- 28 Mayıs 2017
- 1.374
- 4.226
- 133
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
Trudi sende bilgilerini paylasmak ister misin bizimle benim esim aileme karsi asiri mesafeli ve uzak duruyor sizce bende onun ailesine karsi oyle mi davranmaliyim bu yanlis olmaz mibir kere esin seninle vakit gecirmiyor yada istedigin gibi vakit ayirmiyor diye sizlanmaktan vazgec , kendi kendini mutlu etmenin yollarini bul mesela , ne mutlu eder seni ? evden cikmadan da seni oyalayacak seyler bul, benim senin gibi ben olmadan bir yere gidemezsin diyen bir kocam olmadigi icin benim icin isler daha kolay olmustu. ben esim olmadan da sinemaya gidebilen , kahve icmeye cikabilen biriyim mesela. görmek istedigim bir film varsa bunu görmek icin esimin beni götürmesini beklemem , sorarim , bana katilmak isterse haftasonu plani yapariz cani istemezse ben haftaici izlemeye giderim gibi. kendimi esimin yerine koyup düsünüyorum da mutlu olmak icin beni bekleyen biri oldugu düsüncesi tüylerimi diken diken ediyor :) esine bunu yapma , kendi kendine yetebilirsin güzel vakit gecirmek icin.
ikincisi istemedigin seyleri onu mutlu etmek icin yapmayi birak , bu bana cok acimasizca geliyor. evet evlendik ama hicbirimiz köle degiliz. canim istemiyorsa kimse beni kayinvalideme gitmem konusunda ikna edemez. (yada belki edebilir bana verecegi rüsvete bagli sanki) ama sonucta gitsem bile isin ucunda kendimi mutlu etme garantisini elde ederim :)
ücüncüsü gecmiste olanlari birak gecmiste kalsinlar. yapilan hatalari , söylenen kötü sözleri temcit pilavi gibi adamin önüne isitip isitip koyma, bu sadece ikinizi de yipratir.
dördüncüsü para konusunda esine güvensen iyi edersin , seni yari yolda birakacagini düsünüp para biriktirmekten vazgec , bu bir erkek icin cok rencide edicidir eminim. düsünsene esin belki beni birgün terk edersin diye eski sevgilisini elinin altinda tutsaydi sende cok incinirdin , yaptigin sey bu örnekle ayni , ona güvenilmez biri oldugunu hissettiriyorsun. (güvenmedigin birinden cocuk yapmayi düsünmen ise cok garip)
kendimden kücük bir örnek vereyim , evliligimizin düzeldigi yildi, birgün mutfakta günlük gazetede kücük ilanlara bakiyordum , bana ne yaptigimi sordu bende ögrenmek icin kendime dans okulu aradigimi söyledim , bana dediki iyide ben dans etmekten nefret ederim , bende dedim ki bu zaten simdi icin degil senden sonrasi icin plan yapmaya karar verdim dedim, bana anlamadigini söyledi, bende sakin bir sekilde bu sekilde sigara icip bu derece sagliksiz beslenmeye devam edersen istatistiklere göre uzun yasamayacagindan ve bende seninle mezara giremeyip yasamaya devam etmek zorunda olucagimdan dolayi senden sonra kendimi eglendirmek icin ariyorum dedim . günde iki paket sigara icen insan 2 hafta sonra sigarayi birakmis 7 ay sonra da 25 kilo vermisti. kisisine göre degisir tabiki ama benim kocam ona bagimli bir kadini cekici bulmuyor. bakti kürk pahaliya gidicek gitmeden önce ben alayim dedi yani :)
esini senden daha iyi tanimiyoruz ama dogru yolu bulacagindan eminim ve bir tavsiye daha hala hamile degilsen , sorununuzun tamamen düzeldiginden emin olasiya kadar cocuk yapma.
Mutfakta yatamazsın ama diğer odalardan uzak dur kendini oyala arada yine miskinlik yapıyorum dışarı çıkma ihtimalim pek yok çok sıcak ve nem oranı yüksek bir yerde oturuyorum denize gidiyoruz arada ama orasıda bıktırıyor çok kalabalık ve yaz sezonu olduğu için şehrin nüfusu en az 3 katı artıyor kitap okumak iyi gelir ama ravsiye ederim. Eğer imkanın varsa arkadaşlarına git.
Mutfakta yatamazsın ama diğer odalardan uzak dur kendini oyala arada yine miskinlik yapıyorum dışarı çıkma ihtimalim pek yok çok sıcak ve nem oranı yüksek bir yerde oturuyorum denize gidiyoruz arada ama orasıda bıktırıyor çok kalabalık ve yaz sezonu olduğu için şehrin nüfusu en az 3 katı artıyor kitap okumak iyi gelir ama ravsiye ederim. Eğer imkanın varsa arkadaşlarına git.
Tatlım, esini kırmamak istemeni anlayabiliyorum. ama canınin istemedigi hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin. Kimsenin, esinin bile kızıp kuserek seni manipüle etmesine izin verme. Kavga et demiyorum asla, ama "gidemem" deyip onun bütün sinirlenmelerine karşı sağlam ve soğukkanlı bir şekilde dik durabilirsin.Teşekkür ederim
Kayinvalideme gitmek zorundayım
Gecbgidinxe bile niye gitmedin diyor
Tatlım, esini kırmamak istemeni anlayabiliyorum. ama canınin istemedigi hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin. Kimsenin, esinin bile kızıp kuserek seni manipüle etmesine izin verme. Kavga et demiyorum asla, ama "gidemem" deyip onun bütün sinirlenmelerine karşı sağlam ve soğukkanlı bir şekilde dik durabilirsin.
Tatlım, esini kırmamak istemeni anlayabiliyorum. ama canınin istemedigi hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsin. Kimsenin, esinin bile kızıp kuserek seni manipüle etmesine izin verme. Kavga et demiyorum asla, ama "gidemem" deyip onun bütün sinirlenmelerine karşı sağlam ve soğukkanlı bir şekilde dik durabilirsin.
Canım, eşinin senin yanında durması ve seni haklı bulması mümkün. Yeter ki daha önce konuştuğumuz saygı kurallarını en az 2 hafta uygula.Nasıl soğukkanlı ve dik durabilirim ki
Bağıracak çağıracak belki kovacak
O bişey yapmasa ailesi niye gelmiyor diye eşime baskı yapacak
Canım, eşinin senin yanında durması ve seni haklı bulması mümkün. Yeter ki daha önce konuştuğumuz saygı kurallarını en az 2 hafta uygula.
Gorumcen ve kayınvaliden ile ilgili mı?Başladım canim zaten uygulamaya
Yukarıda yazdığım durum ile ilgili ne düşünüyorsun
Acikcasi ilk iki paragrafina cok katiliyorum yasayarak gordum benim esimin ailesi esimin kardesininin esine hic mudahale edemezler cunku eşi kadina cok fazla deger veriyor ve el ustunde tutuyor onlarda ona tek kelime edemezler bizde ise esim o kadar değer vermez onlarin yaninda onlarda karisma hakki görüyorlar kendinde baslarda saygisizlik olmasin diye ses cikarmiyordum ama artik gerekli yerlerdr gerekli cevabi veriyorum bence oyle olmasi gerek gibi herseye bogun egince kimse sana saygi duymuyorGorumcen ve kayınvaliden ile ilgili mı?
Şahsi düşüncem, esin sana nasıl davranirsa onlar da o şekilde davranmak durumunda kalır.
Esin senin saygili tutumunu gördükçe, senin isteklerine daha çok değer vermeye başlayacak.
Sen gorumcenin eskilerini begenmiyorsan giymeyebilirsin. Ben görümcem ile hep kıyafet alışverişi yaparım açıkçası, hiç gocunmadim şimdiye kadar. Daha çok o benimkileri alıyor gerçi :) Alinca benim de çok hoşuma gidiyor, birini sevindirmis olmak çok güzel hissettiriyor.
Sana iyilikte bulunmuşlar, kötü niyetli değiller gibi geldi. İyilikleri geri çevirmek kabaliktir. Hem ne kadar çok iyilik kabul edersen o kadar kadınsı ve çekici olursun açıkçası. Kıyafeti beğenmediysen tabii ki giymek zorunda değilsin. Verirse al dursun kenarda, ama giymen şart değil. Beğenirsen de giy, kimse ay bu kiz eskileri giyiyor demez. Hatta gorumcen seni daha çok sever ve işine daha az karışır.
Gorumcen ve kayınvaliden ile ilgili mı?
Şahsi düşüncem, esin sana nasıl davranirsa onlar da o şekilde davranmak durumunda kalır.
Esin senin saygili tutumunu gördükçe, senin isteklerine daha çok değer vermeye başlayacak.
Sen gorumcenin eskilerini begenmiyorsan giymeyebilirsin. Ben görümcem ile hep kıyafet alışverişi yaparım açıkçası, hiç gocunmadim şimdiye kadar. Daha çok o benimkileri alıyor gerçi :) Alinca benim de çok hoşuma gidiyor, birini sevindirmis olmak çok güzel hissettiriyor.
Sana iyilikte bulunmuşlar, kötü niyetli değiller gibi geldi. İyilikleri geri çevirmek kabaliktir. Hem ne kadar çok iyilik kabul edersen o kadar kadınsı ve çekici olursun açıkçası. Kıyafeti beğenmediysen tabii ki giymek zorunda değilsin. Verirse al dursun kenarda, ama giymen şart değil. Beğenirsen de giy, kimse ay bu kiz eskileri giyiyor demez. Hatta gorumcen seni daha çok sever ve işine daha az karışır.
Valla canim eşime ders çalışmak istiyorum dediğimde niye tutan mi var orda çalış demiştpembegömlek kayinvalidene gitmek zorunda kaldigini biliyorum mutfaklariniz bir diye, ama yine de kendine zaman ayirman zor degil bence , esine keyifli aninizda bu dilegini söyleyebilirsin ben olsaydim , (sexten sonra esim asla hayir demez , gidip alaskaya tasinalim desem kalkip valiz hazirlamaya baslar mesela:) ) gündüz evimizde biraz vakit gecirmek istiyorum , seninle evlendim ama bir türlü buna alisamiyorum cünkü kurdugumuz bu yuvada hic vakit geciremiyorum ve bu yüzden de evime ve sana daha cok baglanabilmek icin evde zaman gecirmek istiyorum derdim , bu zaman zarfinda kendi özel bakimini iki ayagi bir pabuca sokmadan yapmak istedigini , belki biraz ders calismak istedigini yada hic birsey olmazsa aksam senin eve dönüsünü hayal etmek istiyorum diyebilirsin , esin bir öküz degil bu istegini anlicaktir.
kayinvalidene gidince de alttan alarak ve biraz da sevimli bir sekilde annecim ben evlendim ama bir türlü alisamadim , bana bu konuda yardimci olsanda bende biraz gündüz evde kalabilsem , evime kocama alissam , sorumluluklarimi ögrensem diyebilirsin , yemegi yapmayi onlara birakip yemekten sonra mutfagi toplaman bence yeterli gelcektir , sonucta oglunun mutlulugunu düsünür mutlaka.
birde ferace konusunda ben zeynebe katiliyorum , bizde aile icinde kiyafet alisverisi yapariz ve bu cok eglenceli aslinda :) senin olan ve artik giymedigin ama iyi durumda olan birseyi görümcenin üzerinde görseydin mesela mutlu olmaz miydin ? ben böyle bir paylasim oldugunda cok mutlu oluyorum , bu seni eskici yapmaz deger bilen biri yapar
Turan sende aileler arasinda benim ailem senin ailen diye ayrim yapmamalisin bence , bu yalnis benim icin , evlenince ailelerle de evlenirsin , esin yapiyorsa birak yapsin , sen ailesini ailen bil , saygida kusur etme biraz da tatli dil gösterirsen eger inan bana evlatlarindan üstün olursun onlar icin , ben kayinvalideme annecim dedikce o beni oglundan cok düsünür oldu. hatta bazen oglu hakli olsa bile umurunda olmaz gelinim der baska birsey demez.
aslinda yillar icinde gözlemledigim tek bir gercek var ki oda su oldu ; vermeden alamazsin , hangi konuyla ilgili olursa olsun , iste , evde , aile de , ikili bir iliski varsa kural hep ayni. önce vericeksin birsey almak icin .
sevgiler hepinize
sende uyuyacagi zaman yakinlasma :) mayismadan yakinlas :)
hmmm , bu konu beni asar o zaman , hic esimin simdi yorgunum dedigini hatirlamiyorum , ya belki de gercekten yorgundu , sicaklar bir yandan , yorgunluk bir yandan , kafasini da kurcalayan birsey varsa eger gercekten uyumak istemistir , ama sistemli bir sekilde geri ceviriyorsa seni acik acik sorabilirsin bence bir sorun mu var diye ?
Bende senın gibiyim esım anlattığın aynısı kpss ye calısıyorum memur olursam bosayacagım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?