Gebeliğe Hazırlık Klomen kullananlar ve Başlayacak olanlar hadi toplanın 🌸

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaslar bidaha adet olunca 2. Günü gel demisti doktorum bugun adet oldum hafta sonu yarin 2. Gün oluo pazartesi gitcem de yinede 2. Gün yaptığı tahlil mi var da bana o gun gel dedi

Birşey soracam ben bu ay klomen kullandım 6.günü kontrole gittim ni yumurta büyümüş dedi yarından sonra günaşırı ilişki önerdi ben evde ovülasyon testi yapyorm fakat iki gündür test bozuluyor klomen yüzünden mi eğer klomen yüzündense ya kaçırırsam çatlamayı

Yok bende ovulasyon kullandim klomenle cok fazla idrar mi damlatiyosun acaba ondan bozuluyodur 3 damla dan fazla koyma icine

Kızlar bende klomen kullandım ve ovulasyona ılk defa basladım adetten 3 gün sonra ılk yaptıgımda koyuluk çıktı sonraki 4 gün hep boyle oldu çatlama olmuyor neden boyle oluyor bılenınız varmı yada bu klomenın etkisimi yada normal bi durum mu ?

Teda
İlk defa kullanacağım çatlatma iğnesi ile birlikte birbirimize yardımcı olalım kızlar bilmediğimiz çok şey var
Tedavin hayırlı olsun canım 3 ay denedim sabah öğle akşam içtim gebelik elde edemedim 1 kez kullanıp ikizleri olan da var benim gibi gebelik elde edemeyen de umarım sen hamiş kalırsın hemen

Merhaba benim doktorum da aynı şeyi istedi 21. Gün kan vermeye gideceğim yumurta takibi de yapmadı evde ovulasyo testleriyle takip et dedi ama açıklamadı yaklasik 3-4 gunden beri agrim var testlerde yumurtladigimi gosteriyor Agri hic azalmadi artti masallaha Peki kandan sonraki süreç ne oluyor yardımcı olursan çok sevinirim

Ahh klomen başıma ne işler açtı bi bilseniz.

5 gün sadece tek doz kullanmama rağmen, yumurtalarım aşırı büyüdü ve hepsi kist oldu.
sonra da patladılar, 3 gün hastanede yatmak zorunda kaldım.

bu durum sadece 2500 kişide 2 kişinin başına geliyormuş.

bu tarz ilaçları kullanırken, çok dikkatli olun, doktorunuzdan her gün takip isteyin, benim doktorumun ihmali bu oldu.

Çok geçmiş olsun benim de ovulasyon testi 2 gündür kıpkırmızı renkte bi açılma olmadı renginde çatlayınca t çizgisi silikleşmesi gerekiyor diye biliyorum ben kasıklarda da ağrı devam edıyor adet oluyormuşum gibi sizde nasıl belirtiler göstermişti?

benim sancım vardı önce yumurtlama sancısı gibi -zaten doktor kontrol altında tutuyordu, kistler oluştuktan sonra her gün kontrole gidiyordum-, sonra çok şiddetli bi sancı yaşadım, regl sancısı gibi değildi.
o gün patladığını öğrendim ve acil bi şekilde hastaneye yattım.

Valla canim hic bilmiyorm inan. Ben dha klomene bile baslayamadm esim yanmda degil henuz ama sanrm 21gun progestern testnden sonra doktor test sonucuna gore bir rota ciziyor. Ya yeniden basla diger ay diyor ya da catlatma igne vuruyor bilmiyorm umarn hepmz icn guzel bir guzergah olur diyeym
yumurta takibi de yapmadı evde ovulasyo testleriyle takip et dedi ama açıklamadı
İlaci ne zaman kullanman gerektigini,iliski ne zaman olmasi gerektogini aciklamadi mi? İlacn kullanim dozaji degisiyor kisiye gore canm,iliski de ovulasyona gore degil de bi gun var bi gun yok seklinde...

Herkese merhaba, 2 yıldır evli, pko sendromlu çocuk sahibi olmak için uğraşan biriyim. Devlet hastanesinde çalıştığım için benim hormonlarım eşimin sperm ölçümleri benim rahim kanallarım vs hepsi bakıldı ve nedeni bilinemeyen infertilite tanısı kondu. PKO olduğum için İnofolic Combi içiyorum. Öyle çok adet düzensizliği de yaşamıyorum ama çocuk sahibi olamayınca anladım bu sendromun önemini.

Kendi hastanemde değil de özelde bir doktora gidiyorum. Sağolsun çok açıklıyor her şeyi. başta yumurta takibi yaptı ama olmadı. Bu ay ilk defa klomen kullandım. (Doktor önce kontrol edip sonra klomen veriyor çünkü rahimde kist varsa onu besleyip büyütür.) Klomen bitince gittim, bir sağda bir solda yumurta vardı. Biri fena değildi ama öbürü daha küçüktü. "Muhtemelen bu küçük olan çatlayamayacak" dedi.

3 gün sonra yine çağırdı. Bu sefer soldaki yumurta 20mm'i geçmişti. "Adetin 20-21. günü progesteron testi yaptır, test düşük çıkarsa yumurtanı çatlatamamışsındır dedi, Sonraki ay çatlatma iğnesi veririm dedi. Ama progesteron yüksekse vücut kendisi başarabilmiştir, bana gelmene gerek yok gün aşırı ilişkini yaşa ve 3 ay ilaçla kendiniz deneyin dedi. Olmazsa aşılama, olmazsa tüp bebek ama şimdilik acele yok, dedi.

Bir de şunu ekledi, Klomenden daha başarılı bulduğum bir ilaç var; Femara. Araştırdım da Klomen gibi yan etkileri yok, tam tersi göğüs kanseri tedavisinde kullanılıyor.

Ben de bu ilk yumurta geliştirici ilaç denememde bugün adet oldum sanırım. Moral yerlerde
Bu ay soğan kürü deneyip Femara ilacı ile yola devam edeceğim. Üzülmek var ama vazgeçmek yok

Sorusu olanlara yardımcı olabilirim.

Sevgilerle.

Kızlar klomen kullanımı prolaktini yükseltiyor mu?

ovulasyonda çift çizgi gördüğünde ilişkiye girin dedi

rabbim en.kisa zamanada bebek nasip etsin insallah.. bende klomen kullandim yumurta tembelliginden dolayi dun 12.gun kontrole.gittim.16 17mm 3 tane yumurta olusmus dedi 14.gune catlatma verdi ve duphaston verdi 3 ay boyunca deneyin olmazsa rahim filmi cektir dedi bu onumuzdeki 3 ay icinde herhangi.bi ilac klomen vs kullanma dedi ozellikle sordum bir.sonraki ay da iceyim mi diye sizce bana neden oyle dedi

Genelde gittiğim her doktor tedavi aşamalarından bahsederken 3-6 ay yumurta geliştirici(klomen vs.) kullandırıp olmazsa aşılama diyor.
Bireysel farklılıklar olabilir. Senin yumurta sayın veya rahim durumun doktora bu kararı aldırmıştır. Doktorun sözünden çıkmamak ama içinde şüphe varsa başka doktora da görünmek iyi olur diye düşünüyorum.
Ben rahim filmini ilaç kullanımından önce çektirmiştim. Evet ucuz bir şey değil ancak ilaç demek hormon almak demek. Ve her fazladan gelişen yumurta(yumurta rezervlerini kullandığımız için) menopoza daha erken girmek demek.

Çocuk planın 1-2 sene olmadıysa zamana bırakmayı da tercih ediyor bazen doktorlar. Annem bana, 8 sene sonrasında rahim filmi ile hamile kaldığı için koşa koşa film çektirmiştim ama nafile.

herseyin.bi vakti.zamani var ama cabasiz da olmuyo iste insallah hayirli zamanda hayirli evlat sahibi oluruz

Kızlar benim yumurtalar çatladı sanırım ovulasyondaki t çizgisi silikleşti ama ne var ki göğüs uçlarım acıyor klomen kullandıktan sonra bu normal mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…