- Konu Sahibi trueliving1
-
Hayırlısı böyle değilmiş demek ki diyip okulunuzu tamamlayıp kendi paranızı kazanın ve kime para göndermek istiyorsaniz gönderin, ne ihtiyacıniz varsa alın.Merhaba arkadaşlar biz eşimle severek evlendik ben okuyordum (eşim askeri personel) okulu bırakıp evlendim okulu bıraktığıma çok pişman oldum ama geçti artık hayırlısı böyleymiş diyelim konuya giriyorum ben eşim kendi ailesine maddi açıdan her türlü şey yapar gönderir alır felan bana hiç söylemez hatta bir kere annemgildeydim kayannamgile gittim o ara internetten temizlik eşyası vs getirtmişler kaynanam msj atmış oğluna esraya ne diyeyim diye oda biz aldık deyin yazmış ben sorduğumda da birinin borcu vardı onu vardı k.babandan habersiz aldım dedi bnde tm dedim hani bir şeyler döndüğünü farkındayım ama anlayamıyorum (bu arda eşimin ailesinin durumu gayet iyi) esimin erkek kardeşi de pmy okulunda okuyor sürekli 300.400 gönderiyor benim kardesimde universite okuyor kardeşime para gönderelim deyince göndermiyor lafi değiştiriyor yada aileme bir şey alacaksak olsama çok ucuz olsa bile param yok diyor ben ne yapmalıyım ne soylemeliyim sizce kendi ailesine var benimkilere yoktur ki ben hiçbir zaman o kadar fazla para gönder vs de demedim çok agırıma gidiyor bu para konularıbu yazdıklarımdan bahsetmedim eşime. (msjlarına baktım
gördüm telefonuna bakarken eşimin anlattıklarımı )
Sizin o geçiştirdiğiniz okul bırakma mevzusu var ya.. o işte tam olarak konunun özü aslında. İnsanlar boş yere mi bi iş güç sahibi olmak, parasını kazanma₺, atanmak için kendilerini yıpratıyor zannediyorsunuz? Tam da bu dediklerinizi yaşamamak için işte.. kendi paranızı kazansaydınız keşke bemce geç değildir hiçbir şey için ama bilemem de tabi şartlarınızı.. bu arada ben söylerdim konuyu eşime, zaten bildiğinm bir şeyi bilmiyor gibi yapmak benim tarzım değil. Sakince konuşabilirsiniz. İhtiyacı mı varmış ailesinin bi sorum bakalım?Merhaba arkadaşlar biz eşimle severek evlendik ben okuyordum (eşim askeri personel) okulu bırakıp evlendim okulu bıraktığıma çok pişman oldum ama geçti artık hayırlısı böyleymiş diyelim konuya giriyorum ben eşim kendi ailesine maddi açıdan her türlü şey yapar gönderir alır felan bana hiç söylemez hatta bir kere annemgildeydim kayannamgile gittim o ara internetten temizlik eşyası vs getirtmişler kaynanam msj atmış oğluna esraya ne diyeyim diye oda biz aldık deyin yazmış ben sorduğumda da birinin borcu vardı onu vardı k.babandan habersiz aldım dedi bnde tm dedim hani bir şeyler döndüğünü farkındayım ama anlayamıyorum (bu arda eşimin ailesinin durumu gayet iyi) esimin erkek kardeşi de pmy okulunda okuyor sürekli 300.400 gönderiyor benim kardesimde universite okuyor kardeşime para gönderelim deyince göndermiyor lafi değiştiriyor yada aileme bir şey alacaksak olsama çok ucuz olsa bile param yok diyor ben ne yapmalıyım ne soylemeliyim sizce kendi ailesine var benimkilere yoktur ki ben hiçbir zaman o kadar fazla para gönder vs de demedim çok agırıma gidiyor bu para konularıbu yazdıklarımdan bahsetmedim eşime. (msjlarına baktım
Geçti artık hayırlısı böyleymiş deyip geçiştirdiğin konu varya bir de eşim izin vermiyor dediğin çalışma meselesi, tam olarak o iki sebep yüzünden senin hayatın böyle geçecek. Değişmez. Bir de çocuk yaptığına göre ve böyle bir adamın her şeyine neyse hayırlısı böyleymiş deyip geçtiğine göre ne diyelim ki. Adam değişmez sen de boşanmazsınMerhaba arkadaşlar biz eşimle severek evlendik ben okuyordum (eşim askeri personel) okulu bırakıp evlendim okulu bıraktığıma çok pişman oldum ama geçti artık hayırlısı böyleymiş diyelim konuya giriyorum ben eşim kendi ailesine maddi açıdan her türlü şey yapar gönderir alır felan bana hiç söylemez hatta bir kere annemgildeydim kayannamgile gittim o ara internetten temizlik eşyası vs getirtmişler kaynanam msj atmış oğluna esraya ne diyeyim diye oda biz aldık deyin yazmış ben sorduğumda da birinin borcu vardı onu vardı k.babandan habersiz aldım dedi bnde tm dedim hani bir şeyler döndüğünü farkındayım ama anlayamıyorum (bu arda eşimin ailesinin durumu gayet iyi) esimin erkek kardeşi de pmy okulunda okuyor sürekli 300.400 gönderiyor benim kardesimde universite okuyor kardeşime para gönderelim deyince göndermiyor lafi değiştiriyor yada aileme bir şey alacaksak olsama çok ucuz olsa bile param yok diyor ben ne yapmalıyım ne soylemeliyim sizce kendi ailesine var benimkilere yoktur ki ben hiçbir zaman o kadar fazla para gönder vs de demedim çok agırıma gidiyor bu para konularıbu yazdıklarımdan bahsetmedim eşime. (msjlarına baktım
Sonuna kadar katılıyorum, kadının bir eğitimi, bir mesleği olmalı, hele ki bizim gibi toplumlarda kadın daha da güçlü olmak zorunda. Oku mesleğini eline al, dilersen yine çalışma evde çocuğunu büyüt.Şu erkeklerin ve evliliğin nasıl çekici bir özelliği var ki, kızlara okul bıraktırıyor anlayamıyorum. Hayatta ekonomik özgürlükten daha önemli bir şey yok. Konu sahibi bir an önce okulunuza dönün. Okurken erkek delisi kızlar!!! sakın okulu bitirmeden evlenmeyin !!!
Elinizde mesleki bir özelliğiniz yoksa işte böyle koca eline bakar, kendi halinize yanarsınız. Erkek değil, meslek ve ekonomik özgürlük önemli.
Birebir aynıyız seninle birebirMerhaba arkadaşlar biz eşimle severek evlendik ben okuyordum (eşim askeri personel) okulu bırakıp evlendim okulu bıraktığıma çok pişman oldum ama geçti artık hayırlısı böyleymiş diyelim konuya giriyorum ben eşim kendi ailesine maddi açıdan her türlü şey yapar gönderir alır felan bana hiç söylemez hatta bir kere annemgildeydim kayannamgile gittim o ara internetten temizlik eşyası vs getirtmişler kaynanam msj atmış oğluna esraya ne diyeyim diye oda biz aldık deyin yazmış ben sorduğumda da birinin borcu vardı onu vardı k.babandan habersiz aldım dedi bnde tm dedim hani bir şeyler döndüğünü farkındayım ama anlayamıyorum (bu arda eşimin ailesinin durumu gayet iyi) esimin erkek kardeşi de pmy okulunda okuyor sürekli 300.400 gönderiyor benim kardesimde universite okuyor kardeşime para gönderelim deyince göndermiyor lafi değiştiriyor yada aileme bir şey alacaksak olsama çok ucuz olsa bile param yok diyor ben ne yapmalıyım ne soylemeliyim sizce kendi ailesine var benimkilere yoktur ki ben hiçbir zaman o kadar fazla para gönder vs de demedim çok agırıma gidiyor bu para konularıbu yazdıklarımdan bahsetmedim eşime. (msjlarına baktım
Adam istedi diye kadın okulu bırakmış sizce çocuğu alıp gidebilir mi? Adam askeri personel ve eşinin çocuğunun hiçbirşeyini eksik etmiyormuş en az 15 bin lira maaş alıyor ailesine aldığı birşeyin hesabını eşine vermek zorunda değil bence.. Kadının elinde mesleği olsaydı kadında aldığı kıyafetin parfümün ayakkabının yada ailesine veriği paranın hesabını vermeyecekti...Adamın kendi parası istediğini yapar diyenler neyin kafasını yaşanıyor merak ediyorum
O zaman çocuk da kadının çocuğu, karnından çıkarmış?!
Kadın çocuğu alıp gittiğinde, adam da çocuğumu göreceğim diye zırlamasın!
Ekonomik özgürlük önemli değil diyen yok burada bence. Olayları karıştırmayalım. Sadece bizim ülkemizde değil bu ev hanımlığı olayı, Amerika'da da çok yaygın. Ama nedense bizim ülkemizde ev hanımları ezikleniyor. Adam parayı kazanıyor da kadın kimin çocuğuna bakıyor, kimin evini temizliyor, kime yemek yapıyor? Senin benim diye bir olay var mı? Ailenin ortak parası gizlice(!) harcanıyor. Burası bence iğrenç.Adam istedi diye kadın okulu bırakmış sizce çocuğu alıp gidebilir mi? Adam askeri personel ve eşinin çocuğunun hiçbirşeyini eksik etmiyormuş en az 15 bin lira maaş alıyor ailesine aldığı birşeyin hesabını eşine vermek zorunda değil bence.. Kadının elinde mesleği olsaydı kadında aldığı kıyafetin parfümün ayakkabının yada ailesine veriği paranın hesabını vermeyecekti...
Eğer eşinin çocuğunun ihtiyaçlarını almaz ailesine binlerce para yedirir haklısınız.. ama kadın söylemiş bizim herşeyimiz çok iyi diye.. Ben Kardeşimin dershane taksitlerine yardımcı oluyorum ve eşim bu konuda ağzını açıpta bana tek kelime edemez. oda kardeşine annesine babasına verebilir.
Ben hamileyim ve doğumdan sonra yasal izinlerim bitince işe geri döneceğim bizde isteriz oturalım çatır çatır koca parası yiyelim ama ekonomik özgürlük önemli..
Kadın akşam pişirdiği yemeği tabağa koyup yese, kocasına da deseki sende evde durup yemek yapsaydın şimdi yiyebilirdin, benim yaptığım yemeğe karismaya hakkın yok. Nasıl olur? Sizinki buna benziyor.Adam istedi diye kadın okulu bırakmış sizce çocuğu alıp gidebilir mi? Adam askeri personel ve eşinin çocuğunun hiçbirşeyini eksik etmiyormuş en az 15 bin lira maaş alıyor ailesine aldığı birşeyin hesabını eşine vermek zorunda değil bence.. Kadının elinde mesleği olsaydı kadında aldığı kıyafetin parfümün ayakkabının yada ailesine veriği paranın hesabını vermeyecekti...
Eğer eşinin çocuğunun ihtiyaçlarını almaz ailesine binlerce para yedirir haklısınız.. ama kadın söylemiş bizim herşeyimiz çok iyi diye.. Ben Kardeşimin dershane taksitlerine yardımcı oluyorum ve eşim bu konuda ağzını açıpta bana tek kelime edemez. oda kardeşine annesine babasına verebilir.
Ben hamileyim ve doğumdan sonra yasal izinlerim bitince işe geri döneceğim bizde isteriz oturalım çatır çatır koca parası yiyelim ama ekonomik özgürlük önemli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?