Kocam eski sevgilisini unutmadı

Kudra, adamın karısına güzel davrandığını, en ufak bir güzel söz söylediğini mi düşünüyorsun?

Bu kadar cirkefliğin tek başına olduğuna inanamıyorum ben.

O yüzden acınacak bir adam da görmüyorum.
Burda adama acınılabilir . Nasıl biliyor musun . Kimse adamı dinlememiş bu da ne ister diye önemsememiş . Başta annesi babası yazık etmiş . Kıymışlar evlatlarına başörtüsü yüzünden . Sonra adamı okutmamışlar muhtemelen, babasının malına mülküne mecbur kalmış . Sonra bu üyeyle evlenmiş ve dürüstte davranmış . Belki söylemesindeki amaç ben yaralıyım beni iyileştirdi . Ama eşi de onu hiç sevmemiş . Malını mülkünü sevmiş .
Ev sende kalsın diyen bir adam var , nafakasını vs de alır zaten . Kadının arabası da var . Eeee boşan diyoruz , çocuklarınla mutlu ol yok diyor .
Adam sürekli bir huzursuzluğun ortasında ve sürekli şiddete maruz kalıyor . Hem fiziksel hem de psikolojik olarak .
Sünepe işte halbuki bir kere dik duruş sergileyebilseydi hayatını böyle ezik silik yaşamazdı .

O mal mülkün hesabını eşi de yapmış ki eski sevgilisinden ayrılmış.
Sizlere mal vereceğim diye ağızlarına bir parmak bal çalan babacık, diğer oğluna daha fazla mal vermiş.

Evlat dahi mal hesabı yapmamalı bence.
Kız adamı terk etmiş şehir değiştirmiş telefon değiştirmiş ulaşamasın diye
Adam mall mülk için terketmemis yani
Üzüldüm ben adama ama hataları var tamam da

Yok düşünmüyorum. İnsan sevmediği insana güzel davranmaz. Ama adamın daha sakin olduğu bir gerçek bence. Kadın bile anlatırken kocam şöyle böyle dedi diyor küfür etti vurdu kırdı sandalye fırlattı demiyor.

Bir de adam diyor ki iyi olsan, insan olsan severdim seni. İyi anlaşma, sevme ümidiyle adım atmış adam. Bir kadın alayım da hayatını zindana çevireyim dememiş.
Bu sözler bana daha çok evliliğin, evde ki mutluluğun, erkeğin gönlünün hoş edilmesi görevlerini kadına yükleyen zihniyetin ürünü gibi geldi.

Sonuçta karşılıklı olarak bir sevgi yok arada. Adam da kendini sevdirseydi, eski sevgilisinin düğün günü sarhoş gelmeseydi eve,eski sevgilisini unutamadığını karısının gözüne bu kadar sokmasaydi konu sahibi bu kadar delirmeyecekti belki.

Ne taraftan baksam acıyamiyorum olmuyor. :)

Sizlere mal vereceğim diye ağızlarına bir parmak bal çalan babacık, diğer oğluna daha fazla mal vermiş.

Aynen öyle, geçen gün büyük oğlum “ anne siz İstanbuldan gideceksiniz ya , işte o zaman büyük ev benim , küçük ev kardeşimin olsun” dedi . Şok oldum resmen . Oğlum ama o evler babanın ve benim . Biz nereye gidersek gidelim onları kiraya verebiliriz dedim .
Sen güzelce derslerini çalış, bizim evimizden daha güzel evleri satın al kendine dedim .
Eşşek sıpasına bak sen , ölünce zaten kalanlar size kalacak Allah Allah dedim içimden .

Nasıl bir mal mülk ki hayatını satmış resmen
Para var ama huzur arada bulasin

İşte bu ilk cümlenizi ben de düşündüm, o yüzden adam açıkça söylememiştir olayını savundum. Ama işte kadın da unuttururum sandı demek ki onu da bilemem
Her evlilik üzerine uzun uzun düşünülerek kurulmuyor her türlü evlilik, her telden olay var hayatta.. adamin soylemesi evlilik yapmadığı anlama gelmiyor sonuçta yapmış aile kurmuş
Yaşananları kimse tam olarak bilmiyor
Kadının bazı tutumları yanlış buda sanırım bilenmekten olmuş. Nerden tutsan elinde kalıyor konu yani.

Bu sözler bana daha çok evliliğin, evde ki mutluluğun, erkeğin gönlünün hoş edilmesi görevlerini kadına yükleyen zihniyetin ürünü gibi geldi.

Sonuçta karşılıklı olarak bir sevgi yok arada. Adam da kendini sevdirseydi, eski sevgilisinin düğün günü sarhoş gelmeseydi eve,eski sevgilisini unutamadığını karısının gözüne bu kadar sokmasaydi konu sahibi bu kadar delirmeyecekti belki.

Ne taraftan baksam acıyamiyorum olmuyor. :)
Kadına yüklemiyorum tabi ki ama bir tarafta yaralı bir adam, diğer tarafta dikenlerini çıkarmış bir kadın var. Bu olay özelinde kadının ufak bir çabası adamı toparlardı diye düşünüyorum.

Müzik dinlediği için eski sevgilini düşünüyorsun diye kavga çıkaran bir insanla kim iyi geçinip mutlu olabilir allah aşkına?

Kız adamı terk etmiş şehir değiştirmiş telefon değiştirmiş ulaşamasın diye
Adam mall mülk için terketmemis yani
Üzüldüm ben adama ama hataları var tamam da
Saygı duyarım ama bence anlatımdan çıkan sonuç adamın babasının sözünden çıkmayan, babası ve babasının parası olmazsa evlenemeyecek bir adam olduğu.
Eski sevgilisine babasının istemediğini bile söyleyecek eski sevgilisinin arkasında duramayacak biri, kız bu yüzden ayrılmış zaten.

Ben hiç üzülmedim, evlenmeseymiş, eski sevgilisinin şu an ki duygu durumunu da bilemem, bir arkadaş yazmıştı ben de aynısını düşünüyorum, bu konuda üzülecek kişiler çocuklar.

Burda adama acınılabilir . Nasıl biliyor musun . Kimse adamı dinlememiş bu da ne ister diye önemsememiş . Başta annesi babası yazık etmiş . Kıymışlar evlatlarına başörtüsü yüzünden . Sonra adamı okutmamışlar muhtemelen, babasının malına mülküne mecbur kalmış . Sonra bu üyeyle evlenmiş ve dürüstte davranmış . Belki söylemesindeki amaç ben yaralıyım beni iyileştirdi . Ama eşi de onu hiç sevmemiş . Malını mülkünü sevmiş .
Ev sende kalsın diyen bir adam var , nafakasını vs de alır zaten . Kadının arabası da var . Eeee boşan diyoruz , çocuklarınla mutlu ol yok diyor .
Adam sürekli bir huzursuzluğun ortasında ve sürekli şiddete maruz kalıyor . Hem fiziksel hem de psikolojik olarak .
Sünepe işte halbuki bir kere dik duruş sergileyebilseydi hayatını böyle ezik silik yaşamazdı .
Ah yazık adama yahu, şiddete maruz kalıyor demek :)

Adam bu evlilik için ne kadar çaba sarf etmiş peki?

Karşılıklı olarak sevmeden evlendiği karısına, eski sevgilisini gözüne sokmak dışında nasıl davranmis acaba?

Bu konuda iki sünepe var. Herşeyi aileye yükleyerek adama acımanin bir manası yok bana göre.

Var böyle tanıdık oğlanın sevdiğini almadılar mezhep farklılığı var diye baskı ile gitti anne babası bir kızla nisanladi ciddi surat beş karıştı damadın nisanda düğünde farklı mahallede oturuyorlardi oglan illa karşı dairede oturacaksıniz diye karsilikli ev aldılar oturuyorlar neden ali diye sormuşlar benim yaşadığım cehennemi onlarda görecek ve benimle beraber yanacaklar demiş cunki gelin bu hanim gibi ani sinirlenip karşısındakini pişman eden yakip yıkan bi tip aslında bence sevgisizlikten bunlar iki hanımda sevildiğini hissetse bu kadar agresif olup kendi hayatlarında mahvetmezlerdi

Bu konuda en masum kişi çocuklar.

Bence buradaki en masum kişi eski sevgili para yüzünden 5 yılı hiçe gitmiş terk edilmiş bir kızcağız
Terk edildiğinde onun yaşadıkları aklıma geliyor nasıl atlattı nasıl üstesinden geldi

Evlenmiş ayrılmış belki o psikolojiyle evlilik yaptı ve olmadı oda unutamadı zor

Ve çocuklar hiç bir şeyden habersiz belki dünyaya gelme sebebleri bile şu saçma sapan mal yüzünden belki daha çok bağlarım daha çok maldan alırım
Bilemiyorum
Ve sevgi olmadan dünyaya gelmeleri huzursuz bir evde büyümeleri yazık gerçekten

Kadına yüklemiyorum tabi ki ama bir tarafta yaralı bir adam, diğer tarafta dikenlerini çıkarmış bir kadın var. Bu olay özelinde kadının ufak bir çabası adamı toparlardı diye düşünüyorum.

Müzik dinlediği için eski sevgilini düşünüyorsun diye kavga çıkaran bir insanla kim iyi geçinip mutlu olabilir allah aşkına?
10 yıl önce evliliklerin ilk yıllarında eski sevgilisinin evlendiği gün eve sarhoş gelmiş kocaya nasıl davranabilirdi kadın bilemiyorum.

Kadını savunmuyorum bu arada ama ma adamcağız da masum yada mağdur değil.

Aman hanımlar gaza gelmeyin, sakin sakin yorumlamak mümkün :))
He ben adama neden acımıyorum biliyor musunuz?
Benzer bir hikaye yaşamıştı bir arkadaşım, adam kızla yıllarca flört etti, kızın yaşam tarzı, aile yapısı adamın aile yapısına uymuyor diye adamın annesi kızı istememişti, adam da arkadaşıma annem seni istemiyor, beni zorla evlendiriyorlar deyip ağlamıştı, saftirik arkadaşım inandı buna, adam evlendikten sonra da ilişkileri devam etti, arkadaşıma oyuna gelme evlenmek istemeyen adam evlenmez dedim inandıramadım ama Munee karısıyla aynı yatakta bile yatmıyormuş dedi, he dedim sen öyle san:) valla ne kadar sonra hatırlamıyorum çünkü üstünden 30 yıl geçti, adamın karısı hamile kaldı, arkadaşıma o zaman dank etti.

Bugün kadınlar bile istemediği bir evlilik yapmamak için diretirken, erkek pasif kalacak mağdur olacak ve ben buna inanacağım, aslaaaa😖

X