kızlar yine yardıma ihtiyacım var. oğlum yemiyor.

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
3 gün once ek besinlere başladık. sabahları meyve suyu verdım. bir kaç çay kaşığı zor sokuyorum ağzına. ağzını bi kapatıyo açmıyo. bugun de kafasını kaçırmaya başladı. bugünlerde çok yorulduğum için sütüm azaldı galiba. biberon maması yapıyorum onu da içiremiyorum çunku oğlum kesinlikle biberondan bişey içmiyo. sadece ve sadece meme istiyo. ben napıcam kızlar mafoldumben

evet canım kaşıkla vermeyi dene ben 3 yalktan beri mama dahil herşeyi kaşıkla verdim ve alıştı çünkü benimkide kesinlikle ne biberon ne emzik alıyo ve bende kaşıkla veriyom düşün su dahil ama ilk başlarda zor olabilir şlimdi seninki yeni başladığı için zorluk yaşar doktorlar ne kadar 6 ay ek gıda için desede bence daha önce başlatmak lazım çünkü sonra sorun yaşıyosun.yani az az tatırman iyi olurdu 4 aydan itibaren .işallah alışır senin bebişte

kilo alımı güzel diye 6. ayı bekledik. kaşık istemiyo. ağzını açmıyo ki

canım daha çok yeni çok normal ben 4. ayda başladım hala ilk kaşığı
zor veriyorum zamanla tatlara alışıcak ve yemeye başlıcak endişelenme
şimdiye kadar anne sütü almış başka tat bilmiyoki çok aç.ken ver
bikaç kaşık yesede üzülme zamanla çoğalır sabır gerektiren bişey
sabret çokta sıkma küstürme yavaş yavaş zamanla alışır

Hayatım bizim cadıda biberon almıyorkafamçokkarıştı bir türlü alıştıramadım biberona zorla bir kaç kere denedim öğürdü -tatlicadiarzu-artık denemekten vazgeçtim ve yeni bir çözüm yolu buldum belki böyle alıştırabilirsin ben öyle yaptım hani şu 2 delikli alıştırma bardakları varya minik 30 - 40 cc lik falan oluyor genelde ilk başta suyu kaşıkla veriyordum kaşıkla baş olmayınca o minik alıştırma bardaklarından aldım 1 tane tabiki önce suyu alıştırdım ve doğal olarak önce içmeyi beceremedi 2 gün falan boğazına falan hafiften kaçıraraktan falan denedim ama 2.ci günün sonunda çok güzel içmeye alıştı bu arada kaşıkla hiç su vermadim sadece alıştırma bardağıyla verdim1 haftanın sonunda suyu gayet rahat içmeye başladı.buyrunnnnnnnnn
Daha sonra bir sürede meyve sularını alıştırma bardağıyla verdim şimdide artık devam sütümüzü her gün 60 cc alıştırma bardağıyla çok güzel içiyor bardak 30 cc lik küçük olduğu için 2 kere hazırlıyorum ama olsun önemli olan içmesi zaten.
Bence birde bu yöntemi dene arkadaşım 1 kaç hafta sabredersen emin ol ki başarılı olursun ben şu anda çok rahatım benimki kadar biberona aşırı tepki veren bir bebek bu alıştırma bardağıyla içmeye alıştıysa sanırım bir çok bebekte alışır diye düşünüyorum
Bebişine bol iştahlı günler olsun inşallah....

Birde şu kaşık olayında ben hani uçları silikon olan bebek kaşıkları varya 2 tane onlardan aldım birini onun eline veriyorum mama sandalyesine otutturuyorum birinide ben alıyorum rastgele oda mama tabağının içine kaşığı sokmaya çalışıyor sokamazsa ben hafif mamaya batırıyorum kaşığı ağzına götürdümü zatan ucu silikon olduğu için dişini falan kaşımak için ağzını açtımı hooopp 1 kaşık mama ağza böyle böyle oyunla falan yediriyorum biraz etraf üstü başı batıyor ama bu şekilde gayet güzel yiyoor

mutlaka denicem canım. çok yardımcı oldun teşekkürler

hayatım alıştırma bardağını kullanmaya başlarsanız başarı haberinizi burdan yazki bizde sevinelim

pregant canim benim oglusa ben tam 3,5 aylikken sadece 1-2 cay kasigi olmak uzere hemen hemen hergunusanmadan denedim, benim oglusta kabul etmedi ilk siralar, hemen hemen 1 ay ugrastim sanirim ama simdi masallag 2 ögun yemek yiyo, geride biberon mamasi iciyo, ayrica suyu beg in de dedigi gibi alistirma bardagiyla verirsen cok iyi olur benimde oglus 1-2 gun zorlandi ama simdide cok seviyo ve nerdeyse hic bogazina kacmiyo su artik.
Insallah bir problemin kalmaz yedirmekle ilgili, kolay gelsin canim

televizyonun karşısına oturtun seveceği biryer açın o seyrederken doyurun. sonraları acıktıkça yiyecek memeye alışkın olduğundan zorlar sizi. kaşık mamaları tok tututor yada muhallebiler yapın.henüz yutma refleksi gelişmemiştir.

Doktorlar 6. aydan sonra verin ek besin diyolar ama bence daha önceden başlamak lazım..Çünkü bi çok çocukta duydugum 6. ayda başlayınca yeme problemi..Ben 4 aylıkken başladm vermeye..
Ablamın bebeği de pütürlü yemezdi alışmıştı herşeyi su gibi içmeye ..Onun için meyve suyu bile versem yiyebileceği kadar katı kısmındanda veriyorum..

İnşallah alışır cnm seninkide yoksa sütünde zor yeter kocaman oldular artık..

hayatım alıştırma bardağını kullanmaya başlarsanız başarı haberinizi burdan yazki bizde sevinelim

eşimi gönderdim bugün bulamamış. yarın gelicek demiş eczacı. seninkinin markası nedir canım? 30ml demişsin. küçük almamızı mı önerirsin? mama kaşığını da aldım yumuşacık bişey keşke daha once alsaymışım. yarın onunla vericem. belki de yavrum ağzı acıdığından kaşığı almamıştır.

pregant canim benim oglusa ben tam 3,5 aylikken sadece 1-2 cay kasigi olmak uzere hemen hemen hergunusanmadan denedim, benim oglusta kabul etmedi ilk siralar, hemen hemen 1 ay ugrastim sanirim ama simdi masallag 2 ögun yemek yiyo, geride biberon mamasi iciyo, ayrica suyu beg in de dedigi gibi alistirma bardagiyla verirsen cok iyi olur benimde oglus 1-2 gun zorlandi ama simdide cok seviyo ve nerdeyse hic bogazina kacmiyo su artik.
Insallah bir problemin kalmaz yedirmekle ilgili, kolay gelsin canim

zorlayınca kötü mü olur ya? bugün zorla yedirdim. düne göre daha çok yedi.

Pregant buna sevindim arkadaşım zaten bütün eczanelerde var küçücük tuzluk gibi bişey kaşıkların ucuda slikon emziklerin ucu gibi eğilip bükülüyor fakat diş etlerini hiç acıtmıyor mama sandalyesinin arkasını biraz yatık yap tam oturamıyolar ya daha kaşığın birini ona ver önünede 1 sevdiği oyuncaktan koy o ağzına kaşığı götürmeye çalışırken sen önce davran haydi bakalım 1 kaşık mama ağza ben böyle böyle biraz alıştırdım şimdi mama sandalyesine oturunca sanki mama yiyceğini anlıyor gibi ben eminim seninkide bu yönteme alışacaktır canım sana kolay gelsin bebeşinede allah bol iştah versin

Birde şu kaşık olayında ben hani uçları silikon olan bebek kaşıkları varya 2 tane onlardan aldım birini onun eline veriyorum mama sandalyesine otutturuyorum birinide ben alıyorum rastgele oda mama tabağının içine kaşığı sokmaya çalışıyor sokamazsa ben hafif mamaya batırıyorum kaşığı ağzına götürdümü zatan ucu silikon olduğu için dişini falan kaşımak için ağzını açtımı hooopp 1 kaşık mama ağza böyle böyle oyunla falan yediriyorum biraz etraf üstü başı batıyor ama bu şekilde gayet güzel yiyoor

konuyla alakasız ama, ben de aldım o kaşıklardan bir kez olsun yediremedim, yedirebilenlere şaşıyorum, benim kız da sevmedi o kaşıkla yemeyi, biz şimdi onu diş kaşımakta kullanıyoruz

Evet aybükecim haklısın önceleri değil benim minnoş alışsın ben bile çocuğa yedirirken kaşı gözü mama içinde kaldı :roflol:alışamadımsırnaşık şey sonra kaldırdım koydum çay kaşığıyla devam daha sonraları diş çıkarmaya başlıyacağı vakit dişetleti kıpkırmızı oldu benim elim değdiğinde bile katıla katıla ağlıyordu sonra dur dedim kendi kendime şu kaşıkları çıkarıp bir daha deniyeyim çünkü bebeğim 1 hafta kaşıkla hiç bişey yemedi ee biberon alan bir bebek değil biberondan öğürüyor benim sütümlede doymuyor sonra o kaşıklarla 1 kez daha denedim acıtmayınca baktım yiyor döke saçada olsa ben bu kaşıkla yedirmeyi başarabilirim dedim ve 1 kaç günde alıştık şimdi onunda diş etlerini acıtmıyor çok severek yiyor bende alıştım:lepi: iyide oldu birini ona veriyorum birinide ben kullanıyorum bu arada paketten 2 tane çıkmıştı iyide oldu bence kullanmaya alışırsanız bayyaa rahat edersiniz benim elim ve bebeğim bir kaç günde alıştı bu arada benim bebiş 6. buçuk aylık neredeyse 10 şubat doğumlukaydirigubbakcemile2

yavrum zayıflıcak diye çok korkuyorum. doğduğunda iri bir bebekti. hastanedeki en büyük bebekti. 4,5 kilo doğdu ama şimdi sanki büyümesi yavaşladı gibi. gözüme küçük görünüyo. bu yüzden korkuyorum onu besleyememekten

X