Kocamın ailesi dramadan besleniyor

gunesdogacakk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2020
316
286
53
Sürekli kayınvalidem mağdur edebiyatı yapıp kocamın ailesine minnet etmesini istiyor . Sürekli bir kaos içindeler . Sorunsuz problemsiz bir zaman dilimleri asla yok . Kocam ailesine düşkün biri. Kim ailesine düşkün olmaz ki . Fakat bağımlılık derecesine gelmek üzere . Babalarının almadığı sorumsuzluk ile birlikte kendini kardeşlerinin babası sanıyor. Kardeşleri o kadar sorumsuz ki bir işte çalışmayı sürdürmeyi beceremediler. Kocam da sürekli bu şeylere kafa yoruyor. Kayınvalidem öyle bir manipülasyon uyguluyor ki her Zaman mağdurlar her zaman. Tabi ailesi yardımcı olacak ama edecek ( yüklü paralar verdiği oluyor) fakat çekirdek ailemi koruyamıyorum, kendi dertlerimi problemlerimi unuttum başkalarının hayatını yaşıyor gibiyim artık

Tam profilime yazdığım yorum olmuş.Bazilari sorunları çözmek istemiyor abartıp abartıp şişirip koca bir balona dönsün istiyor.Esinizde bunu kökten halletmek istemiyor çünkü ona göre sorun yok olan size oluyor.Ne kadar yanlış bir düşüncede eşiniz

Bu sizin düzeltebileceğiniz bir durum değil. Çok üzüldüm size. Eşiniz maalesef günün birinde büyük kazıklar görürse belki bir ihtimal (o da yaşanılan kayıba ve farkındalığına bağlı) siz ve terapi sayesinde bu döngüyü kırabilir. Fakat anlattığınız senaryoda siz sağlıklı sınırlar koydukça günün sonunda "kötü kişi" olursunuz. Ailesinde roller karışmış, yıllarca herkes kendi kimliğini bu şekilde oluşturmuş.

Oysa ki eşiniz öncelikle ve kendisine ve size, sonra onları bu sorumsuz rolde farkında olmadan tutarak kardeşlerine zarar veriyor. Bu sağlıksız döngüden çıkıp sağlıklı sınırlar çizse emin olun kardeşler de o rolden çıkacak, anne de bir iki role devam edip en son vazgeçicek çünkü bir kazanımı olmadığını görecek.

Bu senaryoda üzgünüm olan en çok size oluyor ve tam da söylediğiniz gibi bir başkasının hayatını yaşıyorsunuz.
Bence eğer ihtimal varsa terapiye ikna edin.

Değişmez böyle aileler ve erkekler anca vefat edecekler yıllar sonra ki o zaman kocalar çekirdek ailelerine düşkün olmaya başlıyorlar.

Değer mi 50-60 sene beklemek siz karar verin

siz degil esiniz koruyacak cekirdek ailesini. yazdiklariniz oyle tanidik geldi ki benzerlerini yasadim. size tavsiyem esinizin ailesini esinize kotulemeyin. kotulerseniz sizden kotusu olmadigi gibi kendi kok ailesini daha cok sahiplenip her daim savunma psikolojisine giriyor. siz de esinize magdur edebiyati yapin madem. hani kaynana o kanaldan ilerliyorsa siz de oyle yapin. esinizle daha cok vakit gecirmek istediginizden , (maddi anlamdaki) hayallerinjzden, onunla onun ailesindeki problemler yuzunden vakit gecirmediginiz icin onu ozlediginizden bakalim. bende ise yaramadi ama bazi arkadaslarimda yaramisti bu taktik

Eşiniz düzelmedikçe kimse düzelmez , bağımlı adam çok zor ...

Bir tanıdığım öyleydi. Adam var ya anası için ölürdü. Ailesini ihmal ederdi. Hatta öyle bir noktaya geldi ki annem evde tek kalıyor korkuyor diye kendi karısını çocuğunu evde tek bırakıyordu.
Ve öldü. Annesiyle beraber trafik kazasında vefat ettiler. Hayat öyle kısa ki. Kendi çocukları yetim kaldı. Eşinize bu olayın ciddiyetini anlatın. Kabul etmiyorsa anlamıyorsa resti çekin derim. O kadın çekememişti resti maalesef.

Kazık kadar olmuşlar nasıl yani çalışamıyorlar?Bulmuşlar kullanıyorlar işte kim istemez çalışmadan para gelmesini?Kaynananın da oğlunu sevdigi yok sadece kullanıyor işine geldigi gibi akli varsa kendini kullandırtmaz.

Ay allah kolaylık versin bacim, ben benzeri biriyle muhatap oldum böyle insanlar gerçekten hep üzüntü olsun, hep biz mağdur olalım, herkes bize acısın, herkes benim yaptığımı hoş görsün diye geçinip giderler. düzelticem diye kendini paralama, düzelmiyor

Esinle ciddi ciddi otur konus. Sizinde bi yuvaniz var, esinizin ailesindende uzak durun. Esiniz gitsin gelsin sende kendine baska mesguliyetler bul arada git bir iki saat sonra ne yapiyolar ediuolar gram düsünme bile.
Benimde Esimin ailesi bu tarz , artik huzuru komple uzak durarak buluyorum

Bunların hepsi Arabesk kültürle ilgili. Ne kadar mağdur ve zavallısın o kadar yüce bir insansın
İnsanlar sorunlarına çözüm bulmak yerine ağlayıp duruyor. Amin Maalouf, Ortadoğu insanını şöyle tanımlar: "Her şeye üzülen fakat hiçbir şey yapmayan insanlar." Maalesef 80'ler sonrası bu kültürü yüceltip aldık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…