- 23 Mart 2011
- 2.582
- 4.362
- 358
- Konu Sahibi Orhanhulya
Sizin hamile kalıp bebek istemeye ne kadar hakkınız varsa diğer arkadaşında ikiz istemeye hakkı var. İkiz hamile kalmayı istemek neye göre ve niçin bencillik acaba ? Benim de 1 kız 1 oğlum var ve bende çok istiyorum bir ikizim olsun diye bencil miyim şimdi !?Bu ilaclarin yan etkileri var arkadasim. Ustelik doktor kontrolunde kullanilmasi gerekir gidip eczaneden agri kesici ilac gibi alamazsiniz. Bunun da nedenleri vardir. Ailede kanser oykusu var mi mesela? Kimyasal seyler bunlar. Sence biz yani normal yollardan bebek sahibi olamayanlar, eger kendiliginden hamile kalabilseydik bu kadar kimyasali bu kadar tedaviyi olmak ister miyiz? Ne guzel bunlari yasamadiginiz icin bilmiyorsunuz. Insallah da ihtiyaciniz olmaz. Kadinlarda hormon bazli meme rahim vb kanser risklerini arttiriyor tum bu disaridan alinan hormonlar. Annem gecen sene meme kanseri oldu emin olun yasamak istemezsiniz. Ben buna ragmen bir cocuk sahibi olabilmek icin tum bunlari goze almak zorunda kaliyorum. Belki de hic almamam gerekir ama annelik duygusu iste. Ustelik ikiz yada cogul gebelik istemeyi kusura bakmayin ama anlayamiyorum sahsen. Biz bu tedavileri evlat sahibi olabilmek icin oluyoruz. Cok bebek olsun diye degil. Ustelik cogul gebeliklerin riskleri hakkinda bir fikriniz var mi? Hem bebeklerin hem annenin kaybi olasiligi cok ama cok yuksek. Allahtan saglikli ve hayirli bir evlat istemek varken ikiz istemek bence son derece bencilce. Ustelik klomen kullanip cogul gebe olacaksiniz diye bir garanti yoktur. Bu ihtimali arttirir sadece. Saglikli olacaklarinin da bir garantisi yoktur. Ayakkabi degil yani bu amiyane tabirle. bir hayat dunyaya getirecekseniz tevekkul etmenizdir bence en guzeli. Siparisle olmasi benim sahsi gorusume aykiri. Kirilmayin ama cok kiziyorum boyle yazanlara. Insanlar yillarca bir evlat sahibi icin maddi manevi neler veriyorlar. Hic sikintisi olmayan insanlar ise yok ikiz ucuz bilmem ne istiyorum diye bencillik yapip hem kendi sagliklarini hem dogmamis bebeklerinin sagliklarini hice sayiyorlar. Yapmayin gozunuzu seveyim biraz mantikli dusunup rabbinizden isteyin gerisi kismet...