Klomenle neden ikiz olur?

Bu ilaclarin yan etkileri var arkadasim. Ustelik doktor kontrolunde kullanilmasi gerekir gidip eczaneden agri kesici ilac gibi alamazsiniz. Bunun da nedenleri vardir. Ailede kanser oykusu var mi mesela? Kimyasal seyler bunlar. Sence biz yani normal yollardan bebek sahibi olamayanlar, eger kendiliginden hamile kalabilseydik bu kadar kimyasali bu kadar tedaviyi olmak ister miyiz? Ne guzel bunlari yasamadiginiz icin bilmiyorsunuz. Insallah da ihtiyaciniz olmaz. Kadinlarda hormon bazli meme rahim vb kanser risklerini arttiriyor tum bu disaridan alinan hormonlar. Annem gecen sene meme kanseri oldu emin olun yasamak istemezsiniz. Ben buna ragmen bir cocuk sahibi olabilmek icin tum bunlari goze almak zorunda kaliyorum. Belki de hic almamam gerekir ama annelik duygusu iste. Ustelik ikiz yada cogul gebelik istemeyi kusura bakmayin ama anlayamiyorum sahsen. Biz bu tedavileri evlat sahibi olabilmek icin oluyoruz. Cok bebek olsun diye degil. Ustelik cogul gebeliklerin riskleri hakkinda bir fikriniz var mi? Hem bebeklerin hem annenin kaybi olasiligi cok ama cok yuksek. Allahtan saglikli ve hayirli bir evlat istemek varken ikiz istemek bence son derece bencilce. Ustelik klomen kullanip cogul gebe olacaksiniz diye bir garanti yoktur. Bu ihtimali arttirir sadece. Saglikli olacaklarinin da bir garantisi yoktur. Ayakkabi degil yani bu amiyane tabirle. bir hayat dunyaya getirecekseniz tevekkul etmenizdir bence en guzeli. Siparisle olmasi benim sahsi gorusume aykiri. Kirilmayin ama cok kiziyorum boyle yazanlara. Insanlar yillarca bir evlat sahibi icin maddi manevi neler veriyorlar. Hic sikintisi olmayan insanlar ise yok ikiz ucuz bilmem ne istiyorum diye bencillik yapip hem kendi sagliklarini hem dogmamis bebeklerinin sagliklarini hice sayiyorlar. Yapmayin gozunuzu seveyim biraz mantikli dusunup rabbinizden isteyin gerisi kismet...
Sizin hamile kalıp bebek istemeye ne kadar hakkınız varsa diğer arkadaşında ikiz istemeye hakkı var. İkiz hamile kalmayı istemek neye göre ve niçin bencillik acaba ? Benim de 1 kız 1 oğlum var ve bende çok istiyorum bir ikizim olsun diye bencil miyim şimdi !?

Sizin hamile kalıp bebek istemeye ne kadar hakkınız varsa diğer arkadaşında ikiz istemeye hakkı var. İkiz hamile kalmayı istemek neye göre ve niçin bencillik acaba ? Benim de 1 kız 1 oğlum var ve bende çok istiyorum bir ikizim olsun diye bencil miyim şimdi !?

İstemek dilemek dua etmek başka bir şey... Herkes herşeyi isteyebilir. Istemek bencillik degil. Sirf ikiz ya da cogul gebelik istiyorsunuz diye yukarida uzun uzun sıraladığım sağlikla ilgili gercekler varken ve Allah size zaten sizi zorlamadan saglikli evlatlar nasip etmisken;
Bana göre, benim için, benim hayat görüşüme göre EVET; gereksiz ilaclar kullanip hem kendi hem bebeklerinizin hayatini riske atmak bencilliktir.
TEKRAR EDIYORUM BU BENIM ŞAHSI GORUSUM VE ARKADAS TARAFINDAN BENIM SAHSI GORUSUM SORULDUGU ICIN YAZDIM YANI MUHATTABI DISINDA ASLINDA SIZI HIC MI HIC ILGILENDIRMEZ.
Üstelik yukarida yazdiginizi okuyunca cok aci bir sey farkediyorum. Allah size iki yavruyla annelik nasip etmis masallah ama ne yazik ki anneligin degerini yeterince anlayamamissiniz. Cunku anne olmayi aile olmayi istemekle, cocugunuz da varken ikiz ucuz dorduz bebek istemek arasindaki kavram farkliligini ayirt edemiyorsunuz. Isteyip de anne olamamanin acisini umarim ailenizin hic bir ferdinde yasayip anlamak zorunda kalmazsiniz.

İstemek dilemek dua etmek başka bir şey... Herkes herşeyi isteyebilir. Istemek bencillik degil. Sirf ikiz ya da cogul gebelik istiyorsunuz diye yukarida uzun uzun sıraladığım sağlikla ilgili gercekler varken ve Allah size zaten sizi zorlamadan saglikli evlatlar nasip etmisken;
Bana göre, benim için, benim hayat görüşüme göre EVET; gereksiz ilaclar kullanip hem kendi hem bebeklerinizin hayatini riske atmak bencilliktir.
TEKRAR EDIYORUM BU BENIM ŞAHSI GORUSUM VE ARKADAS TARAFINDAN BENIM SAHSI GORUSUM SORULDUGU ICIN YAZDIM YANI MUHATTABI DISINDA ASLINDA SIZI HIC MI HIC ILGILENDIRMEZ.
Üstelik yukarida yazdiginizi okuyunca cok aci bir sey farkediyorum. Allah size iki yavruyla annelik nasip etmis masallah ama ne yazik ki anneligin degerini yeterince anlayamamissiniz. Cunku anne olmayi aile olmayi istemekle, cocugunuz da varken ikiz ucuz dorduz bebek istemek arasindaki kavram farkliligini ayirt edemiyorsunuz. Isteyip de anne olamamanin acisini umarim ailenizin hic bir ferdinde yasayip anlamak zorunda kalmazsiniz.
İkiz bebeğim olsun istiyorum diye anneliği anlamamış mi oluyorum. Şaka gibisiniz. Evet dua ediyorum ikizlerim olsun diye bunun nesi tuhaf ya!

kızlar selam. 5 ay bebeğimiz olmadı ben pco olduğum için..sonra da klomen kullandığım ilk ay hamile kaldım. şuan daha çok yeniyiz. inşallah kalp atışlarını dymaya gidicez pzt. benim 3 yumurtam oluşmuştu. ikisi 20 mm. biri 18 mm. hepsi döllendi mi bilmiyoruz tabi. 1 hafta önce kese tam görünmemişti. ama hcg değerlerim epey yüksek. üçüz, ikiz veya tek mi olur bilmiyorum ama en büyük dileğim sağlıklı olması.. çok güzelbir duyguymuş içinde bir can taşıdığını bilmek:KK68:

kızlar selam. 5 ay bebeğimiz olmadı ben pco olduğum için..sonra da klomen kullandığım ilk ay hamile kaldım. şuan daha çok yeniyiz. inşallah kalp atışlarını dymaya gidicez pzt. benim 3 yumurtam oluşmuştu. ikisi 20 mm. biri 18 mm. hepsi döllendi mi bilmiyoruz tabi. 1 hafta önce kese tam görünmemişti. ama hcg değerlerim epey yüksek. üçüz, ikiz veya tek mi olur bilmiyorum ama en büyük dileğim sağlıklı olması.. çok güzelbir duyguymuş içinde bir can taşıdığını bilmek:KK68:
Sonucun ne çoğul gebelik oldu mu

Bayaa zaman geçmiş ama bende merak ettim ikiz mi

Kızlar Merhaba,
Aranıza yeni katıldım ve bilgilerinizi istiyorumm. 4 yıllık evliyim ve artık bebek sahibi olmak istediğimize karar verdik ve doktor kontrolüne gitmeye karar verdik. Doktor bizden gerekli testleri istedi. Kan tahlili,hormon testi ve eşimden sperm testi istedi. Hepsi halledikten sonra eşimde sıkıntı cıkmadı ancak benim hormon testimde LH hormonum sıkıntılı çıktı :KK43:doktorum bana yumurtlama yavaşlığı ve adet düzensizliğine neden olmaktadır dedi. Her neyse adet olduğunda 2. günü gel dedi haliyle gittim ve bana klomen ilacı verdi adetin 2. günü başladım ve 5 tane içtim yani hergün 1 tane. 14. gün gel dedi ve doktora gittiğide doktorum 13. gün yumurtanın çatladığını ilacın etkisi gayet iyi dedi çatlatma iğnesine gerek kalmadan çatlamış yumurtam %50 hakkın var dün çatladı için bugun ilişki olursa kalma ihtimalin gene var dedi. adetin geçerse test al bak pozitif çıkarsa gel dedi ama adet olursan 2.günü tekrar klomen içmeye başla ilaç bittikten sonra 3 gün sonra gel dedi kontrol altında bakacak doktorum.Sizce hamile kalma olasılığım var mıdır

Kızlar Merhaba,
Aranıza yeni katıldım ve bilgilerinizi istiyorumm. 4 yıllık evliyim ve artık bebek sahibi olmak istediğimize karar verdik ve doktor kontrolüne gitmeye karar verdik. Doktor bizden gerekli testleri istedi. Kan tahlili,hormon testi ve eşimden sperm testi istedi. Hepsi halledikten sonra eşimde sıkıntı cıkmadı ancak benim hormon testimde LH hormonum sıkıntılı çıktı :KK43:doktorum bana yumurtlama yavaşlığı ve adet düzensizliğine neden olmaktadır dedi. Her neyse adet olduğunda 2. günü gel dedi haliyle gittim ve bana klomen ilacı verdi adetin 2. günü başladım ve 5 tane içtim yani hergün 1 tane. 14. gün gel dedi ve doktora gittiğide doktorum 13. gün yumurtanın çatladığını ilacın etkisi gayet iyi dedi çatlatma iğnesine gerek kalmadan çatlamış yumurtam %50 hakkın var dün çatladı için bugun ilişki olursa kalma ihtimalin gene var dedi. adetin geçerse test al bak pozitif çıkarsa gel dedi ama adet olursan 2.günü tekrar klomen içmeye başla ilaç bittikten sonra 3 gün sonra gel dedi kontrol altında bakacak doktorum.Sizce hamile kalma olasılığım var mıdır
var tabiki neden olmasin hazir yumurtanizda ne guzel kendiliginden catlamis bence bu 3 gunu iyi degerlendirin yumurtaniz ne tarafta catlamis doktor onu soylediyse iliskiden sonra o tarafa yatin ve en az yarim saat uzanin bana doktorum boyle soyledi.Rabbim insAllah nasip eder

Aaaa doktorum bana iki yumurtamında çatladığını söledi. ama tam detay demedi. Neden 3 günü değerlendirmem gerekiyor peki

Ben 26 nisan da doktora gittim 13 haziranda evliligim 1 yıl olacak çok istediğimiz halde normal yollardan hamile kalamadım doktor inofolic şase verdi 3 ay düzenli kullan dedi birde klomen verdi adetin 2.günü başla dedi normal de yarın hasta olmam lazım ama şu an belirti yok birde klomen hepsini mı kullanacağım nasıl olacak

Back
X