dürüstlük.
çok güzel bir kavram. keşke herkes dürüst olsa.
ama o dürüst olmayı engelleyen yine toplum deği lmi. hiç kimse keyfi yapmıyor bu işlemi arkadaşlar bunu.
toplum diretiyor bakire olmayan kızlara.
elbette bir kız yaptım arkasındayım diyebilmeli. peki bunu dediğinde başına geleceklere ne demeli
.
aile duyabilir,eş dost duyabilir.konu komşu duyabllir.
bu ülkede bakire değil diye öldürülen kızlar var bu uzay çağında hala..
bu bana dürüstlükten öte kendini koruma olarakta geliyor.
sevdiği adamla 1 kere olmuş bir kızı düşünün. diyelim adam öldü. kız yine sevdi. karşısındaki adamın geçmişinde cinselliği yaşadığı aynı kız gibi bir sevgili var. ama bakire arıyor. peki bu adam dürüstlüğü hakediyormu sizce. dürüstlüğü hakedecek kişi o kızlar gibi bakir olmalıdır. yoksa bana göre haketmez.
toplumun bakış açısına bakalım yine,
kız her önüne gelenle beraber. ama bir tek onu yapmamış. herşeyi yapmış.
bir diğer kız bir tek kez beraber olmuş sevdiğiyle ve bakire değil.
bu 2 kız evlebnecek.bakire olan son derece rahar evlenir bakireyim der. ama diğeri. o 1 kere olanın durumunu düşünün.
buradada eşitsizlik yok mu. haksızlık peki..
topllum bunu istiyor ve dayatıyor size.ve bakir olmayıp bakirelik isteyen erkek çok fazla. oda diyorki bu işlemi yaptırayım.
hadi diyelim, söyledi adama. adamın bunu ona buna demeyeceği,aileye kadar bunun gitmeyeceğinin garantisi varmı. ağızdan ağıza yayılmayacağı... nasıl güvenecek adama. adam bunu şantaj bile yapabilir. eğer o toplum bu konulara rahat bakmıyorsa ve aile tutucuysa.
dürüst ol, söyle demek kolay.ama buradı Türkiye. o ,o kadar kolay değil.
toplumun bakış açısını ve bu dürüstlüğün ilerde o kıza ne gibi zararlar getirebileceğini de göz ardı etmemeliyiz.bu dürüstlüğün, sonu hayati bile olabilir