikce sende ailenle gorusemezsiz derdi

Çok çok şey varda deşifre olmak istemiyorum

Back