Klasik Sorun: Kısa Boyluluk

24 yaşına kadar uzayabilirsin, bol kalsiyum işini görür. Ben 172yim sütü çok severim kamu spotu

cen sene 1.63 tum ve 1 cm uzadim. Bu sene gecen ay 2 cm daha uzadm inanamatp eczaneye gittm suan 1.66 - 1.67 ve oturan b
Ben sende şunu gözlemledim kızların seni aralarına almamasını sosyal olarak pek etkin ollmamayı boyuna bağlıyosun ve baya kabullenmişsin,bununla hiçbir alakası yok canım,öyle düşünme.
Boyuma bağlamadım hatta dün boyumu ölçesiye kadar boy takıntım da yoktu. Ancak dün ölçtüm ve diğerlerinin boyu aklıma geldi. Sonra sıralar ve eskiden benden kısa olan birinin ''Sen geçen sene benden uzundun, bu çok tuhaf.'' demesiyle, boyla ilgili sorunlar ve bazı önyargılı erkeklerin yaptığı ''1.63 en iyisi.'' ''1.70'den kısa kızları hemen listemden eliyorum'' tarzı yorumları beni daha da umutsuzlaştırdı..

Canım onlar kimi eliyomuş ya,o zihniyete insandan cacık olmaz zaten.Ben sana acı gerçekleri söyleyeceğim,boyunu en fazla 5-6 cm yukarı çekersin sporla çünkü ailenin de boyu kısaymış.Artık bunun da pek önemi yok,türkiyenin ortalaması kaç ki zaten? Her türlü ayakkabının topuklusu var artık,onları kullanırsın.Dezavantajı olduğu kadar avantajı da var arkadaşlarında dediği gibi,genç gösterirsin,çok kolay kıyafet ve ayakkabı bulursun vs..Uzundan hoşlanan da varminyondan da,kim adamsız kalmış şu dünyada gerçektn takılacak sey değil.Senyine sağlığın için basketbol falan oyna ama çok da uzayacagım diye takmakafana. Ayrıca ben hiç öyle kısa olup dışlananı duymadim ki kilon normal yani çıtı pıtı bir kızsın kilolu vs olsan neyse diyeceğim ama,kendini soyutluyor musun acaba?

Bir kere boyunuz yüzünden imsanların yüzüne bakamayacağınız fikan nedir yahu kısa boylu olmak utanılacak birşey mi ne alaka bayılarak izlediğimiz hazal kayanın boyu 1.55 mesela, beren saat 1.60 daha çok kişi var var oyuncu bilr olmuşlar yaşın daha 14 uzar daha o gördüklerinde erken uzamışlar inan erkenden gelişmekte iyi değil şimdikiler öyle benim zamanımda liselerde boy atardık tabi basket oyna ama bunu hayay meselesi yapma zekanla kişiliğinle ön planda olmayı öğren benim boyum 1.50 bile değil eşim 1.78 boyunda çalışıyorum mesleğim var çevremde sevilirim hiö alakası yok kendine güven önce

Sandığınızın aksine basketbol boy uzatmaz, uzun boyluları basketbolcu olmak için yetiştirirler.

Yüzme, voleybol, ip atlama bunlar boy uzatır. Eğer henüz regl olmadıysan adet görmeye başladıktan sonra en az 10 cm daha uzayacaksın. Annenden bir miktar uzun olabilirsin hatta.Bu yüzden dert etme.

Anne-baba boyuna bakarak cocugun kac cm olacagini hesaplamak pek saglikli gelmiyor bana, oyle olsa butun kardesler ayni boyda olurdu degil mi?

Benim annem 1.69 babam 1.80, abim 1.92, kizkardesim 1.72 ben 1.66 yim. Kardeslerime uzun boy genlerini verirken bana gelince malzemeden calmislar
Kiz cocuklari ergenlige girdikten sonra ortalama 5-10 cm daha uzuyorlarmis ama daha fazla uzayan ornekler de gordum. Saglikli beslenme ve bol sporla ulasabileceginiz maksimum boya ulasirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…