Klomen kullanırken yumurtanın en geç adetin 14-16. Günlerinde 18 mm i aşmış olması gerekir. O günlerde çatlatma iğnesi yapılır, çatlarsa ve nasipte varsa gebelik oluşur. Ben 3 kere klomen kullandım yumurta oluştu ama tutmadı. 2 yıldır bebek istiyorum. Bende başlarda senin gibiydim resmen hırs yapıyordum, olması gerekiyordu neden olmadı vs. Her ay böyleydim. Hamile görmek istemedikçe çevremdeki herkesin doğuracağı tuttu. Ama zamanla geçiyor inan, olmayacağı fikrine alışıyorsun. Taşlaştımmı bilmiyorum ama sürekli bebek düşünerek hayatı kendime zehir ettiğimi ve ne kadar boşa yaşadığımı anladım. Artık işime bakıyorum, olursa olur olmazsa da kendimi yırtsam yine olmuyor. Yapabileceğim tek şey dua, Allah tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah. Bir de sana tavsiyem çevrede sürekli bebek yok mu diye soranlar varsa onlara açık açık olmadığını söyle. Yoksa çeneleri kapanmıyor. Olmuyor dediğinde seni üzmemek için o konu birdaha hiç açılmıyor. Böylece bebeğe odaklanmak biraz daha azalabiliyor. Yaş kaç bu arada?
Klomen kullanırken yumurtanın en geç adetin 14-16. Günlerinde 18 mm i aşmış olması gerekir. O günlerde çatlatma iğnesi yapılır, çatlarsa ve nasipte varsa gebelik oluşur. Ben 3 kere klomen kullandım yumurta oluştu ama tutmadı. 2 yıldır bebek istiyorum. Bende başlarda senin gibiydim resmen hırs yapıyordum, olması gerekiyordu neden olmadı vs. Her ay böyleydim. Hamile görmek istemedikçe çevremdeki herkesin doğuracağı tuttu. Ama zamanla geçiyor inan, olmayacağı fikrine alışıyorsun. Taşlaştımmı bilmiyorum ama sürekli bebek düşünerek hayatı kendime zehir ettiğimi ve ne kadar boşa yaşadığımı anladım. Artık işime bakıyorum, olursa olur olmazsa da kendimi yırtsam yine olmuyor. Yapabileceğim tek şey dua, Allah tüm isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah. Bir de sana tavsiyem çevrede sürekli bebek yok mu diye soranlar varsa onlara açık açık olmadığını söyle. Yoksa çeneleri kapanmıyor. Olmuyor dediğinde seni üzmemek için o konu birdaha hiç açılmıyor. Böylece bebeğe odaklanmak biraz daha azalabiliyor. Yaş kaç bu arada?
Cnm bende bu ay klomen tedavisine başladım 5 gün içtîkten snra dr ultrasondan baktı 2 yumurtam gelîşmiş ev ödevi verdi bu hafta tekrar kontrol için gidicem bakslım çatlsmış mı 3 ay böle deniycez olmassa iğne dedî benim sağ overde polikistiğim var adetlerim düzensîz klomen kullanarak hamile kalan çok kişi var înşallah biEde şifa olur Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin inş
Benim yumurta oluşuyor ama çatlamadığı îçin kist oluşturuyor Rqbbim hakkımzda herşeyin hayırlsını nasip etsin inş sıkma canını belkide paikolojiktik herşeyin çözümü var yeterki Rabbim ol desînne güzel benim hiç gelişmedi Cnm yok yani yumurtalıklarım çok inatçı...Allah hepimize hayırlısını versin inşallahh...
Daha cok gençsin olur mutlaka canını sıkma24 yaşındayım bu arada..
Merhabalar;
1,5 senelik evliyim. başından beri çocuk istiyoruz fakat olmadı . Doktora gittiğimde adet düzensizliğim vardı. ilk Duphaston kullandım. fakat daha sonra doktorumu ilgisizlikten dolayı değiştirdiğimde yeni doktorum testlerden ve ultrason kontrollerinden sonra Duphastonun bana uygun olmadığını belirtti. Progestan başladık. ayrıca bu sırada troid tedaviside görüyordum. daha sonra adetin 5. günü günde 2 kere Klomen başladık. klomen bittikten 2 gün sonra gittiğimde hiç yumurta gelişmediğini öğrendim. bugün tekrardan çağırdı. inşallah gelişen yumurtam vardır. arkadaşlar size sorum klomenden en geç kaç gün sonra yumurta gelişiyor ve polikistik için tedavisi en kolay olan kısım diyorlar. bunu aşan var mı aranızda. artık psikolojim o kadar bozuldu ki kendimi uğursuz gibi hissediyorum. sizin hikayelerinizi ve ortak dertlerimizi paylaşmak istiyorum. kafamda sürekli bebek var. artık bu beni çok mutsuz ve sinirli bir insan yaptı. verdiğiniz fikirler ve yazdıklarınız için şimdiden teşekkürler...
Üzülme daha çok gençsin. vücudun klomene cevap vermiyorsa doktor iğne verir. klomenle bende bir yumurta gelişirken iğneyle 3-4 tane gelişiyordu. polikistik over için şeker hapı kullanıyor musun? pko için şeker hapı çok etkili, yumurtalığın çalışmasını sağlıyor. stres yapma, stres hamilelik için en büyük engellerden.
ben de ikinci çocuk için iki yıl bekledim doktorum tek neden stres, çok kafaya takıyorsun dedi. kafaya takmayı bıraktım, daha rahat oldum ve ikinci bebeğim tedavsizi geldi çok şükür şimdi bir yaşında.
stresini atmak için yürüyüş yap. yürüyüş de yumurtalığın çalışmasını sağlar.
Dr bana inofolic verdi içinde hem inozitol var şeker için hemde folic asit dr polikistikover olanlarda yumurta geliştirici özelliğe sahipdemiltiŞeker hapını yumurtayı geliştirsin diye mi veriyorlar. Dr banada verdi ama kilo vermemi kolaylaştırmak kolaylaştırması için verdi zannetmiştim.
Şeker hapını yumurtayı geliştirsin diye mi veriyorlar. Dr banada verdi ama kilo vermemi kolaylaştırmak kolaylaştırması için verdi zannetmiştim.
Dr bana inofolic verdi içinde hem inozitol var şeker için hemde folic asit dr polikistikover olanlarda yumurta geliştirici özelliğe sahipdemilti
Şifa olsun inşallah Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsininofolic banada verdi fakat adetin 1. günü başlıcaksın dedi. benim daha progestan bitmedi. progestan bitip adetim gelince ona başlıycam ayrıcada klomen desteği olucak tabiki de .. inofolic yumurta geliştiricek mi bakalım nasip hayırlısı inşallah...
Merhabalar, 1.5 yııllık evliyim ve 1 senem doldu bebek istiyoruz1 ay prolaktin,2 ay tiroit hormonu tedavisi gördüm ve normal düzeylere getirildi çok şükür.daha dr um klomen verdi hamilelik tedavisine baslayabiliriz dedi.çocugum olmıycakmış gibime geliyor.cok endişeli ve karamsızım..acaba bu ilacı kullanıpta daha ileriki tedavisi ne olabiliyor.hiçç umudum yookkkk :-((
Şifa olsun inşallah Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin