• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlarimizin gögüsleri belirginlesince, babalari " güle güle kullan memelerini"

Ayrıca güle güle de sevişsin memeleriyle yani. Sevişti diye de kendini kimsenin malı görmesin. Kimseyi mutlu etmek için sevişmesin mutlu olmak için sevişsin bi kız.

Sevişmek kelimesinden neden bu kadar korkuyosunuz?

tamam evlilik öncesi ilişki yaşamaya karşı olabilirsin. Ama gerçekten burda bazı konular öyle içimi acıtıyor ki. Kız nişanlısıyla birlikte olmuş da nişanlısından ayrılmış şimdi beni kim kabul eder diyo. Kızlar birilerine kabul ettirilmek zorunda olan mallar değil.. Canları isterse sevişirler de. Sevişti de diye kızı istemicek erkekler evlerden ırak olsun :) Bi kız bakire bile olsa erkeğin bunu sorgulamasına izin vermemeli..

Siz kızınızı dilediğiniz gibi yetiştirirsiniz. Ayşe Arman falan okumasına da izin vermeyin. Bakire olarak evlenmesini de saglayabilirsiniz. Kimse size bu konuda baskı yapmıyor. Bırakın da bizler de yaşamak istediğimiz gibi yaşayalım :)

Son düzenleme:
Ayşe Armanın dediği şeylere ne bakıyosunuz ki ya saçmasapan bi kadın biraz deli doluu ama yazıları genelde cinsellikle alakalı şeyler ee kadın nasıl okunacağını çok iyi biliyor saygı duyarım:)

can yücelin öyle demesi onların baba kız ilişkilerini ilgilendirir bana sevimli geldi memelerini güle güle kullan diye :1:

Son düzenleme:
Yani Avrupa'da ya da Amerika'da geçmediğiyse ilk gençliğiniz, böyle olmuştur... O yüzden de, bir babanın kızına, "Güle güle kullan memeleri" demesi, diyebilmesi…Güle güle, yani keyif alarak, “Kahkahalar atarak seviş” diyor."

gülegüle kullan memeleri lafından bunumu çıkardınız.
gülegüle kahkahalar atarak seviş demek istediğinimi.
bu hamile bayanların dışarı çıkmasını istemeyen kafadan farklı değil.demişler ya,hamileliğini göstermesin,insanın aklına nasıl hamile kaldığı geliyor işte bu kişiliklere çok benzettim bakış açınızı..

Son düzenleme:
gerçekten de ayşe arman kimdir yahu ? hangi vasfıyla toplum üzerinde bir etkisi olabilir ki ? amacı ses getirmek kendinden bahsettirmek başka birşey değil. yine yazısında araya bi dubai sıkıştırmış zaten ben de yazıyı okuken acaba ne zaman '' ben dubai' ydeyken ..... '' ile başlayan bir cümle kuracak diye meraklanmıştım :)

Yani Avrupa'da ya da Amerika'da geçmediğiyse ilk gençliğiniz, böyle olmuştur... O yüzden de, bir babanın kızına, "Güle güle kullan memeleri" demesi, diyebilmesi…Güle güle, yani keyif alarak, “Kahkahalar atarak seviş” diyor."

gülegüle kullan memeleri lafından bunumu çıkardınız.
gülegüle kahkahalar atarak seviş demek istediğinimi.
bu hamile bayanların dışarı çıkmasını istemeyen kafadan farklı değil.demişler ya,hamileliğini göstermesin,insanın aklına nasıl hamile kaldığı geliyor işte bu kişiliklere çok benzettim bakış açınızı..
Yukarda alintiladiginiz cümleler bana ait degil, yazarin yazisindan alintidir:)
Bu durumda bahsettiginiz "bu yazidan bunumu cikardiginiz" sorusunu yazara sormaniz gerek:)
Ki bende burada onu yapiyorum zaten:) Bu cümleden bunu cikarip, bu carpik anlayisini insanlara sanki asli görev gibi aksettirmesi problem:)
Yani bende onu soruyorum:)

gerçekten de ayşe arman kimdir yahu ? hangi vasfıyla toplum üzerinde bir etkisi olabilir ki ? amacı ses getirmek kendinden bahsettirmek başka birşey değil. yine yazısında araya bi dubai sıkıştırmış zaten ben de yazıyı okuken acaba ne zaman '' ben dubai' ydeyken ..... '' ile başlayan bir cümle kuracak diye meraklanmıştım :)

Ahaha cincik sEn taniyormussun bayani, ben tanimiyordum, dedigin gibi vasfi olmayan konularda ahkam kesen biriymis ögrenmis oldum.

Ayrica yazida yazar öyle yazdi ise ne olmus, ne demek istiyorsunuz diyen kisiler.
Fikrimi dile getiriyorum:) Sanirim burasi bir paylasimformu idi, yoksa yanlis yeremi gelmisiz:)

Nasil ki burada bir arkadasin da dedigi gibi " hamilerler sokaga cikmasin" diye fikir beyan eden birinin,düsüncesi ve sözleri elestirilebiliyorsa, bir babanin cocuguna söyledigi " memelerini güle güle kullan " lafinida carpik bakis acisiyla anlayan bir yazarin " kahkalarla sevis demis kizina, ne güzel bir temenni, bir babanin yapabilecegi fevkalade bir davranis" sözünüde benimsemiyor ve elestiriyoruz.

Yok siz benimsedinizse sorun yok " bence sorun yok" dersiniz olur biter.
Kimseyede benim gibi düsün demiyoruz ama cikip biri " ne var bunda" dedimi de mecburen yazmak zorunda kalabiliyoruz.
Ausensia nin da dedigi gibi " memelerinle güle güle sevis " der üstünede bir '' kamasutra sanatı '' kitabi hediye eder olur biter
Ama kalkipta, babalarin asli görevi buymus gibi lanse ederse elestirilir ve elestirmekte kimsenin izniyle yapilan birsey degil!

Konuyu nicin actigim, fikrim, bakis acim, elestirim beni ilgilendirir. Yani size soracak degilim, degilmi ya efenim:))))
Yoksa Mune Hanim in görevine mi talipsiniz:)

Son düzenleme:
Ayşe Armanın dediği şeylere ne bakıyosunuz ki ya saçmasapan bi kadın

Öyleymis ya, kaale alinmayacak biriymis ama ögrenmis olduk:)
Bu yazisi ile tanidim yazari, biraz arastirdim, meger dediginiz gibi umursanilacak birsey yokmus:)

Sevgili Weiss,

Bilmiyorum farkinda misin ama ne zaman bir konu acsan, konu sürükleniyor ve belli noktalarda tikaniyor. Her seferinde "herkes istedigini söylemekte özgürdür" kapisina cikiyorsun. Ama merak ettigim bir sey var ki, acaba gercekten yazdiklarinin özelestirisini yapiyor musun?

Senin alintiladigim bir yazin var, orada resmen sanki Ayse Arman yasa koyucu imis gibi cikisiyorsun demistim. Hatta böyle devam edersek bu konu uzar da gider, diye de eklemistim. Sen simdi tekrar bir yorum yapip, elestirmek hakkim demissin. :) Siz kadinin düsüncelerini onayliyorsaniz onayliyoruz deyin cekilin tarzi bir ifade kullanmissin (Yok siz benimsedinizse sorun yok " bence sorun yok" dersiniz olur biter.) ama acaba sen bunu basarabiliyor musun? Yani insanlar hayir bence kadin hic de öyle dememis dediginde, sen susabildin mi peki? Sen peki siz öyle düsünüyor olabilirisiniz ben böyle düsünüyorum mu dedin? Yoksa bu kadin insanlari gencecik kizlarimizi sevismeye yöneltiyor mu dedin?

Ayrica isin daha da garip kismi, o kadar elestirip elestirip, sanki kadin insanlari zorluyormus, sanki kadin özellikle seni kizina "memelerini güle güle kullan demeye itiyormus" gibi "bana kimse öyle birsey söyletemez" tarzi yorumlar yazip sonra da aman kadinin cok kaale alinacak bir yani yokmus zaten diye olayi kapatman.

Ayrica aman canim kaale alinacak bir insan degilmis seklinde bir asagilamaya neden girilir onu da anlamis degilim. Ayse Arman`in yazilarini ben de cok begenmezdim, begenmezdim yargisina da iki üc yazisindan ve toplumda yarattigi "popülist bir kadin canim aman etkisinden" varmistim. Yalniz kadini sürekli cinsellikle iligili seyler yaziyor diye yargilamadan önce bence günlük takipcisi olmamiz gerekir. Cok basarili röportajlari var Ayse Arman`in. Icinde hic cinsellik barindirmayanlari da var.
Önyargilara varmadan önce bir süre takip edersek daha saglam temellere oturtmus oluruz yargilarimizi.

Sevgiler.

Not: Ayse Arman savunucusu falan da degilim yani, begenmedigim yazilari da var ama begenip begenmemek farklidir, kaale alinacak bir insan degil demek farklidir. Özellikle bir forum ortaminda bu ince cizgileri kacirmadan fikir beyan etmek kanimca en dogrusudur. Ayrica vasfi olmayan konularda ahkam kestigi yargisina nereden vardiniz anlayamadim.

Son düzenleme:
ayşenin yazısını okumadım. sizinkini okudum. oradan sizin düşünceniz olarak algıladım.
ama şu varki can yücel asla güle gülle seviş memelerinle demek istememiştir. bu durumda arman yanlış algılamış bu sözü.
insanın aklındaki neyse zikride odur cümlesinin karşılığı bu olmalı:)

Yazdıklarına harfiyen katılıyorum Lambrusco.

Ayşe Arman'ın çogu yazısı gerçekten çok sıg kalıyor. Bahsettiği srunlara genelde çok uzak oldugundan mıdır bilemiyorum. Mesela başını kapatıp nişantaşında dolaşma ya da mini etek giyip muhafazakar semtlerde dolanıp yehuu gazeteceyim başımı kapatınca herkes garip baktı mini etek giydm laf attılar falan şeklinde yazı dizisini hatırladım da. Klişelere takılıp çok yüzeysel kalabiliyor.

Ancak özellikle pedofiliyi gündeme getirmesi ve çocuklar hakkında değindiği konuları seviyorum. Olayları absürtleştirmesi ilgi çekiyo, okurken insanı gülümsetiyo..

Sevgili weiss, sen de kaale almıyorsan kim olduguyla ilgilenmiyorsan kaıdnın yazısına konu açmazsın daha çok gündeme getirmezsin. Sayende bir sürü kadın okudu yazıyı. Bir sürü kaıdn senin yüzünden etkilenmiş ve kocişlerine güle güle büyüt memelerini dedirtecek olabilir. :))

Forumdaki yazılarımızda bu tarz küçümseme alaya alma ifadeleri gerçekten hoş olmuyor. Sadece fikirlerimizi paylaşalım..

Sevgili Weiss,

Bilmiyorum farkinda misin ama ne zaman bir konu acsan, konu sürükleniyor ve belli noktalarda tikaniyor. Her seferinde "herkes istedigini söylemekte özgürdür" kapisina cikiyorsun. Ama merak ettigim bir sey var ki, acaba gercekten yazdiklarinin öz elestirisini yapiyor musun?

Senin alintiladigim bir yazin var, orada resmen sanki Ayse Arman yasa koyucu imis gibi cikisiyorsun demistim. Hatta böyle devam edersek bu konu uzar da gider, diye de eklemistim. Sen simdi tekrar bir yorum yapip, elestirmek hakkim demissin. :) Siz kadinin düsüncelerini onayliyorsaniz onayliyoruz deyin cekilin tarzi bir ifade kullanmissin (Yok siz benimsedinizse sorun yok " bence sorun yok" dersiniz olur biter.) ama acaba sen bunu basarabiliyor musun? Yani insanlar hayir bence kadin hic de öyle dememis dediginde, sen susabildin mi peki? Sen peki siz öyle düsünüyor olabilirisiniz ben böyle düsünüyorum mu dedin? Yoksa bu kadin insanlari gencecik kizlarimizi sevismeye yöneltiyor mu dedin?

Ayrica isin daha da garip kismi, o kadar elestirip elestirip, sanki kadin insanlari zorluyormus, sanki kadin özellikle seni kizina "memelerini güle güle kullan demeye itiyormus" gibi "bana kimse öyle birsey söyletemez" tarzi yorumlar yazip sonra da aman kadinin cok kaale alinacak bir yani yokmus zaten diye olayi kapatman.

Ayrica aman canim kaale alinacak bir insan degilmis seklinde bir asagilamaya neden girilir onu da anlamis degilim. Ayse Arman`in yazilarini ben de cok begenmezdim, begenmezdim yargisina da iki üc yazisindan ve toplumda yarattigi "popülist bir kadin canim aman etkisinden" varmistim. Yalniz kadini sürekli cinsellikle iligili seyler yaziyor diye yargilamadan önce bence günlük takipcisi olmamiz gerekir. Cok basarili röportajlari var Ayse Arman`in. Icinde hic cinsellik barindirmayanlari da var.
Önyargilara varmadan önce bir süre takip edersek daha saglam temellere oturtmus oluruz yargilarimizi.

Sevgiler.

Not: Ayse Arman savunucusu falan da degilim yani, begenmedigim yazilari da var ama begenip begenmemek farklidir, kaale alinacak bir insan degil demek farklidir. Özellikle bir forum ortaminda bu ince cizgileri kacirmadan fikir beyan etmek kanimca en dogrusudur. Ayrica vasfi olmayan konularda ahkam kestigi yargisina nereden vardiniz anlayamadim.

Evet Kokett haklisin, bazi yazilari gercekten benim begeni kriterlerimin cok asagisinda kaliyor. Fakat bazen o en begenmedigim yazilarini da kaale alip onun bakis acisindan bakmaya calisinca olaya, farkli renkler de yakalayabiliyorum. En en iyisi gülümsüyorum. Ki bazen aykirilik da güzel degil midir? Sana tamamen ters, tamamen uzak düsüncelerin ve insanlarin varligindan haberdar oluyorsun. :):) Yazilarindan da ziyade o yüzden ben röportajlarini begeniyorum. Simdi tam aklima gelmiyor ama cok severek, cok etkilenerek, cok yeni seyler ögrenerek okudugum röportajlari var. Güzel konulara parmak basiyor.

Aklima geldi , bir örnek: Ben bir dnme annesiyim - Aye ARMAN - Hrriyet

Bir de sevdigim yanlarindan birisi, oldugu gibi bir insan. Eksikliklerini, yanlislarini, hatalarini da yaziyor yazilarinda. Hani öyle zaten ben dünyanin en akilli kadiniyim gibi bir iddiasi da yok. Yeni ögrendiklerini falan da paylasiyor. En iyi en dogru mesaji ben veriririm kaygisi da tasimiyor. Ben bunu kesfettikten sonra bakis acim degisti.

Yazilarini pazarlamasi konusunda da, her meslekte var ki bu. Sonucta o da parasini kösesiyle kazaniyorken bazen bazi noktalari abartmasi, ses getirmeye calismasi da cok normal degil mi? Kim yapmiyor ki? Bence en bilgili köse yazari dahi zaman zaman inanmadigi seyi yazmak zorunda kaliyordur, cünkü cizgiyi ve potansiyel okuyucuyu koruma zorunlululugu var. :)

Neden Ayse Arman`i bu kadar savunur gözüktüm bilmiyorum. Genelde cok elestirili ortamlarda yapici olmaktan yana bir tarafim vardir, o agir basti saniyorum. :1:

Neyse öyle iste diyerek ayrilayim bu aksamlik KK`dan.

Gercekten anlamakta güclük cekiyorum.
Bu baslik altinda " yazida ben sorun görmüyorum, bakis acisindan demek ki" diye yazan ve kendisine cevap vermem icin defalarca, " banada cevap Ver " tarzi yazi yazan insanlara cevap dahi vermedim.
Neden?
Cünkü, kisi kendini izah etmis " ben öyle birsey görmüyorum" demis. Bu durumda cevap vermem, herkesin kendi görüsü der gecerim, isteseler dahi vermem.
Ama biri kalkip, Yazarin yazdigi cümleleri, ben yazmisim gibi " bu cümleden bunu mu cikardiniz" derse bunun dogru olmadigini , o cümlelerin benim olmadigini belirtir cevap veririm.
Biri cikip " Avrupada böyle olmuyor, bizim toplumumuzda cocuklar utandiriliyor, kisitlaniyor" derse de, yazarim ve bir anne olarak o utanma duygusunun bir toplumun eseri olmadigini belirtirim.
Ayni sekilde " Evlilik öncesi iliskiye karsi olabilirsin ama kizlarimiz sevissin" gibi bir cümle kurarsada yazarim, cünkü konunun evlilik öncesi iliski ile uzaktan yakindan iliskisi yok.

Tekrar ve tekrar yazayim!

Bir anneyim, cocugum yazarin bahsettigi gelismis! ülkede yasiyor, annesi defalarca konusmasina ragmen yinede serpilen ve gelisen vucudunu yadirgiyor, büyüyen gösüslerinden utaniyor.
Bu durum sadece benim kizimada has birsey degil, benim kizimin Alman arkadasi annesine " anne benim gögüslerim cikmasin nolur, istemiyorum onlari, cok kötü görünüyor" diyor.
Yani cocuklar az yada cok bu yadirgamayi utanmayi yasiyor.
Yazarimizda, gögüsleri yeni cikan cocugumuza, Can Yücel in bir lafina atifta bulunarak babalarin " memelerinle kahkaha atarak sevis, güle güle kullan" demesini fevkalede önemli birsey olarak degerlendiriyor.

Nasil ki " hamile bayanlar disariya cikmasin" diyen bir insan elesttirilebiliyorsa ve bunun kabul edilemez oldugu dile getiriliyorsa, bu hanimefendiyide elestiriyor "zaten vucudunu yadirgayan ve alisamayan bir cocuga bu söz söylenmez" diyoruz ve Avrupa da böyledir demesininde dogru olmadigini söylüyorum.
Hamileler sokaga cikmasin diyen de kanun koyucu degil, bu hanimefendide ama ona verilen tepkinin buna verilmesi neden insanlari geriyor?
Oysaki ikiside yanlis.
Neden birine farkli öbürüne farkli yaklasmamiz gerekiyor?

Bircok kisinin hemfikir oldugu gibi, bende kaale alinmayack yazilar yazdigini düsünüyorum. Hatta burada bazi arkadaslarin dile getirdigi gibi okunabilmek, pazarlayabilmek icin yazilarini özellikle absürt seylerle süsledigi konusuna bende katiliyorum.
E oda benim fikrim:)

Son düzenleme:
Sevgili Weiss,

Bilmiyorum farkinda misin ama ne zaman bir konu acsan, konu sürükleniyor ve belli noktalarda tikaniyor. Her seferinde "herkes istedigini söylemekte özgürdür" kapisina cikiyorsun. Ama merak ettigim bir sey var ki, acaba gercekten yazdiklarinin özelestirisini yapiyor musun?

Sevgiler.

Lambrusco düşüncelerime tercüman oldun.
Şu konuyu ve bu tür yorumda bazı konuları okuyup okuyup geçtim ama sırf tartışma olmasın diye yazma gereği de duymadım.
Teşekkürler.

Biz insanlar lafi bazi yerlerden baska yerlere cok güzel cekebiliyoruz. Cok ufak degisikliklerle bazi seylerin üzerini kapatiyoruz.
Mesela kücük bir örnek vereyim; kaale alinmayacak bir insandan, kaale alinmayacak yazilar yaziyor seklinde gecis yapabiliyoruz. Böyle olunca kisi üste cikip yanlis mi dedim (?) diyor. Kaale alinmayacak bir yazi normal cünkü, kaale alinmayacak yazilar yazilabilir. Kaale alinmayacak bir insanmis demenin saygi sinirlarini astigini kendisi de fark ediyor cünkü, fakat geri adim atmak istemiyor, bir ufak dokunusla üzerini kapatiyor.

Neyse efendim, daha fazla konuyu saptirmayalim. Babalarimizin ya da eslerimizin kizlarimiza memelerini güle güle kullan, Ayse Arman`in degisiyle kahkahalarla sevis demeyecegi zaten cok acik asikar. Bu tehdit olarak görülüyorsa, toplum degerlerine tehdit yaratmanin bile cok uzaginda zaten.

Herkese mutlu bayramlar bu arada. Daha dosdogru, daha kardesce, daha acik görüslü, daha insancil, daha seviyeli, daha takintisiz hep birlikte nice nice sohbetlerimiz olsun insallah. :16: Bu da benim bayram temennim, bu yil KK icin diledim. :17:

ahahah ama gercekten kahkaha attim hatta kizim döndü bakti " ne oluyor " der gibi:)

KAale alinmayacak bir insan evet, cünkü ben o kisi ile arkadas degilim, komsu degilim, görüsmüyorum, is arkadasi degilim.
eee sadece yazilarini okuyabilirim.
Yazilarida benim icin önemsenmiyecek yani kaale alinmayacaklar sinifinda ise, Yazar benim icin kaale alinmayacak insandir.
Cünkü yazilarini kaale almiyorum.
Kaale alinmayacak yazilar yaziyor bu nedenle benim icin kaale alinmayacak insan.
Yazilarimi cekistirmenize gerek yok.
Sorun söylerim.
Oradaki " kaale alinmayacak yazilar yaziyor cünkü" dememin nedeni "kaaale alinmayacak insan denmesin" tarzindaki yorumdu:))
Syöle söyleyeyim.
Ayse armani kaale almiyorum, yazilarini kaale almiyorum " keske bu yazisini paylasmadan önce arastirsaymisim" diyorum, o zaman kaale almaz gecerdim diyorum........... yani:))

Artik ne tarafindan cekerseniz cekin yazimi, sizede cevap yazmayacagim cünkü niyetinizin anlamaya calismak, bu yaziyi nedenyazdigimi mi yada neden elestirdigimi anlamak olmadigini düsünüyorum:)) Bu nedenle benim icin bitmistir:)
Iyi günler...

Son düzenleme:
Bu arada mesajlar arasinda iletmemisim, inananlarin Kurban Bayrami mübarek olsun, Rabbim ibadetlerinizi kabul etsin.

Ayrica arkadaslar bundan sonra abesle istigal gördügümüz seyleri paylasip elestirmiyoruz.
Mesela "hamileler sokaga cikmamali" diyen bey amcayi burada elestirmeyelim, ne olsa kimse bey amcayi dinlemeyecektir, sorun yok yani:))
Relax biraz:) Ne buralarda paylasip elestiriyorsunuz:ssz:
Ayse hanimin bu yazisinida okuyun eglenin, kahkaha atin, umursamayin ve sayfayi kapatin, o kadar mühim bir durum degil:):ssz:

ay,Allahım,iyiki hamileler dışarı çıkmasın diyen kişileri örnek verdim.
dillere bu kadar pelesenk olacağını bilseydim dermiydim hiç.:37:
hay dilimi eşek arısı sokasıca. pardon parmacıklarımı:)))

Ayşe Arman'ın kişiliği, kim olduğu vs. bu kadar ele alınmamalıydı topikte bence, her yazarın bir okuyucu kitlesi vardır, sürekli okuyucuları arasında bile yazılanları onaylayanlar, onaylamayanlar diye ikiye bölünüyorlardır ama sonuçta her yazar hedef kitlesine vermek istediği mesajı verir kendi üslubunca, hepsinin olayları, konuları ele alış biçimi farklıdır, aynı bizlerin okuduklarımızı farklı yorumladığımız gibi.

Açılan bu konuda kaynak belirtilmiş, yazarları takip etmeyen, yazarların kaleme aldıkları konulara kattıkları yorumları takip etmeyen ben bile linki açıp baştan sona ne denmiş, konunun neresinde genç kızlardan bahsedilmiş okuma gereği duydum.

Yazar kendince yorumlamış, yorumu bizlere uyar veya uymaz, uyuyorsa nedenleri, uymuyorsa nedenleri yazılır, lakin nedense bizler illa yazar hakkında hiçte bizi alakadar etmeyecek şeyler yazmakta diretiyoruz.

Halbuki burda konu yazar değil, yazarın dikkat çektiği konu.

Ergenlikte yaşayacakları fiziksel ve ruhsal değişimleri anlattığınızda kızarıp anne babanın konuşması bitince kendini odaya kapatanda var, konuşma sırasında merak ettiği soruları soranda. Her çocuk farklıdır.
Kişilik yetiştirmeyle de ilgili değil, o ayıp, bu ayıp diye yetiştirmediğiniz çocuk vücut tüylenmesinin normal olduğunu anlattığınız bir anda size utandığını dile getirebilir.
Utanan bir çocuğu zorlayamazsınız, onun mizacı odur, ebeveyn olarak bize düşense onun kişiliğine saygı göstermektir.
Utanmalarının bir başka sebebi de sizi annelik rolünüz dışında farklı biri olarak düşünmediklerindendir.

Çünkü ne olursa olsun tabulardan uzakta yetiştirseniz de, çocuğunuzun aklına yerleşmiş bir kavram var, siz annesiniz, siz babasınız.
İşte anne baba kavramıdır çocukları frenleyen, şekillenen vücut hatlarını sizden saklama sebepleri.
Anne baba kavramlarını silemezsiniz çocuklarınızın aklından, silmek, anneliği bir kenara bırakıp arkadaş rolü üstlenmekte yanlıştır, onlar arkadaş ihtiyaçlarını zaten yaşıtlarıyla olan beşeri ilişkilerinde karşılıyorlar.

Biz anne baba olmak zorundayız, despot, ayıplarla sınır çizen, yargılayan değil, anlayan, dinleyen, üzüntülerinde sıcak bir sarılmayı esirgemeyen, sevinçlerinde onlarla sevinen, öğrenmek istediklerine doğru bilgilerle cevap veren, yanında ve her daim aile olduğunuzu hissettiren anne baba olmaktır bizlerin görevi.

İlk yorumumda dediğim gibi, burda kabul görmez, babalar sapık zannedileceği ya da ne bileyim çok marjinal olduğundan falan değil, hem gelenekçi bir aile yapısına sahip olduğumuzdan, hemde ergenlik çağındaki çocukların kişiliğiyle de alakalı olduğundan.
İster kabul edelim ister etmeyelim, bizler ebeveyn olarak teknolojinin, bilginin ileri seviyelerde olduğu, ergenlik denen bir dönemin varlığını kabul ettiğimiz, ki eskiden ergenlik kavramını pekte bilmezdi anne babalar, şu günlerde istediğimiz kadar bilinçli yaklaşalım çocuklarımıza, bizlerin yaklaşımları, bakış açılarımızın yanısıra, çocukların kişiliği de devreye giriyor.

Biraz utanma duygusu iyidir.küçükken ben de saklardim ,belli olmasin die bol giyerdim babamdan utanirdim.Utanmak neden batsın ki bi insana.o yaşta bi kızı sen kadınsın memelerin senin silahın diye yetiştirmek de bana çok arsızca geliyor

Back