• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlarimizin gögüsleri belirginlesince, babalari " güle güle kullan memelerini"

Ahahah konu en sonunda Ayşe Arman'ın sabetaycılığına mı bağlandı,çok iyiymiş ya.:ssz:Yalnız bu yazılanlar karalama ve iftiraya girer ve suçtur onu bilin de.Bu arada sabetaycılık yahudilik gibi anneden geçer.Yani bir insanın babası sabetaycı olsa bile bu o kişiyi sabetaycı yapmaz.

Ahahah konu en sonunda Ayşe Arman'ın sabetaycılığına mı bağlandı,çok iyiymiş ya.:ssz:Yalnız bu yazılanlar karalama ve iftiraya girer ve suçtur onu bilin de.Bu arada sabetaycılık yahudilik gibi anneden geçer.Yani bir insanın babası sabetaycı olsa bile bu o kişiyi sabetaycı yapmaz.

İşin daha komik bir yanı var
Kızına o lafı(Güle güle kullan memelerini) söyleyende Can Yücel
Hani Hasan Ali Yücel'in oğlu olan şair...

Hasan Ali Yücel kim mi

28 Aralık 1938'de Hasan Âli Yücel, 2. Celal Bayar hükümetinde Milli Eğitim Bakanlığı'na getirildi. Üniversite reformu (Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nin kurulması, Yüksek Mühendis Okulu'nun İTÜ'ye dönüştürülmesi ve Ankara Tıp Fakültesi'nin kurulması), Köy Enstitüleri'nin kurulması, Dünya klasiklerinin Türkçeye çevrilmesi ve ilk resmi ve telifli Türkçe ansiklopedi olan İnönü Ansiklopedisi'nin ön çalışmaları onun bakanlığı döneminde gerçekleşmiştir. Devlet Konservatuvarının kurulması (20 Mayıs 1940),Türkiye'nin UNESCO'ya girişi onun çabaları sonucunda olmuştur. Dört yıllık çabaları sonucunda 25 Haziran 1946'da Üniversiteler Yasası çıkartılır. "Bu yasayla, yüksek öğretim kurumlarının Bakanlıkla olan "sıkı bağı" önemli ölçüde gevşetilmiş, mevcut kuruluşlar yapısal bir bütünlüğe kavuşturulmuş, böylece üniversiteye organik bir karakter kazandırılmıştır. Bu yasanın getirdiği bir başka sonuç da, "dışarıdan gerilim" yerine "içeriden denetim"in getirilmiş olmasıdır. Ankara Üniversitesi de bu yasanın sonucu olarak kurulmuştur.

Kaynak: Vikipedi

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesinden ayrıntılı özgeçmişini okuyabilirsiniz...

Zaten Can Yücel de öyle "kahkahalarla seviş kızım" anlamında söylememiştir o lafı.Dalga geçmiştir muhtemelen.Rahmetli tuhaf adammış her dediğine akıl sır erdirmek mümkün değil.Ayşe Arman da onun bu sözünü kendince böyle yorumlamış ve bu yorumdan yola çıkarak toplumda olmasını istediği cinsel özgürlükten dem vurmuş ki bence bu konuda haklı.Kimse 12 yaşında kızlar hamile kalıp okuldan ayrılsın filan demiyor zaten.Ama şu baskıcı zihniyet bir kenara bırakılsın da artık yetişkin çağa gelmiş insanlar kendi bedenleriyle ilgili kararları ayıplanmadan yargılanmadan verebilsin istediği şekilde özgürce yaşasın.

Can Yücel ne demiş ?

Memeleri yeni çıkan kızına ; '' güle güle kullan memelerini. ''

Ayşe Arman ne anlamış ?

''Memelerin çıktığında kahkalarla seviş kızım ''

Evet , Can Yücel muhtemelen kalıpların dışına çıkıp kızına , bu yeni değişimden utanmaması gerektiğini vurgulamak istemiş .

Ama ben de ausenciaysam , git de seviş dememiş !

Algı kişiye göre değişirin güzel bir örneği olmuş.

Ayy bi konu anca bukadar saptırılır yani. Başlığı okuyunca ay bu nasıl bir konu dedim ve Yazıyı baştan aşağı iki defa okudum, benim aklımda kalan tek şey ise (iki yıl boyunca kızını emziren bir anne olarak) "emzirmenin mucizesi". Sanırım bakış açısı dedikleri bu oluyor...
:37:

Ausencia cim, zaten sorun Ayse hanimin o carpik sekilde algiladigi seyi, ayni carpik haliyle insanlara aksettirmesi ve bunu yapmanin sanki bir babanin asli göreviymis gibi " bir babanin bunu söylemesi fevkalede önemli" demesi.

Yoksa az biraz Ayse hanimi arastirinca pekte kaale alinmayacak bir yazar oldugunu anladim.
Aslinda bu yazisiylada öyle yok " ülkemizde ki cinsel özgürlügü" yok " ergenlikteki cocuklarimizin sorunlarini halletmeyi" falan düsündügünü zannetmiyorum.
Ayse hanim her zaman ki gibi cinsellikle kendini kaybetmis, absürt bir yazi kaleme almis, bunuda büyük bbir ihtimalle yenGEnC nickli arkadasin dedigi gibi ilgi cekmek, okunmak, reyting almak icin yapmis.

Son düzenleme:
Ausencia cim, zaten sorun Ayse hanimin o carpik sekilde algiladigi seyi, ayni carpik haliyle insanlara aksettirmesi ve bunu yapmanin sanki bir babanin asli göreviymis gibi " bir babanin bunu söylemesi fevkalede önemli" demesi.

Yoksa az biraz Ayse hanimi arastirinca pekte kaale alinmayacak bir yazar oldugunu anladim.
Aslinda bu yazisiylada öyle yok " ülkemizde ki cinsel özgürlügü" yok " ergenlikteki cocuklarimizin sorunlarini halletmeyi" falan düsündügünü zannetmiyorum.
Ayse hanim her zaman ki gibi cinsellikle kendini kaybetmis, absürt bir yazi kaleme almis, bunuda büyük bbir ihtimalle yenGEnC nickli arkadasin dedigi gibi ilgi cekmek, okunmak, reyting almak icin yapmis.

En fazla ileride kızının memeleri büyüdüğünde ilk iş olarak '' hadi git kahkalarla seviş '' der .

Mesela 14 yaş doğum günü hediyesi olarak kızına '' kamasutra sanatı '' kitabı alır :52:

O ne isterse düşünüp yazsın da , beni rahatsız eden kısmı Can Yücel onu mu demiş ki ? sen gidip bu anlamı çıkarıp bir de adam demiş gibi lanse etmişsin Ayşecim kısmı :34:

Takip ettiğim bi yazar değil kendisi... Kim olduğunu da hiç merak etmemiştim etmemeye de devam ediyorum. :) Adını duydum tabi... Tecavüz ve ensest ilişkiye değindiği yazılarını da okumuştum. "Bu tür yazılar ve yazarlar cidden olmalı" demiştim. Bu tür konuları kaç yazar işledi? Yada bu tür yazıları kaç kişi okudu?(birazda yazarın kabiliyeti sayesinde?)

Yazısını parzarlama konusunda yengenc e katılmıştım. Yani weis konuyu açınca demek yazar bu durumu kullanmış dedim. Tabi o sırada telefondan girdiğimden yazıyı okumayamamıştım. Şimdi okudum ve yazıyı cidden beğendim. Yazıyı tümüyle okuyunca aslında "bana" yazıyı pazarlamak amacıyla yazılmış gibi gelmedi. Yada bu kişiden kişiye değişiyor gibi? Bir kesim için kabul edilir cinsten olmayabilir. Belkide tamda bu noktada akıllılık etti Ayşe Hanım. :) Öyle ki kk de bile topic açıldı ve şuan sadece bu kısım eleştiriliyor.

Bu arada "güle güle kullan" lafını "kahkahalarla seviş" gibisinden bir cümleyle tanımlaması bir süre garip geldi. :) Tabi anlatmak istediğini yazıda açık şekilde aktarmış. :) Tek bir cümleye takılmamak gerekiyor. (Yada arada takılın bu sayede yazıyı okumuş olduk. :1::1: )

Neyse... Uzun lafın kısası... Ben gayet içten yazılmış bir yazı olduğunu düşünüyorum. Yani bebeğini emzirirken hissettiklerini aktarışı gerçekten içten ve samimi geldi.

benim babam yabancıydı...

annemle ayrıldılar sonra gerçi...

19 yaşındayken yurtdışındaydım bir süre için ve onunla görüşmek zorunda bırakıldım ve bin pişman oldum

adam diyorki bana..(tercümesi nasıl yapılır o kelimenin şu an bilemedim )

çiti atladın mı?:52::52:

çit ne ki diyorum içimden :27:

baktım aval aval :53::53::53:

cinsellik yaşadın mı diyor adam bana :19:

ya yuh be adam dedim ....öyle işte:ssz:

yabancı kültürü.....pehhh sokarım öyle kültüre

Son düzenleme:
benim babam yabancıydı...

annemle ayrıldılar sonra gerçi...

19 yaşındayken yurtdışındaydım bir süre için ve onunla görüşmek zorunda bırakıldım ve bin pişman oldum

adam diyorki bana..(tercümesi nasıl yapılır o kelimenin şu an bilemedim )

çiti atladın mı?:52::52:

çit ne ki diyorum içimden :27:

baktım aval aval :53::53::53:

cinsellik yaşadın mı diyor adam bana :19:

ya yuh be adam dedim ....öyle işte:ssz:

yabancı kültürü.....pehhh sokarım öyle kültüre

2 ay önce actiginiz bir konuya denk gelmistim ve üzülmüstüm.O konuda babanizi siz dogduktan sonra kaybettiginizi yazmistiniz...
Simdi ayni babayla 19 yasinda bir süre yasadiginizi yaziyorsunuz..
Pardon bu yazadiklarinizi nerde yasadiniz acaba,babaniz rüyanizami girdi...

Konuya gelince orda yazilan bir kac kelimeye takilip bütün yaziyi böyleymis gibi göstermek ne kadar dogru onu bilemiyorum...

Böyle bir seyi hic bir babanin kizina söyleyecigine sanmiyorum ayrica...:34:

2 ay önce actiginiz bir konuya denk gelmistim ve üzülmüstüm.O konuda babanizi siz dogduktan sonra kaybettiginizi yazmistiniz...
Simdi ayni babayla 19 yasinda bir süre yasadiginizi yaziyorsunuz..
Pardon bu yazadiklarinizi nerde yasadiniz acaba,babaniz rüyanizami girdi...

Konuya gelince orda yazilan bir kac kelimeye takilip bütün yaziyi böyleymis gibi göstermek ne kadar dogru onu bilemiyorum...

Böyle bir seyi hic bir babanin kizina söyleyecigine sanmiyorum ayrica...:34:

asıl babam yaşıyor hanım efendi...

ben asıl babamı 3 defa gördüm ömrümde....yani bnm için ölü ...

annemin 2 evliliğindeki vefat edendir ve benim babacığım diye bağrıma bastığım insandır ....

bilmeden ,düşünmeden ...lütfen....

ayrıca ne demek bir baba öyle şeyler demez? yalan mı söyluyorum yani?

ama haklısınız ....baba olsaydı diyemezdi işte....

Son düzenleme:
asıl babam yaşıyor hanım efendi...

ben asıl babamı 3 defa gördüm ömrümde....yani bnm için ölü ...

annemin 2 evliliğindeki vefat edendir ve benim babacığım diye bağrıma bastığım insandır ....

bilmeden ,düşünmeden ...lütfen....

ayrıca ne demek bir baba öyle şeyler demez? yalan mı söyluyorum yani?

ama haklısınız ....baba olsaydı diyemezdi işte....
Basiniz sag olsun... Yanliz ufak bisey kafama takildi.Kurdugunuz cümle tam olrak su "Babami ben dogduktan sonra kaybettik"Siz dogduktan sonra kaybettiginiz bir insan nasil sizi büyütüyor...Kusura bakmayin amacim tartisma yaratmak degil.Sadece merak ettim:34:
Isterseniz özel mesajla konusalim,burayi isgal etmeyelim...

Ayrica bir babanin böyle birsey diyecegini sanmiyorum derken o lafin size degildi,asil konu olan "meme" konusunaydi...

Basiniz sag olsun... Yanliz ufak bisey kafama takildi.Kurdugunuz cümle tam olrak su "Babami ben dogduktan sonra kaybettik"Siz dogduktan sonra kaybettiginiz bir insan nasil sizi büyütüyor...Kusura bakmayin amacim tartisma yaratmak degil.Sadece merak ettim:34:
Isterseniz özel mesajla konusalim,burayi isgal etmeyelim...

Ayrica bir babanin böyle birsey diyecegini sanmiyorum derken o lafin size degildi,asil konu olan "meme" konusunaydi...

annem bana hamileyken boşanıyorlar

yani doğuyorum ama baba piyasada yok ....

ben 3-4 yaşlarındayken yeniden evleniyor ve üvey babam ben 9-10 yaşındayken vefat ediyor ...

ve o günden sonra annem böyle....

orda hani uzatmayayım doğduğmda öldü dedim ..ki zaten asıl babam benim için ölü....

ayrıca evet sanırım orayı yalnış anlamışım pardon :17:

annem bana hamileyken boşanıyorlar

yani doğuyorum ama baba piyasada yok ....

ben 3-4 yaşlarındayken yeniden evleniyor ve üvey babam ben 9-10 yaşındayken vefat ediyor ...

ve o günden sonra annem böyle....

orda hani uzatmayayım doğduğmda öldü dedim ..ki zaten asıl babam benim için ölü....

ayrıca evet sanırım orayı yalnış anlamışım pardon :17:
Anliyorum,tekrar basiniz sag olsun.Sansliymissinizki iyi biriyle karsilasmissiniz...

Konu almış başını gitmiş, makalenin Ayşe Arman'ın kim olduğuyla ne alakası var? Üyelerin babaları sağ mı ölmüş mü muhabbetinin mevzuyla ilgisi nedir?
Burda açılan konuları ele alırken olmadık yerlere getirmeyin.

Bir yazidan farkli yorumlara ulasmanin örnegini gösteriyoruz KK olarak hep birlikte. Ayse Arman`in demek istediklerini anlayabilsek zaten aslinda, her baba gitsin kizina "güle güle kullan memelerini, kahkahalarla sevis" desin, demedigini anlamis olurduk. Bir kere Can Yücel`in güle güle kullan memelerini sözü onun sair ruhu ele alindiginda, kahkahalarla sevis kapisina cikmiyor. Bu Ayse Arman`in kendi bakis acisi olmus, fakat yine de öyle korkulacak hayretler edilecek bir durum göremedim ben. Eger yaziyi bütünüyle okursaniz aslinda cok masum ve icten bir yazi oldugunu fark edebilirsiniz. Bir de sunu unutmayin; yazmak, duygulari yaziyla ifade etmek, kadin bir yazar olmak ve biraz farkli cilgin düsüncelere sahip olmak, hepsi birlestigi zaman, ayrintilara takilmak cok gereksizdir. Ayse Arman sonucta kadinlarin cinsiyetlerinden cinsel organlarindan utanmadan büyümelerini, utanmadan sevismelerini anlatmaya calisirken, "kahkahalarla sevis" diyorsa, bu yaziyi biraz daha farklilastirmak, carpici kilmak icindir. Isteyerek ya da istemeyerek... Sonucta bu kadin bir yazar arkadaslar. Beginin ya da begenmeyin, üslubu farkli olmali ki yazinin bir albenisi olsun.

Bence herkes yaziyi bastan sona okusun. Kadin aslinda cok samimi, kendi düsüncelerini kendi bakis acisini aktariyor. Kendimi inek gibi hissettim diyor. Daha ne desin. Bence cok sevimli :) Kendi celiskilerini de bütün ictenligi ile ortaya dökmemis mi? Bence dökmüs.

Keşke Ayşe Arman'ın ne demek istediğini anlayabilseniz sevgili kk üyeleri. Bir derdim var köşesi bayagı hafiflemiş olabilirdi. :(

Ayşe Arman sadece kız kadın olurken babanın saygı göstermesi gerektiğinden bahsetmiş. Yer yer abartılar eklemiş. Can Yücel'in şair dilinden alıntı yapmış. Çok da güzel olmuş. Ellerine sağlık.

Memelerim çıkarken, kalçalarım büyürken, kadın olmaya başladıgımda ilk kıyafetime gelen kısıtlar aklıma geldi. O pantolonu giyemezsin. O bluz çok dar memelerin belli oluyo.. Onları suçlamıyorum. Dogrusunun bu oldugunu sanıyolardı. Bizi ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek için kadın kimliğimizi bastırmamız gerektiğini düşünüyolardı. Biz artık değişelim bi zahmet. Kimse kızına güle güle kullan memelerini diyemez ama memeni sakla da demeyelim.

Babalarımızdan kadın olarak saygı görmeyince evlenince kocalarımızdan görmediğimiz saygı da çok batmıyor.

Ilk olarak sunu söyleyeyim;
Iyiki o carpik sekilde anladigi seyi yazmis bakin yazi okunulmus, oldu, okunulmasi gereken bir yazi tarzinda söylemler olmus.
Ben yazida muhakkak okunmasi gereken bir yön göremedim.
Absürt ve carpik anlasilarak aktarilan sözden baska birsey yok yazida.
Her annenin emzirme anlilari gibi anilar iste.
Hatta bazi annelerinki daha cok maceralidir. Mesela anne emzirirken " milchstau" olur ve gercekten anlatilacak bir olay cikar ortaya.

Yazinin icinde kullandigi sözleri " büyük bir toplumsal sorunun halledilmesi gereken adim" mis gibi görmek yada göstermekte artik uc noktanin ucu yani.

"cocuklarimizin ergenlik döneminde yasadigi sorunlari daha kolay atlatmak icin izlenilebilecek yol" önerisi falanda göremedim ben.
Hanimefendi sadece gelismis, gelisimini tamamlamis ve artik " kadin" vücüduna kavusmus cocuklarimizi "nasil utanmadan, özgürce öpüsüp, sevisecegi" konusunda desteklememiz ve cesaretlendirmemiz gerektigini söylemis kisaca.
"memelerin hayirli olsun, memelerinle kahkaha atarak sevis" sözünün baska bir anlami yok.

Bu söze büyük anlamlar yüklemeye calismak baya bir zorlamak oluyor.
Olayin cocuklarin yasadigi ergenlik sorunuyla falan ilgisi yok, olay tamamen cocuklari sevismek icin cesaretlendirmekle alakasi var ki buda ne zaten benim ne kabul edebilecegim nede uygulayabilecegim birsey.

"Hadi kizim memelerinde cikti, gelisiminide tamamladin, artik sakin utanma, istedigin gibi sevis, kahkahalarla sevis" gibi bir cümle kurmam cocuguma, cünkü zaten zamani gelince cinsellik yasayacak, benim anne olarak asil görevim ona cinselligi, dogum kontrolünü, ve ikili iliskileri anlatmak olabilir.

Zaten bu carpik düsünceler ve yasamin merkezindeki seyi cinsel iliski zanneden zihniyet yüzünden bu kadar cinsellikle iliskili sorunlar yasaniyor ( kücük yasta hamilelik, cocuk aldirma, cinsel hastaliklarin yayginlasmasi vb)
Bir anne babanin görevinin, cocuguna " cinsellikte sakin utanma, sakin kendini cekme, istedigin gibi sevis" demek oldugunu zanneden zihniyete ne denebilirki.

[h=3][/h]

Ilk olarak sunu söyleyeyim;
Iyiki o carpik sekilde anladigi seyi yazmis bakin yazi okunulmus, oldu, okunulmasi gereken bir yazi tarzinda söylemler olmus.
Ben yazida muhakkak okunmasi gereken bir yön göremedim.
Absürt ve carpik anlasilarak aktarilan sözden baska birsey yok yazida.
Her annenin emzirme anlilari gibi anilar iste.
Hatta bazi annelerinki daha cok maceralidir. Mesela anne emzirirken " milchstau" olur ve gercekten anlatilacak bir olay cikar ortaya.

Yazinin icinde kullandigi sözleri " büyük bir toplumsal sorunun halledilmesi gereken adim" mis gibi görmek yada göstermekte artik uc noktanin ucu yani.

"cocuklarimizin ergenlik döneminde yasadigi sorunlari daha kolay atlatmak icin izlenilebilecek yol" önerisi falanda göremedim ben.
Hanimefendi sadece gelismis, gelisimini tamamlamis ve artik " kadin" vücüduna kavusmus cocuklarimizi "nasil utanmadan, özgürce öpüsüp, sevisecegi" konusunda desteklememiz ve cesaretlendirmemiz gerektigini söylemis kisaca.
"memelerin hayirli olsun, memelerinle kahkaha atarak sevis" sözünün baska bir anlami yok.

Bu söze büyük anlamlar yüklemeye calismak baya bir zorlamak oluyor.
Olayin cocuklarin yasadigi ergenlik sorunuyla falan ilgisi yok, olay tamamen cocuklari sevismek icin cesaretlendirmekle alakasi var ki buda ne zaten benim ne kabul edebilecegim nede uygulayabilecegim birsey.

"Hadi kizim memelerinde cikti, gelisiminide tamamladin, artik sakin utanma, istedigin gibi sevis, kahkahalarla sevis" gibi bir cümle kurmam cocuguma, cünkü zaten zamani gelince cinsellik yasayacak, benim anne olarak asil görevim ona cinselligi, dogum kontrolünü, ve ikili iliskileri anlatmak olabilir.

Zaten bu carpik düsünceler ve yasamin merkezindeki seyi cinsel iliski zanneden zihniyet yüzünden bu kadar cinsellikle iliskili sorunlar yasaniyor ( kücük yasta hamilelik, cocuk aldirma, cinsel hastaliklarin yayginlasmasi vb)
Bir anne babanin görevinin, cocuguna " cinsellikte sakin utanma, sakin kendini cekme, istedigin gibi sevis" demek oldugunu zanneden zihniyete ne denebilirki.

[h=3][/h]

Benim anlamadigim nedir biliyor musunuz, kadinin yazisini dilediginiz sekilde algilama özgürlügüne sahipsiniz ama sanki kadin sizi baskilamis, sanki bu bir yasa haline gelmis gibi bu cocuklari sevismek icin cesaretlendirmektir diye cikismaktasiniz. "Bu benim ne kabul edebilecegim, ne de uygulayabilecegim bir sey" derken, ne demek istiyorsunuz cidden anlamadim. Sizi zorlayan oldu mu?
Hayir sanki Ayse Arman yasa koyucu :)
Siz dilediginiz gibi cocugunuzu büyütmeye devam edebilirsiniz efendim, istediginiz cümleleri kurup kurmamakta serbestsiniz, yaziyi dilediginiz gibi algilamakta da özgürsünüz, korkmayin.

Yalniz, elestirirken "bu carpik" düsünceler diye cikisiniz, sizin gibi düsünmeyenlerin görüslerini "carpiklikla" suclamaya cikiyor, dikkat ediniz.

Bence, hic de öyle gidin sevisin tarzi bir kapiya cikmiyor yazi.

Bana annem anlatirdi, gögüsleri yeni ciktiginda bütün kizlar okulda kat kat yelek ceket giyinirlermis, belli olmasin diye, cok utanirlarmis. Bu cok mu dogru bir anlayis?

Erkekler ulu orta alli sanli sünnet dügünü yaparken, cinsel organlarina gelen gecen teyze amca bakarken, "erkek" oldu bizim oglan cümleleri ortalikta dolasirken, biz neden pedlerimizi, gögüslerimizi saklamaktan utaniyoruz? Marketten ped alamayan, sütyen alisverisini annesine yaptiran nice genc kizlar yetistiriyoruz... Erkekler genc yasta sevisirken, milli oluyor. Bunu bir kiz yapinca adi cikiyor. Neden?

Dolayisiyla bir tarafta uc olarak görülen, memelerini güle güle kullan, kahkahalarla sevis diyebilen bir anne var, diger tarafta "kiz, kapat memelerini kimse görmesin, al sunu giy üzerine, ayip ayip" diyen anneler var... Bir de ortalarda gezinenleri var...
Yani herkes kendi dogrularina göre yetistiriyor cocuklarini. Onunki sana göre carpik, seninki bana göre carpik, benimki de bir baskasina göre...

Bu konu da uzar gider böyle.

Peki ne yapmamızı istiyorsunuz weiss ?:44:

Fikir alışverişi yapalım diyoruz,dönüp dolaşıp kendi açınızdan bakışınızı dikte etmeye çalışıyorsunuz.

Konuyu açma amacınızı anlayamadım.:51:

Back