Klinifelter sendromu bebek

galadriel_27

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
5
20
3
30
Merhabalar
Ben 19 haftalık hamileyim. Amiyosentez sonucumda bebeğimin klinifelter sendromu olduğunu öğrendim. Benimle aynı durumu yaşayanlar ve bebeğini bu sendrom ile büyütenlerden tavsiye bekliyorum. Yorumlarınız benim için çok önemli. Çünkü bu konu hakkında hiç bir bilgim yok. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.

Canım merhaba öncelikle çok çok geçmiş olsun, peki neyden şüphelenip amniyosentez yaptılar ?

Cok geçmiş olsun. Eminim bu hastalık ile ilgili internette arastirma yapmışsınızdır. Cinsiyet kromozomunun fazlalığına bağlı bir sendrom. Umarım hayatını etkilerinden en az etkilenecek şekilde geçirir. Bildiğim kadarıyla hayatı bir riski yok ama cinsiyet ve beyin gelişimi ile ilgili bazı sorunlar yaşayabilirsiniz.

Gecmis olsun canım. Hastalığı bilmiyorum ama internetten baktim biraz bildirim gelince. Tedavi edilemez bir durum gibi durmuyor canını sıkma sen doktorunda sana güzelce bilgi verir. Hayırla sağlıkla kucağına alırsın bebegini inşallah 🙏 detayli ultrasona ne zaman gireceksin peki

klinefelter yasam sorunlari genelde olmayan,hani saglikli yasayan koca koca adamlar oluyor genelde.
en buyuk problemleri genelde infertilite .hatta infertilite topiklerinde esi klienfelter olan bir suru kadin var basliklardan bakarsiniz .
cok zeki olmaz belki ama hayatini yasamasina ,calismasina vs vs engel olmaz

Merhabalar
Ben 19 haftalık hamileyim. Amiyosentez sonucumda bebeğimin klinifelter sendromu olduğunu öğrendim. Benimle aynı durumu yaşayanlar ve bebeğini bu sendrom ile büyütenlerden tavsiye bekliyorum. Yorumlarınız benim için çok önemli. Çünkü bu konu hakkında hiç bir bilgim yok. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.
Merhaba uzakdan bir tanidigimiz evlendikten, çocuk olmasiyla bagli sorun yaşadigindan sonra klinefelter oldugunu ogrenmişdi. Etrafinda kimse anlamamišdi farkli olduğunu. Bildigim kadae sadece uzun yapili olur ve dogurganlikla bagli sorun yaşarlar. Geri kalan şeyler digerlerinden farklanmiyor

Merhabalar
Merhaba bebeğinizin cinsiyeti erkek mi? Bildiğim kadarıyla erkek bebekte fazladan x kromozomu olması anlamına geliyor... Neyden şüphe duydunuz test yaptırdınız

Merhabalar
Merhaba inşallah bebek sağlıklı doğar belki dedikleri gibi olmaz gelişim aşamasında bir bebek daha çok küçük 19.hafta bol bol dua edin hayatını fiziksel olarak çok etkileyeceğini düşünmüyorum en büyük sorun cinsel hayatında olabilir kısırlık vb gibi ama belki tedavi edilebilir erken teşhis olmuş inşallah iyileşir bebeğiniz sağlıkla kavuşursunuz

Merhaba maalesef bilgim yok öne çıksın diye yazıyorum fakat Google’dan yine de araştırma gereği duydum merak ettim . Daha çok erkek infertilesiyle alakalı bir durum olduğunu açıklıyorlar bide fiziksel olarak daha uzun kollar bacaklar , sakallarda anormallik dar omuzda sahip olmak gibi şeyler yazıyor fakat normal insanlar gibi yani pek büyük gözle görülecek bir şey değilmiş Geçmiş olsun canım bence korkma ama bebek erkek galiba tabi kendisi büyüdüğünde ve çocuk sahibi olmak istediğinde belki problemlerle karşılaşabilir ama ozamana kadar ohoo. Bebek doğacak da büyücekte evlenecek ..Rabbim o günleri de göstersin 🥰 hayırlısıyla gelsin bebiş canım doktorla detaylı konuşma için randevu ayarlayın derim tamamen genetik bir şeymiş bu

Merhabalar
Bende 3 gün önce amniyosentez yaptırdım. İkizlerin birinde pes ekinovarus vardı. Doktor da test yapmamız iyi olur başka genetiksel hastalıklar da çıkabilir dedi

Cinsiyet kromozom bozukluğu. XY olur erkeklerde kromozom. XXY oliyor bu sendromda. Kadınsı cinsiyet özellikleri gösteriyor. Meme büyümesi, geniş kalça, küçük testis, kıllanma cok az. Genelde doğal yol ile çocuk sahibi olamaz.
Kas zayıflığı falan da eşlik ediyor bildiğim kadarı ile. Psikolojik yönü daha ağır bir sendrom. Allah yardımcınız olsun.
Çeşitli türleri var. Umarım en hafifidir.

Merhaba uzakdan bir tanidigimiz evlendikten, çocuk olmasiyla bagli sorun yaşadigindan sonra klinefelter oldugunu ogrenmişdi. Etrafinda kimse anlamamišdi farkli olduğunu. Bildigim kadae sadece uzun yapili olur ve dogurganlikla bagli sorun yaşarlar. Geri kalan şeyler digerlerinden farklanmiyor
Tür Tür oluyor tabi.

Kromozomal bir hastalık. Bu yapılan testler de %99 doğru sonuç veriyor. Bu hastalıkların tedavisi yoktur. Sadece hafif ve ağır seyreden türleri vardır.
Merhaba inşallah bebek sağlıklı doğar belki dedikleri gibi olmaz gelişim aşamasında bir bebek daha çok küçük 19.hafta bol bol dua edin hayatını fiziksel olarak çok etkileyeceğini düşünmüyorum en büyük sorun cinsel hayatında olabilir kısırlık vb gibi ama belki tedavi edilebilir erken teşhis olmuş inşallah iyileşir bebeğiniz sağlıkla kavuşursunuz

Back
X