Ahahah konu en sonunda Ayşe Arman'ın sabetaycılığına mı bağlandı,çok iyiymiş ya.Yalnız bu yazılanlar karalama ve iftiraya girer ve suçtur onu bilin de.Bu arada sabetaycılık yahudilik gibi anneden geçer.Yani bir insanın babası sabetaycı olsa bile bu o kişiyi sabetaycı yapmaz.
Ausencia cim, zaten sorun Ayse hanimin o carpik sekilde algiladigi seyi, ayni carpik haliyle insanlara aksettirmesi ve bunu yapmanin sanki bir babanin asli göreviymis gibi " bir babanin bunu söylemesi fevkalede önemli" demesi.
Yoksa az biraz Ayse hanimi arastirinca pekte kaale alinmayacak bir yazar oldugunu anladim.
Aslinda bu yazisiylada öyle yok " ülkemizde ki cinsel özgürlügü" yok " ergenlikteki cocuklarimizin sorunlarini halletmeyi" falan düsündügünü zannetmiyorum.
Ayse hanim her zaman ki gibi cinsellikle kendini kaybetmis, absürt bir yazi kaleme almis, bunuda büyük bbir ihtimalle yenGEnC nickli arkadasin dedigi gibi ilgi cekmek, okunmak, reyting almak icin yapmis.
benim babam yabancıydı...
annemle ayrıldılar sonra gerçi...
19 yaşındayken yurtdışındaydım bir süre için ve onunla görüşmek zorunda bırakıldım ve bin pişman oldum
adam diyorki bana..(tercümesi nasıl yapılır o kelimenin şu an bilemedim )
çiti atladın mı?
çit ne ki diyorum içimden
baktım aval aval
cinsellik yaşadın mı diyor adam bana
ya yuh be adam dedim ....öyle işte
yabancı kültürü.....pehhh sokarım öyle kültüre
2 ay önce actiginiz bir konuya denk gelmistim ve üzülmüstüm.O konuda babanizi siz dogduktan sonra kaybettiginizi yazmistiniz...
Simdi ayni babayla 19 yasinda bir süre yasadiginizi yaziyorsunuz..
Pardon bu yazadiklarinizi nerde yasadiniz acaba,babaniz rüyanizami girdi...
Konuya gelince orda yazilan bir kac kelimeye takilip bütün yaziyi böyleymis gibi göstermek ne kadar dogru onu bilemiyorum...
Böyle bir seyi hic bir babanin kizina söyleyecigine sanmiyorum ayrica...
Basiniz sag olsun... Yanliz ufak bisey kafama takildi.Kurdugunuz cümle tam olrak su "Babami ben dogduktan sonra kaybettik"Siz dogduktan sonra kaybettiginiz bir insan nasil sizi büyütüyor...Kusura bakmayin amacim tartisma yaratmak degil.Sadece merak ettimasıl babam yaşıyor hanım efendi...
ben asıl babamı 3 defa gördüm ömrümde....yani bnm için ölü ...
annemin 2 evliliğindeki vefat edendir ve benim babacığım diye bağrıma bastığım insandır ....
bilmeden ,düşünmeden ...lütfen....
ayrıca ne demek bir baba öyle şeyler demez? yalan mı söyluyorum yani?
ama haklısınız ....baba olsaydı diyemezdi işte....
Basiniz sag olsun... Yanliz ufak bisey kafama takildi.Kurdugunuz cümle tam olrak su "Babami ben dogduktan sonra kaybettik"Siz dogduktan sonra kaybettiginiz bir insan nasil sizi büyütüyor...Kusura bakmayin amacim tartisma yaratmak degil.Sadece merak ettim
Isterseniz özel mesajla konusalim,burayi isgal etmeyelim...
Ayrica bir babanin böyle birsey diyecegini sanmiyorum derken o lafin size degildi,asil konu olan "meme" konusunaydi...
Anliyorum,tekrar basiniz sag olsun.Sansliymissinizki iyi biriyle karsilasmissiniz...annem bana hamileyken boşanıyorlar
yani doğuyorum ama baba piyasada yok ....
ben 3-4 yaşlarındayken yeniden evleniyor ve üvey babam ben 9-10 yaşındayken vefat ediyor ...
ve o günden sonra annem böyle....
orda hani uzatmayayım doğduğmda öldü dedim ..ki zaten asıl babam benim için ölü....
ayrıca evet sanırım orayı yalnış anlamışım pardon
Ilk olarak sunu söyleyeyim;
Iyiki o carpik sekilde anladigi seyi yazmis bakin yazi okunulmus, oldu, okunulmasi gereken bir yazi tarzinda söylemler olmus.
Ben yazida muhakkak okunmasi gereken bir yön göremedim.
Absürt ve carpik anlasilarak aktarilan sözden baska birsey yok yazida.
Her annenin emzirme anlilari gibi anilar iste.
Hatta bazi annelerinki daha cok maceralidir. Mesela anne emzirirken " milchstau" olur ve gercekten anlatilacak bir olay cikar ortaya.
Yazinin icinde kullandigi sözleri " büyük bir toplumsal sorunun halledilmesi gereken adim" mis gibi görmek yada göstermekte artik uc noktanin ucu yani.
"cocuklarimizin ergenlik döneminde yasadigi sorunlari daha kolay atlatmak icin izlenilebilecek yol" önerisi falanda göremedim ben.
Hanimefendi sadece gelismis, gelisimini tamamlamis ve artik " kadin" vücüduna kavusmus cocuklarimizi "nasil utanmadan, özgürce öpüsüp, sevisecegi" konusunda desteklememiz ve cesaretlendirmemiz gerektigini söylemis kisaca.
"memelerin hayirli olsun, memelerinle kahkaha atarak sevis" sözünün baska bir anlami yok.
Bu söze büyük anlamlar yüklemeye calismak baya bir zorlamak oluyor.
Olayin cocuklarin yasadigi ergenlik sorunuyla falan ilgisi yok, olay tamamen cocuklari sevismek icin cesaretlendirmekle alakasi var ki buda ne zaten benim ne kabul edebilecegim nede uygulayabilecegim birsey.
"Hadi kizim memelerinde cikti, gelisiminide tamamladin, artik sakin utanma, istedigin gibi sevis, kahkahalarla sevis" gibi bir cümle kurmam cocuguma, cünkü zaten zamani gelince cinsellik yasayacak, benim anne olarak asil görevim ona cinselligi, dogum kontrolünü, ve ikili iliskileri anlatmak olabilir.
Zaten bu carpik düsünceler ve yasamin merkezindeki seyi cinsel iliski zanneden zihniyet yüzünden bu kadar cinsellikle iliskili sorunlar yasaniyor ( kücük yasta hamilelik, cocuk aldirma, cinsel hastaliklarin yayginlasmasi vb)
Bir anne babanin görevinin, cocuguna " cinsellikte sakin utanma, sakin kendini cekme, istedigin gibi sevis" demek oldugunu zanneden zihniyete ne denebilirki.
[h=3][/h]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?