- 27 Eylül 2009
- 137
- 0
- 44
kızlar ben size bişi sorcam ben 13 haziranda konakta erkan beyden randevu aldım taaa 1 temmuza. randevu verdiler gitmemin sebebi folik asite başlamak için yoksa daa gebelik falan yok çalışma da yapmadık daha ama 2 ay once yine konakta funda hanıma muayene olmuştum hiçbi sorunun olmadığını yumurtalarımın çalıstığını sölemişti. sizce sırf folik asit almak için doktora gidilir mi yoksa başka testler falan yapacak mı. çok sıkılıorm doktora gitmekten de:):)
canım ben sana şunu söyleyeyim ben bebek çalışmalarına başlamadan 3 ay önce folik asite başlaman gerektiğini söyleyebilirim,bir de eğer doğum kontrol hapı içiyorsan onu da 2-3 ay öncesinden bırakman lazım.Erkan bey'e anca 2-3 hafta sonrasına randevu alabiliyorsun maalesef çok yoğun.Ben o kadar hevesle 4 ay bekledim ki henüz reglim gecikmeden hamile olduğumu öğrenmiştim ama şöyle bir problem oldu üniversite hastanesine gittiğimden hamile olduğumu öğrendikten sonra testlerimi filan yaptırdım 6.haftamda hipotiroid olduğumu öğrendim mesela.Eğer önden gidip ben hamile kalmayı düşünüyorum dersen tüm kontrol ve testlerin yapılır ve vücudun uygunsa bebek çalışmalarına başlarsınız.Belki 1-2 ay vücudundaki eksikleri tamamlamak gerekebilir,benim yaptığımı sen yapma bence öncesinde bir kontrole git,tabi sadece tavsiye bilmiyorumkismile umarım hayırlısı olur.