Kocam eski sevgilisini unutmadı

Aradaki yorumlari ve atismalarin çoğunu okumadan yazmak istiyorum.
Siz çoğu mesajda kadin niye yuz vermiş, kadin suçlu, o yuz vermemeliydi diye tutturmussunuz. Sizin durumunuzun öznesi o kadin degil.

Haliyle yapmaması gereken seyi yapan kabahati büyük olan eşiniz. Eşiniz yazmadan kadın da yazabilirdi, görüşmek kahve içmek isteyebilirdi. Dogru yapti demiyorum bakin sizin burada kizgin olmaniz gereken nasil yapar diye hesap sormanız gereken kisi eşiniz. Size evlilikte sadakat sözü veren iyu gynde kötü günde diye söz veren esiniz. Unutamadiysa evlenmeseydi. Ömrünü onu bekleyerek gecirse idi.
Diger taraftan Yazdıklarınızdan anladığım kadariyla geçimi zor biri gibisiniz. Eşiniz agzinizdan beddua eksik olmuyor demis ya? Hep mi kizgin sinirli bir haldeydiniz cevrenize. Herkes guler yüzlü yanında rahat ve huzur bulduğu birini ister yanında. Simdiye kadar ki evlilik hayatinda hic mi arkadas dost yoldas olmadınız bir birinize. Eger normal bir evlilik hayatinda adam kadini bulduktan sonra tavirlari değiştiyse size birsey diyemem adamin yaptığı cok buyuk haksizlik. Ama oncesi de saglam olmayan bir iliskiniz varsa ve gecimsiz buluyorsa sizi adam gerçekten bıkmış, yorulmus olabilir. Yıldırmissinizdir belki de. Anne baba ile küs bir eş evde de surekli kendisiyle hır gür, sabri bitmiştir. Boyleyse bu noktada uzman desteği alabilirsiniz. Icinizdeki bu ofkeyi dindirmek bu kronik mutsuzlugu cozmek icin.

Birde eşiniz ne diyor. Tam aldatacakken mi yakaladiniz. Eşiniz bosanalim onunla olmak istiyorum vs diyor mu. Sizin dilinizde surekli bosanmam. Onları mutlu etmem. Belki esinizin boyle bir niyeti yoktu konuşmak içindekileri dokmek istedi. Sizde bulamadığı huzuru aradi ama bosanmayi göze alabilecek bir adam degil.
Adamin boşanma gibi niyeti yoksa zaten ee sizde sürekli bosanmam da bosanmam dediginize göre hatalarinizla yuzlesin karşılıkli ve bundan sonrası icin cocuklariniz icin saglikli bir ortam kurmaya calisin.

Ha esiniz bosanacagim diyorsa da zaten bosanmak istemediğinizi yazmissiniz cok kez. Ama yerinizde olsam sevilmediğim istenmedigim yerde duramam durmam.

O adam o malları elinden çıkarsa satsa çalışmasa açsa boşanma davası 3 ve 4 yıl sürse de boşanır konu sahibi avucunu yalar düşük bir nakafaya kalır iş boşanma aşamasına gelsin adam ortada mal mı bırakır kendi akıl etmese ailesi akıl verir.

Adam sana demiş belki de senin kendisini istemeyeceğini düşündü ama sen bile bile kabul etmişsin. Erkekler istedikleri kişi ile evlenmeyince ne kendileri mutlu olabiliyorlar ne de evlendikleri kişi. Hele hele de başka birini seviyorsa en fenası. Bana bir kere aşkım demedi yazmışsın. Çünkü aşkı değilsin neden desin? En büyük hatan başka birini seven biri ile evlenmek olmuş. Ben senin yerinde olsam anlaşmali şekilde bosanirdim sana bu evlilikten bir hayır gelmez zaten.

Valla Allahın emriyle istiycez seni deseler olursunuz. Yeni bir hayata hazır olduğunu dişünürsünüz. Unutmak istiyor ki seçti beni dersiniz...
Her allahin emriyle isteyen kişiyle evlenilmiyor, bı sorguluyorsun, enini sonunu düşünüyorsun? Bir hafta da olmuş herşey...tamam adam hatalı ben değil demiyorum konu sahibi için de üzülüyorum ama bitmek bilmeyen nefreti ve kaba tavırlarına, düşünce yapısına, bakış açısına kiziyorum, artık demesine, cocuklari babasından nefretle büyütmek istemesine kızıyorum, sizinde boyle bir zihniyeti haklı bulmanjza şaşırıyorum

Ben zihniyeti haklı bulmadım zaten, tek yorumdan yola çıkmayın. Öyle bir ortamın insanının böyle bir evliliğe onay vermesini yadırgamıyorum. Sizin aileniz olsa bir haftada kız mı verilir der ama işte onlar öyle dememiş, bu kadın da o evin kızı

Tüm yorumları okuyamadım ama konu sahibiyle dalga geçer gibi yazılması çok yanlış. Karşınızda 7 ay önce doğum yapmış, hormonları alt üst olmuş, eşinden çevresinden yeterli desteği göremeyen, katı yetiştirilmiş ve sağlıklı düşünemeyen çok öfkeli bir kadın var.
Konu sahibi öncelikle bu kadar öfke en çok sana sonra da çocuklarına zararlı. Kocanın o kadınla görüştüğünü aldattığını bile ispatlasan hukuken çocukları babalarından mahrum bırakamazsın, görüşmelerine engel olamazsın. AMA senin bu öfkeli, kontrolsüz tavırların ile eşin psikolojik sorunlarını ileri sürüp çocukların velayetini almaya çalışabilir. O yüzden lütfen biraz sakin kal ve mantıklı hareket et.
Baştan seni sevmeyen sırf ailesini memnun etmek için evlenen bir adamla evlenmekle, bu evliliği çocuk yaparak sürdürmekle hata yapmışsın.
Kadın için kullandığın kelimeler çok yanlış. Evlenmek haksa boşanmak da hak. Eşinin yazdıklarına cevap veriyor olması da o kadının ayıbı.
Bundan sonra sadece kendini ve çocuklarını düşün. Alabiliyorsan psikolojik destek al ve sakin düşünmeye başla. Eşinle anlaşmaya varıp maddi açıdan kendini güvenceye alıp boşanmak bence en mantıklısı. Sonrasında onların ne yaptığı ile ilgilenme. Adam sana hiç gelmemiş ki senden gitsin başkasının olsun.
Maddi olarak kendini ve çocuklarını korumaya al, geleceklerini en azından maddi olarak sağla kendi hayatının kontrolünü sağla.

Bilmiyorum ama kadinin yazdığından yola çıkarak söyleyim
Adam çocuklarına düşkün biriymiş sırf çocukları için böyle alengirli işlere girmez diye düşünüyorum
Adamın derdi konu sahibinden kurtulmak
Konu sahibi ne yüz kez yazdım aklını kullan diye ama nuh diyor peygamber demiyor

Ha ailesiyle inatlasir burda dedigini yapar rezil edicem diye ortalığı birbirine karistirisa
Adamda ailede kadına bir kuruş vermemek için elinden geleni yapar hatta o çocukları bu kadının akıl sağlığı psikoloji yerinde degil diye elinden bile alabilirler
En küçük yavru kaç yaşında bilmiyorum hatırlamıyorum anneye muhtacligi yoksa mahkeme babaya verebilir kadın böyle olursa

Konu sahibinin zaten psikolojisi yerinde değil. Yıllarca sevilmemeyi hazmedememiş. Diğer kadın fiziki olmasa da yıllardır aralarindaymiş zaten. Normal düşünen biri zaten yıllarca böyle bir şeyi sürdürmez ama konu sahibinde takıntı olmuş. Bosanirsa o kadınla birlikte olacağını düşündüğü için boşanmayı istemiyor bence. Ben mutlu olamadım onlar da olamayacak mantığı. Ama bu şekilde öfkeli ve mantıksız hareket etmeye devam ederse hem kendi hem çocukları zarar görür. Eşi o kadınla olacakmış zaten yine olur.

o kadın yok olsada o kadın hep varmış konu sahibi herkes ne yaparsa yapsın demek yerine hisrlaniyor oysaki yıllardır bildiği bir sey yeni hortlamams yani

Vayyy be ne aşkmis yılarca adam bitirememiş
Günlerdir biz yaza yaza bitmedi

Şaka mısınız siz?
Eski kocasına ulaşsanız ne olacak? Adam eski kadının hayatında bir yaptırımı yok. Şu yazdığınız bile ataerkil kafanızın özeti. Eski koca ne yapacak kadının kulağını mı çekecek tek ayak üstünde durma cezası mı verecek?

Çünkü bütün yıllarını o psikolojide geçirmiş. Kadını çok suçlu görüyor ama bunu bile bile evlenen kendi daha çok suçlu ya da sevmediği halde kendisiyle evlenen kocası. Hem adamın başka birini sevmesini hazmedemiyor hem de ayrılmıyor. Çünkü o kadını saplantı haline getirmiş. Üslubundan bile çok sağlıksız bir zihin yapısında olduğu anlaşılıyor. Keşke boşanıp çocuklarıyla güzel bir hayat kurabilse.

Konu sahibi burada bazı kadınlar konu açıyor ailemin zoruyla evleniyorum istemiyorum diye, burada birçok kişi yazıyor karşı taraf ile konuş istemediğini o ailene söylesin vazgeçsin diye. Belki de eşin zamanın da ailesini ikna edemediği için size söyledi vazgeçersin evlenmekten diye, kusura bakmayın ama eş ailesinin maddiyati sizi cezbetmis evlenmeyi secmissiniz. Muhtemelen evlenirken ekonomik yönden rahat ederim, çocuk olursa da sever beni unuttururum sevgilisini diye düşündünüz. 10 sene sonra ne adama sevgiliyi unutturabildiniz ne de arzu ettiğiniz mala kavuştunuz, planlarınız tutmadığı için bu kadar öfkelisiniz.

Eşinizle de burada yazdığınız gibi küfür ve beddua ederek konuşuyorsaniz adam haklı kusura bakmayın. Eş ailesinden nefret etmeyin aksine daha iyi geçinmeye çalışın çünkü sizin evliliğiniz onların varlığına bağlı ki eşiniz de size söylemiş zaten. İstediğiniz kadar boşanmam diye diretin, adamın maddi durumu yerinde gidip kendisine ayrı ev açsa ne yapabilirsiniz ki en fazla evinizde nikahınızla oturursunuz. Erkekler için nikahın çok da bir önemi yok, yaşamak istediklerini yaşarlar her halükarda.

Eşinizin eski sevgilisine gelince, ayrıldıktan sonra üniversite okumaya gittiğine göre bu kadın o zamanlar da maksimum 20 yaşındaydı. O yaştaki birinin namusunu ne diye dile doluyorsunuz, zamanın da sevgili olmuşlar yürümemiş herkes yoluna gitmiş. Sizin eşiniz sevmeden evlenmiş olabilir fakat kadın belki de severek evlendi ve eşinizi aklının ucundan bile geçirmiyordu, geçmişte takılıp kalan sizin eşiniz. Kadının bir beklentisi olsaydı, boşanınca kadın eşinize yazardı değil mi? Ancak kocanız kadına yazmış. Karı koca kadını sosyal medya üzerinden takip ediyorsunuz. Kadının hayatı hakkında her bilgiye sahipsiniz.

26 yaşına kadar sevgiliniz olmaması sizin sorununuz üstün başarınız değil. Bu arada ilahi adalet işlemiş, açık diye kızı istememişler ama siz belli ki eş ailesine dünyayı tersten gostermissiniz

Toplum ataerkil rezil etse ne olacak peki hep çevresi erkek adam bu diyecek sen elinde tutamadın diye yine konu sahibi suçlu çıkıcak çocukların velayeti alırlar konu sahibi iş güç sahibi bir kadın değil öfke sorunu var çocukları hediyeler kandırır babaları alır adam zengin ise mahkemede lehine sonuç alır tutar dişli bir avukat konu sahibi 2 dünya savaşından bile suçlanır

Bu konudan yola cikarak; bazi kadinlar israrla kendilerini döven söven adamlarla neden evli kalir diye düşünürdüm.Hayir belli adam hayirsiz ama kadin israrla bosanmiyor! Demek ki konu sahibi gibi, bosanirsa "Artik" olacagini düşündüğü icin bosamiyorlar kocalarini..Para da var tabi..

Günlerdir burda çabamız bu zaten yaz yaz destan yazdık kadına
Kendi hayatını kur belki başkası çıkar karşına sever sevilirsin diye

Nuh diyor peygamber demiyor

Konu sahibinin üslubu kötü evet ama ortada senelerce yaşanan bir travma var. Bu durumu yaşayan kimse, kocasının o mesajlarını okuyan kimse sakin kalamaz. Evlenmeseydi, boşansaydı diyoruz da insanlar nasıl farklı kültürel çevrelerden geliyor, nasıl farklı yetişiyorlar görmüyoruz. Geçtim görücüyle evlilik yapılan muhafazakar bir çevreyi, tam tersi aile ortamlarında bile her fatura kadına kesilir, aldatsa da aldatılsa da kadın suçlu olur. Bunları bile bile ortada korkak basiretsiz bir adam yüzünden hayatı etkilenen iki kadın varken kadına yüklenmek yanlış. Sadece olayları değil, biraz o olayları yaşayan insanların sosyal ekonomik kültürel ortamlarını düşünmek lazım yorum yaparken bence. Ben bu olayda asıl sorumluluğu insanların evleneceği kişiyi seçme hakkına müdahale eden ailelerde ve on sene seviyorum diye kafa şişirdiği kadınla ailesi istemiyor diye ayrıldıktan sonra (kadının ayrılması önemsiz aile istese kadın da ayrılmazdı) hop diye başkasıyla evlenen korkak ağlak adamda buluyorum.
Konu sahibine ise Şartların ve çevren seni ne kadar zorlayacak olsa da o adamla evli kalma ve çocuklarınla yeni bir hayat kur diyorum, öfkeni anlamak güç değil ama öfke sana zarar verir, sana asıl kötülükleri yapanları tam da burda olduğu gibi mağdur konumuna getirir diyorum..

Bosanmis tum kadinlara bir erkegin " artigi" diyen zihniyette bir kadini mi anlayisla karsilayalim??

boşanmayı böyle kavga gürültülü bi evde yaşayarak çocuklara zarar vericeksiniz bence hırsı bi kenara çıkarıp mantıklı ve sakince bi düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…