KK'daki Öğretmenlerin Paylaşım Alanı

spell cnm bence eş durumu il içi istemelisin ben buraya ilk tayin olduğum zaman eşimin bulunduğu ilçeden benm tayinimn çıktığı ilçeye direk gidiş geliş yoktu beni tayinimin çıktığı ilçedeki milli eğitim müdürü yönlendirdi hemen görevlendirme dilekçesi yazdırdı ile aldılar ilçeden ile gittim bir dönem (şubatta tayin istemiştim) sonra da tekrar tayin istedim il içi, beni eşimin bulunduğu ilçeye aldılar kadroluyum ben. lisede çalışıyorum.

canım iki dönemdir hiç açık yok yazada olmaz tahminim.bi de ben branş öğretmeni değilim ya....Onun için çok zor....

canım iki dönemdir hiç açık yok yazada olmaz tahminim.bi de ben branş öğretmeni değilim ya....Onun için çok zor....
cnm en azından görevlendirme istemelisin bence bir dünya ücretli öğrt alınıyor her yıl sonuçta onlar yerine sne girersin bence branş olman şart değil bence git bu durumu milli eğitimle bir görüş.
şekrecik eş durumu tayinşer ne zaman başlıyor
cnm ah bi bilsem ben de mayıs die duymuştum biz eşimle araştırdık mayıs dediler ama ... hatta dün eşime de tekrar sordum mayıs değilse ne yapacağız diye. mayıs eminim öyle okudum ben dedi.
ağustos ayındaa canım meb de iş takviminde var....
ya emin misin eşimle bi daha konuştum mayıs diyor ısrarla.

canım değiştiyse bilemem ben öyle okudum bi arkadaşımın eşi sağlık personeliydi bu şubatta tayini çıktı arkdaşım ağustos ayını bekliyor eş durumundan hatta eşi öğretmenden çok araştırıyor bi de zorunlu hizmeti bitmemişti arkadaşımın...bulursam linki vereyim....

canım personel mebde bi kılavuz var nisan ayında istenecek diye oda sağlık ve olağanüstü haller ile özür grubu tayini kapsıyo...

canım şimdi iş takvimini buldum orda
1-30 nisan arası 2010 yılı öğretmenlerin iller arası ve zorunlu isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzunun hazırlanması
1nisan-3 mayıs arasında il içi isteğe bağlı yer değiştirmeye ilişkin duyurunun yapılması başvuruların alınması sonuçların duyurulması
3 mayıs -31 mayıs tarihleri arasında öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğüne ve isteğe balı olarak ildışı atamalarına ilişkin duyurunun yapılması başvuruların alınması sonuçların duyurulması
1-30 haziran arasında tayini çıkanların ilişki kesmesi ve göreve başlam işlemleri
28 haziran 20 ağustos özür grubuna bağlı yer değiştirme işlemleri için başvuruların duyurulması alınması ve sonuçlanması
2 ağustos -31 ağustosta il içi atamanın sonuçlanması ilşiik kesme işleminin yapılıp göreve başlanması

Şeklinde açıklamış sende aratırsan meb 2010 iş takvimi diye bulursun canım...

kızlar uşak ta umut adlı çocuk ölü bulundu biliyorsunuz yatılı okul öğrencisiydi
yatılı bölge okulları hakkında ne düşünyorsunuz

ben yibo öğretmeniydim kızlar ama güvenlik yok yani,benim çocuğum olsa yibolara vermem..

yiboların hali içler acısı değil mi hocam
umarım bir ders olur devlete milli eğitime
bir çekidüzen verirler
içim cız etti çocugun görüntilerini seyrederken annebabası ne yaptı kimbilir
sen nasılsın peki daha iyisinidr inşallah

yiboların hali içler acısı değil mi hocam
umarım bir ders olur devlete milli eğitime
bir çekidüzen verirler
içim cız etti çocugun görüntilerini seyrederken annebabası ne yaptı kimbilir
sen nasılsın peki daha iyisinidr inşallah

iyiyim canım,ücretsiz izine ayrıldım,evimdeyim,şimdilik kafam rahat...
yibolarda hiç düzen yok.ben çocuktan dolayı belletmenliğe kalmıyodum,nöbetimde yoktu ama ders saatinde bile yoklama alınmıyo.benim sabah dersim vardı,öğleden sonra branşlar girdiğinde yoklama almıyodu.bi kız öğrencim hergün öğleden sonra kaçıyodu.kaç kere söyledim arkadaşla,yoklama alın diye.bide kız çocuğu,13 yaşındaydı,alıp götürseler kimsenin ruhu duymaz.zaten yibolar hep yerleşim yeri dışında olur.bizim yibonunda 3 tarafı dağlıktı,ağaçlıktı her yer.çocuklar cuma günü köylerine kaçıyolardı.ya bide belletmen sayısı yetersiz.3 tane belletmen kalıyo,bu sayının arttırılması lazım.etüt saatlerindede belletmenler yetmiyo koca okula.ders öğretmenleride gelmiyodu etüte.öğretmen arkadaşlarada hak vermek lazım.tamam yiboların lojman avantajı var ama ben bidaha yiboya geçmeyi düşünmüyorum.öğretmenler için büyük sorumluluk,çalışma şartları ağır.benim öğleden sonraları 3 gün dersim yoktu ama ben kurslarımdan dolayı 8 e kadar okuldaydım.bide zamansız zamansız okula çağırıyolardı,9 da 10 da pansiyona gidip malzeme dağıtıyoduk.belletmenlerin yapması gerekiyo ama sınıf öğretmenleri yapıyodu..offf ben yibodan çok soğudum.izinden dönünce yiboya verelim seni diyolar ama ben köye gitmeyi düşünüyorum açıkçası.gidersem nöbetimde başlayacak çünkü,sabah 7 akşam 5 nöbet çok zor olur.bide belletmenliğide zorunlu tuttular.o sorumluluğu alamam.allah muhafaza,birbirlerine sapıkça hareketlerde bulunanlar,gecenin bi vakti şeker komasına girenler,ayılan,bayılan öğrenciler.çok zor...yiboları kimseye tavsiye etmiyorum..

iyiyim canım,ücretsiz izine ayrıldım,evimdeyim,şimdilik kafam rahat...
yibolarda hiç düzen yok.ben çocuktan dolayı belletmenliğe kalmıyodum,nöbetimde yoktu ama ders saatinde bile yoklama alınmıyo.benim sabah dersim vardı,öğleden sonra branşlar girdiğinde yoklama almıyodu.bi kız öğrencim hergün öğleden sonra kaçıyodu.kaç kere söyledim arkadaşla,yoklama alın diye.bide kız çocuğu,13 yaşındaydı,alıp götürseler kimsenin ruhu duymaz.zaten yibolar hep yerleşim yeri dışında olur.bizim yibonunda 3 tarafı dağlıktı,ağaçlıktı her yer.çocuklar cuma günü köylerine kaçıyolardı.ya bide belletmen sayısı yetersiz.3 tane belletmen kalıyo,bu sayının arttırılması lazım.etüt saatlerindede belletmenler yetmiyo koca okula.ders öğretmenleride gelmiyodu etüte.öğretmen arkadaşlarada hak vermek lazım.tamam yiboların lojman avantajı var ama ben bidaha yiboya geçmeyi düşünmüyorum.öğretmenler için büyük sorumluluk,çalışma şartları ağır.benim öğleden sonraları 3 gün dersim yoktu ama ben kurslarımdan dolayı 8 e kadar okuldaydım.bide zamansız zamansız okula çağırıyolardı,9 da 10 da pansiyona gidip malzeme dağıtıyoduk.belletmenlerin yapması gerekiyo ama sınıf öğretmenleri yapıyodu..offf ben yibodan çok soğudum.izinden dönünce yiboya verelim seni diyolar ama ben köye gitmeyi düşünüyorum açıkçası.gidersem nöbetimde başlayacak çünkü,sabah 7 akşam 5 nöbet çok zor olur.bide belletmenliğide zorunlu tuttular.o sorumluluğu alamam.allah muhafaza,birbirlerine sapıkça hareketlerde bulunanlar,gecenin bi vakti şeker komasına girenler,ayılan,bayılan öğrenciler.çok zor...yiboları kimseye tavsiye etmiyorum..

aynen ankarada görev yaparken oradaki yibo nunda durumu aynıydı merkez dışında dağlık ağaçlık bölgede
dediğin şeylerin benzeri oarada vardı
demek heryerde aynı bu soruna bir care
umut boğularak ölmüş darp yara izi yok çocukta
çocuk kimbilir neler yasadı da yurttan bir anda kaçma istegi duydu kimbilir:KK43:(

canım çocuklarında yapmış olma ihtimali var,yibo öğrencileri biraz sorunlu oluyo.ailelerinden uzaktalar bikere.küçücük yavrular,üst sınıf öğrencilerinden baskı zaten görüyolar.bide başka yiboları bilmem ama bizim yiboda öğretmenlerin yarısı dayak atıyodu.oyüzden öğrenciler de yapmış olabilir..

off off içim bunaldı
benim anlamadığım caycan hocam çocukta darp yara izi yok
yani yapanlar var ise zor bulunacak gibi üzülüyorum ya
aileler neden verirler cocuklarını anlamıyorum ki

kızlar uşak ta umut adlı çocuk ölü bulundu biliyorsunuz yatılı okul öğrencisiydi
yatılı bölge okulları hakkında ne düşünyorsunuz

ben karsta 2 yıl yıboda çalıştım,o kadar zor ki, küçük çocukları,hele hele ailesi ilgisiz olanları tutmak çok zor,neler çektik,neler yaşadık inan kitap olur...Ama sorumsuzluk öğretmende ise cezasını çekmeli,yinede çooook zor,beni çok üsdü bu durum...:1no2:

off off içim bunaldı
benim anlamadığım caycan hocam çocukta darp yara izi yok
yani yapanlar var ise zor bulunacak gibi üzülüyorum ya
aileler neden verirler cocuklarını anlamıyorum ki

canım batıdaki yibolarda nasıl bilmiyorum ama bizim yatılı velilerin çoğu maddi yönden zayıf.biz çocuklara maaş veriyoduk,ayakkabı,iç çamaşırı,havlu,terlik,mont,çorap aklına ne gelirse herşeyi okul veriyodu.yemeklerimiz çok çeşitli ve güzeldi.sınav başarımızda baya yüksekti.yani yiboya öğrenci vermek için sıraya giriyodular.zaten okuyan çocuk başına velilerde para alıyo,o yüzden erkek öğrencimiz çok fazlaydı.bide öğrencisi olmayan köy okullarıda bu yıl kapatıldı,ordanda baya öğrenci aldık.benim dönem başında 8 olan öğrencim birinci dönem sonunda 22 olmuştu.2. kademede sınıflar 40 kişilik zaten bi sürü şube.halada getiriyolar veliler almıyoduk.sadece takdirli öğrencileri almaya başlamışlardı.velilere para cazip geliyodu.hepsi için demiyorum ama çoğu öyleydi..inşallah o çocuğa yapılanlar cezasız kalmaz ama ben sanıyorum devlet basına yansımış böyle bi olaydan sonra yibolarda denetimi ve kuralları arttıracaktır..umarım..

X