- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.749
-
- Konu Sahibi Cross Gene
Evet canim aynen .
Günlük hayatta sıfır topuklu giyiyor um ona rağmen uzun diye tarif ediyorlar ya
Azıcık kilo alsam çok fazla duruyor ya
Hep dikkat etmek zorundayım o yüzden
dikkat cekiyorsun diye istememiş ama kotu durdugunu hic sanmıyorum:) oda ondan uzun olmanızı istemiyordur erkeklerin cogu bu durumu kafaya takıyorEsim 180 canım topuklu kafadan 10 cm katıyor zaten , 190 a yaklaşıp dev gibi oluyor o zaman ev arkadaşım olcmuştu topuklu ile saç filan 187 geldim
Zaten eşim de istemiyor artık eskiden takmazdı şimdi bi düğüne filan gittiğimizde Babet giydiriyo çok dikkat çekiyorsun istemiyorum diyor
tabi herkese gore farklıdır ama bende kotu bir yorum almadım topuklu giydigimde ve giyen bayanlarda da hosuma gidiyor goruntu olarak
Ay evet canım öyle olan da var Allah tan eşim iri de beni geçiyor :))Tahmin edebiliyorum canım her ne kadar biz kısalar kimi zaman özensek de ben çok iyi anlıyorum artık uzun olmanın zorluğunu.
Sen evlenmişsin, boyuna göre koca bulamayanlar da var.
Kuzenim mesela sen kadar da değil 172 falan sanırım ama yapısı gereği çok iri duruyor. Kocası yine vardır 180 falan ama onun yanında kısa duruyor, herkes ayy kocası kısa diyor mesela.
Yok canım hiç gitmem genelde spor ayakkabı zaten. Eşim de giydirmez dedim ya bi kere kv görüMCE yanımda düğüne gittik araba dan indim baktı topuklu eve gidip değiştirdi Babet getirdi onu giydim ya :) ona göre bilerek yapıyomusum saçım sarı gözlerim yeşil mis boyu mu da bilerek uzun etmişim :) :) kıskanç şey işte sacmaliyorAlan çok azıcık kilo belli olmaz canım:)
Bencede çok topuklu giyme :)
Evet aynen öyle canımdikkat cekiyorsun diye istememiş ama kotu durdugunu hic sanmıyorum:) oda ondan uzun olmanızı istemiyordur erkeklerin cogu bu durumu kafaya takıyor
Ay evet canım öyle olan da var Allah tan eşim iri de beni geçiyor :))
Yok canım hiç gitmem genelde spor ayakkabı zaten. Eşim de giydirmez dedim ya bi kere kv görüMCE yanımda düğüne gittik araba dan indim baktı topuklu eve gidip değiştirdi Babet getirdi onu giydim ya :) ona göre bilerek yapıyomusum saçım sarı gözlerim yeşil mis boyu mu da bilerek uzun etmişim :) :) kıskanç şey işte sacmaliyor
Evet aynen öyle canım
Normale göre biraz daha kısasın. Ancak daha uzarsın henüz çok küçüksün. Birşey yapıp uzamak istiyorsan yüzmeye git, tüm sporlardan daha etkili bir spor. Ama ona da zamanım yok diyorsun. Bir şekilde zaman yaratman faydana olur. Ve kilonu dengede tutmaya çalış, zayıf ol. Kilolu olmakta boyunun uzamasına engel olur.
ikinize de teşekkürler bu bilgileri göz önünde bulunduracağım. Annemi geçmek önemli değil benim için, zaten fizik olarak öyle bir fiziğe sahip ki kısa olmasına rağmen uzun görünüyor, bacak boyu uzun olabilirDaha 14 yaşındasın,18 yaşına kadar uzarsın.
Benim bir gözlemim var ki tanıdığım bütün kızlar,annelerinden uzunlar.Yani sen de büyük ihtimal anneni geçersin.
Diyetteyim demişsin ama beslenme çok önemli.Faydalı olan besinlerden mahrum kalmaman lazım.
Bazı insanlar ergenliğe erken giriyor,bazısı geç.Boyu liseye kadar uzamayıp lisede birden boy atan çok olur.
Mesela bir yaz tatilinden sonra tanınmayacak kadar sivrilen çocuklar oluyor.Temiz hava,güneş,yüzme vs...
Diyet yaptığın sürece o boyunun uzamasını çoook beklersin sen. Kalkıp cips ıvır zıvır yeme ama karbonhidrat ve proteinini yeterli miktarda almalısın henüz gelişme çağındasın. Sütün yoğurdun muhakkak tam yağlı olmalı. Bunlardan kısarsan eğer boyun da uzamaz. Diyet yapmaktansa hareket etmeyi dene.14 yaşındayım (bu yıl 15 olacağım) ve 1.52 boyundayım.. Tanıdığım herkes hep 1.60' dan uzun hatta 1.72 olan arkadaşım bile var. Annem 1.61 babam 1.70'lerdeymiş (onu görmedim -,-) gerçekten böyle giderse insanların yüzüne bile bakamayacağım.. (Çünkü yetişemeyeceğim ve utanç verici olacak!) Üstelik arkadaşım dememe bakmayın sadece aynı ortamlarda zorunlu bulunuyoruz.. Araştırdığıma göre basketbol, germe hareketleri, hızlı koşu, süt ve süt ürünleri, zıplama hareketleri, yüzme ve balık en yararlısıymış. Ancak ben bunların yanında basketbola (en azından arka bahçede biraz basketbol oynayabilirim, ancak bu yeterli mi?..) a da yüzmeye gidecek vakti olmayan ve diyette olan biriyim.. Bu gidişle uzama yaşım gittikçe kısıtlanıyorken ve ergenliğe girmişken gerçekten uzamamın bir yolu yok mu? 1.60 bile olsam bu bana yeterdi oysaki.. Sorularım şunlar: Uzayabilir miyim? Nasıl uzayabilirim? Uzayabilme olanağım varsa ne kadar uzayabilirim? Bir fikriniz var mı acaba? ..
Sonuçta benden sonra en kısa kişinin bile boyu benden 5 santim uzunutanç mı duyuyorsun amma abartmışsın
Salonoda yazılabilirsin Kick boks gibi düzenli gidersen ve yaparsan,uzar ama düzenli gitmen şart,benim erkek kardeşim yıllardır yapıyor düzenli olarak yaşı 19 boyu 1.88 ,annemin boyu 159-160 arası,babamın boyu 169-170 arası benim boyum da 1.55,ben gitmedim spora,ama ben boyumla gayet mutluyum 28 yaşındayım hep yaşımdan küçük gösterdiğimi söylüyorlar 16-17 hatta 15 bile yapan var,lise öğrencisi zannediyorlar,eğer boyun uzamazsa hiç üzülme ileri yaşında sen hep küçük gösterceksin,erkek kardeşimi ise Abim zannediyorlar.14 yaşındayım (bu yıl 15 olacağım) ve 1.52 boyundayım.. Tanıdığım herkes hep 1.60' dan uzun hatta 1.72 olan arkadaşım bile var. Annem 1.61 babam 1.70'lerdeymiş (onu görmedim -,-) gerçekten böyle giderse insanların yüzüne bile bakamayacağım.. (Çünkü yetişemeyeceğim ve utanç verici olacak!) Üstelik arkadaşım dememe bakmayın sadece aynı ortamlarda zorunlu bulunuyoruz.. Araştırdığıma göre basketbol, germe hareketleri, hızlı koşu, süt ve süt ürünleri, zıplama hareketleri, yüzme ve balık en yararlısıymış. Ancak ben bunların yanında basketbola (en azından arka bahçede biraz basketbol oynayabilirim, ancak bu yeterli mi?..) a da yüzmeye gidecek vakti olmayan ve diyette olan biriyim.. Bu gidişle uzama yaşım gittikçe kısıtlanıyorken ve ergenliğe girmişken gerçekten uzamamın bir yolu yok mu? 1.60 bile olsam bu bana yeterdi oysaki.. Sorularım şunlar: Uzayabilir miyim? Nasıl uzayabilirim? Uzayabilme olanağım varsa ne kadar uzayabilirim? Bir fikriniz var mı acaba? ..
İnşallah öyle olur.. Okulun sporlaq ilgili erkek futbol takımı hariç hiçbir şeyi yok. Kızlar da kendi aralarında oynuyorlar ve tabii ki beni almıyorlar -,- ahh şanssız benDiyet yaptığın sürece o boyunun uzamasını çoook beklersin sen. Kalkıp cips ıvır zıvır yeme ama karbonhidrat ve proteinini yeterli miktarda almalısın henüz gelişme çağındasın. Sütün yoğurdun muhakkak tam yağlı olmalı. Bunlardan kısarsan eğer boyun da uzamaz. Diyet yapmaktansa hareket etmeyi dene.
Voleybol da basketbol kadar boy uzatır, voleybol takımına girebilirsin. Bisiklet bacak kaslarını uzatır boyuna da etkisi olur eminim.
Bir de uzamasan bile bu kadar çok umursamayacaksın 3-5 yıl sonra. Panik yapma.
kick Boks un bacak kası yaptığını ve kasınsa boy uzamaya zararlı olduğunu öğrenmiştim.. Aklım karıştıSalonoda yazılabilirsin Kick boks gibi düzenli gidersen ve yaparsan,uzar ama düzenli gitmen şart,benim erkek kardeşim yıllardır yapıyor düzenli olarak yaşı 19 boyu 1.88 ,annemin boyu 159-160 arası,babamın boyu 169-170 arası benim boyum da 1.55,ben gitmedim spora,ama ben boyumla gayet mutluyum 28 yaşındayım hep yaşımdan küçük gösterdiğimi söylüyorlar 16-17 hatta 15 bile yapan var,lise öğrencisi zannediyorlar,eğer boyun uzamazsa hiç üzülme ileri yaşında sen hep küçük gösterceksin,erkek kardeşimi ise Abim zannediyorlar.
ikinize de teşekkürler bu bilgileri göz önünde bulunduracağım. Annemi geçmek önemli değil benim için, zaten fizik olarak öyle bir fiziğe sahip ki kısa olmasına rağmen uzun görünüyor, bacak boyu uzun olabilirİnşallah ben de öyle olurum, sadece insanların içerisine girdiğimde ya da sınıfta beden sırası yapıldığında en kısa kızın kendim olması çok kötü hissettiriyor. Çünkü böyle olunca insanlar üstüne gelmeyi ve kalbini kırmayı bir zevk meselesine dönüştürüyorlar.. Hepinize olumlu veya olumsuz tüm cevaplarınıza müteşekkirim ^^
Ben sende şunu gözlemledim kızların seni aralarına almamasını sosyal olarak pek etkin ollmamayı boyuna bağlıyosun ve baya kabullenmişsin,bununla hiçbir alakası yok canım,öyle düşünme.İnşallah öyle olur.. Okulun sporlaq ilgili erkek futbağlıyosun hariç hiçbir şeyi yok. Kızlar da kendi aralarında oynuyorlar ve tabii ki beni almıyorlar -,- ahh şanssız ben
Erkek kardeşimin boyu onun sayesinde uzadı,evet Kasıda var kollarında ama boyunu uzattı.kick Boks un bacak kası yaptığını ve kasınsa boy uzamaya zararlı olduğunu öğrenmiştim.. Aklım karıştıAyrıca burada sadece Taekwando var(dı) ona da zaten 3 yıl gitmiştim (son iki yıla kadar normaldim bu iki yıl uzamayı kestim)