• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamı neden hala seviyorum, kendime çok kızsam da sevgime engel olamıyorum…

Biz evlendikten 3 ay sonra ayrıldık, eşimin kötü muamelesi ve anneciliği yüzünden , biraz da maddi şiddet vardı. 18 aydır ayrı evlerde yaşıyoruz. Ama 3 aydır aramıyor sormuyor beni görünce kaçıyor tamam dedim ben de boşanalım. Eşim de adam değil yani görünürde hiç sahip çıkamadığı için. Çok özledim bunları yazarken de ağlıyorum 😢
Adam gününü gün ediyor, siz ağlıyorsunuz

Biz evlendikten 3 ay sonra ayrıldık, eşimin kötü muamelesi ve anneciliği yüzünden , biraz da maddi şiddet vardı. 18 aydır ayrı evlerde yaşıyoruz. Ama ilginç bir şekilde sevgim azalmıyor kendime sinir oluyorum. Boşanmadık henüz. Çünkü eşim bana biraz umut vermişti seni üzmeyeceğim demişti seviyorum demişti. Ama 3 aydır aramıyor sormuyor beni görünce kaçıyor tamam dedim ben de boşanalım. Ama hala çok seviyorum özlüyorum. Boşanmak en doğrusu gibi görünüyor ama sevgime engel olamıyorum ve kendime çok kızıyorum . Annesi yüzünden ayrılmak beni çok üzüyor. Eşim de adam değil yani görünürde hiç sahip çıkamadığı için. Çok özledim bunları yazarken de ağlıyorum 😢
Boşansaydınız şimdiye kadar coktan düzelmiştiniz bile.. 3 aylık evlilikte 18 aylık muallak akıl alır gbi değil..

Özlediğin o değil aslında onunla beraber kurdugun hayallerinin yarım kalmasının şoku.
Hayalinde mutlu bir yuvayı özledin, olacak çocuklarınızı, evinizi kısaca gelecekteki olması muhtemel acı tatlı geçireceğin günlerin kısacık bir zaman diliminde son bulmasının ve haksızlığa uğramanın verdiği bir hayal kırıklığı.
Arzuladığın bu değildi ama önüne bu geldi.
Sen onu sevmiyorsun arkadaşım, sadece yaşayabilme ihtimalinin onunla olacağına dair inanmışlığını seviyorsun çünkü kendine vadettiğin hayat bu idi.
Çevrene ailene karşı bu evliliği olduramadı demelerinin içine çektiği handikabı taşımakta zorlanacağın için korkuyorsun ve bunun hesabını sanki birilerine vermek zorundaymışsın gibi kendini şartlandırmaların seni çıkmaza itmiş.
Silkin kendine gel.
Henüz yaşıyorsun ve ölmedin.
Daha nice günlerin olacak.
Nice insanlarla karşılaşacaksın.
İyi ki olmadı diyeceksin.
Kendini sev her şeyden önce DEĞMEEYEN insanları değil.
Değeri kendine ver.
Sevgi bile kıymetli bir hissiyattır saçarak dolaşılmaz, haketmeyene asla verilmez.
Bencil olmayı öğren ve boşan bu gerizekalıdan

Bence cagirin ve konusun bunun egosunu yapmayin hayatiniz geciyor ,derdi neymis son karari nedir ?tum hayatiniz boyunca onu bekleyemezsiniz ayrica seni uzmeyecegim diyerek ortadan kaybolmakta ne?

Gözlemlediğim kadarıyla bence kadınlar onlara değer vermeyen erkekleri seviyor bu ülkede.
Değişik bir takıntı geliştiriyor .
Buda aile den gelen bir şey.
Babanda annene değer vermiyordu büyük ihtimalle.
Çocukluktan gelen bir şey.
Şimdi büyük konuşmacılar gelmeden ben gideyim .
Böyle konuşunca büyük konuşma vs bıdı bıdıları çekemicem hiç .
Toksik iki insanın birbirini bulması.
Fiziksel şiddet kabul edilemez nokta.
1. Si babam yok , ikincisi fiziksel şiddet görmedim.
Takıntılı değilim
Tecrübe etmediğiniz konularda böyle kestirip atmanız normal

Özlediğin o değil aslında onunla beraber kurdugun hayallerinin yarım kalmasının şoku.
Hayalinde mutlu bir yuvayı özledin, olacak çocuklarınızı, evinizi kısaca gelecekteki olması muhtemel acı tatlı geçireceğin günlerin kısacık bir zaman diliminde son bulmasının ve haksızlığa uğramanın verdiği bir hayal kırıklığı.
Arzuladığın bu değildi ama önüne bu geldi.
Sen onu sevmiyorsun arkadaşım, sadece yaşayabilme ihtimalinin onunla olacağına dair inanmışlığını seviyorsun çünkü kendine vadettiğin hayat bu idi.
Çevrene ailene karşı bu evliliği olduramadı demelerinin içine çektiği handikabı taşımakta zorlanacağın için korkuyorsun ve bunun hesabını sanki birilerine vermek zorundaymışsın gibi kendini şartlandırmaların seni çıkmaza itmiş.
Silkin kendine gel.
Henüz yaşıyorsun ve ölmedin.
Daha nice günlerin olacak.
Nice insanlarla karşılaşacaksın.
İyi ki olmadı diyeceksin.
Kendini sev her şeyden önce DEĞMEEYEN insanları değil.
Değeri kendine ver.
Sevgi bile kıymetli bir hissiyattır saçarak dolaşılmaz, haketmeyene asla verilmez.
Bencil olmayı öğren ve boşan bu gerizekalıdan
Ya aynı yerde çalışıyoruz görünce çok üzülüyorum geçen eve geldim ağzım yüzüm yara oldu üzüntüden gördüm diye

Bence cagirin ve konusun bunun egosunu yapmayin hayatiniz geciyor ,derdi neymis son karari nedir ?tum hayatiniz boyunca onu bekleyemezsiniz ayrica seni uzmeyecegim diyerek ortadan kaybolmakta ne?
Eşim biraz bu konuda uydum akıllı , annesi ne derse o oluyor. Ben annesiyle tartıştım ama gayet seviyeli şekilde hakaret etmeden. Bınu bile saygıszlık olarak alglıyor çok aşırı anneci ve bildiği başka yaşam tarzı yok oluşmamış

Biz evlendikten 3 ay sonra ayrıldık, eşimin kötü muamelesi ve anneciliği yüzünden , biraz da maddi şiddet vardı. 18 aydır ayrı evlerde yaşıyoruz. Ama ilginç bir şekilde sevgim azalmıyor kendime sinir oluyorum. Boşanmadık henüz. Çünkü eşim bana biraz umut vermişti seni üzmeyeceğim demişti seviyorum demişti. Ama 3 aydır aramıyor sormuyor beni görünce kaçıyor tamam dedim ben de boşanalım. Ama hala çok seviyorum özlüyorum. Boşanmak en doğrusu gibi görünüyor ama sevgime engel olamıyorum ve kendime çok kızıyorum . Annesi yüzünden ayrılmak beni çok üzüyor. Eşim de adam değil yani görünürde hiç sahip çıkamadığı için. Çok özledim bunları yazarken de ağlıyorum 😢
sık dişini 18 ay sonra resmen de kocan olmayacak zaten 🙄

Ya aynı yerde çalışıyoruz görünce çok üzülüyorum geçen eve geldim ağzım yüzüm yara oldu üzüntüden gördüm diye
Hiç ağlama.
Bunu yaşayacaktın yaşadın ve bitti.
Lütfen öldüm dediğin yerden dirilmesini bil.
İnsan nisyandır arkadaşım yani unutan.
Zamanla her şey daha güzel olacak inan.
Sadece kendine değer verip kendini ondan çok sevmeyi kendine şartlandırmalısın.
Duygusal olmayı ve aglamayı bırak.
Çünkü mutsuzluğundan beslenip bu hissiyatına bagımlı kalmayı tercih etmişsin.

Ya aslında bizi zorla ayırdılar gibi oldu, eşimin akrabaları sürekli aramıza girdi durdu benim ailem de ağır konuştu tepki olarak. Çok severek evlenmiştik bir anda herşey tepetaklak oldu düğünden sonra hiç bişey güzel olmadı balayına bile gidemedik çünkü küstük. Çok üzülüyorum
iyi de bunlar aile yüzünden boşanıyorsunuz demek değil. Eşin eşi ve ailesi arasındaki dengeyi ayarlayamamış, kaç yaşında adam sokmasaymış akrabalarını hayatınıza. Tamamen eşinin hatası. 3 aydır da arayıp sormamışsa sizi zaten bitmiş demektir. Doğru adam değilmiş bu çok belli. Boşver gitsin.

Kalbini değil aklına kullanarak hareket etmelisin. Üzüntün elbet geçecek ama evli kalırsan ömür boyu o hayata mahkum olup ömür tüketmekten iyidir.

Sen hani cok dik durus sergiledim, kocam maas kartimi istedi kabul etmedim ayrildik diye tonla konu acmamismiydin? Sen yazdiklarini mi unuyorsun yoksa benim hafizamda mi sorun var? Kocan kayinvalidenden tirstigi icin gizli gizli gorusuyordunuz ya hani boyle bir kocadan ve boyle bir sevgiden insan nasil vazgecer? Ben sana hak veriyorum boylesi bulunmaz. Zaten bir ara adama yemek goturuyorlardi galiba hepsi varostu hatirladin mi? Senin koca paylasilamayan ve kiymetli bir koca. Tabi sen asil biri olarak bu adamdan vazgecmemen gayet normal cok takilma yani. Kac kere yok ayrildik, yok, bosaniyorum, yok butun evli kadinlar mutsuz ama ben dik durdugum icin bosaniyorum diye defalarca konu actin ama gordugun gibi hepsini unutmussun. Bu actigin konuyuda unutacaksin cok sey etme.

Sen hani cok dik durus sergiledim, kocam maas kartimi istedi kabul etmedim ayrildik diye tonla konu acmamismiydin? Sen yazdiklarini mi unuyorsun yoksa benim hafizamda mi sorun var? Kocan kayinvalidenden tirstigi icin gizli gizli gorusuyordunuz ya hani boyle bir kocadan ve boyle bir sevgiden insan nasil vazgecer? Ben sana hak veriyorum boylesi bulunmaz. Zaten bir ara adama yemek goturuyorlardi galiba hepsi varostu hatirladin mi? Senin koca paylasilamayan ve kiymetli bir koca. Tabi sen asil biri olarak bu adamdan vazgecmemen gayet normal cok takilma yani. Kac kere yok ayrildik, yok, bosaniyorum, yok butun evli kadinlar mutsuz ama ben dik durdugum icin bosaniyorum diye defalarca konu actin ama gordugun gibi hepsini unutmussun. Bu actigin konuyuda unutacaksin cok sey etme.
Oha konularına baktım şimdi o kadar da şey demişim.

doğruları söylemek büyük suç. siz kötüsünüz kocası melek
Bana atarlanıyor ben ne yaptıysam .
Kimse doğruları duymak istemiyor zaten.
Severken kaç kere vazgeçtim değersiz hissettiğim için .
Bana kimse bu konuda konuşamaz valla

3 aylık evlilik baba evine dönmek için çok kısa bir süre değil mi? biraz birbirinizi tanıyıp birlikte yaşamanın yollarını arasaydınız, aileleri araya karıştırarak hata etmişsiniz

Bana atarlanıyor ben ne yaptıysam .
Kimse doğruları duymak istemiyor zaten.
Severken kaç kere vazgeçtim değersiz hissettiğim için .
Bana kimse bu konuda konuşamaz valla
herkes hatasını kabul etmede olgun olamıyor. oysaki değişmenin ve bu kötü olayları yaşamamanın tek anahtarı hatalarını kabul etmek.

Sağlıklı bir zihniyet, bu davranışların arkasından kişiden soğur. Sizin olayınız sevgi değil zaten, tercih edilmemek gibi görünüyor.

Maddi imkanınız varsa terapi alın, yoksa bir sürü bağ kesme videoları var. Seçin birini eşinizle bağlarınızı kesin bence.

Back