kızlar yeni evlencem yasmin kullanmayı düşünyorummm

assu4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2009
329
1
96
İstanbul
yenı evlenıcem hastalıgın ılk gunu yasmın almayı dusunyrm ağustosta dugunum var buay ılk kutuyu kullansam 2,kutuda evlı oluyrm yardım edın 2,kutudan snra koruyomus dogrumu

canım ben de evlenmeden bir ay önce başladım yasmin kullanmaya yaklaşık bir sene kullandım
yan etkisi olduğunu söyleyemem bitkisel içerikli olduğu içinde tavsiye ederim a.s.

ben de bir ay önce kullanmaya başlamıştım.
6 ay kullandım sadece
yeni evliler için iyi bir yöntem olduğunu düşünüyorum

doktora gtmeden kullansam bı zararı olurmu

Bence muhakkak doktor tavsiyesi alınız,çünkü bana iyi gelen bir ilacın size yan etkisi olabilir.
Bende tavsiye üzerine bir hap kullandım sonra bende aşırı şişlik ve kilo yapmaya başlayınca bıraktım.
Bir ömür boyu mutluluklar şimdiden a.s.

ya ikinci kutudan sonramı koruyo ben ikinci kutunun 5.gününde beraber oldum eşimle korumamışmıdır. doktora gittiğigimdede bana regl ilk günü başla demedi tatile gidicez agustosta onun için ayarladı ve pzrtesi başla ozmnda reglim bitmişti suan ikinciye devam edıorum. off kızlar korkuttunuz beni :emir_bebek:

ya ikinci kutudan sonramı koruyo ben ikinci kutunun 5.gününde beraber oldum eşimle korumamışmıdır. doktora gittiğigimdede bana regl ilk günü başla demedi tatile gidicez agustosta onun için ayarladı ve pzrtesi başla ozmnda reglim bitmişti suan ikinciye devam edıorum. off kızlar korkuttunuz beni :emir_bebek:

cnm tam bılmyrm ama etkısının 2.kutudan snra aoldgnu duydum benm pek bılgm yok
adetın ılk gunumu kullanılmaya baslanıo

bnm bildigime 7. günün akşamı başlıyorusn kafamçokkarıştı

MRB CANIM. benimde düğünümde ağustosta.bende yasmin kulanıcam.ama daha regli olmadım bekliyorum bende reglimin ilk günü kullanıcam.umarım korur. çünkü 45 gün donra düğünüm var. koruyuculuğu %99 muş galiba.reglinin ilk günü ilacı al ve 21 günün sonunda 7 gün ara veriyorsun daha sonra 8 gün ikinci kutuya başlıyosun istersen eşinde korunsun ek koruma yani kendimizi garantiye alalın dimikaydirigubbakcemile3

bnde ole gunumu beklıyrm eczaneden alıp baslıcam artık ekde bısıler yaparız sımdı cocukla ılgınemeyız çok erken ılk gunu kullanıcam bıtınce 7gun ara oki zemuszemus

Kızlar evlenmeden bir ay önce değil son reglimin başladığı gün içmeye başlamıştım doğum kontrol hapını. Düğünüme yanlış hatırlamıyorsam 10 yada 15 gün vardı. Doğum kontrol hapları için ilk 7 gün aralıksız düzenli kullanmak önemli. ıllaki ikinci kutudan sonra koruyor diye birşey yok. ılk kutu bittiğinde 7 gün ara veriyorsunuz. 8. gün tekrar başlıyorsunuz. 2 sene kullandım arada da aylık iğnelerden oldum. Bende sadece migren ataklarını çoğalttı o kadar. Başka yan etkisini görmedim. Doktorum, ilacı bıraktıktan 6 ay yada 1 sene içinde hamile kalırsın demişti. Ama ben 2. ayımda hamile kaldım. Çok şükür bir problem yaşamadım.. Sevgiler...

Kızlar evlenmeden bir ay önce değil son reglimin başladığı gün içmeye başlamıştım doğum kontrol hapını. Düğünüme yanlış hatırlamıyorsam 10 yada 15 gün vardı. Doğum kontrol hapları için ilk 7 gün aralıksız düzenli kullanmak önemli. İllaki ikinci kutudan sonra koruyor diye birşey yok. İlk kutu bittiğinde 7 gün ara veriyorsunuz. 8. gün tekrar başlıyorsunuz. 2 sene kullandım arada da aylık iğnelerden oldum. Bende sadece migren ataklarını çoğalttı o kadar. Başka yan etkisini görmedim. Doktorum, ilacı bıraktıktan 6 ay yada 1 sene içinde hamile kalırsın demişti. Ama ben 2. ayımda hamile kaldım. Çok şükür bir problem yaşamadım.. Sevgiler...

Allah analı babalı buyutsun aylık ıgnelerden olmayı dusundum ama cok yan etkısı oldgnu dyunca vazgectım yasmın kullanıcam snrası allaha emanet :D

Kızlar evlenmeden bir ay önce değil son reglimin başladığı gün içmeye başlamıştım doğum kontrol hapını. Düğünüme yanlış hatırlamıyorsam 10 yada 15 gün vardı. Doğum kontrol hapları için ilk 7 gün aralıksız düzenli kullanmak önemli. İllaki ikinci kutudan sonra koruyor diye birşey yok. İlk kutu bittiğinde 7 gün ara veriyorsunuz. 8. gün tekrar başlıyorsunuz. 2 sene kullandım arada da aylık iğnelerden oldum. Bende sadece migren ataklarını çoğalttı o kadar. Başka yan etkisini görmedim. Doktorum, ilacı bıraktıktan 6 ay yada 1 sene içinde hamile kalırsın demişti. Ama ben 2. ayımda hamile kaldım. Çok şükür bir problem yaşamadım.. Sevgiler...

alkisalkisalkis bende öle oldugunu düşünüyordum açıkcası ben yeni başladım hapa 10 gün oldu yani artık dikkat etmeme gerek olmadıgını düşünüyorum kimisi yok 2. ayı hatta 3. ayı korumyay başları diyolar :1shok: ....

kızlar benimde dügünüm agustos 5 de...ben temmuzda almaya başlayımmı hapı...başlarsamda ne zamana kadar içeçem.hergünmü içmem gerekiyor

ben bu tarz ilaçların iyi olmadıgını düşünüyorum kıslar..evli değilim ama seneye evlencem inş..erkek korunsa daha iyi..bir çok yan etkisi var ilaçlarınn..hem düzenli kullanmakta gerekiyor..hiç böyle kasılmaya gerek yok..

ılk kutu korumaz diye birşey yok; ama, ilk ay hapların koruyuculuğu daha düşüktür. Yani ikinci kutudan sonra koruyuculuk oranı %99'a çıkıyorsa, ilk ay bu oran daha azdır.
Doğum kontrol hapı kullanmaya gelince, ilaca başlamadan önce mutlaka doktora gitmelisiniz. Bazı testler var, kan tesltleri, yapılması gereken. Her doğum kontrol yöntemi her bünyeye uygun olmayabilir. Nadir de olsa yan etkisi olabilir her ilaç gibi doğum kontrol hapının da. Hem de aktif cinsel yaşama başlamadan önce bir kontrolden geçmiş ve bilgilenmiş olursunuz. Hatta mümkünse nişanlınızla gitmelisiniz. O da doktorla görüşüp aktif cinsel hayatla ilgili bilmesi gerekenleri öğrenmeli.
Yasmin'e gelince ben 1,5 yıl kullandım, hafif bir şişlik dışında fazla bir yan etkisini görmedim.

Back