- 28 Ağustos 2020
- 8.373
- 37.071
- 498
- Konu Sahibi blondewoman
-
Babalığını düşürdüğünü iddia etmemiş ki konu sahibi de zaten, soyadını değiştirdim demiş. Babalıkla ilgili bir durum yok yani. Ama saçma tabi inandırıcı değil. Doğum sırasında bekar önce kendi soyadını veriyor. Sonra evleniyor babasıyla, baba kendi nüfusuna alıyor. Boşanınca tekrar anne kendi soyadını veriyor olduuuğğ. Mahkemeler de jet hızıyla çalışıyorduSoyadını değişsin senelerce mahkemede bunu başarsın. Ama babalık düşmüyor.
İlk başta baba belli değil deyip istediği ismi kendi soyismini yazdırsa sıkıntı yok. Soy bağı kurulduğu anda gerisi kolay değil.Konu sahibi öyle demiyor ki... Biyolojik babayla evlenmiş, çocuk önce biyolojik babanın soyadını almış, sonra konu sahibi böyle baba olmaz olsun deyip nüfusa gidip kendi soyadını yazdırmış sözde....
Evet biraz garipKonu sahibi öyle demiyor ki... Biyolojik babayla evlenmiş, çocuk önce biyolojik babanın soyadını almış, sonra konu sahibi böyle baba olmaz olsun deyip nüfusa gidip kendi soyadını yazdırmış sözde....
Biz ilk eşimle evlendikten sonra zoraki bir şekilde nüfusuna aldı çocuğu ama biz boşandıktan sonra seni de seni hatırlatan hiçbirşeyi de görmek istemiyorum çocuğu nüfusuna al dedi. Bende sonradan kızımı nüfusuma aldım
Kaynanam hakkı olan mirası almak için 8 senedir mahkemelerde. Soy bağı olayı çok derin bir konu. Kızı daha 5 yaşında.Babalığını düşürdüğünü iddia etmemiş ki konu sahibi de zaten, soyadını değiştirdim demiş. Babalıkla ilgili bir durum yok yani. Ama saçma tabi inandırıcı değil. Doğum sırasında bekar önce kendi soyadını veriyor. Sonra evleniyor babasıyla, baba kendi nüfusuna alıyor. Boşanınca tekrar anne kendi soyadını veriyor olduuuğğ. Mahkemeler de jet hızıyla çalışıyordu
İşte burda da olağanüstü bir durum gerekir diyor...konu sahibine göre severek evlenip anlaşarak bosanmislar. Adam sonradan seri katil, tarikat lideri, terör elebaşı filan olmadıysa çocugun soyadını değiştirecek ne olağanüstü durum olabilir ki?etmiştir. Özetle, TMK 27’ye de paralel bir doğrultuda ilerleyerek, bir çocuğun soyadının değiştirilmesinde üstün bir yarar bulunduğu durumda velayet hakkına sahip olan ananın çocuğun soyadını kendi soyadı ile değiştirebileceğine hükmetmiştir.
Bak şöyle bir şey okudum şimdi. Ama konu sahibine hala inanmıyorum.
Işın Karaca kizina kendi soyadını verdi. Babası razı olmadığı haldeDiyorum ki öyle olmuyor. Canım istediği an kafama göre soyisim veremem. Mahkemesi açılır ki uzun sürer, dna testi alınır. Ortada başka bir baba da yok, siz bölünerek mi çoğaldınız der mahkeme.
Olamaz. O yüzden inandırıcı değil, sallıyorİşte burda da olağanüstü bir durum gerekir diyor...konu sahibine göre severek evlenip anlaşarak bosanmislar. Adam sonradan seri katil, tarikat lideri, terör elebaşı filan olmadıysa çocugun soyadını değiştirecek ne olağanüstü durum olabilir ki?
Orda annenin de işine geliyordu ondan olay karışıyordu bence. Burda kadın kendi talep etmişse bana imkansız gelmediBi gün Müge anlı da bi adam çıktı. Çocuğu meğer başkasındanmış. Çocuğu kendi üzerinden atmak için yıllardır mahkemelerde sürünüyordu. Bu adam dna ile kanıtladığı halde becerememiş de konu sahibi mantar gibi ürediğini ispatlamış?
Ay siz yazınca aklıma geldi şimdi, yakınlarda Angelina jolie ile brad pitt in çocukları da babalarının soyadını reddedip sadece annelerinin soyadını almışlardı. Onların yasaları daha farklıdır muhakkak.Işın Karaca kizina kendi soyadını verdi. Babası razı olmadığı halde
Eşiniz şu an ne diyor o davranışı ve laflarıyla ilgiliMerhaba arkadaşlar benim ilk evliliğimden 5 yaşında bir kızım var. Kızımın babası ile görüşmüyoruz. 3 sene önce ikinci evliliğimi yaptım.İkinci eşimden de 9 aylık bir oğlum var. Bu zamana kadar ikinci eşimin kızımın üzerinde çok emeği geçti ben hemşireyim çalışıyorum kızıma hep ikinci eşimin annesi yani üvey babannesi baktı.Oğlum doğunca eşim çok değişti önceden evin tek çocuğu kızımdı şimdi papucu dama atıldı. Geçen gün kızım kardeşinin elini ısırmış. Oğlum ağlamaya başladı. Eşim kızıma bağırdı. Ne yaptın sen diye. Bende sakin ol dedim. Önceden kızımın üstüne o kadar titreyen ben babasıyım onun diyen adam çok değişti. Ben mecbur muyum senin şımarık kızına katlanmaya dedi. Ben kızıma da kızamıyorum sonuçta o daha çocuk yanlışı doğruyu bilmiyor ikiside benim evladım ayrım yapamam ama eşim şimdiden öz ve üvey ayrımına başladı inanamıyorum ondan hiç beklemezdim.Bu adam neden değişti böyle?
Ne mantık yaa başka adamla mi unutulur illa hobi edinseydiniz ya bir erkekten daha çok mutlu ederdi siziİlk eşimle hamile kaldığım için evlendik. İlk eşimi çok seviyordum o zamanlar çok genç olduğum için gözüm birçok şeye kördü ama sonrasında yapamadı evlendikten kısa bir süre sonra ayrıldık. Ben bunları unutmaya çalışırken boşluktayken de ikinci eşimle tanıştım çok yalnızdım o an bana çok iyi gelmişti
O doğar doğmaz yaptı ama. Konu sahibi değiştirdim diyorIşın Karaca kizina kendi soyadını verdi. Babası razı olmadığı halde
Öyle bişey olamaz ya. Dava açılması lazım bunun için. İsim değiştirirken bile dava açıyon, baba sildirmek kolay mı öyle?Kız dur belki doğru söylüyordur, anası nüfusa gidip bu çocuk bu adamdan değil deyince siliyolardir belki ama bu da sacma...Nüfustaki adam da e bundan değilse kimden diye soracak mecburen baba hanesine bişey yazılacak....BunuKatibin Ruhu bilir Katibin Ruhu gel bacım bı el at
Evet ama Türklerde örnek ışın karaca var işte. Bana hatta çok acımasızca gelmişti, o yüzden aklımda kalmış net.Ay siz yazınca aklıma geldi şimdi, yakınlarda Angelina jolie ile brad pitt in çocukları da babalarının soyadını reddedip sadece annelerinin soyadını almışlardı. Onların yasaları daha farklıdır muhakkak.
Hayır sonradan yaptı. Kızı hatta büyüktü onun da görüşü alındı diye hatırlıyorum. 8-10 yaşlarında falan.O doğar doğmaz yaptı ama. Konu sahibi değiştirdim diyor
Sen ne diyon konuya? Konu sahibi gayrimeşru kızını yeni kocaya paspas ediyor gibi geldi bize ama inkar ediyor gayrimeşru olduğunu...Kuzu da 5 yaşında daha, anasız babasız itilip kakılıyor, içimiz yandı bizimÖyle bişey olamaz ya. Dava açılması lazım bunun için. İsim değiştirirken bile dava açıyon, baba sildirmek kolay mı öyle?Mevcut baba soybağı reddi yapınca babasız kalan çocuğun hanesine eskiden "Abdullah" yazılırmış, şimdi ne yapılıyor bilmiyorum.
Okumadım konuyu bakarım.Sen ne diyon konuya? Konu sahibi gayrimeşru kızını yeni kocaya paspas ediyor gibi geldi bize ama inkar ediyor gayrimeşru olduğunu...Kuzu da 5 yaşında daha, anasız babasız itilip kakılıyor, içimiz yandı bizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?