Gebeliğe Hazırlık Klomen ve yumurtlama

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Muhendisella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2018
798
1.241
33
Merhaba , deneyim ve bilgilerinize ihtiyacim var . Bana adetimin 5.günü itibariyle 5 gün klomen kullanmam gerektigi, 9 ile 13. Günler arasında cinsel perhiz ve 14.-21. Gunler arası iliski önerildi . Ama bunu verirken bana adet döngü uzunlugu vs sorulmadi. Ben 24 günde bir adet oluyorum ve hamilelik icin en ideal günlrr 9 ve 14 . Gunler arasinda cikiyor. Klomenin yumurtaya baska bir etkisi var da mi böyle önerildi bana bilmiyorum. Verilen takvime uymayip perhiz verilen günlerde iliski olsa bir zarari mi olur ? Cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim

Benim tsh degerim biraz yuksek , yumurta sayisi olarak herhangi birsey soylemedi doktorum. Ben tedavisiz hamile kaldim ve dusuk yaptim. 5 ay önce. Simdi tsh dussun diye bir ilac kullanıyorum 2 ay sürecek . 2 ay sonun da da klomen verdi bana adetin 5. Gününde baslamam için.

O zaman neden klomen verirler anlamıyorum ki. Sen kendi kendine de hamile kalmışsın işte. Böyle şeylerle stres yaratıyorlar boşuna. Sen hiç bunları kafana takip kendine stres yaratma. Adetin biter bitmez ister her gün ister gün aşırı ilişki yaşa bence. Ve çocuk için değil kendin için yap. Bir kez olmuş bir daha neden olmasın. Klomeni de kullanmak istiyorsan kullan. Onu yumurta geliştirmek için veriyorlar. Genelde pco hastalarına kullanılan bir tedavi yöntemi. Aynı ay birden fazla da yumurtan gelişebilir. Ama senin yerinde olsam kendi kendine olmasını beklerdim.

Bende senin gibi düşünüyorum less is more . Benim kafami karıştıran tek şey 9.ve 13. Günler arası iliski olmamasının söylenmesi. Olursa zararli mı yani herkese boyle mi uygulaniyor ?

Bende senin gibi düşünüyorum less is more . Benim kafami karıştıran tek şey 9.ve 13. Günler arası iliski olmamasının söylenmesi. Olursa zararli mı yani herkese boyle mi uygulaniyor ?
Hayır kesinlikle öyle bir şey yok. Neden zararlı olsun. Adetin biter bitmez hamile kalan insanlar var. Sen belki geç belki erken yumurtlayacaksin. Riske atma. Adetin biter bitmez başlayın. Doktorlar sperm kalitesi düşmesin diye öyle diyorlar. Perhiz yapin ki yumurtlama günü gelen sperm daha kaliteli olsun diye. Ama sen erken yumurtluyormussun. Doktoru dinlersen gününü kacirirsin.

Ne is yapiyorsunuz bilmiyorum ama bazi doktorlara taş cikarirsiniz.
Zaten şu KK ya bi de ultrason zihazi alinsa doktora gitmeye gerek yok siz oldukca

Hayır gelmemi söylemediler. Eger ilk ay kullandigim da hamile kalmazsam diger ay da kullanmami söyledi.
Benim klomenle ilk ay 16.gun yumurtam buyudu bu ay 12.gun doktor takip yapmasi lazim aslinda neye gore soyluyo gununu bilmeden bu sekilde kacirirsin ya da gun asiri devam edebilirsin bence

Yani ne zarar olabilir ki değil mi ? Çatlamayan yumurta zaten döllenmeyecek. Ben yumurtlama gününü kacirmak istemiyorum

Benim klomenle ilk ay 16.gun yumurtam buyudu bu ay 12.gun doktor takip yapmasi lazim aslinda neye gore soyluyo gununu bilmeden bu sekilde kacirirsin ya da gun asiri devam edebilirsin bence

Sizin bahsettiginiz günlerde doktor beraberlik icin gün verdi mi ? Bir ay 16. Gun diger ay 12. Gun olmus . Siz nasil bir yol izlediniz

Bu ay 12. Gün demişsiniz şimdi farkediyorum inşallah sağlıkla hamilesinizdir ☺

Yumurta oluşmuş mu, ne durumda diye hiç kontrol etmeden mi söyledi bunları. Canim önce klomen kullanırsın, sonra doktora gidersin, yumurtanın gelişimine göre sana iliski günlerini verir. Sonra da tekrar gidersin ve yumurta catlamis mi diye bakar. Bana uygulanan bu

Yaptığım düşük sonrası adetliyken baktı yumurta durumuna 5 -6 doye birseyler saydi ama bana ne az ne cok hic birdey demedi. Dünde dna test sonuçları vs vardi onlari götürdük. Dedigim gibi klomen kullanmamo söyledi ama hic gel kontrol edelim falan demedi döngü uzunlugumu da sormadı. Ilk kullandığımda olmazsa ikinci ay tekrar kullanmami soyledi. Benim tek sorunum yumurtlama günümü kacirmak. Bu olmasin diye de klomeni biraktiktan sonra gün aşırı birliktelik düşünüyorum

Sizin bahsettiginiz günlerde doktor beraberlik icin gün verdi mi ? Bir ay 16. Gun diger ay 12. Gun olmus . Siz nasil bir yol izlediniz
Bu ay 12. Gün demişsiniz şimdi farkediyorum inşallah sağlıkla hamilesinizdir ☺
Bende pko var gec catliyo yumurtalarim o yuzden catlatma ignesi oluyorum yumurtam buyuyunce, igneden 36saat sonra iliski ondan sonrasi gün aşırı iliski dedi doktorum. 3gun oldu canim igne olali insallah en kisa surede isteyen dileyen herkese nasip olsun

Senin doktorun stili farklıymış. Evet gün aşırı devam et sen, döngün de kısa. Sadece eger klomenden sonra adet olursan doktora git kesinlikle. Klomen bazen kist yapabiliyor. Önlem amaçlı yanı. Kaybın icin de geçmiş olsun canim

Ne is yapiyorsunuz bilmiyorum ama bazi doktorlara taş cikarirsiniz.
Zaten şu KK ya bi de ultrason zihazi alinsa doktora gitmeye gerek yok siz oldukca
O kadar çok doktor gezdim ki. Hepsi aynı şeyleri söyleyip aynı tedavileri uyguladılar. Araştırıp kendi doktorum olmaya çalıştım şükür rabbim çok aratmadı. Darısı sizlerin başına. :)

Klomen kullanan kişinin, doktor kontrolünde olması gerekiyor.Yumurta gereken boyuta gelmiş mi? Veya yumurta çatladı mı, yoksa kist oldu mu? BUnların takibi yapılmalıdır.Ben ilk kullandığım ay,3 hafta geçikmeli adet oldum.Kist oluştu bende mesala.Doktorum sökütücü ilaç verdi.Onu kullanıp öyle adet oldum.
Normal yoldan adet oluyarsanız şayet, vucudunuza dışarıdan müdahale etmeyin.Boşu boşuna kimyasal ilaçlar ile, hormon yüklemesi yapıp vucudunuzun yapısını bozmayın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…