er-ca ya sonuna kadar katiliyorum...
birkac farkli konudan da ben bahsedeyim böylece sizi nelerin bekledigini, bunu kaldirip kaldiramayacaginizi da düsünürsünüz...
mesela köpeginiz varsa hic bir yere gidemezsiniz.. cocuktan daha zordur yani. cocugu alip gidersiniz ama köpegi alip gitmek o kadar degildir... sehir disina yatiya hemen hemen cikamazsiniz cünkü gideceginiz evdekiler ya korkar ya istemez evde köpek. otel deseniz kabul etmez, tatile cikamazsiniz... hadi diyelim bakicak birini bulup evde biraktiniz... geri döndügünüzde psikolojisini alt üst bulursunuz. gece gezmelerini azaltmak zorunda kalirsiniz cünkü gündüzleri calistiginiz icin o yalnizdir. geceleri onunla ilgilenmenizi ister.. giderseniz de kizar, havlayarak ortaligi ayaga kaldirir siz yokken :) bizde olmadi pek ama bir arkadasim köpegi kücükken her gece gezmesinden döndüklerinde bir ayakkabisini cignenmis buluyordu.. dolap kapali olsa bile bir yolunu bulup acip intikam aliyordu
biz mesela tatile giderken bile kizimizin bizimle gelebilecegi yerleri seciyoruz. mesela sadece köpek kabul eden otelleri. ayrica 2 yildir tr ye gidemedik onu yalniz birakmamak icin. ucakta perisan oluyor diye de ucamiyoruz. denedik kendine gelemedi 2-3 gün. bu yüzden de ucak fiyatinin 2 katini harcamayi ve 2-3 gün süren yorucu kara yolculugunu yapmayi tercih edicez bu yil...
son konu da cocuk konusu. bu cok önemli... bebegi oldugunda köpeklerini oraya buraya veren, terkeden o kadar cok ki... bir tanidik bebek olduktan sonra o zamana kadar evde icerde yasayan köpegini bahceye koydu
bu da bir köpek icin cok zor.. ve tabi ilgisizlikten zamanla saldirganlasti eskinin lokum gibi köpegi
köpek sahibi olmak dünyanin en büyük zevklerinden biri. ama bir o kadar da sorumluluk isteyen bir is... köpegi olmayanlar bu lafa cok kizar ama inanin köpek ve cocugun sorumluluk acisindan farki yok..
gelelim diger yüzüne ... diger yüzünde sizi asla terketmeyecek, sizi cikarsiz ve umarsizca seven, hayattaki en güclü dostunuz var. büyüyüp laf anlamaya baslayinca hele degmeyin keyfine.
bebegim olursa hayatimda bulabilecegim en iyi bebek bakicisindan uzak kalmayi düsünemem bile :) [/QUOTE]
Çok hakılısın, özellikle renkli belirttiğim lafına bayıldım, gerçekten süper bebek bakıcısıdırlar :lepi:
Benim de 4 ayaklı bir oğlum var, henüz 2 senedir bizimle..
Kısaca özetlemek gerekirse;
Sabah işe giderken 1 saat erken kalkıp tuvalet ihtiyacını gidermenin bedeli uykusuzluk,
Ne kadar yorgun olursam olayım, topunu o yumuşuk ağzına alıp getirdiğinde 40 dakika oynamanın bedeli extra yorgunluk,
Ama tüm bunlara rağmen O'nun beni kapıda sevinçle karşılamasının değeri paha biçilemez :asigim: