• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın aılesı tarafından kale alınmama

Hee bak ben bu kısmı atlamışım 22 yıllık elti ilk ve tek torunları da hanim kizimizdan tüüü saray odası yapmaları lazımdı yoksa eltisini nasıl ezecek dimi 🤦🏻‍♀️

Yokmuş evladı eltinin. İlk torunmuş..

Kanuni Sultan Suleymana veliaht mi doğurdunuz ? Kendi evinizde istediğinizi yaptirin insanlar oğlunuza niye ekstra yatak yaptırıyor kendi evlerine. Çocuğunuzu okula felan da yollamayın sırada oturamaz mazallah düşer, prens koltuğu yaptırırsınız süslü muslu
Ay cok güldüm yaw😀😀

Hayatimda ilk defa boyle bi dert duyuyorum.
Bende ailelerden uzaktaydim.hepte cekyatta yattik.yerdede yattik.sapasaglamız masallah
ben üni de okurken evde değişiklik yapmışlar odaları falan yazında en sıcak olan odayı bize vermişler o yaz bütün yazı kanepede yatarak geçirdim kendi evimde 😂

Kızlar canım cok sıkkın, bayram oncesı 2temmuzda memlekete kaynanama gıdıcektık, yasında premature bı oglum war, hamıleliğim duşuk rıskı ve ıkımızın olum tehlıkesıyle, yasamamız sans eserı doktorun on gorusuyle oldu, doktor hasteneye bıgun once yatırmasa ıkımızde yasamazmısız oglumla, cok aşırı zor bı surecten gectım ve oglum herseyım, kv ıle konustuk gecenlerde gelırsek oglum nerde yatıcak dıe cekyat olmazmı dedı, cekyat olmaz dedım cok hareketlı duser(maddı durumları cok ıyı ıstese en ıyısını yaptırır, cekyatta benden buyuk)bakalım babanla konusalım yaptırrız dedı. 1ay once kv burdayken; kendı evıme yatak yaptırcaktık onuda alıp gıttık mobılyacıya koyede boyle bısı olur dıe model gostermeme ragmen soruyo cekyatı(ben 11, eltım22 yıllık gelınlerı, oglum ılk torunları) sonra dun sordum esıme guya kayınbabam kaynanamı karıstırmamıs yaptırıyomuş yatak sabah mobılyacı esıme resım attı sok oldum, oglumun yatabılcegı bı yatak deıl duser sacma sapan bışı, dolap dedıklerıde 3lu komıdın. Evlerı genıs durumları war hersene gıtmeme ragmen bı dolabım yok esyalrım cekyatta valızde utu masasında duruyodu hep, yanı benım odada heryer kıyafet anlayacagınız, sımdı cocukla gıdıcem esıme dedımkı bıde dolap yaptırırlarsa bızım kıyafetlerıde koyarız 2/3kapılı basıt bıseyde olur cocuk yerde kıyafet bırakmaz utu masasına koyamam ustune duser cekyatı zaten cıkardılar valızdednde zor oluyo dedım, esımde demış bunlara. oglumun bezı ve ıslak mendılı anca sıgar oyle bısı yatırmıslar, oyle zoruma gıttıkı, kaynanamla dun konustuk adamın yaptırdıgını bılıyo kesın adam wcye gıdemez ızınsız ondan ama sankı onu kale almıyomuş gıbı anlattı bana, kendı gıttı yapyırcakmış yatak dıe benıde karıstırmıyo dedı ben gıder resım atarım felan ayak yaptı, oyle zoruma gıttıkı 11yıllık gelınım hersene gıderım 2/3kapılı dolabı cok gorduler, ogluma yatak yapıldı sorulmadan bız alıyoz parayı bız verıyoz dediler esım yollayım ben karımın ıstedıgı gıbı yaptırın dedı onemsemedıler,sankı cocuk baskasının bu resmen bana senı kale almadık almıyoruz torun bızım onada nasıl ıstersek oyle yaptırırz demek, ıyıde ben anneyım yatamayacagı yatak neden yapılsın, ınsanca kızım nası yaptıralım neyde rahat eder demek bukadarmı zor,bende koye bayrama gıtmeme kararı aldım ama aşırı kızgın ve kırgınım napacagımı bılmıyorum bana fıkır verın
Ben de kayinvalideye gidince yatacak yerimiz olmuyor resmen. Bence de cocuklari fazla gelsin kalsin isteyen bir aile bir oda duzenler. Gerci ben bir yer yatagi yapsalar ona da raziyim kirik bir kanepede sacma sapan yatiyiruz. Cocuga besik gituruyorym bagajda o da zor. Nihayetinde senede bir gidip 2 gun kalip donuyoruz. Ben istemediklerini disunuyorum sik gelsin isteyen insan yer ayarlar.

Yatagi da zaten yaptiracaklar ise bence de kim kullanacaksa ona sorulmaliydı. Zaten yatak yapilacakmiş.

Gerci konusahibi ilk torunlari deyip durmussunuz cok buldumcu olmayin bir sizde cocuk yok abartmayin. Cocuk birsekilde yatar yani. Bu kadar da korumaciliga gerek yok. Duser derseniz yere yatak yapın. Beşik goturun hic olmazsa yatagı duvara itersiniz cocugu oraya yatirir yanina siz yatarsiniz on3 de yastik koyarsiniz düşmez. Zaten anne uykusu hafif oluyor.

Ama dedigim gibi durumlari varsa bir yatak bir dolap zor olmamalı

Eklentiler

• B39C0959-43B8-40AD-A16C-3981FC24FFFA.png
    B39C0959-43B8-40AD-A16C-3981FC24FFFA.png
    182,1 KB · Görüntüleme: 37
Çocuğun prematüre olmasıyla konu ne alaka? Dün istediği ev verilmedi diye ayrılan kız vardı o evlenmiş de yeni konu açmış bence 🤣

Konu sahibi bir cok konuyu birbirine karistiyor aslinda:
Hamilelik ve dogum süreci stresli gectigi icin cocugun üzerine daha fazla titriyor. Kaybetme korkusu baska birseye benzemiyor. O konuda hassasiyetini anliyorum. Ama mobilya konusunda yinede hak veremiyorim. Insan ya kendi mobilya alir yollar. Yaptirmaktan bahsediyor ama hazir odalar bile varken neyi yaptiriyorlar orasini anlamadim. Ben baskasinin evine ekstradan oda yaptiriyorsam onlarin masraf yaptirmasini beklemem kendim öderim. Ama burda yine verilen deger harcanan para ile es tutuluyor. Bazi insanlar düz düsünüyor. Bebek yatagin neyini uzun düsünücekler diye almislardir bir tanesini. Illaha belli bir model istiyorlarsa bastan kendileri harekete gececeklerdi.

Insanlarin ne beklentileri var cok saskinim. Kmse sizin cocugunuza ilk tirun diye yatak dolap yaptirmak zorunda degil. Benimki de ilk torun park yatagimi yanimda goturdum getrdim.ayni sehirde aksamlari bi iki saat de olsa rahat yatsin diye. Park yatak tasimak cok mu zor. Dolap lazimsa madem siz yaptirin durumlari var diye anne baba evladi gelini torunu tepesimde tasimak zorunda mi. Gitmeyin insanlarin canini da bayram bayram sıkmayin bence

Konu sahibi bir cok konuyu birbirine karistiyor aslinda:
Hamilelik ve dogum süreci stresli gectigi icin cocugun üzerine daha fazla titriyor. Kaybetme korkusu baska birseye benzemiyor. O konuda hassasiyetini anliyorum. Ama mobilya konusunda yinede hak veremiyorim. Insan ya kendi mobilya alir yollar. Yaptirmaktan bahsediyor ama hazir odalar bile varken neyi yaptiriyorlar orasini anlamadim. Ben baskasinin evine ekstradan oda yaptiriyorsam onlarin masraf yaptirmasini beklemem kendim öderim. Ama burda yine verilen deger harcanan para ile es tutuluyor. Bazi insanlar düz düsünüyor. Bebek yatagin neyini uzun düsünücekler diye almislardir bir tanesini. Illaha belli bir model istiyorlarsa bastan kendileri harekete gececeklerdi.
Bu çocuk dogsada yaşamaz, yasasa da engelli kalır denilip, Çocuğu kalbi durmuş doğup 90 gün yoğun bakımda yatıp sonra 10 gün daha yatan benim aklıma asla yaşadıklarımı koz gibi kullanmak gelmedi de ondan şaşırdım. Ben odunum heralde şu hassasliklari yaşayamadım hiç 🤣

Bu çocuk dogsada yaşamaz, yasasa da engelli kalır denilip, Çocuğu kalbi durmuş doğup 90 gün yoğun bakımda yatıp sonra 10 gün daha yatan benim aklıma asla yaşadıklarımı koz gibi kullanmak gelmedi de ondan şaşırdım. Ben odunum heralde şu hassasliklari yaşayamadım hiç 🤣

Sizede gecmis olsun ❤
Konu sahibi biraz fazla hassas. Ben genel olarak baskalarin maddi imkanlari ile ilgili hak talep edilmesini dogru bulmuyorum. Parayi veren düdügü calar mi diyorlardi. O kadar hassasiyetim olsa (mesela bazi bebeklerin alerji nevresim takimlara ihtiyaci var) kendim alir kendim gönderirim önden. Yani bu kadar kirilacak, gitmeyecek birsey yok aslinda.

çocuk konusunda hassasiyetinizi anlıyorum fakat çocuğunuz zor da doğsa kolay da doğsa bir fark olmuyor kıymet açısından. konuda eltinin alakası bile yokken çocuğu yok diye sıkıştırılmış, o da gereksiz bir bilgi olmuş. 5 torun da olsaydı hepsi aynı değerde olurdu tek olması da bir şey değiştirmiyor kendimce. istekleriniz çok abartı. benim kuzenim de gayet varlıklı biri, senede bir kaç kere de değil iki üç günde bir köye gidiyor yakın olduğundan, çocuk uyurken hep çekyatta yattı. Allaha şükür bir sıkıntısı da yok. kaldı ki siz yatak dolap demişsiniz yaptırmışlar, yaptırdıklarını beğenmiyorsunuz. bu sizi kale almamak olmuyor ama yine de siz bilirsiniz.

Back