• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar biz eşimle severek evlendik ben okuyordum (eşim askeri personel) okulu bırakıp evlendim okulu bıraktığıma çok pişman oldum ama geçti artık hayırlısı böyleymiş diyelim konuya giriyorum ben eşim kendi ailesine maddi açıdan her türlü şey yapar gönderir alır felan bana hiç söylemez hatta bir kere annemgildeydim kayannamgile gittim o ara internetten temizlik eşyası vs getirtmişler kaynanam msj atmış oğluna esraya ne diyeyim diye oda biz aldık deyin yazmış ben sorduğumda da birinin borcu vardı onu vardı k.babandan habersiz aldım dedi bnde tm dedim hani bir şeyler döndüğünü farkındayım ama anlayamıyorum (bu arda eşimin ailesinin durumu gayet iyi) esimin erkek kardeşi de pmy okulunda okuyor sürekli 300.400 gönderiyor benim kardesimde universite okuyor kardeşime para gönderelim deyince göndermiyor lafi değiştiriyor yada aileme bir şey alacaksak olsama çok ucuz olsa bile param yok diyor ben ne yapmalıyım ne soylemeliyim sizce kendi ailesine var benimkilere yoktur ki ben hiçbir zaman o kadar fazla para gönder vs de demedim çok agırıma gidiyor bu para konuları 🤦🏻‍♀️ bu yazdıklarımdan bahsetmedim eşime. (msjlarına baktım
gördüm telefonuna bakarken eşimin anlattıklarımı )
Okula tekrar donme imkanın varsa dön sanirim koca icin okul terk edilmemiş gerçeğini gordun.
Esin senin ailene maddi açıdan destek çıkacağını sanmıyorum. Kazanan o istediği gibi harcar senin giderlerini evin giderlerini aksatmiyorsa lafını bile etme.

Bunu dedikten sonra “ama” nın önemi kalmıyor istediği gibi harcar demişsiniz
Harcadığı yer kumar veya karı kız değil. Ailesine yollamış. O sebeple öyle söyledim. Biz de zaman zaman eşimin ailesine ufak tefek destek çıkıyoruz. Bunlar bana göre normal şeyler. Ama altını çiziyorum “bana göre”
Siz tabi haklı bulmayabilirsiniz,herkesin kendi görüşü 🙏🏼

Harcadığı yer kumar veya karı kız değil. Ailesine yollamış. O sebeple öyle söyledim. Biz de zaman zaman eşimin ailesine ufak tefek destek çıkıyoruz. Bunlar bana göre normal şeyler. Ama altını çiziyorum “bana göre”
Siz tabi haklı bulmayabilirsiniz,herkesin kendi görüşü 🙏🏼
Elbette ihtiyaçları varsa ve eşine danışarak yapıyorsa destek verilir. Ama eşinin ailesinin durumları iyiymiş ve gizli saklı iş çeviriyorlar sıkıntı bu bence

neden sürekli ailelere para veriliyor vs.
durumlari gayet iyiymis ustelik.
eşiniz parasiniz ailenize yedirmek istemiyor belli ki.
e çalisanda kendisi mecbur degil sonuçta

Ben anlamadım herkes çalışmalı filan demişte kadın çalışıyor olup iştende ayrılmış olabilirdi yada sağlık sorunları olup ara vermiş olabilirdi gb... Bu eşinin bencil olduğu gerçeğini değiştirmez ki eşi hem bencil hemde arkasından yalan söyleyebilecek karakterli biri ne kadar kötü bir durum hem arkandan iş çeviren bir eş hemde ailesiyle iş birliği içinde olup ağız birliği yapmaları. Ben asla eşime güvenmezdim hatta her yaptığı açıklamayı da şüpheli yaklaşırdım. Ailesinin oğluna mesaj atıp geline ne diyim diye sormasının altında bile bence daha neler yaptı ki haberiniz yoktu durumunun fragmanı çok rahatsız edici ve irdelenmesi gereken bir durum.
İleride işe girerseniz eğer sakın bu yaşadıklarınızı unutmayın maaş kartınızı asla eşinize vermeyin ve size ne yaşattıysa aynısını sizde ona yapın, harcamalarınıza asla bilği vermeyin. Eş, aile demek bu değil, evlendikten sonra eşiniz sadece sizden, kendi ev hanenizden sorumlu, sizin maaşınız olursa tabii katkı olur ama esas evin geçimi herzaman erkeğindir. Birisine birşey yapılacaksa da haber vermek, danışmak çok önemli, ne demek eşi yok saymak, beni yok sayan eş olursa tabiki aileside beni saymaz.

İhtiyacları yoksa ikinizde neden ailelerinize para gonderme cabası icine girdiniz ki. Ayrıca asker maası dediğiniz nedir, gece gunduz didinip 3-5 kurus kazaniyorlar. Birde bebeginiz var, bu devirde nasıl para artırıyor da gönderiyor ben ona takıldım.

Koca zaten hatalı. Herkesin ailesi değerlidir elbette. Ama bir aile kurduysan artık çocuğun ve karın önceliğin olmalı. Para hesabı yapılıp kadını kendine muhtaç diye istediği gibi ailesine çar çur etmemeli. Bu etrafa karşı eli açık olupta ailesine yedirmeyenlerden belli ki. Ama maalesef hepimiz biliyoruz ki erkek çalışmayan kadını sırf sesini çıkaramayacağını bildiğinden daha çok seviyor. Nasılsa bana muhtaç kafasıyla ailesine yedirip eşine göstermiyor aynı konu sahibi gibi kimse bu yüzden boşanamıyorda. O yüzden bi kadının kendi ekonomik gücü olduğunda öyle bir hakkı bulamıyorlar kendilerinde. Ben aile dostumuzun ( iki çiftte öğretmen ) çocukken bir tartışmasına şahit olmuştum. Muhabbeti tam hatırlamamakla birlikte kadın '' sen kendini ne zannediyorsun ben sensizde geçinirim çok şükür gelirimde var gücümde sana muhtaç olduğumumu sandın?'' demişti. Valla helal olsun dedim. İşte bunu söyleyebilmeli bi kadın bence.
Yo aslında ben tam anlatamadım eşim bize çocuğuna istediğimiz şeyleri alır yapar maddi konuda olsun manevi olsun yapar yani ben benden gizlici yapılan şeylere annesinin yalan söylemesine üzülüyorum ve kırılıyorum bunu nasıl dile getirecegimi de bilemiyorum yanlış anlaşılmak da istemiyorum bir yandan

Neden eşiniz sizin ailenize bir şey alıyor ki?
Tamam evi geçindirme konusunda sorumlu olabilir ama kendi evini, sonuçta kendi parasi, evini gecindiriyorsa ailesine de dilediği gibi verebilir, isteğiniz biraz tuhaf geldi bana, çalışın kazanın ailenize verin o zaman.
Saklaması da şeydendir, sizin bu konuda sorun çıkarmanız nedeniyle.

Yorumlara katılmıyorum.

Ne demek herkesin kendi parası? Evlilik birliği içinde sen-ben mi olur?
Bu kadın ortak bir bebekleri olduğu için çalışmıyor. Bu durumda evin gelir gideri üzerinde hiç mi söz hakkı yok ?
Zaten hayat bu, hasta da olabilir insan. Dönem dönem işsiz de kalabilir ayrıca.
Her şeyi para ile ilişkilendirmeyin bu kadar. Kocası bariz hatalı davranışlar sergiliyor.

Agziniza saglik. Sozde evlilik ve bir hayat paylasiliyor ama paranin miktari kadar cok komik.

Hahh işte para felan umrumda değil ortada dönen saçma sapan bir yalan canımı sıkıyor çalışmak istiyorum ama bebeğim var çok sıkıntı bana her türlü maddi manevi destek olur eşim aslında ama niyee böyle yaptı böyle oluyor bilmiyorum 🤦🏻‍♀️
Eşinizden korkuyor ya da cekiniyor musunuz. Aksi halde sormaniz lazim mesajda gordum bu ne boyle diye

Şu erkeklerin ve evliliğin nasıl çekici bir özelliği var ki, kızlara okul bıraktırıyor anlayamıyorum. Hayatta ekonomik özgürlükten daha önemli bir şey yok. Konu sahibi bir an önce okulunuza dönün. Okurken erkek delisi kızlar!!! sakın okulu bitirmeden evlenmeyin !!!

Elinizde mesleki bir özelliğiniz yoksa işte böyle koca eline bakar, kendi halinize yanarsınız. Erkek değil, meslek ve ekonomik özgürlük önemli.

Hahh işte para felan umrumda değil ortada dönen saçma sapan bir yalan canımı sıkıyor çalışmak istiyorum ama bebeğim var çok sıkıntı bana her türlü maddi manevi destek olur eşim aslında ama niyee böyle yaptı böyle oluyor bilmiyorum 🤦🏻‍♀️
Eşiniz ailesine aldığı temizlik ürünlerini, siz öğrenince sıkıntı yapar,laf edersiniz diye söylemek istememiş.Kardeşine harçlık gönderdiği zaman,aynı jesti sizin kardeşinizede yapmasını beklemişsiniz.Muhtemelen kayınvalidenizin durumdan haberi var.Size ne demesi gerektiğini bile oğluna sormuş.Eşinizde sizden gizlemek için,kadına yalan söyletmiş.
Madem eşiniz size her türlü maddi manevi destek oluyorsa,evine,çocuğuna ve sizin ihtiyaçlarınıza karşı cimrilik yapmıyorsa,sizde kendi harcamalarınız ve çocuğun ihtiyaçlarından taviz vermeyin.Çocuğunuzun geleceği için yatırım yaptırın.
Senin ailen,benim ailem üzerinden gitmeyin.Parasını öncelikle sizler için harcamasının yollarını yapın.Arada ailesine ufak jestler olabilir.Bunlarada laf etmeyin.
Çalışan kadın olsaydınız,paranızı yönetme konusunda daha bir söz sahibi olabilirdiniz.Ama,tam terside olabilirdi.Onun için kafanıza bunu takmayın.Çocuğu büyütene kadar,yarım kalan eğitiminizi tamamlayın.Çalışma hayatına uygun olduğunuz zaman atılabilirsiniz.
Evinin para yönetimini yapan,dışarıda çalışmayan,ev hanımı olan nice kadınlar var.At sahibine göre kişnermiş.Eşinizde, sizde bu yönü görürse para yönetimini size bırakabilir.

Eşinizden korkuyor ya da cekiniyor musunuz. Aksi halde sormaniz lazim mesajda gordum bu ne boyle diye
Zaman geçti biraz o zamanlar aramız biraz bozuktu susmustum söylemek istiyorum artık arkamdan iş mi çeviriyorsun sana nasıl güvenicem felan diye zaman geçtiği için nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum bu zmna kadar neden sustun bilmem ne deyip suçlu çıkmak istemiyorum

Siz çocuğa baktığınız İÇİN çalışamıyorsanız sizin ailenize de alacak aynı değerde aynı şeyi bence mecbur ! Ya da çocuğa dadı tutsun versin parasını siz çalışın! Aile konusunda asla ayrımcılığa izin vermem siz de vermeyin

Eşiniz ailesine aldığı temizlik ürünlerini, siz öğrenince sıkıntı yapar,laf edersiniz diye söylemek istememiş.Kardeşine harçlık gönderdiği zaman,aynı jesti sizin kardeşinizede yapmasını beklemişsiniz.Muhtemelen kayınvalidenizin durumdan haberi var.Size ne demesi gerektiğini bile oğluna sormuş.Eşinizde sizden gizlemek için,kadına yalan söyletmiş.
Madem eşiniz size her türlü maddi manevi destek oluyorsa,evine,çocuğuna ve sizin ihtiyaçlarınıza karşı cimrilik yapmıyorsa,sizde kendi harcamalarınız ve çocuğun ihtiyaçlarından taviz vermeyin.Çocuğunuzun geleceği için yatırım yaptırın.
Senin ailen,benim ailem üzerinden gitmeyin.Parasını öncelikle sizler için harcamasının yollarını yapın.Arada ailesine ufak jestler olabilir.Bunlarada laf etmeyin.
Çalışan kadın olsaydınız,paranızı yönetme konusunda daha bir söz sahibi olabilirdiniz.Ama,tam terside olabilirdi.Onun için kafanıza bunu takmayın.Çocuğu büyütene kadar,yarım kalan eğitiminizi tamamlayın.Çalışma hayatına uygun olduğunuz zaman atılabilirsiniz.
Evinin para yönetimini yapan,dışarıda çalışmayan,ev hanımı olan nice kadınlar var.At sahibine göre kişnermiş.Eşinizde, sizde bu yönü görürse para yönetimini size bırakabilir.
Ben hiçbir zaman bir beklentiye gitmedim kendi ailene yaptın benimkine de yap diye hatta ben defalarca söylerim eşime ailene annene babana kardeşine yaptığın hiçbir şey gözüme gelmez asla yapablirsin derim hep ama ben bu şekilde konuşmama rağmen kendi ailesinin yanında bile kayınvaldemin çok da iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum sorma sebebi ne ben olsam söylerdim oğlum aldı diye ki deseydi ben sevinirdim ne güzel yapmış diye son söylediklerinize de katılıyorum öyle yapıyorum artık

Siz çocuğa baktığınız İÇİN çalışamıyorsanız sizin ailenize de alacak aynı değerde aynı şeyi bence mecbur ! Ya da çocuğa dadı tutsun versin parasını siz çalışın! Aile konusunda asla ayrımcılığa izin vermem siz de vermeyin
Gizlice yapılıyor her şey söylenmiyor mi bana ve ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ki hani her şeyi söylemek zorunda da değil sanki ben şuna şunu verdim şuna şu kadar verdim diye ama göz göre göre saçma sapan şeyler için yalan söylenmesi işte bu insanın canını sıkıyor

Eşitsizlik hep kadınlardan yana çocuk yüzünden çalışamadığınız ortada sizinse isteklerinizi yapmak zorunda bütün yükü kadına yükle sonra kendin çalış para benim ne güzel dünya

Eşitsizlik hep kadınlardan yana çocuk yüzünden çalışamadığınız ortada sizinse isteklerinizi yapmak zorunda bütün yükü kadına yükle sonra kendin çalış para benim ne güzel dünya
Kesinlikle haklısınız bu konuda çok feministim ne yazık ki çocuğum olmasına da gerek yok çalışmadığım zamanda da evlendikten sonra ev işleri vs evlilik sorumluluğu bende ise eşimin laz aşığı paraa ortaktır onun parası benim param DEĞİL bizim paramız. Ailesine su bile alsa söyler bana ben de söylerim aynı şekilde durumumuz yetiyorsa alırız ama kendi kardeşine para verirse benimkine de vermek zorunda benim için böyle bi durum

Kesinlikle haklısınız bu konuda çok feministim ne yazık ki çocuğum olmasına da gerek yok çalışmadığım zamanda da evlendikten sonra ev işleri vs evlilik sorumluluğu bende ise eşimin laz aşığı paraa ortaktır onun parası benim param DEĞİL bizim paramız. Ailesine su bile alsa söyler bana ben de söylerim aynı şekilde durumumuz yetiyorsa alırız ama kendi kardeşine para verirse benimkine de vermek zorunda benim için böyle bi dur
Laz aşığı nedir yA T9 azizliği :) eşimin kazandığı para yazacaktım:)

Kesinlikle haklısınız bu konuda çok feministim ne yazık ki çocuğum olmasına da gerek yok çalışmadığım zamanda da evlendikten sonra ev işleri vs evlilik sorumluluğu bende ise eşimin laz aşığı paraa ortaktır onun parası benim param DEĞİL bizim paramız. Ailesine su bile alsa söyler bana ben de söylerim aynı şekilde durumumuz yetiyorsa alırız ama kendi kardeşine para verirse benimkine de vermek zorunda benim için böyle bi durum

Böyle erkeklere şu Esra Erol’a çıkan bi kız vardı 4 Yıllık evli çalışmıyor evde bir kere temizlik yemek yapmamış tam tersi adam işten gelip yapıyormuş neden yapmadın diye sorunca da canım istemedi diyip duruyordu 😂😂😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back