Kızlar yaridm!!Emzigi biberona nasıl takabilirim?

azens

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2023
25
5
1
38
Merhaba kızlar hiç istemesem de benimle aynı dertten sikinti ceken annelerim vardir düşünebiliyorum.Nolur banada Bi akıl verin.Bebegim 6 bucuk aylik ve hiç beslenmek istemiyor bikacgun önce alttan iki diş cikardi ve iştahsiz bir bebekken iyice iştahını kaybetti.Gun boyu sadece 50 cc ye yakın mama iciyor. Ek gida hiç istemiyor.Onu biraktim artik.israr etmiyorum.Sadece mama vercem ama onuda 5 cc 10 cc ocer oldu üstelik 4-5 saate bir.Kahroluyorum yaaa.Emzigini çok seviyor onu diş çıkarırken bile reddetmedi ama biberonla dogdu dogali sorunsalı.Emzigi biberona monte edebilsem Bi fikir verirmisiniz 40 yol denedim gece gece bu geldi aklima artik.Sizce nasıl takilirki?Belki yer mamasini seve seve yaa nolurrrr Bi akil

sadece emizigimi seviyo biberonunu mu degisdirsen daha kucuk başliklisinmi alsan belki sever benimde bebekler aksine emzik falan tutmazlar biberon tutmazlar 6 aylik bebeklerim bile bardakdan icer her seyi

Yok canim sadece emzihini seviyor biberonu kaç çeşit aldim yok icmiyor

sadece emizigimi seviyo biberonunu mu degisdirsen daha kucuk başliklisinmi alsan belki sever benimde bebekler aksine emzik falan tutmazlar biberon tutmazlar 6 aylik bebeklerim bile bardakdan icer her seyi
Aaa öylemi mamayidami nekadar farkli

Sorduğunuz soruyu düşündüm bende bir yol bulamadım ama tavsiyem bir kan değerlerine baktrmanız bazı değerlerin eksikliğinde iştahszlık olabiliyor.

Özel eğimli biberon emziği yazın netten bı bakın işinize yarar mi bilemiyorum. Bebek besleme olayı cidden bazen çok zahmetli ve stresli oluyor Allah yardımcınız olsun..

Emziği kökünden ayırıp biberona göre bir plastiğı ısıtıp ortasından delik açarak sokun gerekirse slikon yapın sızdırmasın diye kenarlarına plastiğin .. biberonların üzerini kapatan plastikler oluyor ya pislik falan girmesin diye onlardan varsa onada bi şekilde emziği sokabilirsiniz ama şart değil herhangi bir plastik parçasını biberon çeperine göre kesin ortaya geçirin emziği monteleyin bi şekilde bu mantıkla birşeyler denenebilir diye düşünüyorum eşinize anlatın o bu mantıkla birşeyler bulur sanırım benim eşim olsa şıp diye yapardı

Sorduğunuz soruyu düşündüm bende bir yol bulamadım ama tavsiyem bir kan değerlerine baktrmanız bazı değerlerin eksikliğinde iştahszlık olabiliyor.
Baktırdım ilk aklıma gelen oydu zaten huysuzlugu iştahsizligi ile ilgili ana geyet iyi durumda degerleri

Zaten bizimde aklımıza ilk emzigi biberona monte etmek geldi ama iste yarin bakalim deneyeceğim.tesekkur ederim çok aciklayici olmuş gercekten çok teşekkürler

Özel eğimli biberon emziği yazın netten bı bakın işinize yarar mi bilemiyorum. Bebek besleme olayı cidden bazen çok zahmetli ve stresli oluyor Allah yardımcınız olsun..
Olur bi bakayim teşekkür ederim.Evet gerçekten inanılmaz yorucu stresli bir durum insanın yaşam kalitesi düşüyor resmen

Aslında tam sizin tadım yapıp ek gıdayla tanışacağınız zamanlar. Beslenme bozukluğu dolayısıyla belki bir ergoterapistten destek alabilirsiniz. Belki duyusal sorunlar sebebiyle reddediyordur. Şimdi emziği biberona geçirseniz ve buna alışırsa sürekli sıvı beslenip bununla doyum sağlayıp iyice diğer şeyleri reddedecek ve bu ileride sorun olablilir. Şimdilik evet harika bir çözüm ama sizin için ileride de sorun olmasın diye söylemek istedim

Evet haklisiniz çünkü ek gidayida görmek istemiyor yani birinden birine atlar benim bildiğim bir bebek herseyi reddediyor her tadı her lezzeti...şimdi icin güzel çözüm yada belkide o şekilde bile yemeyecek tesekkür ederim değerli yorumunuz icin

Aslında biberon çeşitlerini deneseniz belki birisini sevip tutar
Emziğine benzeyen bir ucu bulabilseniz
Gerçi bebekler çok zeki
Ucundan gelen mamayı yine farkedip almayabilir

Aslında biberon çeşitlerini deneseniz belki birisini sevip tutar
Emziğine benzeyen bir ucu bulabilseniz
Gerçi bebekler çok zeki
Ucundan gelen mamayı yine farkedip almayabilir
Bugün uyaninca ilk işim biberonun başligina emzigin silikonunu takmak oldu silikon tabancasiyla iyice cevreleyerek silikonladim ama hayir yine icmedi malesef

Kaşık biberon denediz mi yada meyve doldurulan emzikler var acaba çok akar mı biraz katı yapsanız?

bu kadar işlemden sonra o emziği bebeğin ağzına koymazdım ben. emzik kutularının üzerinde uyarılar var, eğer silikon veya latex yüzeyinde aşınma, delik, yıpranma varsa kullanmayın diye. bir de silikonla tutturun falan demişsiniz. bebeğin sağlığı ile oynamak gibime geliyor bu tür işlemler.

ek gıdayı yılmadan denemeniz gerekiyor. başta reddettikleri gıdayı birkaç denemeden sonra kabul edebiliyorlar. tahmin ediyorum yeni başladınız. farklı gıdalar da deneyebilirsiniz her gün. çabuk pes etmeyin.