• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam hiç çalışmamış ve iş aramıyor

Kendisi 46 yaşında, ve evet hayatının çoğu zamanında hiç para kazanmamış. Bir tek ilk mezun olduğu yıllarda çalışmış
Kusura bakmayın ama bu saatten sonra da asla çalışmaz, eşiniz eğitimli karpuzlardan.
O yata yata büyüyecek, siz evi çekip çevireceksiniz, aşkımdan ölüyorum ben kocama her türlü bakarım diyorsanız başka ama çekemem böyle adamı diyorsanız, karpuzun hasat zamanı gelmiş.

46 yaşına gelmiş bir adam, vaktinde mühendislik eğitimi almış demek ki üniversite okuyacak bitirecek bir kafaya sahip ama çalışmıyor tecrübesiz. Muhtemelen ailesine güvendi, maaşla çalışmak istemedi ve tecrübesizken iş kurmaya atıldı, sonra olmadı sonra da gururuna yediremedi iş aramadı.
Acaba her şeyini evlenene kadar hep annesi babası mı yaptı? Benim bir arkadaşım var 28 yaşında ve çalışmıyor. Çocuğun her şeyini küçüklükten beri hep ailesi yaptı. Aman o bilmez o yapamaz diye diye üstüne tişörtünü bile annesi aldı hep, hala da öyle. Kazık kadar adam oldu hala evde oturuyor ve pasif, özgüvensiz biri haline geldi.
Ailesinin durumu çok çok iyiymiş. Bir Çok değişik proje üstünde çalışmış ama bazısı olmuş, çoğu olmamış, sonra da maaşlı hayata geçememiş, alışık değil. Hem de o kadar aradan sonra istediği pozisyonlara geçemeyeceği için. Tanıdığınız aile hata yapıyor, gençleri bi başına salmak gerekiyor, kendi hayatlarını kurmaları ve kendi ayakları üstünde durmaları için.

Merhaba, o kadar dertliyim ki, buraya yazıp rahatlamak, sizlerden fikir almak istiyorum. Eşimle 3.5 yıl önce tanıştık, sevgili olduk. O zamanlar amerikaya gidip iş kuracaktı, onun heyecanı vardı. Netekim, tanıştıktan 6 ay sonra gitti, ama uçak biletini bile ben aldım, parası yoktu. Orada iş yapacağı insanla da hiç işler yoluNda gitmedi, 5 ay sonra döndü. Hala Amerikaya gitmesinin sebebi olan konu ile ilgili kendi kendine çalışıyor. 3.5 senedir herhangi bir işe girmeye uğraşmadı (eğitimi çok iyi, mühendis olmasına rağmen). Aslına bakarsanız hayatının hemen hemen hiç bir kısmında çalışmamış, eskiden ailesinin durumu iyiymiş, hala da onlardan destek alıyor. Biz 5 ay önce evlendik, ben hata mı yaptım, bu insanla birlikte olarak. Hiç çalışmadığı hiç bir gidere ortak olmadığı gibi benden de aralıklarla paralar aldı, ailesinden alamadığı zaman. 42 yaşındayım, evlenip çocuk sahibi olmayı çok istedim, kocama da çok aşık oldum, ama şimdi diyorumki hata mı yaptım. Ayrılıp başkasıyla tanışıp çocuk sahibi olma imkanım yok bence. Sürekli kavga ediyoruz bu dengesizliklerden ötürü, ben de bayağı geçiriyorum lafları, saygı kalmadı.
Adamı besleyeceğine boşan gitsin bence. Böyle bir ailede çocuk mutlu olmaz bi de onun masrafları olacak. Çocuk bu adamımı örnek alacak? Baştan işsiz adamla evlenmekle hata etmişsin zaten. Hata üstüne hata yapma. Başka biriyle evlenip çocuk sahibi olur musun bilemem ama bu adamla olmaktan iyidir

Eşim çok zeki, dediğiniz gibi. Aynı zamanda çifte vatandaşlığı var bir avrupa ülkesinden. Mantıklı olan sabredip çocuk sahibi olmaya çalışmam gibi geliyor, ama koronadan ötürü sürekli birlikte vakit geçirmekten, kavgalardan boşanma aşamasına geldik.

Nasıl yani , mantıklı olan önünü goremediginiz bir evlilikten çocuk sahibi olmak mı ?

Bu yaştan sonra nerede çalışacak , hiç tecrübesi olmayan biri üstelik

Ancak bir kırtasiye , bakkal, küçük bir kafe açarsanız orayı işletir , başka da bir şey yapamaz bu kişi.

Nasıl yani , mantıklı olan önünü goremediginiz bir evlilikten çocuk sahibi olmak mı ?

Bu yaştan sonra nerede çalışacak , hiç tecrübesi olmayan biri üstelik

Ancak bir kırtasiye , bakkal, küçük bir kafe açarsanız orayı işletir , başka da bir şey yapamaz bu kişi.
Çalışmaz ki zaten 1Sen, bizim bir arkadaş var, adam iyidir hoştur ama hayatı boyunca toplamda 1 ay çalışmışlığı yoktur, zeki mi zeki, eğitimli mi eğitimli iyi biri mi iyi biri ama bu tembel olduğu gerçeğini değiştirmiyor, eşi çalışıyor adam karpuz gibi yatıyor, bekarken de annesi bakıyordu.
Evlilik sorumluluğunda kadın-erkek ayrımı yapmam ama eli ayağı tutan sağlıklı bir adamın yatmasına da sinir oluyorum, bahanelerde hazırdır böylelerinde, onun gibi donanımlı adamı manen doyuracak iş yoktur, onun bilgisine karşılık gelecek maaşı verecek yer yoktur, o kimsenin hizmetinde çalışacak adam değildir, hayaller Paris gerçekler üçlü kanepede göbek kaşıyarak tv seyretme.

😊 teşekkürler.
yani çocuk meselesi olmasa hiç evlenmezdim zaten. Bir de bu yaşıma kadar hiç uzun süreli ilişkim olmadı, eşime çok aşık oldum. O sıralarda bir sürü vaatleri vardı, şimdi görüyorumki hepsi hayalmiş
46 yaşında olup bir baltaya sap olamamış birinin vaatlerine nasıl inandınız. Siz resmen evlenmek için evlenmişsiniz ve şimdi sırf çocuk doğurmak içinde bu milletin sırtından geçinen parazitten ayrılmayı düşünmüyorsunuz

Ailesinin durumu çok çok iyiymiş. Bir Çok değişik proje üstünde çalışmış ama bazısı olmuş, çoğu olmamış, sonra da maaşlı hayata geçememiş, alışık değil. Hem de o kadar aradan sonra istediği pozisyonlara geçemeyeceği için. Tanıdığınız aile hata yapıyor, gençleri bi başına salmak gerekiyor, kendi hayatlarını kurmaları ve kendi ayakları üstünde durmaları için.
Şimdi gerçekci düşünelim, eşiniz 46 yaşında bir yere başvuru yapmak istese diyelim, o yaşlarda nerdeyse 20 yıllık tecrübeli bir mühendis olması gerektiğinden proje yöneticiliğine, koordinatörlüğe filan başvuru yapması gerekir.Neden derseniz diğer işler bilirsiniz ki daha genç ve dinamik kişilerin yapabileceği işlerdir.Hiçbir çalışma tecrübesi olmayan 46 yaşında bir mühendis, maaşlı bir işe başvursa bile işe alınma olasılığı yüzde 1 in bile altındadır.Adamda iş tecrübesi yok, gençlik yok işveren neden alsın? Sadece şu olabilir, mühendislik imzasını kullanabilir, örneğin inşaat mühendisi diyelim, ihalelerde diploma yılı iş bitirme olarak kullanılabiliyor,belki öyle birşey için,yada mühendisi olmayıp imza gerektiren bir işyerine imzacı olmak için olabilir.Bu adam iş kursa çalışır mı?Asıl soru bu bence.Eğer çalışırsa küçükte olsa bir iş kurup duruma bakabilirsiniz.Aklıma gelen şey isim şirketi kurup, ihalelere girip,yanına bir tecrübeli kişi (maaşlı çalışan) alarak iş kurması oldu açıkcası.Yada ufakta olsa bir yer açmak, farzı misal ekmek büfesi ,günde 100 ekmek satsın, yeterki çalışsın.Ben sıfır sermaye ile milyonluk işler yapan insanlar tanıyorum, cidden zekiler ve zekalarını kullanıyorlar, hayallerle yetinmeyip işe atılıyorlar.

Aklın yolu bir valla ben Bi hata göremedim. İlla erkek mi çalışacak. Yurtdışında bu ev erkekliği çok yaygın duyuyorum kimin kariyeri daha fazlaysa o çalışabilir diğeri de çocuk bakımı yapabilir ne var ki bunda. Ne mühendisisiniz buarada :)
tatlım yurtdışında normal de this is Türkiye, ortadoğunun göbeğı...ne kadar eğitimli modern olursa olsun, işsiz güçsüz olsa bile , bir Türk erkeği ev işi ve çocuk bakımını asla tam zamanlı uzun süreli sorumluluk alarak üstlenmez, hele ki keyfine düşkün, hayatı boyunca hiç sorumluluk almamış bir adamsa...

Evet, bana iş aramakla ilgili sözleri var, onları tutmayacağını hissediyorum, o yüzden kavga ediyoruz. 2020nin sonuna kadar hayatını raya oturtacağını söylemişti, şu anda bu sözüyle ilgili bir aksiyon göremediğim için kavga ediyoruz sürekli.
Genç,tecrübesiz olsanız anlayacağım da siz 42 adam 46..ömründe çalışmayan adam nasıl 46 yaşında çalışır?nasıl düşünmüyorsunuz?
Madem amacınız çocuk, sizin işiniz varsa çocuk yapın ayrılın.😕zaten evlide olsanız bekar da olsanız o çocuğun masrafları size ait olacak

Peki bu adamla evlenme amacınız neydi?
İsteme olaylarında bile babanız sembolik olarak sormadı mı " Oğlumuz ne is yapar?" diye.
Evlenirken insan kendine bu adamdan baba olur mu diye sormaz mı?
Çocuk işine girip topluma problemli bir birey daha eklememenizi rica ederim.
Yaşadığınız problemlerin üzerine bir de çocuk hiç olmaz.

Back