• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KK Ortamı Hakkında Sohbet Edelim🙂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yesilgunes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2024
219
121
18
23
Merhaba🥰
Sitenin TDK kurum yöneticileri yazım yanlışları bulmaz umarım diye başlayayım. 😅

Siteyi yeni keşfettim, derslerimden vakit kaldıkça takılıyorum burada.

Ben bilindik başka bir forum da yazarlık yapıyorum ama burası çok başka bir ortammış.🙂 Burada misal sohbet ve tavsiye havasından daha çok biraz ağır eleştiri hâkim. Biraz ataerkil bir zihniyet var, anaç ruhlu feminizim hakimiyeti falan sanmıştım 😅 komik gelebilir ama öyle

Sanırsam site 2009 öncesi kurulmuş. Bilindik bir çok forumdan daha eski. Sitenin yaş ortalaması 20-45 ve eğitim seviyesinin üniversite olduğunu tahmin ediyorum. Ama bazı üyelerin anlama kabiliyeti çok düşük bence.

Misal konu sahibi yazım yanlışı yapmış, linçlenmiş. Ama yorumu yapan üye, kendisi de yapmış yazım yanlışı. Ama kendisinin yaptığı yanlışın farkında bile değil ilginç😂

Bazılarının da elin de sopa varmış da linç etmek için hazır ol da bekliyormuş gibi😅

Bazı üyelerin de erkek olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben eğitim sahibi bir kadının, kendi hemcinselerinin bedenini, hayatını, sorununu ağır eleştiri yapabileceğini düşünmüyorum.

Hatta kızlar bir konu açmıştım, küçük görünüyorum diye. Bana bir üye özel mesajla "biz erkekler öyle şeyleri takmayız" yazmıştı😦 Neyse ki üyeliği iptal edilmiş. Çok ilginç değil mi? Bir erkek neden buralar da takılsın ki🤨

Konu açılıyor mesela tavsiye değil de fazla eleştiri yapılıyor. Olabilir konu sahibi hata yapmıştır, manipüle ediliyordur farkında değildir, yanlış ilişki içine girmiştir vs yani sonuçta hepimizin 10/10
hayatları olmadığını düşünüyorum.

Bazı üyeler hiç hata yapmamış, manipüle edilmemiş vs gibi davranıyor bence. Ağır eleştirmek ziya de tavsiye vermeyi daha etik buluyorum. Çünkü konu sahibin nasıl bir psikoloji de olduğunu bilemeyiz. Bazı insanlar o kadar hassas ki, yorumlardan etkilenebiliyorlar. Doğru üslup çok önemli.

Bazı üyeler de gerçek hayattan kopuk bence😅yani şöyle ki bir konu açmıştım birisi şey yazmış "derslerinden vakit kalıyor mu, bunları düşünecek" gibisinden 😆 öğrenci olmuş herkes bilir, 7/24 ders çalışmıyoruz, ders harici bir hayatımız var sonuçta.

Ben lisedeyken KS diye bir site vardı, bazı üyeler, popüler ve grupça takılıp ağır eleştiri yaparlardı, burayı da oraya çok benzettim. Belki de ben yeni üye olduğum için alışamamışımdır ortama😶

Öyle işte KK ortamı hakkında düşündüklerimi yazayım, sohbet edeyim istedim😊 Yazarlığını yaptığım site de böyle sohbet havasın da konuşabiliyoruz mesela. Ama burada çok böyle sohbet vs edilmiyor galiba😄

Genel de herkes BDV bölümün de takılıyor fark ettim, diğer forum siteleri gibi ürün tavsiye yorumlama gibi konular pek açılmıyor. Bir de SS diye bir forum sitesi var, orada da çok yanlış üslup kullanılıyor.

Özellikle BDV bölümün de takıldıkca insan evlilikten soğuyor 😂

Bir de şey var üyeye göre yorum..Bilindik bir üye ise asla eleştiri yapılmıyor başkası olsa yerden yere vuruluyor sonra o üyeler face çıkıyor mesela began diye biri vardı ne pozitif yorumlar vardı şaşırmıştım,bir üye daha vardı hala vardır muhtemelen ailesi ile davalık falan küçük çocukları vardı onun konularına da çok pozitif yorumlar,herhangi bir üyeye de tü Ka Ka,işte ülkede bunu elestiriyoruz ya basit bir forumda bile var liyakatsizlik,adil olmama

Evet bir yerde benden bahsedilmiş 😅Derslerden vakit kalıyor mu diyen bendim. E iki güne bir tuhaf tuhaf 16 17 yaş konuları açıp sınava dair tüm konuları bitirdiğini iddia eden ama çok bariz yazım yanlışı yapan birisine bu şekilde ODTÜ falan nasıl kazanacağını sorabilirim diye düşündüm çünkü ben de o yollardan geçtim. Psikoloji puanları tabi bizim mühendisliklere göre daha düşük ama kazananların sizin yaptığınız yazım yanlışlarını yaptıklarını da asla sanmıyorum. Bir gün çok cahilim, bir gün ODTÜ kazanacağım, bir gün bununla evlenilir mi diye konu açan birine göre de kendinizi gereğinden fazla yukarıda görmüyor musunuz😅

Yasak böyle konu açmak diye biliyorum dert değil çünkü evlilikden soğumaya da kocalar yeter kk napsin saçma sapan herkese herşey şahane olacak denilmez insanlar günlük de tutabilir mesela Üye konu açıyor tek birşeye yanıt vermiyor işine gelmiyorsa hayal dünyasında yaşıyor mesela .Burası destek forumu değil gerçeği de fikrini de yazma yeri.4 çocuklu çalışmayan aldatılan düzelir diye bekleyip duzelmeyecek kocaya ne yazalım turşumu bu tadı bekledikçe güzelleşsin.Sevgili bulup o sevgilinin terk edip edip döndüğü nefes alamıyorum diyene ne diyelim bırak kendine bak demekten başka oksijen tüpü tak mi diyelim mesela.Mune hanım tüm çıkışların yerini itinayla gösteriyor

Ataerkil zihniyeti nereden yakaladığınızı merak ettim. Ben tam aksinin olduğunu ve ataerkil yaklaşanlara tepki verildiğini düşünüyorum aksine.
Bazı eleştiriler ilk sayfaya bir an önce esprili bir yorum yerleştirip bol beğeni kapmak amaçlı yapılıyor onları genelde görmezden gelirseniz sonraki sayfalar gayet güzel tavsiyelerle dolu oluyor.

Evet bir yerde benden bahsedilmiş 😅Derslerden vakit kalıyor mu diyen bendim. E iki güne bir tuhaf tuhaf 16 17 yaş konuları açıp sınava dair tüm konuları bitirdiğini iddia eden ama çok bariz yazım yanlışı yapan birisine bu şekilde ODTÜ falan nasıl kazanacağını sorabilirim diye düşündüm çünkü ben de o yollardan geçtim. Psikoloji puanları tabi bizim mühendisliklere göre daha düşük ama kazananların sizin yaptığınız yazım yanlışlarını yaptıklarını da asla sanmıyorum. Bir gün çok cahilim, bir gün ODTÜ kazanacağım, bir gün bununla evlenilir mi diye konu açan birine göre de kendinizi gereğinden fazla yukarıda görmüyor musunuz😅
Üye 23 yaşında, bu konusuna ve yazım diline bakınca; diğer konuların amacı neydi diye düşünüyor insan.

Resmi dilimiz Türkçe ve bu kadar çok üye barındıran bir forumun kurallarından biri de Türkçe yazım kurallarına dikkat etmek. Zaten dahi anlamındaki -de ekini ayrı yazması gerektiğini
bilmeyen, herkes değil herkez yazan, şey ile yazılan her şeyi bitişik yazan bir üyenin hayatı hakkında da az çok bilgi sahibi olurum. Çünkü bilirim ki bu üye çok kitap okumuyordur. Zamanında Türkçe derslerini önemsememiştir, eğitim seviyesi de bellidir.

Bu konu ve geri kalan konular tartışmalıdır. Zira insanlık pek bunlarla ölçülmüyor. Suistimal edenler de mutlaka vardır. Ancak sağlığımla ilgili yaşadıklarımı anlayan, bana destek olan, fikir alışverişi yapabildiğim ve hatta bazı konularda farkındalığımı arttıran kadınlar var burada. Bu da zaten geri kalan her şeyin üstünde benim için ♥️

İyi ki varsınız canım kadınlar ♥️

Benim en en sinir olduğum da şey mesela ben geldimde şöyle oldu vs diye yazıyorlar. Geldiğimde demiyorlar. Ya da mesela kazandım parayı nereye harcayacağımı bilmiyorum. Kazandığım yok 😂😂 bunlar ilkokulda öğretilen şeyler. İnanamıyorum. Bi de bitişik olması gereken de da ları ayıranlar var… konu sahibi ODTÜ ve Boğaziçi arasında kararsız olan kişi miydi 😅

Asıl konu gerçeği duymak istememek bence konu aciyorsan saygı kuralları içinde actiysan her fikre açık olacaksın ister alır uygularsın ister acaba dersin ister tinlamazsin.Bunu başka platforma da yazsan herkes aynı fikirde olmayabilir her konu birbirinden bağımsız 19 yaşında zorla evlendirilip dayak yiyen öldürülmeye çalışan başkasına aşık oldum diyene farklı yazarım 30 yaşında evli çoluk çocuklu aşık oldum diyene başka yazarım .İkisi bambaşka birinde bildiğin rahat batıyor hem ev düzeni sürdürmek istiyor hem aşk . Diğeri çaresiz gidecek yer yok iş yok aile yok para yok çocuk ortada gibi gibi

Merhaba🥰
Sitenin TDK kurum yöneticileri yazım yanlışları bulmaz umarım diye başlayayım. 😅

Siteyi yeni keşfettim, derslerimden vakit kaldıkça takılıyorum burada.

Ben bilindik başka bir forum da yazarlık yapıyorum ama burası çok başka bir ortammış.🙂 Burada misal sohbet ve tavsiye havasından daha çok biraz ağır eleştiri hâkim. Biraz ataerkil bir zihniyet var, anaç ruhlu feminizim hakimiyeti falan sanmıştım 😅 komik gelebilir ama öyle

Sanırsam site 2009 öncesi kurulmuş. Bilindik bir çok forumdan daha eski. Sitenin yaş ortalaması 20-45 ve eğitim seviyesinin üniversite olduğunu tahmin ediyorum. Ama bazı üyelerin anlama kabiliyeti çok düşük bence.

Misal konu sahibi yazım yanlışı yapmış, linçlenmiş. Ama yorumu yapan üye, kendisi de yapmış yazım yanlışı. Ama kendisinin yaptığı yanlışın farkında bile değil ilginç😂

Bazılarının da elin de sopa varmış da linç etmek için hazır ol da bekliyormuş gibi😅

Bazı üyelerin de erkek olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben eğitim sahibi bir kadının, kendi hemcinselerinin bedenini, hayatını, sorununu ağır eleştiri yapabileceğini düşünmüyorum.

Hatta kızlar bir konu açmıştım, küçük görünüyorum diye. Bana bir üye özel mesajla "biz erkekler öyle şeyleri takmayız" yazmıştı😦 Neyse ki üyeliği iptal edilmiş. Çok ilginç değil mi? Bir erkek neden buralar da takılsın ki🤨

Konu açılıyor mesela tavsiye değil de fazla eleştiri yapılıyor. Olabilir konu sahibi hata yapmıştır, manipüle ediliyordur farkında değildir, yanlış ilişki içine girmiştir vs yani sonuçta hepimizin 10/10
hayatları olmadığını düşünüyorum.

Bazı üyeler hiç hata yapmamış, manipüle edilmemiş vs gibi davranıyor bence. Ağır eleştirmek ziya de tavsiye vermeyi daha etik buluyorum. Çünkü konu sahibin nasıl bir psikoloji de olduğunu bilemeyiz. Bazı insanlar o kadar hassas ki, yorumlardan etkilenebiliyorlar. Doğru üslup çok önemli.

Bazı üyeler de gerçek hayattan kopuk bence😅yani şöyle ki bir konu açmıştım birisi şey yazmış "derslerinden vakit kalıyor mu, bunları düşünecek" gibisinden 😆 öğrenci olmuş herkes bilir, 7/24 ders çalışmıyoruz, ders harici bir hayatımız var sonuçta.

Ben lisedeyken KS diye bir site vardı, bazı üyeler, popüler ve grupça takılıp ağır eleştiri yaparlardı, burayı da oraya çok benzettim. Belki de ben yeni üye olduğum için alışamamışımdır ortama😶

Öyle işte KK ortamı hakkında düşündüklerimi yazayım, sohbet edeyim istedim😊 Yazarlığını yaptığım site de böyle sohbet havasın da konuşabiliyoruz mesela. Ama burada çok böyle sohbet vs edilmiyor galiba😄

Genel de herkes BDV bölümün de takılıyor fark ettim, diğer forum siteleri gibi ürün tavsiye yorumlama gibi konular pek açılmıyor. Bir de SS diye bir forum sitesi var, orada da çok yanlış üslup kullanılıyor.

Özellikle BDV bölümün de takıldıkca insan evlilikten soğuyor 😂
Yasak. Sen de gidicisin💃💃

Yazım şeklinden dolayı senin robot olduğundan şüpheleniyordum açıkçası ama bir robot bu kadar çok ''-de'' eki yanlışı yapmaz, o yüzden insan olduğuna inandım.
Ama yine de Boğaziçi veya ODTÜ düşünüyormuş, sınavda başarılar 😂

Yani ben bu siteyi çok sevdim ilgi alanım konulara yorum yazıyorum, bilgi alışverişi oluyor. Hepimiz dünyaya ve olaylara farklı pencereden bakıyoruz elbet linç eden üyeler var ama kimin ne yorum yazdığına karışamayız herkesin farklı bir kişilik yapısı var. Konuyu açan kişi de öyle linç eden üyeleri göz ardı edip kendisine yardımcı olmak isteyen yorumları dikkate alabilir. Kişileri takmak yerine konulara odaklanılırsa bence burası faydalı bir yer. Akıl akıldan üstündür derler, senin hiç düşünemeyeceğin bir konu hakkında burada tavsiye alabilirsin. Dediğim gibi forumu amaca yönelik kullanım önemli. Sadece kadınlar olması da çok güzel, rahat rahat konuşabiliyoruz. Erkek olduğu tespit edilen üyeler de banlanıyor zaten. Bu kadar kadınsı içerik paylaşılan bir sitede bir erkek takılıyorsa onun destek alması gerektiğini düşünüyorum çünkü erkeklerin ilgi alanına girecek konular olmuyor. Sosyal medya zorbalığı diye bir şey var, bunun önünü alamayız öyle insanlar her zaman olacaktır. Sen sana faydalı olabilecek yorumlara odaklan gerisini boşver.

Benim en en sinir olduğum da şey mesela ben geldimde şöyle oldu vs diye yazıyorlar. Geldiğimde demiyorlar. Ya da mesela kazandım parayı nereye harcayacağımı bilmiyorum. Kazandığım yok 😂😂 bunlar ilkokulda öğretilen şeyler. İnanamıyorum. Bi de bitişik olması gereken de da ları ayıranlar var… konu sahibi ODTÜ ve Boğaziçi arasında kararsız olan kişi miydi 😅
Ya bakın insan her kuralı da hatırlamayabilir bu normaldir. Atıyorum olmayacak yere üç nokta koymuştur ya da şey kelimesini bitişik yazmıştır bir şekilde idare edilir çünkü anlam kaymiyor. Ama de da ayırmamak ya da nokta bile koymadan yazmak da artık dikkat edilmesi gereken önemli şeylerdir. Ben aktif 3 dil kullanıyorum günlük hayatımda ama tek işi sınav hazırlığı olan ve grameri gözü kapalı doğru yapması gereken kişi kadar yanlış yazmıyorumdur. Yoksa kimse kitap gibi yazın demiyor ki ben de hata yapıyorum. Amaaa bu felan ve morel yazanların ağzına yapıştırmak istiyorum gerçekten 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back