• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Klomen kullananlar gelin birbirimize yoldaş olalım dertleşelim..

ziyaretçilerimiz lütfen uzaktan bakmayın sizde buyrun topiğimize :112:

Valla ben kaçmıyorum Bebetom:) Arasıra giriyorum genelde fatmayla denk geliyoruz bazen onla yazışıyoruz.Şimdide yazılanları okuyordum.Bende klomeni kullandım ilkez Dr. çatlatma iğnesi vermedi gerek görmedi yumurtam biri 20.18 mm diğeri 16.89 mm ilişki tarihi verdi bakalım artık kısmet regli tarihim 8 şubat bekliyoruz hayırlısı....

benim klomen dün bitti,doktorum 12-14-16-18.günlerde ilşki onerdi bugun adetimde bitti ama lekelenme geliyor 12.günü ayın 4üne geliyor sizce o zamanmı çalışmaya başlamalıyım yoksa doktorun dediği günlerdemi:26:

Valla ben kaçmıyorum Bebetom:) Arasıra giriyorum genelde fatmayla denk geliyoruz bazen onla yazışıyoruz.Şimdide yazılanları okuyordum.Bende klomeni kullandım ilkez Dr. çatlatma iğnesi vermedi gerek görmedi yumurtam biri 20.18 mm diğeri 16.89 mm ilişki tarihi verdi bakalım artık kısmet regli tarihim 8 şubat bekliyoruz hayırlısı....

Sürekli gel canım ya arada takılma ben hep burdayım ..... yumurtaların süper büyümüş inşallah regL olmazsın tatlımm bol şanssssss :16:

benim klomen dün bitti,doktorum 12-14-16-18.günlerde ilşki onerdi bugun adetimde bitti ama lekelenme geliyor 12.günü ayın 4üne geliyor sizce o zamanmı çalışmaya başlamalıyım yoksa doktorun dediği günlerdemi:26:

benim klomende yarın bitecek pzts de yumurta takibine gidecemmm sen gittinmi kaç mm olmuş cnm ???? lekenme yumurtanında çatlayacağa anlamına geliyor korkma kötü bi durum değil doktorun dedği günlerde mutlaka birlikte olun inşaaallah bebeğin gelir bol şanssss :16:

Tazebahar canım sen klomeni ne zaman kullandın ki adetin bugün bitmiş ben birşey anlamadım valla..Bana adetin 5. günü iç dedi Dr.sabah akşam 5 günde bitti 2 sonrada yumurtalarıma bakmak için çağırdı.

benim klomende yarın bitecek pzts de yumurta takibine gidecemmm sen gittinmi kaç mm olmuş cnm ???? lekenme yumurtanında çatlayacağa anlamına geliyor korkma kötü bi durum değil doktorun dedği günlerde mutlaka birlikte olun inşaaallah bebeğin gelir bol şanssss :16:

canım doktorum takibe çağırmadı beni bende bilmiyorum napsam başka bi yere mi gitsem yumurta takibi için alttan ultrasonmu oluyo yoksa normalmi

Tazebahar canım sen klomeni ne zaman kullandın ki adetin bugün bitmiş ben birşey anlamadım valla..Bana adetin 5. günü iç dedi Dr.sabah akşam 5 günde bitti 2 sonrada yumurtalarıma bakmak için çağırdı.

canım ben 3. günü başladım 12-14-16-18 de ilişki önerdi bazılarınki 5. günde başlatıyomuş evet ben 3. günümde başladığım için şuan sadece lekelenme var reglim bitti sayılır

canım doktorum takibe çağırmadı beni bende bilmiyorum napsam başka bi yere mi gitsem yumurta takibi için alttan ultrasonmu oluyo yoksa normalmi

canım ben 3. günü başladım 12-14-16-18 de ilişki önerdi bazılarınki 5. günde başlatıyomuş evet ben 3. günümde başladığım için şuan sadece lekelenme var reglim bitti sayılır

canım konumuzla alakalı değil ama toplu bi şekilde nasıl cevap yazıyorsun şimdiki yaptıgın gibi ikimizede aynı cvp verdin bazen ayrı ayrı arkadaşlara cvp vermek zor da

Sürekli gel canım ya arada takılma ben hep burdayım ..... yumurtaların süper büyümüş inşallah regL olmazsın tatlımm bol şanssssss :16:

Teşekkür ederim canım hayırlısıyla hepimiz hamile kalırız inşallaaaaahhh..Ben çalıştığım için vakit buldukça giriyorum. Evet canım Dr. da vücudun çok iyi cevap vermiş dedi ama bakalım artık hayırlısı. benim anlamadığım Dr. neye göre ilişki tarihi veriyor yani çatlamanın olacağı zamanı nasıl belirliyor kafama bu takıldı valla:)

Teşekkür ederim canım hayırlısıyla hepimiz hamile kalırız inşallaaaaahhh..Ben çalıştığım için vakit buldukça giriyorum. Evet canım Dr. da vücudun çok iyi cevap vermiş dedi ama bakalım artık hayırlısı. benim anlamadığım Dr. neye göre ilişki tarihi veriyor yani çatlamanın olacağı zamanı nasıl belirliyor kafama bu takıldı valla:)

rica ederim cnm....inşallah umudumuzu kaybetmedik daha bekliyoruz inşallah hayrılı bi şekilde gelecekler....o kadarını bilmiyorum ama galiba yumurtanın çatlayacağı tarıhi bildiği icin veriyordur zaten öyle ya 14.yada 16. gün ilişkide bulunun dıyorlar ya ... ben bu ay hergün birlikte olamyı ve özellikle sabhalrı yapmayı düşünüyorumm

canım konumuzla alakalı değil ama toplu bi şekilde nasıl cevap yazıyorsun şimdiki yaptıgın gibi ikimizede aynı cvp verdin bazen ayrı ayrı arkadaşlara cvp vermek zor da

Hımm 12. günü ben Dr. gittim yumurtam gelişmişmi diye.Valla bende aynısını Fatmaya sormuştum altan ultrasonla demişti ama benim Dr. altan deyil karından baktı ultrasonla..

canım altınyla cevaplanın yanında tırnak işareti var kime cevap vermek istiyosan ona tıkla en son alıntıya cevapla de bu şekilde oluyor

rica ederim cnm....inşallah umudumuzu kaybetmedik daha bekliyoruz inşallah hayrılı bi şekilde gelecekler....o kadarını bilmiyorum ama galiba yumurtanın çatlayacağı tarıhi bildiği icin veriyordur zaten öyle ya 14.yada 16. gün ilişkide bulunun dıyorlar ya ... ben bu ay hergün birlikte olamyı ve özellikle sabhalrı yapmayı düşünüyorumm

Evet sanırım ona göre veriyorlar..Evet ben bir yerde okumuşdum sabah saatleri daha verimli oluyormuş. biz çalıştığımız için biraz zor çalışmıyan için deneyebilirsiniz diyorum denemekten ne çıkar dimi ama :) Yanlız ilişkide bulunduğunuz zaman dikkat edin tutunmuş bebeği düşürme ihtimali olabilir..

Hımm 12. günü ben Dr. gittim yumurtam gelişmişmi diye.Valla bende aynısını Fatmaya sormuştum altan ultrasonla demişti ama benim Dr. altan deyil karından baktı ultrasonla..

beni takibe çağırmadı yaa, alttan muayne oluyosa kendi doktorumdan başkasına yaptırmam ama benim doktorumda çok yogun oldugu için sanırım takiple uğraşmaz çünkü genelde herşeyi akışına bırakır bilemedim gitsemmi takibe gitmesemmi başka birine,

slm arkadaşlar ben 2. ay önce klomenle hamile kaldım fakat kan fazla gelmeye başlayınca hemen doktoruma gittim hamileiğimin sona erdiğini söyledi yani yavrum bana tutunamadan ölmüş. bir ay klomene ara verip bu ay kullanmaya başladık inşallah bu ay olur isteyen herkeze nasip etsin rabbim

beni takibe çağırmadı yaa, alttan muayne oluyosa kendi doktorumdan başkasına yaptırmam ama benim doktorumda çok yogun oldugu için sanırım takiple uğraşmaz çünkü genelde herşeyi akışına bırakır bilemedim gitsemmi takibe gitmesemmi başka birine,[/QUO

Benim Dr.Altan muayne yapmadı dediğim gibi karından baktı ultrasonla bana da gösterdi hatta yumurtalarımı demekki altan şart deyilmiş. Sen bilirsin canım ben özele gidiyorum beni çağırdı Dr. klomen bittikten 2 gün sonra gel diye yumurtalarına bakcağız olmuşmu ne kadar büyümüş diye ona görede ilişki tarihi verdi.Sen istersen git deki klomeni kullandım yumurtam oluşmuş mu büyüme olmuş mu merak ediyorum bakabilirmisiniz de bunda ne var git bence kafanda soru işareti olmasın.. Bu arada bu bilgiyide aktarayım kızlara belki işlerine yarar....

Ailenizin doktoru
Acilen nasıl anne olursunuz?
Eşinde ve kendisinde hiçbir sorun olmadığı halde uzun süre deneyip hamile kalamayan pek çok kadın var. Oysa birkaç noktaya dikkat edilerek hamilelik çok daha hızlı gerçekleşebilir. İşte size ipuçları...

Çocuk isteyip de bir türlü hamile kalmayı beceremeyen sağlıklı kadınların birkaç noktaya dikkat etseler çok daha hızlı gebe kalabileceklerini biliyor musunuz? Çünkü gebe kalmak bir fizyolojik hesap işidir. Bazı günlerde gebe kalma şansı yok denecek kadar az olabilir fakat tam aksine bazı günlerde bu oran en yüksek seviyededir. Böyle günleri bilmek ve kadının kendi fizyolojik değişikliklerini takip edebilmesi, gebe kalma çabalarını çok kolaylaştıracaktır. Tabii önce tüm âdet dönemi boyunca vücutta nelerin olup bittiğine göz atmakta fayda var. Bir âdet döneminin ilk günü âdet kanamasının başladığı ilk gündür. Vücudunuz yumurtaların gelişmesi için hormon salgılamaya başlar. Bu hormonlar 7 ile 11. günler arasında rahmin iç yüzünü döşeyen dokunun kalınlaşmasını sağlayarak döllenecek yumurtanın rahatça yerleşeceği yatağı hazırlar. Çoğu kadında âdet dönemi 26 ile 30 gün arasında sürer. Ortalama olarak yumurtlama 11 ile 21. günler arasında gerçekleşir. Lutheinizan hormon (LH) denilen, beyinden salınan hormon olgunlaşan yumurtanın rahme bırakılmasını sağlar. Bu sırada rahim ağzını kapayan sümüksü salgı kayganlaşarak yumurta beyazı kıvamına gelir ve döllemek için gelen spermin yolunu bulmasına yardımcı olur.

HER ŞEY ZAMANLAMADA GİZLİ
Kadınlar yaklaşık 1 milyon yumurta ile doğar fakat bunlardan 300-400'ü âdet dönemlerinde kullanılır. Her seferinde genellikle sadece bir yumurta salınır. Bu yumurta tüplerden ilerleyerek rahmin içine iner ve döllenmeye hazır halde bekler. Yumurtanın ömrü 12 ile 24 saat arasında sürer, sperm ise 3-5 gün yaşar. Dolayısıyla ne zaman yumurtlayacağınızı bilerek eşinizle cinsel ilişkiye girmek, gebelik şansınızı artırır. Çoğu kadının en doğurgan olduğu dönem, yumurtlama zamanı ya da ondan hemen önceki dönemdir. Eğer her 28 günde bir düzenli âdet görüyorsanız bir sonraki kanamanın başlayacağını tahmin ettiğiniz günden itibaren geriye doğru 14 gün sayarsanız, yumurtlayacağınız günü bulursunuz. Bu güne yakın zamanlarda birer gün arayla cinsel ilişkiye girmeyi planlayın; örneğin 12., 14. ve 16. günlerde. Her gün cinsel ilişki, erkeğin sperm sayısını azaltacağından tercih edilmez. Yumurtlamayı vücut ısınızı takip ederek de izleyebilirsiniz. Yumurta çatladıktan sonra vücuttan progesteron denilen hormon salgılanmaya başlar. Bu hormonun görevi rahim içinde gebeliğin devamını sağlayacak değişiklikleri yapmaktır. Kandaki progesteron miktarının artması vücut sıcaklığında yaklaşık bir derecelik artışa sebep olur. Sabah kalkmadan yatakta ateşinizi ölçmek ve yükseldiği dönemi tespit etmek yumurtlamanın takibi için kullanılacak basit ve ucuz bir yöntemdir fakat çok hassas olduğu söylenemez. LH hormonunun takibi yüzde 99 kesinlikle, ne zaman yumurtlayacağınızı söyleyebilir. Bu hormon yumurtalıklardan yumurtanın salınmasını tetikler. Vücuttaki seviyesini tespit için üretilmiş LH kitlerinin çubuklarıyla idrarda yapılacak LH takibi size çok yardımcı olabilir. Âdetin son aşamasında rahmin içini döşeyen doku, döllenen yumurtanın rahatça yerleşip beslenebilmesi için kalınlaşıp kanla dolar. Eğer döllenme gerçekleşmezse bu kalın ve kanla dolu yatak 12-16 gün içerisinde âdet kanaması olarak dışarı atılır. Kanama dönemi üç-yedi gün sürer ve arkasından yeni bir dönem başlar.

YUMURTLAMAYI NELER DESTEKLER?
Bazı yiyecekleri tercih etmek daha kaliteli yumurtaya sahip olma şansını artırabilir. Bu nedenle genel kural olarak zeytinyağı gibi tekli doymamış yağları katı yağlara tercih etmek, sebze proteinini ete üstün tutmak ve düşük glisemik endeksli siyah ekmek karbonhidratının pirinç ya da beyaz undan daha iyi olduğunu bilmek faydalıdır. Dondurma seven kadınlara bir not iletecek olursak, makul miktarda yağlı süt ürünleri kadın doğurganlığını artırır. Vücut ağırlığı da gebe kalma şansını etkiler. Çok şişmanların ya da çok zayıfların gebe kalması diğerlerine göre daha zordur. Bir çalışma bu insanlarda gebe kalma süresinin iki kata kadar uzadığını göstermiştir. Şişman erkeklerde de erkeklik hormonu olan testosteronu düşük bulma riski vardır. Normalden 10 kilo fazla olmak, gebelik şansını yüzde 10 azaltır.

YA ERKEKLER...
Erkeklerde yaş ilerledikçe sperm sayısının ve hareketliliğinin azaldığı bir gerçektir. 45'inden sonra eşini gebe bırakma şansı düşmeye başlar. Moda olduğu gibi genç eşle evlenen yaşı ileri erkeler, çocuk sahibi olma arzusunda olurlarsa önce bir doktora görünmelerinde fayda vardır. Stresle başa çıkmak, alkol ve sigaradan uzak durmak, sağlıklı kiloyu tutturmak, çinkodan (et, tam tahıl, deniz ürünü ve yumurtada bulunur) selenyumdan (et, deniz ürünü, mantar, tahıl ve bazı kuruyemişlerde bulunur) ve E vitamininden zengin beslenmek erkeğin hamile bırakma gücünü artırır. Sıcak, sperm sayısını azaltacağı için sıcak banyolardan, küvet keyiflerinden ya da sauna partilerinden uzak durmak faydalıdır. Kısırlığın tedavisinde başarıya ulaşan yöntemlerin çeşitliliği gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle çocuk sahibi olamadıklarını düşünen çiftlerin ilk yapacakları iş, kısa sürede bu işte uzman bir hekime başvurmak olmalı. Duruma göre önlerine yumurtlamayı uyaracak ilaç kullanmaktan, yumurtayı laboratuvarda dölleyip anne karnına yerleştirmeye kadar değişik öneriler getirilecektir.

Ben çatlatma ignesinin 15.gunu sabah kan testi yaptıkdan sonra adet olmustum. dr bana 15.gunu bellı olur varmı yokmu demişti.testte cıkar bence 15. gunu bekle 16.gün test yap sabah idrarda bak en azından ins bebek ordadır.:1:
Ben 2 Şubatı bekliyorum. İğneyi yaptırdıktan sonra 2 gün sonra yumurtalar çatlıyormuş ya ben onun üstüne 15 gün sayıyorum dr.um öyle demişti. Çok merak ediyorum ama tek çizgi görmek istemediğim için yapmak istemiyorum :S Allah'ım sen hayırlısıyla ver...

hoşgeldin cnm aramıza hayırlı olsun klomenın inşşş işe yarar bebişin tutunur :16:RABBİM diledikten sonra neden olmasın ikizin ve ayrıca evt yüzde 10 çoğul gebelik oluşturuyor klomencik :9:
bende klomenin üçüncü günündeyim canım 2 gün kaldı pzt yumurta takibine gidecem inşşşalahhh ben hiç öyle karışımlar denemedım ama bende denemeyi düşünüyorum özellikle kociş için :9:
:9:
ayyy inşaallah canım yaa fazla bekletmeden gelsın bebişim istıyorum tabı rabbımın bılce ıs o..ol dediğinde olucak ınsaallah:16::16::16:ayy kııızz bende 3.gunundeyım klomenın pazartesı bnede yumurta takıbıne gıtcemm:1::1::1:bat ne zaman canım sennıın:34::34:
ama dün akşam gelen leke böyle pıhtı gibi bişeydi kanda vardı akıntıda vardı sanki
pıhtı gibiydi hatta baktım iyice
düşük falan mı yoksa dedim hahaaaa saçmaladım iyice :)

canım ınsaallah yerlesme kanamasıdır ben cok okudum bole seylerı hatta benım goruumcem ılk ay ustune gormus ıkıncı ayda ogrendık hamş oldugunu dr.ole demıstı bu bebek ıkı aylık dıye ama o normal adet kanaması yasamıstı ondan anlayamadı:21::21::21:

ayyy inşaallah canım yaa fazla bekletmeden gelsın bebişim istıyorum tabı rabbımın bılce ıs o..ol dediğinde olucak ınsaallah:16::16::16:ayy kııızz bende 3.gunundeyım klomenın pazartesı bnede yumurta takıbıne gıtcemm:1::1::1:bat ne zaman canım sennıın:34::34:

canım ınsaallah yerlesme kanamasıdır ben cok okudum bole seylerı hatta benım goruumcem ılk ay ustune gormus ıkıncı ayda ogrendık hamş oldugunu dr.ole demıstı bu bebek ıkı aylık dıye ama o normal adet kanaması yasamıstı ondan anlayamadı:21::21::21:

batım 24 şubat tatlım :34:

Back