Ben de aralık başında doğum yapacağım. İlk aylarda arkadaş tavsiyesiyle Konak hastanesinde Erkan beye muayene oldum. SGKlı olarak 60 tl civarında bir para ödüyorduk. İyi bir doktor olduğu kesin ama tavırları biraz ukalaca, ben rahat edememiştim. Bir de her kontrolde en az 1 saat bekletiyordu. Sezaryen olmayı düşünüyosanız çok küçük ve aşağıdan kesi yaptığını söylüyorlar. İz oldu mayoda göründü dertleriniz varsa düşünülebilir. Ama Konak Hastanesi uygulama değiştirdi ve artık Erkan bey SGKlı hastalara bakmayı bıraktı. Yani özel ücreti ödemeniz gerekecek. Normal 1000tl sezaryen 1400tl gibi bir şey sanıyorum. SGKlı hastalara şu an Gülçün hanım bakıyormuş ve 210tl normal 307tl sezaryen ücreti. Bu fiyatlara gece yatış ücretleri ve bebeğin kontrolleri dahil. Geçenlerde bir arkadaşım konakta sezaryen oldu fiyatların doğruluğundan eminim yani. Odaları da geniş, ferah ve temiz. Ben Konak uygulama değiştirince başka doktor araştırmaya başladım.Şimdi Akademide Gökhan Gümüştaş'a gidiyorum. Doktorumdan çok memnunum samimi ve güler yüzlü. Çok konuşkan değil ama siz meraklı olup sorduğunuz sürece o da sıkılmadan anlatıyor. Yalnız ben Konak hastanesinden sonra Akademiyi pek beğenmedim. Ücretleri de bir hayli yüksek. SGKlı normal doğum 700, sezaryen 1000tl fiyat çektiler. Ayrıca süit oda dedikleri aslında sadece normal boyutlarda ve pencereli olan odaları için gecelik 250tl fark alıyorlarmış.Yine de doktorumun hatırına sanrım akademide doğuracağım. Akademide doğum yapmış arkadaşlar deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
Bu arada doktorları ile ilgili fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlar, doktorların çalıştığı kurumların İnternet sitelerinden CVlerini de inceleyebilirler. Orada hangi okul mezunu olduklarından uzmanlıklarına, daha önce çalıştıkları hastanelerden yazıkları makalelere kadar çok detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.