Kızlık zarı ne işe yarar ?

türkiyede insanları namuslu ve namussuz diye yaftalamaktan başka hiçbir işe yaramıyor.

gerçi oraya konulmuş ki bir amacı var, bilimsel, sağlık açısından ama tabii bu bizim milletimizi ilgilendirmez. bize ne bilimden ilimden tıptan :)

hala bacak arasında gezinmekten yukarılara çıkamadık.
beyni kastetmiyorum ama hiç olmazsa kalbe kadar çıksaydık. insanlar vicdansız olmuş artık.
bir insanı sadece oraya bakarak namuslu namussuz diye yaftalamak bizim için çok kolayda,
her yıl gazetelerde çıkan domuz etli araştırmaları hiç yorumlamıyoruz.
ya da çok namuslu insanların kızları köle gibi kullanıp, taciz edip mahkemelerden kırmızı halıyla çıkarılmalarını.
ben gerçekten başka şeylerin konuşulmasını istiyorum.
benim için en büyük namussuz kendisine eş olan insanı, yollarda milletin gözü önünde döven insandır. hiç dövmemeli ne yolu.
senin namusun evindir aynı zamanda sen nasıl karını başkalarının önünde yerlerde hırpalarsın.
sen bu kadar aciz misin ki sana gücü yetmeyeni eziyorsun?

yorumların hepsini okumadım ama namus kızlık zarıyla ölçülmemeli ha enfeksiyonu önlüyorsa tıbbi bir gerekçesi varsa iyi ki var . kızlık zarı bozulmayıp erkekle her türlü şeyi yaşamış bir kadın bana göre namuslu değildir o halde. ama sorsan kızın zarı var ve namuslu. ince konular bunlar dini yönüne değinmiyorum herkesin günahı sevabı kendine.muhakkak her kadın her erkek ilki olmak ister ama vay sen namussuzsun senin zarın yok demekte doğru değil. hayatın insana ne getireceği belli olmaz. :26:

Kızlık zarının çok önemsendiği bir ülkede yaşıyoruz.Bakire değilsen diğerlerinden ayrı muamele görürsün bu memlekette..Benim birçok arkadaşımın sırf birkez yaşadıkları bu olay yüzünden aylarca arkasından konuşuldu (o..... muamelesi yapıldı) . Sonra biz moderniz , biz gerikafalı değiliz , Avrupalıyız.Nah Avrupalısınız ! Birde bunu yapan erkekler evlenirken bakire kız arıyor..sanki kızı bozan ağaç duvar anasını satıyım..

ben de tam sizin yazdığınıza benzer düşünerek yazmıştım ama yazdıklarım silinmiş.....ne aile yapısına saygısızlığım kalmış ne de zarını diktirenlere alkış tuttuğum.......ben kendi eşim denecek o adama çok kolay .iktiri çektim erkekleri kandırmaya ihtiyacım olmadı....aşık olduğum erkekle evlendiğime göre başak erkeklere de hiç ihtiyacım olmadı.......olaylara toplumsal gerçekler üzerinden yorum getirmiştim
devlet planlama teşkilatında çalışan bir ablamız anlatıyodu kadınların %60 ı şiddet görüyormuş ensest olayları çok yüksek....çalışan kadın sayısı azalıyor ......gelecekten korkuyorum.....bütün bu ahlaksızlıkların arasında vay kaltak zarını diktirmiş demek içimden gelmiyor......burdaki yorumlara bakarak kendimden şüpheye düşmüştüm acaba gerçekten gevşek bir insanmıyım diye ...............hayır bu olamam .......bizim gibiler farklı şeylere kafa yoruyor

ah keske olmasaydı su zar gerci erkekler yontemini bulurdu yine kadınların seyiyle ugrasmaktan baska derdi olmayan issiz gucsuz eleman cok..ne kadar kotuki o zar yuzunden hayatı kararan sorgulanan rencide olan hep kadınlar ..kadınlar bile hemcinslerine bunu yapabiliyor bunu takıntı haline getirip acaba ilk gece kan gelirmi diye dusunen oyle cok kız varki nasıl psikolojik baskıdır bu kadınlara ya yazık

Son düzenleme:
ya okuyunca güldüm arkadaşım bende bilmiyorum düşününce cevap veremedim kendime ama şöyle diyim süs diye duruyo : hahaha allahım yaa

kızlık zarının maneyi hiç bir anlamı olmaz, olmamalı zaten .. Herneyse ...bilimsel olarak bütün doğurgan hayvanlarda olan ve üreme organlarını virüslere,bakterilere karşı koruyan geçici bir organdır.

Son düzenleme:
Açıkçası fiziksel olarak ne işe yaradığını bilmiyorum...
Ama düşününce kızlık zarı olmayınca mikrop kapma olasılığının artması çok da mantıksız gelmiyor...
Zira evlenince kadın hastalıklarına daha çok yakalanıyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…