- 30 Kasım 2017
- 233
- 106
- 32
-
- Konu Sahibi Nurabdullahpolat
Canım bende şuan folica kullanıyorum bana da doktor bi sorun yok yunurtan var demişti işe yaradımı folica hamile kaldın mı ?Kizlar mrb 2 senenin sonunda bebis icin ilk defa tedaviye basladik hic bir sorunum yok cok sukur esimede pazaretsi bakilcak doktor yumurtalarimi gordu banada gosterdi ama boyutlarini bilmiyorum klomene ve folicaya baslatti pazartesi klomen bitiyor sanirim yumurtlama takibi yapilcak sorum su bundan sonraki asamalar nedir bide klomen ilk aydan hamilelik yaparmi?
Ay hadi inşallah canım benim hayırlı haberi alırsın bana aadece folikasit kullanmak istersen alablrsn dedi ama illa kullan demedi acaba ilgiszlikten mi yolsa bi sorun görmedğinden mi :sCanim meraba oncelikle klomen ve folicaya basladim klomenle yumurtam cok guzel buyudu iki gun once kontrole gittim catlama ignesi olmadan Allaha sukur kendi kendine catlamis folikaya devam ediyorum doktorum gebe kalana kadar folicaya devam dedi 3 gun ust uste iliski dorduncu gunden itibaren gun asiri iliski dedi adet olmazsan direk yanima gel dedi reglimi bekliyorum bol bol dua edip bu ay cok umutluyum darisi senin basina insAllah
Et yemek falan fayda etmiyor pek ben bekarken cok sut ve sut urunleri tuketirdim ama hep b 12 cok az cikardi ne kadar yersen ye yinede eksik oldugu zaman oluyo canimbende sadece kısırlığın d vitamini eksikliği de etkiliyor sanıyordum.fakat kısırlıkta ana rol oynayan vitaminler. d vitamini b12 folik asit.işin garip kısmı hamileliğimin ilk 3 ayında b12 li folik asit kullandım 4,5 aylıkken kan testimde b12 ve folik asitim düşük çıktı.çalıştığım yerde etli yemekte yapılır.fazla abur cuburla işim olmaz.
doktora danışıp b12 ve d vitamini de almaya çalışın.sonuçta her türlü nasip ama insan sonuna kadar herşeyi yapıp beklemek istiyor.Et yemek falan fayda etmiyor pek ben bekarken cok sut ve sut urunleri tuketirdim ama hep b 12 cok az cikardi ne kadar yersen ye yinede eksik oldugu zaman oluyo canimfolicayi ilk defa kullanmaya basladim bakalim faydasi olcak mi
Folicadan baska vitamin ilaci kullanmiyorum belki ilerde gebelik olursa o zaman evet kulllanmak daha faydali olcaktir simdilik doktor sadece folica yazdi gebelik olusana kadar kullanmalisin dedidoktora danışıp b12 ve d vitamini de almaya çalışın.sonuçta her türlü nasip ama insan sonuna kadar herşeyi yapıp beklemek istiyor.
Dün kullanmaya başladım inşallah faydasını görürüm gerçi asetim 6 gün gecikti ilaca başlamadan önce hamile kalmş da olabilirm ama yinede emin değilim test yapmadmCanim bu folica gebelik icin vitamin ilaci b12 vitamini falan da var icinde bebis icin yanibence al kullan yan etkisi falanda olmadi bana
Dün akşam aldım yaptm da çıkmadı biley her zaman zaten 10 gün gecikiyor benm döngüm 40 gün :) 8 gün oldu bakalm 2 gün daha var yumurtlma tarihim 17 aralık o tarhte oldysa eğer 12 gün oldu testte çıkarmı ki çünkü bazı testler oaylaşıolar çok silik çıkıyor 3 haftalık felan bnmki hiç çıkmaz testte kafam çok karşk adet belirtim de yok lekelenme olurdu her zamn hiç olmadı bu ayTest yapsana canim 6 gun ne demek ben heyecandan ölurdum iyi duruyosun valla :)
Yaptım bi an görür gibi oldum sanki snra resmni çektm acaba yanlş mı gördm çook hafif gölge gibiHadi insAllah bu ay olur canim erken gebelik testlerindende yapabilirsin aslinda oda bat a 6 gun kalaya kadar dogru sonuc veriyor
İnşallah canım inşallah vardırPek belli olmuyor canim burda ama bir kac gun sonra tekrarla istersen varsa insAllah daha net cikar