Kızlar yeni gelişme oldu,yardım lütfen

Ben olay öyle oldu demiyorum. Dışardan gördüğümü söylüyorum. Genceciksin 36 yasinda kendi problemlerini cozemeyen ve o yaşta hala ailesini eşini dostunu devreye sokan bir adamdan bahsediyorsun. 2. Evliligim diyorsun bir kez daha aynı yola giriyorsun o yaşta bir insanın degismesi mümkün mü ? 15 yaşında çocuk değil ki 5 sene ugrasayim da düzelsin diyesin karakteri bu yaşa kadar oturmuş bir insandan bahsediyorsun. Dikkat edersen tepkiler hep karşı tarafa. Sen diyorsun ki bir daha yaparsan benim tepkimi biliyor. Bilen insan 2. 3. 4. Yü yapar mı? Buradaki insanlar senin değil karşı tarafın tutarsızlığına tepkili bence. İnsanlar GERÇEĞİ kötü bir üslupla dile getirmiş olabilir burada ama dediğimi gibi sonuç olarak gerçek...
Biz ayrı şehirlerdeyiz. Ben kendisine evlenmeyecegimi telefonda söyledikten sonra aramamasını kararımın kesin oldugunu söyledim o hiddetle. E kınaya 4 gün kaldıgı için ve davetiyeler dagıtıldıgı için insanlarla konuşmak bilgi vermek gerekeceği için olay ailelere taşındı. Benim babam durumu diğer tarafla konuşmak için onlara ugradı, o esnada onun babasıyla da konuştum kendi babamla konuşurken. Yaşlı insanlar ve üzüntü içindelerdi. Babası hatta bugun rahatsızlanmış. Durum bundan ibaret. Ben kendisine dedim zaten, hayatı yaşayacak olan benim. Kendisinin bu cümleleri kullanması gerekiyo. Siz üzülmeyin dedim

Diğer konulari okumamıştım okumadan da geldim .

Tartışma sebebini zi bilmiyorim ama ustume geliyorsun deyip sinirlenen kırıcı olan adam evlenince çarpı 2 olacak bilesin .

Şuan geçim sıkıntısı yok çocuk yok bu kadar büyüyüp ailelere gidiyorsa mesele evlendiğinde üst levele atlayacak benden söylemesi

Erkekler temasa gecince yumusuyoruz bence bu biz kadınların eksi yönü (bende böyleyim şahsen)

Kararlı olsan keşke ...

Son gelişme: İlk işi bilet alıp yanıma gelmek oldu.. 2 gündür yanımda. Sevgimiz azalmadı birbirimize karşı. Bana her zamanki gibi sevgi ve ilgiyle yaklaştı. Pişman olduğunu söyledi özür diledi.. Bir daha olmaması için çabalayacagını söyledi..İlk geldiğinde kesinlikle evlenmekten vazgeçtigimi söyledim. Eger bunun için geldiysen git dedim. Buna rağmen aramızda bi tartışma yaşanmadı ve sukunetini korudu. Ben de hatamı kabul ettim sinirliyken ve patlamak üzereyken üstüne gittiğim için.. Bu süreçte artı ve eksilerini düşündüm.. En büyük hatası bana karşı buydu. Yalnız kalmaya ihtiyacı varken sık boğaz etmem onu çok agresifleştiriyo. Ben bu konuda davranışlarıma bi ayar çekmem gerektigini düşündüm. Kendimi onun yerine koydugumda ben de o kadar sert bi tavır içine girebilirdim. Herkes her zaman sevgi saçamaz, zor ve yalnız kalması gereken zamanlar olur.ve o zamanlarda anlayış göstermeyen kişilere karşı yaklaşımımız hoş olmaz. Ona bu zamanı tanımadıgım için bu yaşanılanlarda benim de payım var. Biz birlikteyken yan yanayken çok iyi zaman geçiriyoruz, günler haftalar aralıksız akıp gidiyo. Buna çok önem veriyorum... Beni düşünmesine, ben söylemeden hayatımı kolaylaştırmasına, zorunda olmamasına ragmen beni mutlu etmek için çareler bulmasına aşık oldum ve bu adam 1 yıldır hiç değişmedi. Çoğunuz 1 çiçek beklerken onun yaptıgı sürpriz hiç beklemediğim anlarda yanıma gelmesi hiç aklıma gelmeyen şeylerle beni mutlu etmesiydi... Bana çok şey kattıgını düşünüyorum. Bu anlamda artıları eksilerinden daha fazla. Belki bu huyunu iyileştirebilcez belki yapamıcaz ama ben de görmezden gelebilmek için elimden geleni yapıcam. Öyle zamanlarda onsuz vakit geçirmeye çalışıcam kafamı dagıtıcam üstüne gitmicem.. Kimse mükemmel değil hayatta. Benim de eksik kusurlu yanlarım var. Onun da. O değil bir başkası olsa illa ki eksik bi yönü olacak. Sinirli olmasına bu duyguyu yaşamasına musade edicem, ama bana değersiz hissettirmesine müsade etmicem. Bu yaşanırsa tek seferde gemileri yakacagımı söyledim ki o benim böyle bi insan oldugumu çok iyi biliyor. Haketmedigimi, yanlış oldugunu itiraf ediyor. Bunun farkında olup kabul etmesi ve pişman olması bana göre büyük bi gelişme.. Biliyorum sizler böyle riskli bi şeye adım atmazdınız, ay nasıl cesaret edebiliyorum, eğer ilerde boşanırsam benim yanlış kararım, adam ilerde daha palazlanacak, beni nasıl da ezecek... Çoğunuzun felaket tellalı ve uzaktan sesi hoş gelen davul oldugunuzun farkındayım. Belki de doğrucusunuz ama bırakın insanlar karar almakta özgür olsunlar. Kimsenin kimseyi tercihlerinden ötürü yargılamaya hakkı yok. Öyle yetişmişsiniz, buna da yapacak bi şey yok. Sizin adınıza üzüldüm, keşke biraz en azından kendi kendinizi yetiştirebilseydiniz
Size nasılsa ayrılmayacaksınız neden uzatıyorsunuz dedıgımde bana kızmıstınız.
Burdakılerın adına uzulecegınıze, uzuldugunuz insanlara fıkır sormayın akıl istemeyin.

Size nasılsa ayrılmayacaksınız neden uzatıyorsunuz dedıgımde bana kızmıstınız.
Burdakılerın adına uzulecegınıze, uzuldugunuz insanlara fıkır sormayın akıl istemeyin.
Hanımefendi bu forumun üyesi sağ altta yazıyor 2400 küsür üye var. 2400 ayrı dünya. Bi kaç kişinin üslubunu begenmeyip onlara hak ettiği cevabı vermem diğer üyelere yönelttigim bi şey değil. Alındıgınız bi şey olduysa vardıe bi şey

Hanımefendi bu forumun üyesi sağ altta yazıyor 2400 küsür üye var. 2400 ayrı dünya. Bi kaç kişinin üslubunu begenmeyip onlara hak ettiği cevabı vermem diğer üyelere yönelttigim bi şey değil. Alındıgınız bi şey olduysa vardıe bi şey
Size göre hak ettikleri cevaplar.
Bana göre öyle degıl. Sizinle hemfikir olmayan insanları sızın adınıza uzuluyorum dıyıp asagılamasanız keske, tesekkur edip gecsenız. Vakit ayırıp konunuzu okumuslar sonuc olarak. Ve genelde ayrılmayacaksın diyenlere kızmıssınız ama, ayrılmamissnız.
Yani kizdıgınız ınsanlar haklı cıkmis.

Size göre hak ettikleri cevaplar.
Bana göre öyle degıl. Sizinle hemfikir olmayan insanları sızın adınıza uzuluyorum dıyıp asagılamasanız keske, tesekkur edip gecsenız. Vakit ayırıp konunuzu okumuslar sonuc olarak. Ve genelde ayrılmayacaksın diyenlere kızmıssınız ama, ayrılmamissnız.
Yani kizdıgınız ınsanlar haklı cıkmis.
Dediğm gibi objektif olsanız bu kişilere benle alay ederken aynı tepkiyi verirdiniz. Admin bile farketmiş, neyse anlamadıysanız hala anlatacak degilim

Biz ayrı şehirlerdeyiz. Ben kendisine evlenmeyecegimi telefonda söyledikten sonra aramamasını kararımın kesin oldugunu söyledim o hiddetle. E kınaya 4 gün kaldıgı için ve davetiyeler dagıtıldıgı için insanlarla konuşmak bilgi vermek gerekeceği için olay ailelere taşındı. Benim babam durumu diğer tarafla konuşmak için onlara ugradı, o esnada onun babasıyla da konuştum kendi babamla konuşurken. Yaşlı insanlar ve üzüntü içindelerdi. Babası hatta bugun rahatsızlanmış. Durum bundan ibaret. Ben kendisine dedim zaten, hayatı yaşayacak olan benim. Kendisinin bu cümleleri kullanması gerekiyo. Siz üzülmeyin dedim
Bu zamana kadar iradeli bir evlat yetistirselerdi şimdi uzulmezlerdi. Zaten yanlış yetiştirilen çocuklar üzmüyor mu büyüyünce anne babasının koklamaya bile kiyamadigi kızını veya oğlunu. Senin en güzel anların kınan düğününde seni bu duruma düşüren yarın bir gün zor zamaninda ne kadar yanında olacak bunu düşün. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Ben seni anlıyorum benim erkek kardeşim düğüne bir ay kala düştü bu duruma. Gelinlik salon her şey hazirken daha buyuyememis bir kız yüzünden mahvoldu abim. Ki bu durumda dağılan tek bir kişi olmuyor. Ama bir adım geri çekilip olaylara baktığında görüyorsun şimdi darmadağın olduğun eyvah dediğin duruma 2 gün sonra elhamdülillah diyorsun. Bazı şeyleri zorlamamak lazım ben önceki yazılarını okumadım ama çok doğru bir insan olsa sen şimdi böyle onu anlatmak zorunda kalmazdin. İyiler iyidir şöyle şöyle şöyle yapıyor ama aslında şöyle deme kandırma kendini. Her gün binlerce kadın şiddet görüyor boşanmıyor vurdu ama aslında öyle biri değil diyor. Maalesef burdaki insanlar senin içinde olup goremedigin olayları dışardan görüp yorumluyorlar. Genceciksin 36 yaşında bir bebeğe ömür tuketemeyecek kadar toy gencecik

Biz sizin eski konularda ne yazdığınıza dönüp dönüp bakmak zorunda değiliz aklımızda tutamayacağımıza göre eski konudan gelişmeleri pekala yazabilirsiniz zaten yeni açtığınız konuya yazmak yerine neden tekrar konu açıyorsunuz bunun işleyişi bilmemekle alakası da yok mantık olarak yapmanız lazım halihazırda aynı konu varken yani ben şimdi anlamadım ki öncesinde ne olmuştu? 3 konunuz olmuş

Bu zamana kadar iradeli bir evlat yetistirselerdi şimdi uzulmezlerdi. Zaten yanlış yetiştirilen çocuklar üzmüyor mu büyüyünce anne babasının koklamaya bile kiyamadigi kızını veya oğlunu. Senin en güzel anların kınan düğününde seni bu duruma düşüren yarın bir gün zor zamaninda ne kadar yanında olacak bunu düşün. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar. Ben seni anlıyorum benim erkek kardeşim düğüne bir ay kala düştü bu duruma. Gelinlik salon her şey hazirken daha buyuyememis bir kız yüzünden mahvoldu abim. Ki bu durumda dağılan tek bir kişi olmuyor. Ama bir adım geri çekilip olaylara baktığında görüyorsun şimdi darmadağın olduğun eyvah dediğin duruma 2 gün sonra elhamdülillah diyorsun. Bazı şeyleri zorlamamak lazım ben önceki yazılarını okumadım ama çok doğru bir insan olsa sen şimdi böyle onu anlatmak zorunda kalmazdin. İyiler iyidir şöyle şöyle şöyle yapıyor ama aslında şöyle deme kandırma kendini. Her gün binlerce kadın şiddet görüyor boşanmıyor vurdu ama aslında öyle biri değil diyor. Maalesef burdaki insanlar senin içinde olup goremedigin olayları dışardan görüp yorumluyorlar. Genceciksin 36 yaşında bir bebeğe ömür tuketemeyecek kadar toy gencecik
Çok haklı buluyorum ama insanlar hayatları için hiç risk almasalardı hata denen bi şey olmazdı. Herkes hep doğruları yapardı, tavsiyeleriniz benim için değerli. 2 gün boyunca düşündüm. Ben de sizin gibi düşünüyorum ama ilişkimi kaybetmeyi göze almak konusunda aşırı isteksizim. Evet yanlış yaptıgı bir şey var ama onun dışında benim her şeyim oldu. En kötü ihtimali düşünüyorum dediğiniz gibi biri olduğu ortaya çıkarsa boşanırım. Çocugum da olsa boşanırım, ben güçlü bi insanım. Çok şükür bi çok şeye rağmen kendime yetiyorum. Kendime de ilerde çocugum bile olsa ona da yeterim. Ama zor seven biriyim, bu noktaya getirmişken ayrılmak yeniden birilerini tanımak onları sevmeye çalışmak gözüme çok büyüyor.. Ben de sizin gibi düşünüyorum ama beni yanıltması içim bi şans veriyorum ona

Çok haklı buluyorum ama insanlar hayatları için hiç risk almasalardı hata denen bi şey olmazdı. Herkes hep doğruları yapardı, tavsiyeleriniz benim için değerli. 2 gün boyunca düşündüm. Ben de sizin gibi düşünüyorum ama ilişkimi kaybetmeyi göze almak konusunda aşırı isteksizim. Evet yanlış yaptıgı bir şey var ama onun dışında benim her şeyim oldu. En kötü ihtimali düşünüyorum dediğiniz gibi biri olduğu ortaya çıkarsa boşanırım. Çocugum da olsa boşanırım, ben güçlü bi insanım. Çok şükür bi çok şeye rağmen kendime yetiyorum. Kendime de ilerde çocugum bile olsa ona da yeterim. Ama zor seven biriyim, bu noktaya getirmişken ayrılmak yeniden birilerini tanımak onları sevmeye çalışmak gözüme çok büyüyor.. Ben de sizin gibi düşünüyorum ama beni yanıltması içim bi şans veriyorum ona
Rabbim hakkında hayırlısını versin o halde hatalarimiz bizi biz yapıyor ne de olsa. Ama dünyaya bir can getirmeden iyice ölç biç. Sen yanıl sen dağil sen pişman ol sakin ha o can bunun bedelini ödemesin. Biz plan yaparken kader bı taraflariyla gülermiş hesap kitabımız da tutmuyor çoğu zaman :KK48: Gittiğin yol keskelerle değil iyikilerle dolu olur umarım :dua:

Çoğunuzun felaket tellalı ve uzaktan sesi hoş gelen davul oldugunuzun farkındayım. Belki de doğrucusunuz ama bırakın insanlar karar almakta özgür olsunlar. Kimsenin kimseyi tercihlerinden ötürü yargılamaya hakkı yok.
Umarım kısa bir zaman sonra ( cicim ayları geçince) buraya gelip uzaktan sesi hoş gelen davullara fikir danışmak zorunda kalmazsınız.

Son yazdığınız mesajda kendinizi rahatlatmak için yapılmış bir açıklama, kimseyi ikna etmenize gerek yok. Herkes siteden çıkınca hayatına bakıyor, o adamla yaşayacak olan sizsiniz. Kimse için düşündüğünüz kadar önemli değilsiniz yani.

Rabbim hakkında hayırlısını versin o halde hatalarimiz bizi biz yapıyor ne de olsa. Ama dünyaya bir can getirmeden iyice ölç biç. Sen yanıl sen dağil sen pişman ol sakin ha o can bunun bedelini ödemesin. Biz plan yaparken kader bı taraflariyla gülermiş hesap kitabımız da tutmuyor çoğu zaman :KK48: Gittiğin yol keskelerle değil iyikilerle dolu olur umarım :dua:
Umarım güzel dileklerin için çok sağol🙏🙏

Umarım kısa bir zaman sonra ( cicim ayları geçince) buraya gelip uzaktan sesi hoş gelen davullara fikir danışmak zorunda kalmazsınız.

Son yazdığınız mesajda kendinizi rahatlatmak için yapılmış bir açıklama, kimseyi ikna etmenize gerek yok. Herkes siteden çıkınca hayatına bakıyor, o adamla yaşayacak olan sizsiniz. Kimse için düşündüğünüz kadar önemli değilsiniz yani.
İçimi dökme gereği duymuş olmam kimse için kendimi önemli gördüğüm anlamına gelmez bence. Forum sadece fikir danışılan bi yer de değildir

Cocugum da olsa bosanirim,ben guclu bir insanim yazmissiniz. Dua edin ki bu cumleyle sinanmazsiniz. Sizin gucunuzu bilemem de olan cocuklara oluyor. Siz bu evliligi oldurmaya calisiyorsunuz da bari cocuk sahibi olmayi aceleye getirmeyin.

İçimi dökme gereği duymuş olmam kimse için kendimi önemli gördüğüm anlamına gelmez bence. Forum sadece fikir danışılan bi yer de değildir
Tabiki içinizi dönebilirsiniz, kendi konunuz sonuçta. Ama olay içinizi dökmekten ziyade burda size ayrılın yada o adamdan bir cacık olmaz diyenlere sanki sizin mutluluğunuza engel oluyorlar gibi muamele yapmanıza dönüştü.

Madem herkesin ayrılmayın,savaşın,düzelir süper bir eş adayı demesini istiyordunuz konu da açmasaydınız o mantıkla.Barışmışsınız ama son yazdığınız paragraf “kıskananlar çatlasın” yada “siz dış kapının mandalısınız “tarzında olunca kendinizi önemli görmeyin insanların gözünde dedim . Durduk yere değil yani. Size yol gösterenlere zaman ayıranlara laf sokmuşsunuz.

Ben konunuzu okuduğumda barışmak istediğinizi ama cesaret edemediğiniz için burda birilerinden olumlu şeyler duymak istediğinizi düşünmüştüm. Nasılsa barışacak boşuna yazmayayım derken mahalle karıları tarzında hitabetler havada uçuştu. Her hak edenin bu şekilde seviyesine inersek yandık, neyse umarım biz haksız çıkarız da sorun yaşamazsınız evliliğinizde.

Valla ben buradaki arkadaslarin egitim seviyelerini, gelirlerini, hayat sartlarini o kdr ogrenmek isterim ki. Yani esimle sevgilimle kavga ettik dedigin an “küt ayrıl” “hemen psikoloğa gidin” “ çabul terapiste koşun” Ayrıldık kötüyüm dersin,hemen yapıştırılar” aaay seni istemeyeni isteme, gurursuz musun”

Yani hepinizi seviyorum kızlar ama reelde mercedes görse arkasından koşan adamlar, alemlerde birbirine mercedes hediye ediyor:)

Tabiki içinizi dönebilirsiniz, kendi konunuz sonuçta. Ama olay içinizi dökmekten ziyade burda size ayrılın yada o adamdan bir cacık olmaz diyenlere sanki sizin mutluluğunuza engel oluyorlar gibi muamele yapmanıza dönüştü.

Madem herkesin ayrılmayın,savaşın,düzelir süper bir eş adayı demesini istiyordunuz konu da açmasaydınız o mantıkla.Barışmışsınız ama son yazdığınız paragraf “kıskananlar çatlasın” yada “siz dış kapının mandalısınız “tarzında olunca kendinizi önemli görmeyin insanların gözünde dedim . Durduk yere değil yani. Size yol gösterenlere zaman ayıranlara laf sokmuşsunuz.

Ben konunuzu okuduğumda barışmak istediğinizi ama cesaret edemediğiniz için burda birilerinden olumlu şeyler duymak istediğinizi düşünmüştüm. Nasılsa barışacak boşuna yazmayayım derken mahalle karıları tarzında hitabetler havada uçuştu. Her hak edenin bu şekilde seviyesine inersek yandık, neyse umarım biz haksız çıkarız da sorun yaşamazsınız evliliğinizde.
Umarım. Benim o cümlem çok yanlış anlaşıldı. Ben dalga geçerek yorum yapanlara demek istedim o cümleyi. Yani herkese degil elbette ki. Yanlış anlaşıldıgımı düşünüyorum. Tabi yne de haklısınız seviyeye inmek gerekmez ama benim de bi sabrım var. Kaba tabirlerim için diger kullanıcılardan özür dilerim. O tabirler adresine ulaşmıştır bence

Valla ben buradaki arkadaslarin egitim seviyelerini, gelirlerini, hayat sartlarini o kdr ogrenmek isterim ki. Yani esimle sevgilimle kavga ettik dedigin an “küt ayrıl” “hemen psikoloğa gidin” “ çabul terapiste koşun” Ayrıldık kötüyüm dersin,hemen yapıştırılar” aaay seni istemeyeni isteme, gurursuz musun”

Yani hepinizi seviyorum kızlar ama reelde mercedes görse arkasından koşan adamlar, alemlerde birbirine mercedes hediye ediyor:)
Kesinlikle benim tepkim de bunaydı. Ben zaten olumsuz bi ruh halindeydim sinirimi atabilmiş degildim ve akıl melekelerimi kullanamıyodum. O yüzden burdan gelip fikir istedim. Sakinleştigimde daha enine boyuna düşünebildim. O sırada burda başlık açtıgımda hemen anlamadan kurcalamadan nasıl boyle bi insanla evlilik düşünüyosun dediler. Çabuk yargı dagıtıyolar tepkim bunaydı

X