KK'daki Öğretmenlerin Paylaşım Alanı

meslek lisesinde göreve başlayacaksın. YGS-LYS hakkında bilgi ver onlara. Sakın ümitsiz olmayın falan de.Pazartesiye kadar bulursun netten birkaç bilgi. Sınavda çok başarılı olan meslek liseli öğrenciler olduğunu falan söyle.

Ben de İHL'de çalışıyorum. Bu yıl ilk anlatacağım şey çook şanslı oldukları. Çünkü YGS gibi basit bir sınavla ilahiyat ve din kültürü ve ahlak bilbisi öğretmenliğine yerleşiyorlar. LYS'ye girmelerine bile gerek yok.

ahh ahh gerçekten şanslılar
bizim de şansımız sadece din kült öğrtmnliği ve ilahiyat oldugu için deli gibi çalışıyorduk edebiyat öğrtmenliği ile eşitti hatta daha fazla o puanı almamız gerekiyordu şimdi o kadar düşmüş ki
nasip böyleymiş yine de çok çok şükür ama şanslısın yusum cum ihl liler ticaret liselilere göre daha saygılı olurlar

yusum cidden iyi bir okuldasın,ben de çalıştım imamhatipte,öğrenciler diğer okullara nazaran daha edepli.
teologcum bizim girdiğimiz zamanlarla şimdiki puanlar arasında dağlar kadar fark var,o kadar düşmüş ki puanlar...
cicikız performans ödevi yok lisede,dönem ödevi var.Kasım gibi verilir,Nisan ortası gibi toplanır,yani senede bir kez olur,ikinci dönem notuna yansır.

yusum cidden iyi bir okuldasın,ben de çalıştım imamhatipte,öğrenciler diğer okullara nazaran daha edepli.
teologcum bizim girdiğimiz zamanlarla şimdiki puanlar arasında dağlar kadar fark var,o kadar düşmüş ki puanlar...
cicikız performans ödevi yok lisede,dönem ödevi var.Kasım gibi verilir,Nisan ortası gibi toplanır,yani senede bir kez olur,ikinci dönem notuna yansır.

tşk ederim miskokulum yerimseniben

ahh ahh gerçekten şanslılar
bizim de şansımız sadece din kült öğrtmnliği ve ilahiyat oldugu için deli gibi çalışıyorduk edebiyat öğrtmenliği ile eşitti hatta daha fazla o puanı almamız gerekiyordu şimdi o kadar düşmüş ki
nasip böyleymiş yine de çok çok şükür ama şanslısın yusum cum ihl liler ticaret liselilere göre daha saygılı olurlar

yeni sınav sistemine göre o kadar şanslılar ki! YGS ve LYS konularını az çok bilirsiniz. YGS konuları gerçekten basit LYS'ye göre. Şİmdi bizler bile girsek YGS'ye iyi puan alabilirz,onca yıldan sonra.
Çook dil döktüm onlara çalışın diye. 20 kişi mezun ettik bu yıl. 7 tanesi fakülte kazandı,hem de iyi üniversiteleri. Beni dinlemiş olsalardı bu sayı 11-12ye çıkardı.
Bu yıl da iyi öğrenciler var, inşallah onlar da kazanırlar da içim rahat eder =)

Okula ilk gittiğim zamanlarda açıkçası tedirgindim canım.Hiç bilmiyordum çünkü İHL'leri. Herkes kesin dışlanırsın falan dedi ama öyle olmadı.

Öğrenciler evet diğer okullara göre daha saygılılar. Ama içlerinde çoook iğrenç olanları da var. Midemi bulandıranlar vardı o kadar diyeyim. Ama geneli iyidir.

Bir işim olsun hemen koştururlar, geçen yıl ev taşıyacaktım. Nerden duydularsa haberleri olmuş bir baktım evin önünde 20 öğrenci var yardım etmeye gelmişler =) Birkaç saat sürecek olan taşınma işimi yarım saatte yaptılar. Hastalanırım evime bal, pekmez getirirler =) Geçen gün eşimin yanına gitmiş birisi hocamız hamileymiş bal getirdim ona demiş, mezun olan bir öğrencim ki takıştığım öğrencilerden biridir bu da =)

bizim burası da öyledir ya aşerme döneminde hiç yemek yapamamıştım
kaç defa börek çörek peynir getirdiler
çocuklar da çok saygılı köy okulundaki çocuklarda saygılı oluyorlar inşallah hep böyle devam eder

Meslek lisesi öğrencileri gerçekten çok şanslılar kendi alanlarından bir öğretmenlik seçerseler ek puanları var ama meslek liselerine genelde bilinçsiz öğrenciler, düz lisede sınıfı geçemeyip meslek lisesinde kesin geçerim diyen öğrenciler geliyor malesef.Ben düz lise mezunu olarak ek puansız bilgisayar öğretmenliğine yerleştim okulda dersler açısından zorlandım çünkü ilk defa görüyodum o dersleri ama meslek liselerinden gelen arkadaşlar gerçekten kendilerini çok iyi yetiştirmişlerdi ben çok geliştiremedim kendimi. Bu yönden de çok şanslı olacaklar gerçekten benim üniversitede alamadığım meslek eğitimini biz onlara fazlasıyla veriyoruz.Kültür derslerini az görüyolar ama YGS gerçekten basit bi sınav ilköğretim temeli varsa bile geçer zaten artık 10. sınıftan başlıyolar dersaneye gitmeye bence yeterli YGS gibi basit bir sınavı geçmek için. Ben de çok anlattım geçen yıl ama onlara göre üniversite kazamaları imkansız gibi bişeydi hiç kendilerine güvenleri yoktu ve 80 kişilik mezun grubundan(24 kişi bilgisayar bölümü) kimse kazanamadı malesef.Tabi biz yine de onları motive etmeye devam 1 kişinin düşüncesini değiştirsek bile başarıdır. Allah hepimize kolaylık versin

kolay gelsin ceku
yurtdışında meslek liselerine çok önem veriliyor en kaliteli öğrenciler orada
ama bizde

kolay gelsin ceku
yurtdışında meslek liselerine çok önem veriliyor en kaliteli öğrenciler orada
ama bizde

Sağol canım.Üniversitede arkadaşlarım öğretmenliğe ek puan veriliyo ama mühendisliğe verilmiyo verilmesi lazım önümüzü kapatıyorlar demişti.Ozamanlar katılmıyodum sözlerine ama şimdi diyorum gerçekten hak ederek alıyolar o ek puanları ve mesleki açıdan daha çok eğitim almış kişinin mühendis olması daha verimli olacaktır.Keşke meslek liselerine seçilmiş öğrenciler gelse o zaman daha verimli olur gerçekten

eskiden öyleymiş ceku cum
ama yine öyle olacağını umut ediyorum ben
çevremde çok görüyorum meslek liselerine yönelen endüstri olsun ticaret olsun ihl olsun seviniyorum açıkcası
en azından üni kazanmasalar bile nitelikli insan olacaklar

küçük yerlerin avantajı yusum,daha saygılı oluyorlar
benim çoğu öğrencim üniversite düşünmüyor malesef,umarım fikirleri değişir

cekucum özelden yazmadım
12lerin olmamasına sevindim =)
bana da hep 9ları verdiler çok sevindim =)
bitane 11var okdr:icecream:

günaydın kzıar
haberleriizlediniz mi
bdp doğuda çocukalrı okula göndermeyin boykotu başlatmış bu seferde
Allah oralarda çalışan meslektaşlarımızın yardımcısı olsun:KK43:

X