Klomenle neden ikiz olur?

Orhanhulya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
209
46
28
Doktorum bana bugun klomen verdi ve internete girip baktigimda daha cok ikizlere hamile kalanlari gordum neden acaba igne vurulunca ikiz olma ihtimali daha mı yuksek?cvp verirseniz sevinirim:) dr.um bana igneden hic bahsetmedi adetin 5. Gunu kullan.hap bittikten 5 gun sonra da gel dedi.

Merhaba. Klomen ilaci icerigi ve verdigi hormon itibariyle regl dongusu sonunda normalden fazla yumurtanin gelismesine sebep olur. Bu ilac ile mesela normalde 1 yumurtaniz bebek olabilmek icin gelisecekken, 6-7 tane yumurta ayni anda gelisim gosterebiliyor. Igne dediginiz sey ise, bu olusan yumurtalari catlatmak icin kullanilan ignedir. Malum yumurtalarin dollenmesi icin once catlamalari gerekir. Ultrasonda takip sonucu yumurtalar istenen buyukluge ulastiginda bu igne yapilir ve ne zaman iliskiye gireceginiz soylenir. Klomenle olusan yumurtalarinizdan mesela 4 tanesinden 2si sorunsuz catladi ve dollendi. Bu durumda cogul gebelik yani çift yumurta ikizi olmus oluyor. Yani klomenin cogul gebelige sebep olmasi iste bu yuzden, normalden fazla yumurtayi gelistirmesi sebebiyledir. Catlatma ignesiyle alakasi yoktur. Illa cogul olacak diye de bir kural yok tabiki. Artik orasi kismete kalmis. Sizin icinde hayirlisi olsun.

Soaol canım .çokkk teşekkür ederim ayrıntılı bi şekilde anlatmışsın..inşallah bol bol yumurtalarım oluşur . Dr. Gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. hayırlısı .

Benim zamanimda doktorum altiza kadar olabilir demisti.

Bende gunde 2 şer tane kullandim. Catlatma ignesine gerek kalmadan dollenme oldu zaten.
Benim zamanimda doktorum altiza kadar olabilir demisti.
Ciddimisiniz 6 yumurtanin hepsinin çatlaması ve dölennmesi mucize gibi .ilacın recetesin de yuzde 1 den az üçüz ihtimali olabilir yaziyo. Herseyin hayirlisi..rabbim hepimizin gönlünden geçenleri versin..

Ciddimisinizzzz ama 6 yumurtanin hepsinin çatlaması ve dölennmesi mucize gibi .ilacın recetesin de yuzde 1 den az üçüz ihtimali olabilir yaziyo[/QUOTE]
Ben o ilaci 1994 te kullanmistim prospektusundede altiz yaziyordu. Doktorumda aynisini soylemisti cok korkmustum. Hem bir bebek istiyorsun buyuk bir arzuyla hemde korkuyordum cogul gebelikten :)) Allah'tan 1 tanecik dunya yakisiklisi oglum oldu. Simdi 22 yasinda :))

Ciddimisinizzzz ama 6 yumurtanin hepsinin çatlaması ve dölennmesi mucize gibi .ilacın recetesin de yuzde 1 den az üçüz ihtimali olabilir yaziyo
Ben o ilaci 1994 te kullanmistim prospektusundede altiz yaziyordu. Doktorumda aynisini soylemisti cok korkmustum. Hem bir bebek istiyorsun buyuk bir arzuyla hemde korkuyordum cogul gebelikten :)) Allah'tan 1 tanecik dunya yakisiklisi oglum oldu. Simdi 22 yasinda :))[/QUOTE]
Maşalaah).. bende 8 aylık evliyim .cocuk icin sabirsizim ..sabırsız lığım başıma bela olmasın da

Maşalaah).. bende 8 aylık evliyim .cocuk icin sabirsizim ..sabırsız lığım başıma bela olmasın da [/QUOTE]
Nedir bu acelen yeni evlisin daha. Ben 1992 de evlendim 1995 te dogum yaptim

Bende 95 liğim ..cocuk cok seviyorum 4 ay once kurtaj oldum...oyuzden onun acısı biraz icimde diner belkii diye tekrar hamileligi tatmak istiyorum hayirlisiyla busefer tabii....

Merhaba kızlar bende ilk hamileliğimde klomen ile hamile kalmıştım tek idi ama düşükle sonuçlandı ikinci gebeliğimde tedavi görmedim 11.aylık kızım var şimdi

ben ikizlerimiz olmasını cok istiyorum allaha şükür hamile kalamama gibi bir sorunum yok ama ikiz olsun diye bu ilaçları kullansam mı

ben ikizlerimiz olmasını cok istiyorum allaha şükür hamile kalamama gibi bir sorunum yok ama ikiz olsun diye bu ilaçları kullansam mı

Bu ilaclarin yan etkileri var arkadasim. Ustelik doktor kontrolunde kullanilmasi gerekir gidip eczaneden agri kesici ilac gibi alamazsiniz. Bunun da nedenleri vardir. Ailede kanser oykusu var mi mesela? Kimyasal seyler bunlar. Sence biz yani normal yollardan bebek sahibi olamayanlar, eger kendiliginden hamile kalabilseydik bu kadar kimyasali bu kadar tedaviyi olmak ister miyiz? Ne guzel bunlari yasamadiginiz icin bilmiyorsunuz. Insallah da ihtiyaciniz olmaz. Kadinlarda hormon bazli meme rahim vb kanser risklerini arttiriyor tum bu disaridan alinan hormonlar. Annem gecen sene meme kanseri oldu emin olun yasamak istemezsiniz. Ben buna ragmen bir cocuk sahibi olabilmek icin tum bunlari goze almak zorunda kaliyorum. Belki de hic almamam gerekir ama annelik duygusu iste. Ustelik ikiz yada cogul gebelik istemeyi kusura bakmayin ama anlayamiyorum sahsen. Biz bu tedavileri evlat sahibi olabilmek icin oluyoruz. Cok bebek olsun diye degil. Ustelik cogul gebeliklerin riskleri hakkinda bir fikriniz var mi? Hem bebeklerin hem annenin kaybi olasiligi cok ama cok yuksek. Allahtan saglikli ve hayirli bir evlat istemek varken ikiz istemek bence son derece bencilce. Ustelik klomen kullanip cogul gebe olacaksiniz diye bir garanti yoktur. Bu ihtimali arttirir sadece. Saglikli olacaklarinin da bir garantisi yoktur. Ayakkabi degil yani bu amiyane tabirle. bir hayat dunyaya getirecekseniz tevekkul etmenizdir bence en guzeli. Siparisle olmasi benim sahsi gorusume aykiri. Kirilmayin ama cok kiziyorum boyle yazanlara. Insanlar yillarca bir evlat sahibi icin maddi manevi neler veriyorlar. Hic sikintisi olmayan insanlar ise yok ikiz ucuz bilmem ne istiyorum diye bencillik yapip hem kendi sagliklarini hem dogmamis bebeklerinin sagliklarini hice sayiyorlar. Yapmayin gozunuzu seveyim biraz mantikli dusunup rabbinizden isteyin gerisi kismet...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…