• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KK Ortamı Hakkında Sohbet Edelim🙂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1737821397178.png

Forumda geçmişte çok yumuşak yorumlar vardı, şimdi biraz daha sert buna katılıyorum ama hayat değişiyor, devir değişiyor.
Kadınlar iş hayatında aktifleşip erkek egemenliğinden çıkınca, güçlendikçe, ayaklarının üzerinde durdukça mutsuz oldukları, değer görmedikleri yerde kalmayacaklarını öğrendiler. Buradaki diğer kadınlar bunu göremeyen kadınlara bunu anlatmaya çalışıyor.
Ayrıca TDK dediğiniz üyelerden ben razıyım, mesela ben yazarken çok dikkat ederim ama bir hatam olursa kendileri tarafından uyarılmak isterim farkedip bir daha yapmamak adına.
Hiçbirimiz edebiyat gurusu değiliz elbette yanlışlarımız olur ama sizin yazım yanlışları eleştiri almayacak gibi değil.
Beğenmiyorsanız forumu kullanmak zorunda değilsiniz

Ben kendi anadilini düzgün yazamayanı, derdini anlatamayanı ama en çokta öğretmenim dedikten sonra dilbilgisinden bir haber olan insanları hiç ama hiç kale alamıyorum.
Buna da katılıyorum 💯

Off bütün yorumlara bayıldım 😂😂 eğleniyorum şu an 😂

Burada okuduğumuz hayatlar başkasının hayatı yoru yapmak kolay. Burada derdini açan da kimi dikkate alıp kimi almayacağını seçebilmeli, bir sürü farklı sosyoekonomik düzeyden, çok farklı aile dinamiklerinden, farklı yaşlardan insanlar var.

Merhaba🥰
Sitenin TDK kurum yöneticileri yazım yanlışları bulmaz umarım diye başlayayım. 😅

Siteyi yeni keşfettim, derslerimden vakit kaldıkça takılıyorum burada.

Ben bilindik başka bir forum da yazarlık yapıyorum ama burası çok başka bir ortammış.🙂 Burada misal sohbet ve tavsiye havasından daha çok biraz ağır eleştiri hâkim. Biraz ataerkil bir zihniyet var, anaç ruhlu feminizim hakimiyeti falan sanmıştım 😅 komik gelebilir ama öyle

Sanırsam site 2009 öncesi kurulmuş. Bilindik bir çok forumdan daha eski. Sitenin yaş ortalaması 20-45 ve eğitim seviyesinin üniversite olduğunu tahmin ediyorum. Ama bazı üyelerin anlama kabiliyeti çok düşük bence.

Misal konu sahibi yazım yanlışı yapmış, linçlenmiş. Ama yorumu yapan üye, kendisi de yapmış yazım yanlışı. Ama kendisinin yaptığı yanlışın farkında bile değil ilginç😂

Bazılarının da elin de sopa varmış da linç etmek için hazır ol da bekliyormuş gibi😅

Bazı üyelerin de erkek olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben eğitim sahibi bir kadının, kendi hemcinselerinin bedenini, hayatını, sorununu ağır eleştiri yapabileceğini düşünmüyorum.

Hatta kızlar bir konu açmıştım, küçük görünüyorum diye. Bana bir üye özel mesajla "biz erkekler öyle şeyleri takmayız" yazmıştı😦 Neyse ki üyeliği iptal edilmiş. Çok ilginç değil mi? Bir erkek neden buralar da takılsın ki🤨

Konu açılıyor mesela tavsiye değil de fazla eleştiri yapılıyor. Olabilir konu sahibi hata yapmıştır, manipüle ediliyordur farkında değildir, yanlış ilişki içine girmiştir vs yani sonuçta hepimizin 10/10
hayatları olmadığını düşünüyorum.

Bazı üyeler hiç hata yapmamış, manipüle edilmemiş vs gibi davranıyor bence. Ağır eleştirmek ziya de tavsiye vermeyi daha etik buluyorum. Çünkü konu sahibin nasıl bir psikoloji de olduğunu bilemeyiz. Bazı insanlar o kadar hassas ki, yorumlardan etkilenebiliyorlar. Doğru üslup çok önemli.

Bazı üyeler de gerçek hayattan kopuk bence😅yani şöyle ki bir konu açmıştım birisi şey yazmış "derslerinden vakit kalıyor mu, bunları düşünecek" gibisinden 😆 öğrenci olmuş herkes bilir, 7/24 ders çalışmıyoruz, ders harici bir hayatımız var sonuçta.

Ben lisedeyken KS diye bir site vardı, bazı üyeler, popüler ve grupça takılıp ağır eleştiri yaparlardı, burayı da oraya çok benzettim. Belki de ben yeni üye olduğum için alışamamışımdır ortama😶

Öyle işte KK ortamı hakkında düşündüklerimi yazayım, sohbet edeyim istedim😊 Yazarlığını yaptığım site de böyle sohbet havasın da konuşabiliyoruz mesela. Ama burada çok böyle sohbet vs edilmiyor galiba😄

Genel de herkes BDV bölümün de takılıyor fark ettim, diğer forum siteleri gibi ürün tavsiye yorumlama gibi konular pek açılmıyor. Bir de SS diye bir forum sitesi var, orada da çok yanlış üslup kullanılıyor.

Özellikle BDV bölümün de takıldıkca insan evlilikten soğuyor 😂
Okudum geldim. Yine bir ergen bilirkişiliğe soyunmuş öğüt veriyor aklınca 🙄 öğüt verene kadar üye olduğun forumun kurallarına bir göz atsaydın da bantlanmasaydın. Hadi banlanmak neyse de örselenecen şimdi yok yere.

Konu sıkıcı ama yorumları okuyup eğleneyim biraz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back