Klomen Sonrası Yumurta Büyümemesi

Puduhepa01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2024
13
3
1
34
Merhaba size bir konuda danışmak istiyorum. Yaşım 34 ve 28 günde bir düzenli regl olurum. 14 aydır bebek istiyoruz. Regl döneminde ve 21.gunumde ultrason ve kan tahlili yapıldı bir sorun çıkmadı. Eşimde de sperm sorunu yok. Bu ay regl döneminde günde 2şer adet klomen kullandım ve bugün 14. Günümde kontrole gittim doktor yumurta buyumedigini söyledi. Pazartesi tekrar kontrol edecegim ama sanmıyorum büyüyeceğini dedi. Buyumezse öbür reglimde 3er tane kullanacakmisim klomeni. Yumurtalarım neden büyümedi bu büyük bir problem midir? Bu ay mi böyle oldu yoksa benim yumurta büyüme sorunum genel mi eğer öyle bir sorunum varsa hormon testlerinde cikmaz miydi? Moralim çok bozuk olduğu için bu kadar detaylı sordum. Daha önce böyle bir durumla karşılaşıp hamile kalan var mı ? Cevaplarsanız sevinirim

Merhabalar. Yaşım 29 ve PCOS var. İnsülin direncim yok. 6 aydır deniyoruz Duphaston ile. Geçen ay da Klomeni 25 mg günde 2 tane ve toplam 10 tane kullandım. Öncesinde adetliyken hormonlarım dengesizdi. FSH 6, LH 44 çıktı ve doktor da ben de şok olmuştuk. Klomene başladım ve yumurta kontrolüne gittiğimde doktor ilacın hiç fayda etmediğini, gelecek ay gerekirse ilaç değişikliği yapabileceğimizi söyledi. Bu süreçte takviye kullandım ve diyetisyen ile görüşüp beslenmemi düzenledim. 2 yılda 10 kilo almıştım, bu ay 5 kilo verdim. Geçen hafta adetliyken gittiğimde FSH da LH da 5’li değerlerde çıktı. Çok sevindik ama Klomen kullanımını değiştirelim dedi doktor yine. Bı defa 50 mg verdi, günde 3 defa toplam 15 tane kullandım. Yarın yumurta kontrolüne gideceğim

Ben de 1.5 senedir evliyim evlendikten sonra 10 kg aldım. Pkos vs hiç birşey yok hormonlarim da iyi çıktı. Yumurtlama sorunum olsa FSH anormal çıkmaz miydi bilmiyorum. İnfertilite için mi diyet verdi size diyetisyeniniz ?

Hormonlar düzgün çalışsa bile yumurtlama ideal olmayabiliyor. Hayır sadece dengeli beslenip yumurta kalitesini artıracak şeylere ağırlık verdik. İşlenmiş ve rafine ürünleri tamamen bıraktım, yoğurt kefir harici süt ürünü kullanmıyorum.

Süt ürünleri neden kullanmıyorsunuz yumurtayı kötü mü etkiliyor

Yağlı olan içerikler yumurtaların da yağ bağlamasına sebep oluyor ama yumurtalar aslında su keseciklerinin içindeler. Yağ açısından zengin avokado ya da çiğ kuruyemiş tüketiyorum. Ayrıca laktoz intoleransı vs. inflamasyona yol açıyor ve bu da PCOS i destekliyor.

Anlıyorum. Benim beslenmeden önce stres yönetimini yapmam gerek aslında dünden beri birkaç kez panik atak geçirdim çünkü bu durum beni çok üzdü

Ben de şimdi çıktım doktorun yanından. 1 yumurta var ama zayıf bir yumurta, Klomen işe yaramıyor dedi. Duphaston ile destekleyeceğiz. Gün aşırı birliktelik olsun dedi yani iki günde bir. Eğer adet olursam rahim filmi çekeceğiz artık dedi.

Stres ve moral elbette önemli ama uğraşıp sonuç alamamak insanı üzüyor. Haklısınız. Böyle durumlarda ben kendime 1 gün üzülme hakkı veriyorum mesela bugün doktorun söylediklerine üzüldüm ve bugün üzüleceğim. Ama yarın yeni bir gün. Yarın toparlayacağım.

Ahh keşke elimde olsa. Zaten normalde de endişeli bir yapım vardır. Benim anlamadığım fsh normal çıkarken neden yumurta büyümedi acaba yani her ay böyle mi oluyor yoksa bu ay tesadüfen mi büyümedi

Her şey normalken bile her ay yumurtlama olmayabiliyor. O yüzden tesadüf de olabilir. Klomen ile ilgili de olumlu-olumsuz iki görüş var. Doz artırılıp tekrar şans verilebilir ya da başka ilaçlar da tercih edilebilir.

Merhaba bugün tekrar kontrole gittim 18 mm olmuş ama bu ay gebelik şansı düşük dedi

Adetin 3. Günü klomene başlayıp 5 gün içen arkadaşlarım, doktor kontrolüne kaçıncı gün çağırdılar sizi acaba? Doktor kontrolüm 12. Gün ana sanki erken büyüyecek gibi geliyor bana, daha mı erken gitsem bilemedim

Beni 14. Günümde çağırmıştı. Yeterli buyumedigi için 18.gun yine çağırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…