• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam cok hevesleniyor:(

Selam canım daha belli olmayan birşey için canınızı sıkmayin bence. Eşin elinden geleni yapsın bu kadar heveslendiyse komutanlarida olur diyorsa neden olmasın.Asker olmak eskisi kadar zor değil artık ilköğretim mezunu almalarının sebebi de bu .Özellikle karada başvuru sayıları oldukça düşük, benim esimde uzman çavuş ,meslekte 4 yılı dolacak ,havacı olduğu için sınavları oldukça sıkıntılı gecmisti,çok elenen oldu ama şöyle söyleyeyim eşimin sınav doneminde 6 kişiden 1 veya 2 si havacılığa girebildi karada ise 6 kişiden 5 i geçti sınavı.

Dövme yasak dövmeli askeriyeye almazlar çok sıkı inceleniyor alınacaklar. Bunun için sildiriyorlar dövmeyi

adamlar suratlarını bile kapatıyorlar eşşek kadr dövmeyle kim kimi alır asker yapar
Yani konu sahibini kırmak istemedim ama içinde böyle heves olan insan az çok şartları bilir sorar soruşturur dikkat eder vücuduna gidip dövme yaptıran birinin böyle bir hevesi olduğuna inanmıyorum

Tsk ederm yorum yapanlara iyi geceler herkeze

Olmadığı gbi büyük bi dövmeyse ve sildirince iz kalırsa yine sorun olur..

Polislikte Ameliyat izi olanlara bile izn vermiyorlar die biliyorum Ordada aynımıdır durum bilemem..

mutlaka komşu akraba fln vardır tanıdığınız arayıp öğrenin hem mülakatta ne gibi sorular sorduğnu fln önbilgi edinirsiniz.

Bide inanın uzman çavuşluk çok zor göründüğü kadar kolay deil.. stresli bazen ayrı kalcaksınız zor yani..

Vücudun herhangi bir yerinde yanık, ameliyat, jilet ve cilt hastalığı vb. izler bulunmamak.

Yazlık kıyafet giyildiğinde; vücudun görünen yerlerinde 20 cm2’den büyük, görünmeyen yerlerinde 50 cm2’den büyük veya büyüklüğüne bakılmaksızın dini, siyasi, cinsellik ve şiddet içerikli dövme bulunmamak,
Bunlar resmi gazete de yayınlanan ilköğretim mezunu uzman erbaş, onbaşı için aranacak kriterlermiş bilginize.
Bol şanslar...

Dövmeli olmuyor görünmeyen bi yerde olsa olurdu ama kolda olursa olmuyor ...

Polislikte veya bordo bereli olaylarinda dogum lekesi varsa bile olunmuyor.

Esim uzman cavustu. 15 sene yapti. Dogum lekesi bile yok. Arkadaslari da oyle keza.

Ama suan her elini sallayan askeriyeye girebiliyor. Neden mi? Cunku uzman cavuslar son birkac senedir istifa ediyor.

Birkac yilda, 6 7 bin kisi oldu istifa eden. O yuzden lise mezunlugunu bile kaldirdilar.

Yapilacak is degil aslinda. Neden bu kadar heves bilmiyorum.

Esim 15 sene de cöktu. Hic disardan goruldugu gibi degil bilesiniz. Esim gecen yil birakti cok sukur.

İyi aksamar öncelikle her kulun ayrı ayrı sıkıntısı derdi var Allah yardımcımız olsun ben 5 yıllık evliyim cok mutlu bir evliligim var cok sükür ikide cocugum var Allahim olmayanlara versin kocam kücüklügügünden belli hayali uzmancavus olmakti lise 3 terk ama kanunlarda artik ilkögretim mezunlarida aliniyor basvuru yaptik kocam cok hevesleniyor ama kolunda koskocaman bir dövme var beraber barfix şınav ve mekik cekiyoruz 20 felan cekiyor ama ins zamanla arttiracak ocak 20 felan cagiracaklar ankara cebecide sinav mülakat olacak ama kocam cok hevesli gecemem die korkuyor cok sknti edyor belki asker olan esler bilirler dövmeli uzman olurmu bn ne yapmam gerek dualarinizi bekliyorum sizce simdiden tesekkurler

Yönetmelikte yazar dövmenin yeri ve büyüklüğü önemlidir 10 cm gibi bi kuralı vardı sanırım
Eşim muayeneye uzman olmak isteyen biriyle girmişti doktor dövmeyi ölçmüş o kişi de sildireceğini söylemiş. Raporda belirtiyor xx cm lik dövme var diye
Sildirsin bence

Dövmeyi bırakın vücudunda belrgin bir doğum lekesı olsa bile almıyorlar.

Kesinlikle alınmaz,
Zira eşgal belirleyici diye geçiyor. TSK yönetmeliğine aykırı. Olanınız varsa sildirin yoksa kafadan elerler

Eşimin akrabası malum havayolu şirketine hostluk için mülakata gitti, kendi yazdıkları mevzuata aykırı olarak giysi altında kalacak dövmeden kabul edilmedi, askeriye kesin sorun çıkartır bence..
Sildirirse de sorun olur mu bilgim yok. Allah hayırlı etsin..

Yahu çocuk musunuz hiç mi araştırmadınız?
Tabii ki askeriyeye giremez.
Boşuna uğraşmayın, heveslenmesin.
Biraz gerçekci olun barfixle falan olacak şeyler değil.
Hem dövmesi var hem de girmesi için artık daha güçlü şeylere ihtiyacı var.
Hangi ülkede yaşadığınızın farkında mısınız?

Hayır alınmaz , boşuna gitmesin üzülür sonrasında .

Bu arada eşinize 50 barfisk çektirmeyecekler orada
Ben eşimin her yerinin delik deşik olup patladığını biliyorum
Elleri desen insanlıktan çıkmışçasına
O uyurken gece ellerıne bol krem surup corap gecırırım ki nasırları çatlakları iyice kuruyup kanamasın diye
Barfiksle kalsaydı iş şuan son derece pamuk gibş ellere sahip olurdu kendisi
Keşke herşey kolay olsaydı bu kadar
Adamlara can bayrak toprak emanet ediliyor , bırakır mı devlet seni barfiksle

Bu arada eşinize 50 barfisk çektirmeyecekler orada
Ben eşimin her yerinin delik deşik olup patladığını biliyorum
Elleri desen insanlıktan çıkmışçasına
O uyurken gece ellerıne bol krem surup corap gecırırım ki nasırları çatlakları iyice kuruyup kanamasın diye
Barfiksle kalsaydı iş şuan son derece pamuk gibş ellere sahip olurdu kendisi
Keşke herşey kolay olsaydı bu kadar
Adamlara can bayrak toprak emanet ediliyor , bırakır mı devlet seni barfiksle
Ne iş yapıyor eşiniz?

Back