• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket kk da sigara içineler,içmeyenler,bırakanlar ...hadı bakalım

sigara içiyormusunuz içmiyormunuz

• Ankete Katılan
    330
içmiyorum evimde de kesinlikle kimse içemez eşim de baskılarım sayesinde dayanamayarak bıraktı:)

ben sıgarayı bırakamıyorum aam sıgaram hep benı bırakıyo kayboluyo uff fıyatı da 5.50 ,kızlar ben gaztede bı ıkız gormustum bırı yıllarca sıgara ıcmıs dıgerı kullanmamıs yaslarıda baya vardı bırının cıldı kaymak gıbıydı oburununku de kararmıstı boyle bı degısıktı ,mesala benım bı yengem var o da gencken cok beyazmıs ama yıllarca sıgara ıcmıs cıldı boyle boz rengınde guzel degıl,gencken farkedılmıyo ama yaslanınca anlıyosunuz tabı bunalr dısa verılen zararları Allah bılır cıgerlerımzı ne hale gelıyo:59:

çok şükür bende eşimde içmiyoruz.
içen herkesin bu illetten kurtulmasını ümit ediyorum
zararın neresinden dönülse kardır.
maddi zararını bir kenara koyun sağlığınızı tehdit ediyor.:50:
çevrenize bir bakın bu illet yüzünden hasta olan yada hayatını kaybeden tanıdıklarınız hatta yakınlarınız vardır.bunlardan ders çıkarın..
vee lütfen aileniz, varsa çocuklarınız için sigaraya hayır deyin...
:45:

her türlü bağımlılığa karşıyım,
çok şükür daha hiç bir şeye bağımlı olmadım..
her şeyde "azı karar çoğu zarar" politikasını uygulamak en sağlıklısıdır
dünya nimetlerinden kaçın demiyorum
sadece bütün dünya nimetlerinden azar azar..
tek bir tütüne bağlanıp da ömrünü tüketmek çok saçma..
keyfine..

Uzun süre kullanmıştm hatta baya keyif alıodm bırakmayı düşünüpte semediği halde alışknlktan dolayı hala devam edenlerden deildm bırakmayı düşünmüyodum ama hastalandm acayip ateş fln bi hafta yatmışm hatırlamıyorum o kdr fenaydm kendime geldğmde artk sevmedğime krar verdm ve bi daha içmedm 2 sene oldu bırakalı

Yaklaşık 7 8 sene boyunca sigara içtim. Helekı üniv hayatımda tam bir sigara manyagıydım. Bazen günde 2 paket. Artık goguslerım ve bogazlarım agrıyordu ama canım istiyordu. Ders aralarında zorunluluktu sanki sigara ıcmek. Aglarsın Yak sevınırsın yak herşeyde sigara. Okul bıttı baba evine donduk annem bılıyordu ama her zaman bırakmamı istedi. Bende sartladım kendîmı ve anneme soz verdim asık olayım bırakıcam yavas yavaş dıye. O sıralarda da Baya azalttım once 3 4 günde 1 paket sonra günde 3 fılan.annemde sayıyordu kızım bugun hakkın doldu tamam dıyodu. Veeee sonra bırgun asık oldum. Oda sigara ıcıyordu ılk zamanlar karışmadı ama ilişkimiz vıddılesınce ve benım gönlümde cıddı olunca bırakıcam dedım. Butun kaprıslerıme varmısın dedım cekermısın dedım. Annemde o da her zaman dediler. Sart koştum cok canım çekerse senin yanında bir tane ıcıcem dedım irade zayıf olursa kendîmı garantiye aldım aklımca. Velhasıl geçtiğimiz ramazan ayında ılk gun orucluyken dedımkı kızım bırak lanet olsun bu zıkkıma. Bedenini temızle çocuğun ilerde temiz bedende büyüsün gelıssın. Veee bıraktım hıc ıcmedım sevdiğim su anki nışanlım oluyor kendisi ıftara geldı ve bana sigarasını uzattı ıc dedı bende hevesle aldım dumanı cektım ve resmen kustum kızlar. 15 20gun icınde sigaradan uzaklâsmıstım. Ve sımdı. Yıne ıcmıyorum ama arada sevdıgım nısanlımla ozel anlarımızda keyiften yakıyorum ama öylesine elde duruyor. Ha bazen aklına gelıyo insanın ama hemen defedebılıyorum. Sımdı cok daha saglıklıyım. Tırnaklarım kırılmıyor saçlarım cok zayıftı canlandı merdivenleri çıkarken tıkanmak yok yaşımdayım tam artık. :). Uzun oldu kusura bakmayın. Allah herkese bırakmayı nasıp etsin.

bırakmak kolay da yeniden başlamamak zor gibi geliyor artık:(

2 yıl içmediğim dönemde "allahım nasıl içmişim bu pis şeyi" derdim..

bir uzman "bırakmak diye birşey yok sen bağımlısın ancak içmemek diye bir çözüm var" demişti..

şimdi anlıyorum onu..

inşallah.. kimse başlamaz, başlayan da bırakır ve tekrar başlamaz...

Sımdıye kadar hıc paket almadım ama annemle karşılıklı keyif sigarası içtiğimiz oluyor ;) kullanmıyorum diyebilirim.

Back
X