Uyaran eksikliğini ilk doktorumuzda söyledi . Ama o zaman kreşe veremedim , ben karamürseldeyim , bulunduğum ilçedeki kreşler tuvalet eğitimi tamamlamadan almıyorlardı .
Onu da geçen ay hallettik nihayet .Bu sene kesin vereceğim ,hatta yaz için deneme yapmayı konuştuk , yaz okullarında . İşte küçük yer olunca her istediğin şartlarda yer bulamıyorsun .
Cudanaya bir ara özelden yazayım ben , yardımcı olur o da eminim .
Sağol canım bu arada
Çocuklar söz konusu olduğunda kendimi kaybediyorum.
Kafanı takmaman mümkün değil tabii anlıyorum , ama doktor yok dediyse İnan yoktur birşeyi.
Konunun uzmanı değilim ama bende senin gibi takıntılı bir anne olarak çok araştırırım.
Geç konuşması oğlunun bir problemi olduğunu göstermez, seni anlıyor ve derdini bir şekilde anlatıyorsa otizm i aklından çıkart bir kere.Pek çok sebebi olabilir konuşmamasının, katı gıdalara geç başlanması sebebiyle çene yapısı tam gelişmemiş olabilir,her dediği konuşmasına gerek kalmadan yapılıyor olabilir,arkadaş , kardeş eksikliği olabilir.Zaten erkek çocukları kız çocuklara göre daha geç konuşurşarmış.
Psikolog bir arkadaşım geç konuşan çocukların ilerde duygusal olarak daha güçlü, zorluklarla daha iyi başedebilen bireyler olduklarını söylemişti.
Hırçınlığının sebebide zaten konuşarak her derdini anlatamıyor olmasıdır.
Bu yıl mutlaka kreşe başlat, hiç denemeyle uğraşma bence, yaşıtlarıyla birarada daha çabuk öğrenir konuşmayı.
Sen her ihtimale karşı iyi bir psikoloğa götür ve için rahatlasın.