- Konu Sahibi trueliving1
-
Eşinize size harçlık vermesini söyleseniz. Ben çalışmıyorum, kendime ait param olsun istiyorum diyin. Birikim yapacagim, altın alacağım vs dersiniz. Hem birikiminiz olur, hemde kardeşinize yollamak isterseniz arada yollarsiniz. Sonuçta onun için okulu bırakmışsınız. Çok büyük hata yapmışsınız ayrıca, devam etme şansınız varsa bebeğiniz biraz büyüyünce devam edin okula.Gizlice yapılıyor her şey söylenmiyor mi bana ve ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ki hani her şeyi söylemek zorunda da değil sanki ben şuna şunu verdim şuna şu kadar verdim diye ama göz göre göre saçma sapan şeyler için yalan söylenmesi işte bu insanın canını sıkıyor
Ortak kazanç yoksa harcamak istememesi normal. Ailesine yedirmeyen koca fazla yok. Buldumu hemen bi faydam dokunsun die aileye veriliyor.Merhaba arkadaşlar biz eşimle severek evlendik ben okuyordum (eşim askeri personel) okulu bırakıp evlendim okulu bıraktığıma çok pişman oldum ama geçti artık hayırlısı böyleymiş diyelim konuya giriyorum ben eşim kendi ailesine maddi açıdan her türlü şey yapar gönderir alır felan bana hiç söylemez hatta bir kere annemgildeydim kayannamgile gittim o ara internetten temizlik eşyası vs getirtmişler kaynanam msj atmış oğluna esraya ne diyeyim diye oda biz aldık deyin yazmış ben sorduğumda da birinin borcu vardı onu vardı k.babandan habersiz aldım dedi bnde tm dedim hani bir şeyler döndüğünü farkındayım ama anlayamıyorum (bu arda eşimin ailesinin durumu gayet iyi) esimin erkek kardeşi de pmy okulunda okuyor sürekli 300.400 gönderiyor benim kardesimde universite okuyor kardeşime para gönderelim deyince göndermiyor lafi değiştiriyor yada aileme bir şey alacaksak olsama çok ucuz olsa bile param yok diyor ben ne yapmalıyım ne soylemeliyim sizce kendi ailesine var benimkilere yoktur ki ben hiçbir zaman o kadar fazla para gönder vs de demedim çok agırıma gidiyor bu para konularıbu yazdıklarımdan bahsetmedim eşime. (msjlarına baktım
gördüm telefonuna bakarken eşimin anlattıklarımı )
Evden çağrı merkezi işleri yapılabiliyor diye biliyorum. Kulağınız ve çeneniz ilk zamanlarda epey patlar ama her işin zorluğu var. Hemen pes etmeyin. Ben evlenmek için okul bırakanlara gerçekten çok kızıyordum okuldayken. Neden kendi kişisel gelişimimi zaten kadınların köle olarak görüldüğü şu toplumda ikinci plana atayım. Eğitimim benim can simidim. Siz kendinizinkine tutunmayıp kayıp gitmesine müsaade etmişsiniz. Kaç yaşınızdasınız şu an bilmiyorum ama parayı kazanan istediği gibi harcar. Bir aşkla kör olmuşsunuz zamanında. Bir büyük sözüne danışmanız uygun olurdu. Onlar size söylerdi.Çalışma imkanım olsa şuan çalışıyor olurdum ama yoktur ne yazık ki beklenti yüzünden olabilir evet haklısınız
Neden çalışmiyorsunuz?Kasaba minnet etmem böyle ortamda.Merhaba arkadaşlar biz eşimle severek evlendik ben okuyordum (eşim askeri personel) okulu bırakıp evlendim okulu bıraktığıma çok pişman oldum ama geçti artık hayırlısı böyleymiş diyelim konuya giriyorum ben eşim kendi ailesine maddi açıdan her türlü şey yapar gönderir alır felan bana hiç söylemez hatta bir kere annemgildeydim kayannamgile gittim o ara internetten temizlik eşyası vs getirtmişler kaynanam msj atmış oğluna esraya ne diyeyim diye oda biz aldık deyin yazmış ben sorduğumda da birinin borcu vardı onu vardı k.babandan habersiz aldım dedi bnde tm dedim hani bir şeyler döndüğünü farkındayım ama anlayamıyorum (bu arda eşimin ailesinin durumu gayet iyi) esimin erkek kardeşi de pmy okulunda okuyor sürekli 300.400 gönderiyor benim kardesimde universite okuyor kardeşime para gönderelim deyince göndermiyor lafi değiştiriyor yada aileme bir şey alacaksak olsama çok ucuz olsa bile param yok diyor ben ne yapmalıyım ne soylemeliyim sizce kendi ailesine var benimkilere yoktur ki ben hiçbir zaman o kadar fazla para gönder vs de demedim çok agırıma gidiyor bu para konularıbu yazdıklarımdan bahsetmedim eşime. (msjlarına baktım
Eşitsizlik hep kadınlardan yana çocuk yüzünden çalışamadığınız ortada sizinse isteklerinizi yapmak zorunda bütün yükü kadına yükle sonra kendin çalış para benim ne güzel dünya
Kusura bakmayın büyük sorun evde oturup oraya buraya iş yapmaya gitmeyi bırakıp okumayı düşünün,daha sonra gelen sorun eşinizden aileniz için para istemeyin dilenci eş olmayın çalışıp siz gönderim ozaman.Merhaba arkadaşlar biz eşimle severek evlendik ben okuyordum (eşim askeri personel) okulu bırakıp evlendim okulu bıraktığıma çok pişman oldum ama geçti artık hayırlısı böyleymiş diyelim konuya giriyorum ben eşim kendi ailesine maddi açıdan her türlü şey yapar gönderir alır felan bana hiç söylemez hatta bir kere annemgildeydim kayannamgile gittim o ara internetten temizlik eşyası vs getirtmişler kaynanam msj atmış oğluna esraya ne diyeyim diye oda biz aldık deyin yazmış ben sorduğumda da birinin borcu vardı onu vardı k.babandan habersiz aldım dedi bnde tm dedim hani bir şeyler döndüğünü farkındayım ama anlayamıyorum (bu arda eşimin ailesinin durumu gayet iyi) esimin erkek kardeşi de pmy okulunda okuyor sürekli 300.400 gönderiyor benim kardesimde universite okuyor kardeşime para gönderelim deyince göndermiyor lafi değiştiriyor yada aileme bir şey alacaksak olsama çok ucuz olsa bile param yok diyor ben ne yapmalıyım ne soylemeliyim sizce kendi ailesine var benimkilere yoktur ki ben hiçbir zaman o kadar fazla para gönder vs de demedim çok agırıma gidiyor bu para konularıbu yazdıklarımdan bahsetmedim eşime. (msjlarına baktım
Hahh işte para felan umrumda değil ortada dönen saçma sapan bir yalan canımı sıkıyor çalışmak istiyorum ama bebeğim var çok sıkıntı bana her türlü maddi manevi destek olur eşim aslında ama niyee böyle yaptı böyle oluyor bilmiyorum
Açık açık gonderiyorum derse elinize ne geçecek? Söylüyorum diye daha çok göndermeye başlar muhtemelen.Ben göndermiyorum kardesim unide hani insan diyor arada bi göndereyim diye belki bir ihtiyacı olur fela esimde kardesine annesine gönderiyor bazen eminim bundan ve gizlice hani söyleme yoktur
Bu temizlik eşyası nedir acaba,pahalı birşey mi?ailesinin durumu kötü mü?eşiniz kısıtlı imkanlarla okuduysa ailesini arada mutlu etmek istiyor olabilir..eşinize tatlı dille söyleyin ,senin ailen benim de ailem,birşey alınacaksa ben de bileyim,ben senin eşinim,biz aileyiz gibi şeyler söyleyin..eş kızacagi,surat aşacağı için saklarlar bazen.. anadoluda maaşlı kardeş ,ailesinin durumu yoksa okuyan kardeşine para gönderir, kardeşi polis olacakmış hayırlı bir destek,gün gelir o da abisine destek olur..eşiniz tahmin ediyorum en az 15 bin alıyordur, 300 kardeşine gönderse birşey değil.. 300-400 para mı artık sanki..parayı kim kazanıyorsa onun borusu öter biraz,bu işler böyle..çocuk okul cağına geldiğinde siz de başlayın biryerden bence..Merhaba arkadaşlar biz eşimle severek evlendik ben okuyordum (eşim askeri personel) okulu bırakıp evlendim okulu bıraktığıma çok pişman oldum ama geçti artık hayırlısı böyleymiş diyelim konuya giriyorum ben eşim kendi ailesine maddi açıdan her türlü şey yapar gönderir alır felan bana hiç söylemez hatta bir kere annemgildeydim kayannamgile gittim o ara internetten temizlik eşyası vs getirtmişler kaynanam msj atmış oğluna esraya ne diyeyim diye oda biz aldık deyin yazmış ben sorduğumda da birinin borcu vardı onu vardı k.babandan habersiz aldım dedi bnde tm dedim hani bir şeyler döndüğünü farkındayım ama anlayamıyorum (bu arda eşimin ailesinin durumu gayet iyi) esimin erkek kardeşi de pmy okulunda okuyor sürekli 300.400 gönderiyor benim kardesimde universite okuyor kardeşime para gönderelim deyince göndermiyor lafi değiştiriyor yada aileme bir şey alacaksak olsama çok ucuz olsa bile param yok diyor ben ne yapmalıyım ne soylemeliyim sizce kendi ailesine var benimkilere yoktur ki ben hiçbir zaman o kadar fazla para gönder vs de demedim çok agırıma gidiyor bu para konularıbu yazdıklarımdan bahsetmedim eşime. (msjlarına baktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?