KK Omegazin :)

auscum dualarınız-dualarımız sayesinde buna çok inanıyorum

Bugün bende bir zırıltı hali var kadesa , senin bu mesajını okudum benim gözlerimden yaşlar aktı .

Rabbim sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin .

Az zaman geçirmiyoruz bu forumda , birbirimize hep böyle güzel dileklerle ve dualarla destek olsak , fikir danışsak , dertleşsek ...

Sanki ne güzel olur

Sizde bana dua edin , ben kolay kolay anlatamam öyle içimdekileri ,ketumum biraz .
:26:

ama ağlama nolur bak ben zaten her an hazırım ağlamaya..canım kesem yok olurken küçülmüşken değerler çok az artarken kürtaj olacakken birden herşeyin normal dönmesinin tek açıklaması var dua dua dua..ve hepiziden Allah razı olsun..

senin neyin var,sorun ne? sağlıkla mı ilgili,eğer öyleyse İnşallah sorunu atlatırsın.keşke anlatsan rahatlarsın biraz belki.

Amin canım .Akşam eşime bile anlattım senin olayını . Hatta geçen günde senin ufaklıkları anlatmıştım , hani biri her yer direniiş derken diğeri başbakan amcasını izliyormuş ya , çok gülmüştük

Ne komik değil mi aslında , tanımadığın insanların akşam muhabettelerinde varsın .Neyse , bugün bi tuhafım ya.

Oğlum üzüyor beni kadesam , anlatayım belki rahatlarım .Yusuf 3,5 yaşında , 2 yaşındayken fazla araştıran ve birazda kötü senaryocu bir anne olarak bazı hareketlerinden şüphelenip çocuk gelişim uzmanına götürmüştüm .Otizm tanısı koymuştum oğluma pat diye kendi kendime .Doktor yok dedi ben başkasına gittim gittim , yok dedi başkasına ... Öyle öyle olmadığına inandım sözde ama içimde hep bi his var , bu çocukta bir şeyler farklı diye .
Ona canım sıkılıyor kadesa .
Bugün bir arkadaştaydık , yaşıtları var , çok seviniyor onları görünce , heyecandan , arkadaşlar arkadaşlar diye koşmaktan nasıl sevineceğini şaşırıyor ama oyun oynamıyor asla , vuruyor , öyle acıtacak gibi değil ama gülerek hep şaka sözde .
Problem çocuk gibi , ayrıldığımız evden arkamızdan konfetiler atılıyor .
Bu hafta yine araştıracağım bir yerler , çok akıcı değil konuşması , derdini anlatacak kadar .Arkadaşları sen bebeksin dedi bugün , bilirsin çocuk dünyası acımasızdır pat diye söylerler , o gülüyor .Kötü bir şey bilmiyor hiç. Kötü söz bilmiyor , çocuğun biri kötü bir söz söyledi bugün , benim oğlum anlamadı bile ...
Offf ...Çok bile anlattım kadesam , böyle derdini paylaşamama özürü var bende.
Senide sorduğuna pişman etmeyeyim .

Kankam magazini ne hale çevirdim pardon arkadaşım ya.

auscum otizm değil bence önce için rahat olsun..bak cudana özel eğitimci o daha iyi bilir ama bende bu konularla ilgili biri olarak oğlunda otizm belirtisi yok diyebilirim..otistik bir çocuk yaşıtlarıyla iletişime geçemez,gülme vb..tepkileri bilinçli değil öylesinedir ve takıntlı davranışları vardır ve daha birçok şey..

benimkilerde 3 yaşında ve konuşmaları çok net değil,hele Deniz iyice karıştırıyor bazen ne dediğini kardeşi bile anlamıyor.bu normal bir durum.kreşe gidiyor mu? uyaran eksikliğinden kaynaklanan birşey yaşıyor olabilir.

Uyaran eksikliğini ilk doktorumuzda söyledi . Ama o zaman kreşe veremedim , ben karamürseldeyim , bulunduğum ilçedeki kreşler tuvalet eğitimi tamamlamadan almıyorlardı .
Onu da geçen ay hallettik nihayet .Bu sene kesin vereceğim ,hatta yaz için deneme yapmayı konuştuk , yaz okullarında . İşte küçük yer olunca her istediğin şartlarda yer bulamıyorsun .

Cudanaya bir ara özelden yazayım ben , yardımcı olur o da eminim .

Sağol canım bu arada

ausum yok tatlım ya, getirme aklına öyle şeyler. ben seni anlıyorum aslında. sen çok korumacı bir annesin, benim gibi. senin miniğin yalnız tek sorun bu aslında. kalabalık gördüğünde sevinçten ne tepki vereceğini şaşırıyor. koşsun mu? vursun mu? onlar yusuf için o kadar değişik ki, bebek de deseler, vursalar da seviniyor. sevindiği tek şey yalnız olmaması. konuşma meselesi hiiiç dert edilecek bir mesele değil güven bana. onun da tek çözümü arkadaş. benim bir arkadaşımın kızı vardı, 7 yaşındaki kız "napıyoçun, naşılsın, gelşene" diyordu okula gittiği halde. hatta garipseyip ben sormuştum, geçici birşey olduğunu söylemişti annesi. hiç dert etme kendine, eğer Yusufun öğrenmesinde, gelişiminde bir sorun olmadığına göre geri kalanı sosyal çevre yada bir kardeş.

Son düzenleme:

Çocuklar söz konusu olduğunda kendimi kaybediyorum.
Kafanı takmaman mümkün değil tabii anlıyorum , ama doktor yok dediyse İnan yoktur birşeyi.
Konunun uzmanı değilim ama bende senin gibi takıntılı bir anne olarak çok araştırırım.
Geç konuşması oğlunun bir problemi olduğunu göstermez, seni anlıyor ve derdini bir şekilde anlatıyorsa otizm i aklından çıkart bir kere.Pek çok sebebi olabilir konuşmamasının, katı gıdalara geç başlanması sebebiyle çene yapısı tam gelişmemiş olabilir,her dediği konuşmasına gerek kalmadan yapılıyor olabilir,arkadaş , kardeş eksikliği olabilir.Zaten erkek çocukları kız çocuklara göre daha geç konuşurşarmış.
Psikolog bir arkadaşım geç konuşan çocukların ilerde duygusal olarak daha güçlü, zorluklarla daha iyi başedebilen bireyler olduklarını söylemişti.
Hırçınlığının sebebide zaten konuşarak her derdini anlatamıyor olmasıdır.
Bu yıl mutlaka kreşe başlat, hiç denemeyle uğraşma bence, yaşıtlarıyla birarada daha çabuk öğrenir konuşmayı.
Sen her ihtimale karşı iyi bir psikoloğa götür ve için rahatlasın.

Nereye gidiyorsun
Kötü birşey yoktur umarım, çabuk dön
Selamlarrrrrr varmı yeni havadisler dedikodular
Abbblammm
Sende yoksun ne zamandır, özledik.

Bensiz burayi drama oteline cevirmissiniz.

Gittim birde reflexology yaptim geldim. Yasamiyormusum ben daha once kadar diyebilirim. :)

Aus bir Cudana'ya soralim bakalim. Allah'tan umit kesilmez. Gecmis olsun uzuldum.

aus beslenme bülteninden otizm konusunu okumanı tavsiye ederim.........otistik çocuklarda pastörize sütü ve tahıllı gıdaları kestiklerinde otistik bulgular gerilemiş........kendine zarar verme alışkanlığı var mı.........meğer pastörize sütte ve tahıllardaki gluten vücutta birçok hastalıklara yol açıyormuş.....bu yiyecekler morfin gibi etki ettiğinden kendine zarar vermeleri de olurmuş.........bilmiyorum bir araştır istersen

kötü düşünme kötü yakıştırmalar yapma sakın oğluşunun bişyi yok İnşallah..kreşe gitsin herşey daha güzl olacak.

herkese merhaba...

ayyy tadilat bitmiyor, calisan arkadas ise hayatimda gördügüm en yavas insan:))) Cok yoruluyorummm, ramazan olmasa annem gelirdi en azindan(

Kadesacim herseyin yolunda olmasina cok sevindim, Ben de test yaptiktan sonra kan tahlili yaptirmistim, deger cok düsük demislerdi. Ben de baska doktora gittim, adam düsük yapiyorsun beklicez dedi... bir hafta hergün düsük yaptigimi düsünerek gecirdim, sirf cahil bir doktor yüzünden. Rabbim yasacak günü verirse yasiyorlar, baska ne denir ki...

Bir anne hisseder, eğer çocuğunda gözlemlediğin tek şey geç konuşması ise endişelenme, ama değişik takıntılı davranışlar, ilginç korkular gibi şeylerde gözlemliyorsan çocuğunu iyi bir çocuk psikiyatristine götürmeni tavsiye ederim. Ve çocuğunu bol bol sosyal ortamlara götür ve yaşıtları ile görüştür çok faydasını görürsün... Konuya pat diye giriş yaptım ama şu hissettiklerini yaşamış bir anneyim...

The Net i izliyorum. Tam benlik.

Cuma gunu yeni sayida gorusmek uzere. 16:

Unutmayin Omegazin Dunyasi, sanal omega deponuz. :

Iyi geceler, Omegazin'siz kalmayin .

Son düzenleme:

Oğluşumun adaşının birşeyi yoktur inş aus.
Uzun zamandır farklılıklar olduğunu hissettiğini ve endişelendiğini biliyorum, biliyorsun
benim oğlumunda bazı sıkıntıları var, diyeceğim odur ki ağlamak ve korkmak yerine
en kısa zamanda iyi bir doktora götür canım yusufçuğu, artık 3.5 yaşında çok daha
rahat değerlendirebilirler, kafandaki endişeler inş boşadır.
En ufak ihtimali bile ihmal etme canım, annelik tuhaf birşey, herşeyi hissediyor.
Dualarım sizinle, güzel haberlerini bekliyorum inş.

Canım benim için içini yiyecekse başka bir doktora daha götür çünkü böyle yaşayamazsın. Ama bende diğer arkadaşlarım gibi birşey olduğunu sanmıyorum.

Kreşe veremezsen bile haftada 2-3 gün bir kaç saat oyun grubuna verebilirsin, hem sosyalleşir, hem yaşıtlarıyla olur.

insanlar ne action dolu bir hayat yaşıyor yaw, kendi hayatım sönük kaldı bir an sürekli bir beğenilme, istenme korkusu falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…