Kızlık zarı ne işe yarar ?

aklıma geldi şimdi..bu zar öyle önemlidir ki düğün gecesi gelen kanı görmek için çarşaf ister bazı kendini bilmezler..o kan kadınların hayatını kurtarır,başlarını dik tutmalarını sağlar çoğu zaman.

Ama soyle de birdurum var kizlik zari tamamen kapali bir zar degildirki... Cok ender tamamen kapalilari vardir ve bu regl kaninin bile icerde birikmesine ve operasyon gecirilmesine sebep olur..

Yani bana da kiz cocuklarini mikroptan koruma amacli gelmiyor. Mikrop burada zar var gecmem demezki, sonucta zarda delikler veya delik oluyor.Yani zarda sterilizasyon kontrolu yok...yapisinda zaten delik/delikler var, Yoksa bakire bir kiz nasil regl oldugunda o kan disari cikacak. Bunun mikrop kapmamayla alakasi oldugunu dusunmuyorum, dedigim gibi mikrop bakteri vs cok rahat zardaki delikten iceri gecis yapabilir.

Cidden ben de merak ettim simdi neden var acaba...

Bekaretin kanitidir (diktirme vs ayri tutuyorum o konulari, veya esneklik vs ama anlasilabilir tabiki de dr tarafindan dikilmis mi ya da esnekmi) . Bekaretin kanitidir da bakire olup da her sekilde herseyi yasamis (anal,oral) olanlar icin hala kanit olma ozelligine sahip midir.....

Belki de bir nevi caydirma.. Esinizle yasayacaginiz seyi baskasiyla yasamayin pisman olmayin uyarisi... Kim bilebilir. Onemli midir? Onemlidir.(bence)

Son düzenleme:
Konuyu araştırırkende bi sözlükte aynı tartışma yapılma yapılmış..Öyle diyaloglar ortaya çıkmışki..
Bknz: soğan zarı kadar gereksiz bir zar.

bebeklik döneminde vajinayı koruyor diye okumuştum. Çünkü bebeklerin vücudu yetişkinlere göe daha hassas.... Ama bydüğün zaman o zarın fiziksel bir yararı olmuyor. İlişkiye girincede gidiyor zaten... Ama yaşadıgın çevreye göre sosyal önemi de olabiliyor.

ben anatomımı bılmıyor degılm elbette bılıyorum. tabı kı de arastırdım dogal olarak. ama her yer farklı soyluyor . sadece sordum ama sen hemen bana vajınusmus teshısı koydun. sagol valla

lafım sana değil demiştim...
gördüğün yer vajina girişin kızlık zarın değil.
gerçekten özür dilerim çünkü lafım sana değildi.
kimseye de teşhis koymadım.
şuncağız konudan bile tartışma çıkmasının anlamı yok.

Ya evet komşumuz düğün yapacağında özel bemmbeyaz (!) bir çarşaf almıştı göğsünü gere gere dolaşıyordu.
Kız kendine yedirememiş ki iyide yapmış bence.Kocasıyla direk balayına gitmişlerdi.
Kadın bize gelip söylenip duruyordu.

ben zaten tartısma cıkması taraftarı degılım masumane bı soru sordum ve sende benım soruma alıntıyla cvp verdın dogal olarak bana soylemıs oldun. neyse ya sorun degıl gercekten cokta taktıgım bı sorun degıl nerdeyse nerde yani. dedım ya sadece sormustum. cvp vermek zorunda degıl kımse

evet, delikli ama bir barikat kurabiliyor çeperlerden etrafı da sanırım vajinayı koruyan bakteriler için bir tür savunma alanı oluyor. belki bebeklikte daha esnek daha kapalı bir yapısı vardır.

biyolojik olarak açıklaması nedir bilmiyorum am şuda olabilirmi diye düşünüyorum herkesin bildiği gibi dinimize göre allah dini nikah kıymadan birlikte olmak günah sayılıyor kızlık zarıda kadınların büyük çoğunluğunun evlenmeden ilişkiye girmesini engelleyici bir faktör yani büyük çoğunluk ilk ilişkiyi eşi ile yaşıyor ve öyle devam ediyor yani yaratılış olarak allah tarafından bu sebeple konulmuş olabilirmi ..?? bu sadece benim düşüncem arkadaşlar

bende bi yakınımızın gelin yatağında görmüştüm o çarşaf parçalarını ve çok ürkmüştüm.ne olduğunu anlamlandıramamıştım önce..bak gözümün önüne geldi yine

elbette ama ya erkekler

iyi de islamiyetten önce de vardı bu zar???
şöyle bir bakınca bazı kültürlere utanç bile sayılabiliyor belli bir yaşta bakire olmak.
hatırlamıyorum hangi toplumda ama, gelin bakireyse ve o kan yatağa bulaşırsa uğursuzluk sayanlar var.
bir yanda da o iki damla kan için yok edilen gelinler var...
KIZLIK ZARI - Kzlk Zar Nedir? Hera: (312) 426 85 25

peki ya erkekler? onlar için suç değil mi evlilik dışı ilişki..

bu konu içinden çıkılamayacak kadar karışık ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…